Pehea e ho'ōki ai i ka Boot Boot i ka polokalamu kamepiula BIOS

ʻO ka lā maikaʻi.

I pinepine pinepine ka poʻe hoʻohana i nā nīnau e pili ana iā Secure Boot (e laʻa, i kekahi manawa ke makemakeʻia kēia koho ma ka hoʻonohonohoʻana i Windows). Ināʻaʻohe pilikia, a laila, e hoʻomau ka hana hoʻomalu (i hoʻolālāʻia e Microsoft i 2012) a huli i nā kūikawā. ʻO nā kī i loaʻa wale i Windows 8 (aʻoi aʻe). No laila,ʻaʻole hiki iāʻoe ke kāleka i ka pona mai kekahi mea halihali ...

Ma kēia mea liʻiliʻi, makemake wau e nānā i nā laikini kaulana o ka laptops (Acer, Asus, Dell, HP), a hōʻike aku ma kahi hiʻohiʻona pehea e hoʻopau ai i ka Puke Haumana.

Palapala nui! No ka hoʻopiʻiʻana i ka Boot Boot, ponoʻoe e komo i ka BIOS - a no kēia mea e ponoʻoe e kaomi i nā pihi kūpono ma hope koke o ka hoʻololiʻana i ka pona. Hoʻolahalahaʻia kekahi o kaʻu mauʻatikala i kēia hoʻopuka - Aia nā'ōpili no nā mea hana'ē aʻe a wehewehe i keʻano pehea e komo ai i ka BIOS. No laila, ma kēiaʻatikala,ʻaʻole au e pili i kēia pilikia ...

ʻO ka mea

  • Acer
  • ʻO Asus
  • ʻO Dell
  • HP

Acer

(Screenshots mai Aspire V3-111P pila pūnaewele BIOS)

Ma hope o ka komoʻana i ka BIOS, ponoʻoe e wehe i ka "BOOT"ʻaoʻao aʻike i keʻano o ka pae "Secure Boot". ʻO ka hapanui loa,ʻaʻole e hiki ke hoʻololi. Loaʻa kēia no ka meaʻaʻole i hoʻokumuʻia ka hōʻailona'ōlelo hoʻopili i ka mahele BIOS Security.

No ka hoʻoukaʻana, wehe i kēia māhele a koho iā "hoʻonoho i ka mea mālama mālama" a pēhi i ke komo.

A laila e komo a hōʻoia i ka hua'ōlelo a pēhi i ke komo.

ʻOiaʻiʻo, ma hope o kēlā, hiki iāʻoe ke wehe i ka'āpana "Boot" - e hiki ke hoʻololi i ka pepa "Secure Boot" (ʻo ia hoʻi, e hoʻohuli, e nānā i ka hoʻonikino ma lalo).

Ma hope o nā koho, mai poina iāʻoe e mālama iā lākou - pāomi F10 Hāʻawi iāʻoe e mālama i nā loli i hanaʻia ma ka BIOS a puka i waho.

Ma hope o ka hoʻopili houʻana i ka pona holokohu, pono e kāpae i kekahi pūnaewele hāmama (e like paha, mai ke kāleka USB a me ka Windows 7).

ʻO Asus

ʻO kekahi o nā'ōpona o Asus laptops (ʻokoʻa i nā mea hou) i kekahi manawa pilikia kekahi mau mea novice. I kaʻoiaʻiʻo, pehea e hiki ai iāʻoe ke hoʻopau i nāʻike pale i loko o lākou?

1.ʻO ka mua, e hele i ka BIOS ae wehe i ka "Security" section. Ma lalo iho nei ka mea "Kahu Secure Boot" - pono e hoʻololiʻia i nā mea kīnā,ʻo ia hoʻi. e hoʻopau.

A laila, e kaomi i ke pihi F10 - E pakele nā ​​pūnaewele, ae paʻi hou ka pona.

2. Ma hope o ka hoʻopili houʻana, e komo hou i ka BIOS a laila ma ka "Boot"ʻaoʻao, e hana i kēia mau mea:

  • Hoʻopuka Kūʻokoʻa - hoʻonohoʻia i kahi hana hoʻopauʻole (ʻo ia, e pale i ka wikiwiki wikiwiki.ʻAʻole kahi ma kahi āpau.) Ināʻoleʻoe, e'ute wale i kēia manaʻo);
  • Kelepona CSM - hoʻololi i kahi hana i hoʻololiʻia (e like me ke kōkua, a me ka laulima pū me "OS kahiko" a me nā polokalamu);
  • A laila kaomi hou F10 - e mālama i nā wae a hou hou i ka pona.

3. Ma hope o ka hoʻopili houʻana, mākou e komo i ka BIOS a wehe i ka'āpana "Boot" - ma ka mahele "Boot Option", hiki iāʻoe ke koho i ka'ilipili i hoʻohuiʻia me ka pūnaewele USB (e like me). ʻO ka kiʻiiho ma lalo.

A laila mākou e mālama i ka hoʻonohonoho BIOS a hoʻouka hou i ka pona (F10 palepa).

ʻO Dell

(Screenshots mai ka pakuhi Dell Inspiron 15 3000 Series)

Ma ka kamepiula Dell, hiki i ka pilikia o Secure Boot paha kekahi o ka maʻalahi - hoʻokahi wale nō kipa i Bios a lawa aʻaʻohe'ōlelo e pono ai nā luna, a pēlā aku.

Ma hope o ka hoʻokomoʻana i ka BIOS - wehe i ka'āpana "Boot" a hoʻonohonoho i nā mākuene i lalo:

  • Kō koho o ka papa pahuhopu - Legacy (ʻo kēia hoʻi kahi kākoʻo no ka OS mua,ʻo ia hoʻi ka pili);
  • Hoʻopuka Puʻukū - hoʻopauʻia (e hoʻopaʻa i ka papa pale).

ʻOiaʻiʻo, hiki iāʻoe ke hoʻololi i ka loina download. ʻO ka nui loa o ka hoʻoukaʻana i kahi Windows OS hou mai nā pūnaewele flash USB -ʻo ia ma lalo iho wau e hāʻawi i ka hoʻolālā o ka laina e pono aiʻoe e neʻe i luna loa i hiki iāʻoe ke kāpae mai ke kīpili flash USB (Kelepili Kelepona USB).

Ma hope o ka hoʻokomoʻana, pākuhi F10 - e mālama i kēia mau kikowaena i hoʻokomoʻia, a laila kaomi 'Ap - mahalo i kēia, haʻaleleʻoe i ka BIOS a e hou i ke pona. ʻOiaʻiʻo,ʻo kēia kahi i pau ai kaʻaeʻana o ka kāmeʻa paʻa ma kahi pona Dell!

HP

Ma hope o ka komoʻana i ka BIOS, wehe i ka mahele "System Configuration", a laila hele i ka "ʻOho Boot Option" tab (nānā i ka hoʻonoeʻana ma lalo).

ʻO ka mea'ē aʻe, e hoʻololi i "Alakaʻi Kahu" i ka Mea Manawa, a me ka "Legacy Support" i Hoʻoponopono. A laila e mālama i nā wae a e hoʻomaka hou i ke pona.

Ma hope o ka hoʻololi houʻana, uaʻikeʻia ka hua'ōlelo "ʻO ka hoʻololiʻana i ka'ōnaehana hana paʻa i keʻano o ka maʻamau".

Hoʻomakaʻia mākou e pili ana i nā loli i nā kikowaena a hāʻawiʻia e hoʻokūpaʻa i kā lākou code. E ponoʻoe e komo i ka helu i hōʻikeʻia ma ka pakuhi a e kaomi i ke komo.

Ma hope o kēia hoʻololi, e hou hou ka pona, a Palekana e pōʻino.

No ka kāleʻa mai ka'ōpili mākuhi aiʻoleʻole paha: i ka wā e paʻi aiʻoe i ka pona HP, e kaomi iā ESC, a ma ka hoʻomaka menu koho "F9 Boot Options Options", a laila hiki iāʻoe ke koho i ka mea āu e makemake ai e kāleka.

PS

ʻO ke kumu, i loko o nā lālā'ē aʻe o ka laptops Palekana hele i kekahiʻano likeʻole,ʻaʻoheʻano'ē aʻe. ʻO ka helu wale nō: ma kekahi mau hiʻohiʻona, e hoʻokomo i ka BIOS i "paʻakikī" (e like me ka laptops Lenovo - hiki iāʻoe ke heluhelu e pili ana i kēia mea ma kēiaʻatikala: Ke hoʻopuni nei au i kēia,ʻo nā mea maikaʻi loa!