Ke hoʻokomo nei i Windows 7 ma kahi pona ma kahi o Windows 8, 8.1

ʻO ka lā maikaʻi. ʻO nā mea kākau lima lima e piʻi mai nei me kahi mea hou mai kēlā makahiki a kēia makahiki ... Uaʻikeʻia kekahi pale'ē aʻe i nā polokalamu kamepiula hou hou:ʻo ka hana paʻa paʻa (ʻo ke kuhi mau ia).

He aha kēia? He mea kūikawā kēia. kekahi mea e kōkua i ke kaua i nā rootkins (nā polokalamu e hiki ai ke komo i ka kamepiula e kāpae i ka mea hoʻohana) ma mua o ka pihaʻana o ka OS. Akā, no kekahi kumu, ua pili pili pono kēia hana me Windows 8 (ʻO nā OS iʻoi aku (weheʻia ma mua o Windows 8)ʻaʻole lākou e kākoʻo i kēia hiʻohiʻona a hiki i ka wāʻeha, hikiʻole ke hoʻokomoʻana.).

E nānā kēiaʻatikala i kahi e hoʻonoho ai i ka Windows 7 ma mua o ka Windows 8 paʻamau (mau manawa 8.1). A no laila, e hoʻomaka kākou.

1) Ka hoʻonohonohoʻana iā Bios: hōʻole i ka pahu pale

No ka hoʻopauʻana i ka pahu pale, ponoʻoe e komo i ka BIOS o ka pona. Eia kekahi laʻana, i loko o Samsung laptops (ma ke ala, i koʻu manaʻo, ua hoʻokumu nā mea mua i kēiaʻano hana) ponoʻoe e hana i kēia mau mea:

  1. i ka wā e paʻi aiʻoe i ka pona, e kāomi i ke pihi F2 (ke pihi komo i Bios. Ma ka polokalamu kamepiula o kekahi mau wili, hiki ke hoʻohana i ka pihi DEL a F10.
  2. i ka mahele Hoʻopuka makemake e unuhi Hoʻomalu Hoʻopuka ma ka papa ʻO ka meaʻaihue (ua hiki i ke koho - Ua hoʻololiʻia). Ponoʻoe e nīnau iāʻoe - e koho wale iā OK a pēpē i ka Komo;
  3. ma ka laina hou e hōʻike Ke koho koho o OSponoʻoe e koho i kahi koho EUFI a Legacy OS (ʻo ia hoʻi, ke kākoʻo ke pona i nā OS a me ka hou);
  4. i ka papa Kūlana Ponoʻo Bios e hoʻololi i keʻano ʻO keʻano ola bio (e unuhi i ka waiwai i ka mea hōʻeuʻeu);
  5. I kēia manawa, ponoʻoe e hoʻokomo i kahi pūnaewele keleponaʻo USB i ke kele uila o ka pona (nā pono hana no ka hanaʻana);
  6. e kaomi i ka pihi pale no nā kumu F10 (pono ka pona e hou hou, e komo hou i nā hoʻonohonoho Bios);
  7. i ka mahele Hoʻopuka koho i ka palena Hoʻomaka ka papahana pahuhopuma ka māhele Kōmike koho 1 ponoʻoe e koho i kā mākou pūnaewele kāpili USB kākoʻo, kahi e hoʻokomo ai mākou i ka Windows 7.
  8. E kaomi i ka F10 - e hou hou ke pöpöpö, a ma hope o ka hoʻomaka 'ana o ka Windows 7.

ʻAʻohe mea paʻakikī (ʻaʻole i laweʻia e nā screenshots Bios (hiki iāʻoe keʻike iā lākou i lalo), akā eʻikea nā mea a pau i ka wā e komo aiʻoe i nā hoʻonohonoho BIOS. Eʻike kokeʻoe i kēia mau inoa i heluʻia ma luna nei).

No ka laʻana me nā screenshots, ua hoʻoholo wau e hōʻike i nā kikooho BIOS o ka pona ASUS (ʻo ka hoʻonohonoho BIOS i ASUS ka polokalamu kamepiula he mea likeʻole ia ma o Samsung).

1. Ma hope o ke kaomiʻana i ke pihi mana - pēomi i ka F2 (ʻo kēia ke kī e komo i ka hoʻonohonoho BIOS ma ASUS netbook / laptops).

2. Ma hope, e hele i ka Pūʻulu Haumaru a wehe i ka papa inoa Menu Secure Boot.

3. Ma ke Keʻena Manaʻo Haumana o ka papa, e hoʻololi i ka Hoʻoneʻeʻia i ka MeaʻAla (ʻo ia hoʻi, e pale i ka "pale hou").

4. A laila hele i kaʻaoʻao Save & Exit a koho i ka papa muaʻo Save Changes a Exit. E pakuhi i nā mea i hanaʻia i ka BIOS a e hou. Ma hope o ka hoʻomaka houʻana, e kaomi i ke pihi F2 e komo i ka BIOS.

5. E hoʻi i kaʻaoʻao Boot a hana i kēia mau mea nei:

- Hoʻokuʻuʻia ka'ōpena wikiwiki i loko o kahi'ōlohelohe;

- Hoʻouka i ka CSM hoʻololi i kahi hoʻolālā Hoʻonāuki (e nānā i ka hoʻoliliʻana ma lalo).

6.'Ānō e hoʻokomo i ka pūnaewele USB kelepona i ke keleʻo USB, e mālama i ka hoʻonohonoho BIOS (F10) a e hou i ke pona (ma hope o ka ho'āla houʻana, e hoʻi i ka BIOS, F2 pākuhi).

Ma ka'āpana Boot, e wehe i ka koho koho o ka koho 1 - kaʻikeʻikeʻike Kingston ... aia i loko o ka pahu lele, kohoʻia. A laila mākou e mālama i ka hoʻonohonoho BIOS a hoʻomaka hou i ka pona (F10 pāomi). Inā e hana pono nā mea a pau, e hoʻomaka ka hoʻomohalaʻana o Windows 7.

ʻO ka mea ma luna o ka hoʻokumuʻana i kahi pū puhi lele a me nā hoʻonohonoho BIOS:

2) E hoʻouka i ka Windows 7: hoʻololi i ka papaʻaina mai GPT a MBR

Ma waho aʻe o ka hoʻokumuʻana i BIOS e hoʻolālā i ka Windows 7 ma kahi pona "hou", ponoʻoe e holoi i nā māhele ma ka disiki māmā a hoʻololi i ka papaʻaina GPT i MBR.

E nānā! I ka holoiʻana i nā pākuhi ma ka diski māka a me ka hoʻololiʻana i ka papaʻaina mai ka GPT i MBR, e lilo anaʻoe i nāʻikepili ma ka paʻakiki a me (paha paha) kāu Windows 8. i hoʻopaʻaʻia. E hoʻihoʻi a hoʻihoʻi inā he mea nui kaʻikepili ma ka disk (ʻoiai inā he hou ka pona - mai kahi e hiki ai keʻikepili kūpono a kūpono: -P).

ʻO ka hoʻonohonoho ponoʻana,ʻaʻole ia eʻokoʻa i ka hoʻonohonoho ponoʻana o Windows 7. Inā loaʻa iāʻoe ke kohoʻana i ka diski e hoʻokomo i ka OS, ponoʻoe e hana i kēia mau mea (kauohaʻo ia e komo me nā hua'ōleloʻole):

  • e kaomi i ke pihi Shift + F10 e wehe i ke laina kauoha;
  • a laila e kaomi i ke kauoha "dispala" a kaomi iā "ENTER";
  • a laila e kākau: e koho i kahi disiki a kaomi iā "ENTER";
  • e hoʻomanaʻo i ka helu o kaʻili e makemakeʻoe e hoʻololi i MBR;
  • a laila, i ka wā e pono aiʻoe e kākau i ke kauoha: "koho i kahi" (kahi e loaʻa ai ka'īlahi) a e kaomi iā "ENTER";
  • a laila e hoʻokō i ke kauoha "maʻemaʻe" (e wehe i kahi hapa ma kahi diski);
  • ma ke kauoha kauoha, hoʻokomo: "hoʻololi i ka mbr" a kaomi iā "ENTER";
  • a laila ponoʻoe e pani i ka puka makani kauoha, e kaomi i ka pihi "hoʻoulu" i ka puka koho kōpili e koho i kahi kōpae disk a e hoʻomau i ka hoʻonohonohoʻana.

Ke hoʻouka nei i Windows-7: koho i ka leka e hoʻokomo.

ʻOiaʻiʻo nō ia. ʻO ka mea ma hope, ua puka mai ka puka i ke ala maʻamau a, ma keʻano he kaulike,ʻaʻohe nīnau. Ma hope o ka hoʻomohalaʻana, ponoʻoe i nā mea hoʻokele - makemake wau e hoʻohana i kēia mea.

ʻO nā mea maikaʻi loa!