Pehea e hoʻemi ai i ka nui o nā wikiō ma Sony Vegas

I ka hanaʻana me nā matrices, i kekahi manawa ponoʻoe e unuhi iā lākou,ʻo ia hoʻi, ma nā'ōlelo maʻalahi, e hoʻololi iā lākou a puni. ʻOiaʻiʻo, hiki iāʻoe ke keʻakeʻa i kaʻikepili ma ka lima, akāʻo Excel e hāʻawi i nā ala he nui a maʻalahi. E wāwahi kākou iā lākou.

Ke kaʻina unuhi

ʻO ka hoʻololiʻana i kahi māmāʻo ia keʻano o ka hoʻololiʻana i nā pou a me nā lālani i nā wahi. Ma Excel, aiaʻelua mau hana no ka transposing: hoʻohana i ka hana KA HUI ae hoʻohana ana i ka mea hoʻokomo mea hana. E noʻonoʻo i kēlā me kēia mau koho i loko o ke kikoʻokoʻa.

Ka Hopena 1: KA HOPE HUI

Hana KA HUI no nāʻano o nā mea hana "Nā loulou a me nā kiʻi". ʻO ka mea like,ʻoiai, e like me nāʻoihana'ē aʻe e hana me nā kiʻi,ʻo ka hopena o ka huahanaʻaʻole nā ​​mea o loko o ka pūnaewele, akā,ʻo ka pūnaewele piha. ʻOi aku ka maʻalahi o ka syntaxʻoihana aʻano like me kēia:

= TRANSPORT (kāʻei)

ʻO ia wale nō,ʻo ka mea wale nō i paneʻia e kēia mea hoʻohana ke kuhikuhiʻana i ka pūʻulu, i loko o kā mākouʻano e hoʻohuliʻia ka pilina.

E nānā i kahi e hiki ai ke hoʻohanaʻia kēia hana ma ka hoʻolālā me kahi pilina maoli.

  1. E koho i ka pūnana liʻiliʻi ma ka pepa, mākou e hoʻolālā e hana i ka hoʻololi hou i ka pūnaewele hema. A laila, e kaomi i ka hiʻona "Kōkuhi i ka hana"e waiho kokoke ana i ka pahumu puka.
  2. Hoʻollo Nā haku hana. Wehe i kahiʻano i loko "Nā loulou a me nā kiʻi" aiʻole "Papa inoa papa inoa". Loaʻa ka inoa "KA HUI"e koho i kāna koho a laila e kaomi i ka pihi "OK".
  3. Hoʻomaka ka hoʻomakaʻana o ka papa hana. KA HUI. ʻO ke kuhi wale nō o kēia mea hoʻohana e pili ana i ka māhele "ʻAla". I laila e ponoʻoe e komo i nā kaʻina o ka matrix, pono e huli. No ka hanaʻana i kēia, kau i ka pōkā ma ke kahua a me ka pāʻani'ākau hema, e koho i ka paukū o ka māmā ma ka pepa. Ma hope o ka hōʻikeʻiaʻana o ka helu wahi o ka'āpana ma ka puka pane, e kaomi i ka pihi "OK".
  4. Akā, e like me kā mākou eʻike nei, i loko o ke kelepona, i hanaʻia e hōʻike i ka hopena, ua hōʻikeʻia kaʻike kūponoʻole he hapa "#VALUE!". ʻO kēia ke kumu o nā hana i hanaʻia e ka poʻe hana hoʻonohonoho. No ka hoʻoponoponoʻana i kēia hemahema, koho i ke kikowaena o nā pūnaewele kahi e like ai ka helu o nā lālani me ka helu o nā poʻomanaʻo o ka'ōmumu mua, a me ka helu o nā maha i ka helu o nā lālani. He mea nui loa kēlā aelike no ka hualoaʻa e hōʻike pololeiʻia. I ka manawa like, ke keʻena i loko o ka'ōlelo "#VALUE!" Ponoʻo ia ka pūnaewele kiʻekiʻe o ka papa i kohoʻia, a ma laila kahi e hoʻomaka ai ke koho koho, e hoʻopaʻa i ka pākuʻu hema. Ma hope o kāu kohoʻana, e hoʻonohonoho i ka mea hōʻino i loko o ka pākuʻina ture ma hope iho o ka'ōlelo KA HUIe hōʻikeʻia i loko. Ma hope o kēlā, e hana i ka helu helu,ʻaʻole ponoʻoe e kaomi i ke pihi E komo, e like me keʻano maʻamau i nā kumuhana maʻamau, a hoʻohui i kahi hui Ctrl + Shift + Enter.
  5. Ma hope o kēia mau hana, hōʻikeʻia ka'ōpili e like me ka mea e pono ai iā mākou,ʻo ia hoʻi, ma ka palapala i hoʻounaʻia. Akā he pilikia'ē aʻe. ʻO ka meaʻoiaʻiʻo,ʻo kēia ka lāpili hou he laina i hoʻopaʻaʻia e kekahi kumu i hikiʻole ke hoʻololi. Inā ho'āʻoʻoe e hana i nā hoʻololi i nā mea o ka pahuhopu, e paʻi ka hopena. Ua hoʻopihaʻia kekahi mau mea hoʻohana i kēiaʻano o nā mea, no ka mea,ʻaʻole lākou e hoʻololi i ka pūnaewele, akāʻo nā mea'ē aʻe e pono i kahi pilina e hiki ai iāʻoe ke hana pono.

    No ka hoʻonāʻana i kēia pilikia, koho i ka āpau a pau o ka pae. Ke hele nei i kaʻaoʻao "Home" e kaomi i ka hiʻona "Kope"e waiho nei ma ka tape i loko o ka hui "Papapālua". Ma kahi o ka hana i kauʻia, hiki iāʻoe ke koho i kahi kīʻaoʻao pakuhi maʻamau no ka kopeʻana ma hope o ke kohoʻana Ctrl + C.

  6. A laila, me ka weheʻoleʻana i ka koho mai kaʻaoʻao transposed, e kaomi me ka pāʻani'ākau pololei. I ka papa kuhikuhi o ka papahana ma ka hui "Kō koho koho" e kaomi i ka hiʻona "Nā Uila", a he kikowaena me ka kiʻi o nā helu.

    Ma hope o kēia,ʻo ka hōʻuluʻulu pūnaewele KA HUI e hoʻopauʻia, a hoʻokahi wale nō kumu e koe i loko o nā pūnaewele, kahi e hiki ai iāʻoe ke hana i kaʻaoʻao like me ia me ka'ōmole kumu mua.

Leʻaleʻa: Manaʻo wizel Excel

Hanana 2: hoʻokuʻu i ka helu me kahi mea hoʻokomo

Eia hou, hiki ke hoʻokuʻuʻia ka pilina me kahi mea koho pūnaewele hoʻokahi, i kapaʻia "Hoʻokuʻu i ka Mana".

  1. E koho i ka'ōkuhi kumu mua me ka peʻahi, e paʻa ana i ka pihi'ākau hema. A laila, e hele i kaʻaoʻao "Home", kaomi i ka hiʻona "Kope"hoʻokomoʻia i loko o ka poʻomanaʻo "Papapālua".

    Akā, hiki iāʻoe ke hana i ka meaʻokoʻa. E koho i ka wahi, e kaomi me ka pākī'ākau pono. Hoʻopuka i ka papa helu hoʻomaka kahi i koho aiʻoe i kēia mea "Kope".

    Ma keʻanoʻokoʻa i nā koho hoʻololi kope'ē aʻe, hiki iāʻoe ke koho i kahi hui o nā kī kī ma hope o ke kohoʻana Ctrl + C.

  2. Hoʻokumu mākou ma ka pepa i kahi pūnaewele kūlohelohe, pono e lilo i ka mahele hema loa o ka'āpana transposed. Kaomi ma luna me ka pihi'ākau'ākau. Ma hope o kēia, ua hoʻonāʻia ka papahelu kuhi. I loko o laila mākou e hoʻokomo nei i ka mea "Hoʻokuʻu i ka Mana". Hōʻikeʻia kekahi mea koho iki. Loaʻa iā ia kahi māhele i kapaʻia "Puke Kūikawā ...". Kaomi ma luna. Hiki iāʻoe ke koho, ma kahi o kahi e koho ai i kahi papa inoa, e kāhua i kahi huiʻana ma ka papa keyboard Ctrl + Alt V.
  3. Kuhiʻia ka puka hoʻokomo hiwahiwa. Nui nā koho e koho mai, pehea e hiki ai iāʻoe ke pākuʻi i kaʻikepili i hakuʻia. I kā mākou kūlana, ponoʻoe e haʻalele i nā pae paʻamau. Loaʻa kokoke i kahi koho "Hoʻololi" pono e hoʻokaʻawale. A laila kaomi i ke pihi. "OK"aia ma lalo o kēia puka.
  4. Ma hope o kēia mau hana, e hōʻikeʻia ka hua'ōlelo transposed i kahi ma mua o ka waeʻia o ka pepa. ʻAʻole like me keʻano mua, ua loaʻa mua iā mākou kahi hua'ōlelo piha, hiki ke loli, a me ke kumu. ʻAʻole pono ka hoʻoulu hou a me ka loli.
  5. Akā inā makemakeʻoe, ināʻaʻoleʻoe e pono i ka'ōmole mua, hiki iāʻoe ke holoi. No ka hanaʻana i kēia, kohoʻia me ka lāpili, e paʻa ana i ka pihi'ākau hema. A laila kaomi i kahi mea i kohoʻia me ka pihi'ākau. Ma ka papa helu papahana e wehe nei ma hope o kēia, koho i ka mea "PalapalaʻIke".

Ma hope o kēia mau hana, e noho wale ka hoʻololi i hoʻololiʻia ma ka pepa.

Ma nāʻanoʻelua mauʻano i'ōleloʻia ma luna, hiki iā ia ke unuhi ma Excelʻaʻole wale i nā matrices, akā,ʻo nā papa piha piha. ʻO ke kaʻina hana e aneane like.

Leʻaleʻa: Pehea e hāpai ai i kahi papa i Excel

No laila, uaʻike mākou ma Excel e hiki ke hoʻololiʻia ka puʻupuʻu,ʻo ia hoʻi, ua hoʻololiʻia ma ka hoʻololiʻana i nā pou a me nā laina maʻelua mau ala. ʻO ka koho mua e hoʻohana i ka hana KA HUIaʻo ka lua he mau mea hoʻokomo hiwahiwa. ʻO ka nui,ʻo ka hopena hopena, ka mea i loaʻa ma o ka hoʻohanaʻana i kēia mauʻanoʻelua,ʻaʻohe mea likeʻole. Ke hana nei nāʻanoʻelua ma kahi kokoke i kekahi kūlana. No laila, i ka kohoʻana i kahi koho hoʻololi, makemake nā koho pilikino o kekahi mea hoʻohana i ka mua. ʻO ia,ʻo wai o kēia mauʻano i maʻalahi iāʻoe iho, a hoʻohana i kēlā.