Pehea e hoʻololi ai i ka Wi-Fi ma kahi pona?

Alohaʻoe

Ua hoʻolako pūʻia kēlā me kēia pona'ōnaewele me kahi mea hoʻopili kīnaewele Wi-Fi. No laila, he nui nā nīnau mai nā mea hoʻohana e pili ana i keʻano e hiki ai ke hoʻonohonoho a hoʻonohonoho paha.

Ma kēiaʻatikala, makemake au e noho ma kahiʻano (ʻoi aku kahi maʻalahi) e hoʻohuli ai i ka Wi-Fi. Ma kaʻatikala, e ho'āʻo wau e noʻonoʻo i nā kumu kumu nui loa kahi e loaʻa ai kekahi mau pilikia i ka ho'āʻoʻana i ka hiki a me ka hoʻonohonoho i kahi pūnaewele Wi-Fi. A no laila, e hele kāua ...

1) E hoʻoili i ka Wi-Fi me nā pihi ma ka hihia (keyboard)

ʻO ka hapanui o nā polokalamu kamepiula he mau kihana: no ka hoʻoikaikaʻana a me ka hoʻopauʻana i nā mea kūwaho likeʻole, hoʻololi i ke kani, ka'ōlohi, a me nā mea'ē aʻe. No ka hoʻohanaʻana iā lākou, ponoʻoe: e kaomi i nā pihi Fn + f3 (e laʻa, ma kahi pona o Acer Aspire E15, ke hoʻololi nei kēia i ka pūnaewele Wi-Fi, e nānā i ke Kiʻi 1). E nānā i ka hiʻona ma ka kī F3 (ka lainaʻike Wi-Fi) -ʻo ka meaʻoiaʻiʻo ma nāʻano kikowaena likeʻole, hiki ke hoʻololiʻia nā kī (e like me ASUS i nā manawa Fn + F2, ma Samsung Fn + F9 aiʻole Fn + F12) .

Pane. 1. Acer Aspire E15: nā pihi e hoʻololi i Wi-Fi

ʻO kekahi mau polokalamu kamepiula e hoʻolakoʻia me nā pihi kūikawā ma ka mea hana e hoʻololi ai (e hoʻokaʻawale) i ka pūnaewele Wi-Fi. ʻO ka māmā loa kēia o ka wikiwiki e hoʻololi i ka mea kikowaena Wi-Fi a loaʻa i ka pūnaewele (e nānā i ke Kii 2).

Pane. 2. HP NC4010 Pūnaewele

Ma ke ala,ʻo ka nui o nā laptops kekahi mea hōʻike LED e hōʻike ana i ka hanaʻana o ka mea hoʻopili Wi-Fi.

Pane. 3. Eʻike i ka LED ma kahi pahu hopu - Aia ka Wi-Fi!

Mai koʻuʻike ponoʻia wau e'ōlelo aku me ke komoʻana o kahi mea hoʻopili Wi-Fi me ka hoʻohanaʻana i nā pihi hana ma ka pahuhopu, e like me keʻano,ʻaʻole pilikia (no nā mea e noho mua i ka pona). No laila, ke manaʻo nei au he mea kūponoʻole ke noʻonoʻo nui i kēia mea ...

2) Ke hoʻololi nei i ka Wi-Fi ma Windows (e like me keʻano, Windows 10)

Hiki ke hoʻopauʻia hoʻi ka mea hoʻopili Wi-Fi me ka polokalamu i ka polokalamu ma Windows. He mea maʻalahi ka hoʻololiʻana, e noʻonoʻo i kekahi o nāʻano pehea e hanaʻia ai

Pono muaʻoe e wehe i ka papa kuhikuhi ma kahi helu: Address Control Network a me Internet Network a me ka Sharing Center (e nānā i ke Kānāwai 4). A laila, e kaomi i ka loulou ma ka hema - "Hiki i nā hoʻonohonoho hoʻololi."

Pane. 4. Ka Pūnaewele a me ka Pūnaewele Hoʻohui

Ma waena o nā kikowaena eʻikeʻia ana, e nānā i ka mea me ka inoaʻo "Network Wireless" (aiʻole ka hua'ōlelo Wireless) -ʻo kēia ka mea hoʻopili Wi-Fi (ināʻaʻoleʻoe e like me ke adapter, a laila e heluhelu i ka pauku 3 o kēiaʻatikala, e nānā i lalo).

Aia i 2 mau mea e kali ana iāʻoe: e hoʻopauʻia ka mea hoʻololi,ʻo kona hina (he kalaʻole, e nānā i ka helu 5); ʻO ka lua o ka hihia,ʻo ia keʻano o ka mea hoʻololi, akā, e kau ke kele uila ma luna (e nānā i ke Kānāwai 6).

Ke kumu 1

Inā hewaʻole ka mea hoʻopunipuni (hina) - pēhiʻia ma luna me ka pāʻani'ākau'ākau a ma ka'ōnaehana papahana e hōʻike - e koho i ka koho e hiki ai. A laila, eʻikeʻoe i kahi pūnaeweleʻoihana a iʻole heʻula uila me kahiʻulaʻula ulaula (e like me ka hihia 2, e nānā i lalo).

Pane. 5. ke kikowaena pūnaewele - e hāʻawi i ka mea e pono ai Wi-Fi

Kii 2

Ke holo nei ke kikowaena, akā, ua hemo ka pūnaewele Wi-Fi ...

Hiki iā ia ke hana, i keʻano he laʻana, ua hoʻololiʻia ke "ʻano o ka mokulele," a ua pau ka mea hoʻopili. nā palena. No ke kōkuaʻana i ka pūnaewele - kahi pāʻani'ākau wale no ka'ōnaewele ulaula a koho i ka koho "hono / wehe" (e nānā i ka Figure 6).

Pane. 6. E pili ana i kahi pūnaewele Wi-Fi

ʻO ka mea ma hope o ka puka pahū - e hoʻohuli i ka'eneke pūnaewele (eʻike i ka pauku 7). Ma hope o ka hoʻololi - ponoʻoe eʻike i kahi papa inoa o nā pūnaewele Wi-Fi i hiki ke hoʻohui i (ma waena o lākou, heʻoiaʻiʻo, aia kahi kahi e hoʻolālā e hoʻohui ai).

Pane. 7. Nā kikowaena pūnaewele Wi-Fi

Ma ke ala, inā ua holo nā mea a pau: aia ka wānana Wi-Fi,ʻaʻohe pilikia i loko o Windows - a laila i ka papa hoʻonohonoho, inā e'ūlūʻoe i kaʻiole ma luna o ka pūnaewele hōʻailona Wi-Fi - ponoʻoe eʻike i ka memo "ʻAʻole i hoʻopaʻaʻia: aia kekahi mau pilina pili" ( 8).

Loaʻa iaʻu kahi wahi liʻiliʻi ma ka blog, pehea e hana ai i ka hihia keʻikeʻoe i kekahi leka like:

Pane. 8. Hiki iāʻoe ke koho i ka pūnaewele Wi-Fi e hoʻohui.

3) Ua hoʻokomoʻia nā mea hoʻokele (a aia kekahi mau pilikia me lākou)?

I kekahi manawa,ʻo ke kumu o ka hikiʻole o ka mea kelepona Wi-Fi no ka nele i nā mea hoʻokele (i kekahi manawa,ʻaʻole hiki ke hoʻokomoʻia nā hoʻokele i kūkuluʻia i loko o Windows, a ua hoʻololi'ē paha ka mea hoʻohana i nā "hoʻoeke").

Pono mua wau e wehe i ka luna pūnaewele: e hana i kēia, e wehe i ka pūnaewele hoʻonohonoho Windows, a laila wehe i ka māhele Hardware a me Sound (e nānā i ke Kānāwai 9) - ma kēia māhele e hiki iāʻoe ke wehe i ka luna pūnaewele.

Pane. 9. Hoʻomaka i ka Mana Mea Pūnaeweleʻo Windows 10

A laila, i ka mana o ke kiʻina, e nānā i nā mea i kū'ē i ka'ōmaʻomaʻo'ōmele (ʻulaʻula). Eia kekahi, pili i nā huahana i kapaʻia ka hua'ōlelo "hālāwaiʻAʻole kelepona (aiʻole ka leka uila, Network, etc., i kekahi hiʻohiʻona eʻikeʻia i ka Figure 10)".

Pane. 10.ʻAʻohe mea kaʻa no ka mea hoʻopili Wi-Fi

Inā loaʻa kekahi, ponoʻoe e hoʻokomo (hoʻohou) mau hoʻokele no Wi-Fi. Iʻole au e hana hou iaʻu, e hāʻawi wau iʻelua mau kuhikuhi i kaʻu mau puke mua, kahi i hoʻokaʻawaleʻia ai kēia nīnau "e ka iwi":

- Ke hoʻokele polokalamu Wi-Fi:

- nā polokalamu no ka hoʻopau hou i nā mea hoʻokele a pau ma Windows:

4) He aha e hana hou ai?

Ua hoʻohuli wau iā Wi-Fi ma kaʻu kamepiula, akāʻaʻole aʻu i loaʻa i ka pūnaewele ...

Ma hope o ka hoʻololi a me ka hanaʻana o ke adapter i ka pona - ponoʻoe e hoʻohui i kāu pūnaewele Wi-Fi (ʻike i kona inoa a me ka hua'ōlelo). Ināʻoleʻoe i kēiaʻikepili, ponoʻoleʻoe i hoʻonohonoho i kāu mea kelepona Wi-Fi (aiʻole kekahi mea'ē aʻe e māhele ana i kahi pūnaewele Wi-Fi).

Hāʻawiʻia i nāʻano likeʻole o nā mea hoʻohālikelike, hikiʻole ke wehewehe i nā mea i loko o kekahiʻatikala (ʻo nā mea kaulana loa). No laila, hiki iāʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me ka rubric ma kaʻu pūnaewele no ka hoʻonohonohoʻana i nāʻano likeʻole o nā mea hoʻokele ma kēia wahi: (a iʻole nā ​​kumu hanaʻekolu-kūpono i hoʻohālikelikeʻia i kahi hoʻohālikelike kūikawā o kāu mea kelepona).

Ma kēia mea, ke manaʻo nei wau e weheʻia ke kumuhana no ka hoʻohuliʻana i Wi-Fi. Nīnauʻia a me ka hoʻohui pū i nā kumuhana o ka puke. 🙂

PS

No ka mea he mea ia i ka makahiki hou o Eve, makemake wau e makemake i nā mea a pau loa i ka makahiki e hiki mai ana, no laila,ʻo nā mea a pau a lākou i noʻonoʻo aiʻole i hoʻolālāʻia - e hoʻokō. Hauʻoli i ka makahiki hou 2016!