Hoʻoholo i nā pilikia me ka hoʻopiliʻana iā Windows XP


ʻO ka'ōnaehana hana pūnaewele ka maʻalahi a, ma muli o kekahi mau kumu, hikiʻole ke hōʻeha a hāʻule paha. I kekahi mau kumu, hiki i ka OS ke hoʻopau loa i ka hoʻoukaʻana. No nā pilikia e pili ana i kēia a me pehea e kāpae aku ai iā lākou, e kamaʻilio ma kēiaʻatikala.

Nā pilikia e holo ana i ka Windows XP

ʻO ka hikiʻole i ka hoʻomakaʻana i Windows XP hiki ke alakaʻi i nā kumu he nui, mai nā hewa i loko o ka pūnaewele pono'ī i ka hemahema o ka pāhana hoʻokūkū. ʻO ka hapa nui o nā pilikia e hiki ke hoʻoponopono pololeiʻia ma luna o ka kamepiula i hōʻea ai lākou, akāʻo kekahi hemahema ke koiʻia ka hoʻohanaʻana o kekahi PC'ē aʻe.

Ke kumu 1: polokalamu kamepiula aiʻole nā ​​mea hoʻokele

ʻO nā hōʻailona o kēia pilikia,ʻo ia ka hiki ke kāpae i Windows wale nō ma "Safe Mode". I kēia lā, i ka hoʻomakaʻana o ka hoʻomaka, e hōʻikeʻia kahi pākuhi no ka kohoʻana i nā koho kōleʻa, a ināʻoe e kāhea me ka lima me ka hoʻohana F8.

Hōʻike kēiaʻano o ka'ōnaehana iā mākou ma keʻano maʻamau,ʻaʻole ia eʻae i kekahi pūnaewele aiʻole ka mea hoʻokele e hoʻouka, i hoʻokomo iāʻoe iho aiʻole i loaʻa i ka hoʻopili pūʻana i nā papahana a iʻole nā ​​papahana hana. I ka "Safe Safe", nā lawelawe a me nā hoʻokele wale nō i makemake nuiʻia no ka lawelaweʻana a hōʻike i ke kiʻi ma ka hoʻomakaʻana o ka pakuhi. No laila, inā heʻano likeʻoe, a laila hewa ka pūnaewele.

Ma ka hapanui o nā hihia, hanaʻo Windows i kahi manawahoʻi hou i ka manawa e hoʻokomo ai i nā loiloi nui a iʻole nā ​​polokalamu lako i hiki i nā'ōnaehana pūnaewele aiʻole nā ​​kī kī palapala. "Ke Kaʻina Palekana" eʻae iā mākou e hoʻohana i ka mea hana hana pūnaewele. E loli hou kēia hana i ka OS i ka moku'āina ma mua o ka hoʻokomoʻiaʻana o ka polokalamu pilikia.

E heluhelu hou: Nā ala e hoʻihoʻi ai iā Windows XP

Ke kumu 2: nā lako

Inā ke kumu o ka nele i ka hoʻoukaʻana i ka pūnaehana hana e pili ana i nā pilikia me nā mea pono, a me keʻano o ka disiki kahi e loaʻa ai ka puinaʻana, a lailaʻike mākou i nāʻano likeʻole ma kahi pakuʻeleʻele. ʻO ka mea nui loa:

Eia hou, hiki iā mākou ke hoʻouka hou i kahi kāleka pahu e hōʻike ai i ka'ōpili Windows XP a hōʻikeʻoleʻia, a laila e puka hou. A no laila, hiki i ka wā pauʻole, a haʻalele mākou i ke kaʻa. ʻO kēlā mau hōʻailona e hōʻike ana i kahi kuhihewa nui, i kapaʻia ka "pale polū o ka make" a iʻole BSOD. ʻAʻole mākouʻike i kēia pākuʻi, no ka meaʻo ke kuhiʻole, i ka wā i puka mai ai kēlāʻano hapa, pono e hoʻomaka hou ke pūnaewele.

I mea e hoʻopau ai i ke kaʻina hana aʻike i ka BSOD, ponoʻoe e hana i kēia hoʻonohonoho:

  1. Ke hoʻoiliʻana, ma hope o ka hōʻailona BIOS (hoʻokahi "beep"), ponoʻoe e kaomi koke i ke kī F8 e kāhea i ka maka o nā palena, a mākou i kamaʻilio e pili ana i kahi kiʻekiʻe aʻe.
  2. E koho i kahi kikowaena e kuhi ana i ka hoʻi houʻana no BSODs, a kaomi i ke kī ENTER. Hiki i ka pūnaewele ke'āpono i nā wae a hoʻokuʻu hou.

I kēia manawa, hiki iā mākou keʻike i kahi kuhi hikiʻole iā mākou ke holo i ka Windows. No ka wili koʻikoʻi pilikia, wahi a BSOD me ka helu 0x000000ED.

I ka hihia mua, me ka pelekakaʻeleʻele a me kaʻelele, pono mua e nānā i ka pili ponoʻana o nā laina a me nā kaula mana, ināʻaʻole lākou e kukuli nui i hiki ke lilo i mea hikiʻole ke hoʻohana. A laila, ponoʻoe e nānā i ke kaula i laweʻia mai ka pūnaewele, e ho'āʻo e hoʻohui i kekahi, like.

Kaha paha ka BP laina e hāʻawi ana i ka mana i ka'ōpiko pa'ū. E hoʻokuʻu i kahi pūnaewele i ka computer a nānā i ka hana. Inā kū hou ka hopena, a laila, aia nā pilikia me ka diski.

E heluhelu hou: E hoʻoholo BSOD 0x000000ED hewa ma Windows XP

Eʻoluʻolu e hōʻoia nā'ōlelo i hāʻawiʻia i laila no ka HDD, no nā māka uila-pono e ponoʻoe e hoʻohana i ka papahana, e kūkākūkāʻia nei ma lalo nei.

Ināʻole i laweʻia nā hualoaʻa i nā hana i hala, a laila, ke kumu o ka hōʻailona pūnaewele aiʻole nā ​​hopena o nā kino i nā māhele koʻikoʻi. Hoʻomaʻa a hoʻoponopono i "hoʻomaha" hiki ke kōkua i ka polokalamu kūikawā HDD Regenerator. No ka hoʻohanaʻana, pono e hoʻohana i kahi kamepiulaʻelua.

Heluhelu hou: Hoʻoponopono iki. Kekahi

Noʻonoʻo 3: he kūikawā kūikawā me kahi pū puhi

ʻAʻole maopopo loa kēia kumu, akā hiki ke hana i nā pilikia me ka hoʻopiliʻana iā Windows. Hiki keʻikeʻia kahi pūnaewele pūnaewele e pili pū ana me ka pūnaewele, i ka nui o ka pūnaewele, e like me ka wahi'ē aʻe no ka mālamaʻana i kekahi mauʻike. I kēia hihia, hiki ke kākau i kahi kōpena huna i ka leka uila USB. "Palapala Hōkū Pūnaewele" (kaʻike e pili ana i ka pūnaewele pūnaewele).

Aia kekahi mau hihia i ka wā i hoʻokaʻawaleʻia ai ka leka mai kahi PC pāʻokoʻa, ua hōʻole ka pūnaewele i ka kāleka,ʻikeʻiaʻaʻole e loaʻa i kekahiʻikepili. Inā loaʻa iāʻoe kekahiʻano likeʻole, a laila e hoʻokomo i ka pūnaewele USB i loko o ka pa hoʻokahi a hoʻoili i ka Windows.

Hiki i ka pilikia o ka'ō lemu uila ke hana i ka hopena i ka papa kauoha ma ka BIOS. Hiki ke hoʻokomoʻia kahi CD-ROM ma kahi mua, a ke laweʻia nei ka'ōpae kāpae mai ka papa inoa. I kēia hihia, e hele i ka BIOS a hoʻololi i ke kauoha, aiʻole e kaomi i ke kī i ka wā o ka hukiʻana F12 ai 'ole kekahi mea e wehe ana i ka papa inoa o nā leka. Hiki keʻikeʻia ke kumu o nā kī ma ka heluhelu ponoʻana i ke manual for your motherboard.

E nānā pūʻia: Hoʻonohonoho i ka BIOS e kāleka mai ka'ōpili pūnaewele

Noʻonoʻo 4: kālua pūnaewele palaka

ʻO ka pilikia maʻamau me nā hanaʻoi hewaʻole a iʻole ka hōʻeha huakō e hōʻino i ka MBR pūnaewele kākākō MBL a me nā loiloi e pili ana i ke kaʻina a me nā palena o ka hoʻomaka pūnaewele pūnaewele. I ka poʻe maʻamau,ʻo ka hōʻiliʻiliʻana o kēia mau mea ponohana i kapaʻiaʻo "loader". Inā uaʻeha aʻikeʻia paha kēiaʻikepili (holoiʻia), a laila, hikiʻole ke download.

Hiki iāʻoe ke hoʻoponopono i ka pilikia ma ka hoʻouka houʻana i ka pululaki me ka hoʻolālā. ʻAʻohe mea paʻakikī i kēia mau hana, heluhelu hou i kaʻatikala ma ka loulou ma lalo nei.

Nānā hou: E hoʻoponopono hou i ka bootloader ma ka hoʻohanaʻana i ka Palekana Palekana ma Windows XP.

ʻO kēia nā kumu nui o ka nele i ka hoʻoukaʻana iā Windows XP. ʻO lākou a pau he mau kūikawā kūikawā, akā, ua mau ka manaʻo o ka hopena. ʻO ka hewa ka hewa a me ka lako kamepiula, a me ka lako kamepiula. ʻO ka heluʻekolu,ʻo ka hemahema a me ka nānāʻole o ka mea hoʻohana. ʻO ke kuleana e pili i ka waeʻana o nā polokalamu, no ka mea,ʻo ia ka kumu o nā pilikia a pau. E nānā i ka hana o nā kīkino paʻakikī a, me ka kānalua iki no ka kokokeʻana o ka haʻalē, e hoʻololi i kahi hou. I kēlā me kēia hihia,ʻaʻole hiki ke hoʻohana hou i kēia mea paʻakikī no kaʻoihana o ke kikohana pūnaewele.