ʻO Linux Mint Installation Guide

ʻO ka hoʻonohonohoʻana i kahi polokalamu hana (OS) he mahele hana nui ia e pono ai kaʻike kūpono o nā mākaukau lolopiula. A inā uaʻike mua nā mea i ka hoʻoponoponoʻana i ka Windows ma kāu kamepiula, a laila, uaʻoi aku ka paʻakikī iā Linux Mint. Hoʻolālāʻia kēiaʻatikala e wehewehe i kekahi mea hoʻohana wale nō i nā nuances e puka mai i ka wā e hoʻokomo ai i kahi OS kūlana e pili ana i ka aʻa no Linux.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻouka ai i Linux ma kahi pūnaewele flash USB

Ke hoʻokomo nei i ka Mint Linux

ʻO ka Linux Mint hoʻolahaʻana, e like me nā mea'ē aʻe Linux,ʻaʻole i pihi e pili ana i nā lako kamepiula. Akā, i mea e pale ai i ka hoʻolālā o ka manawa, pono ia e hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me kona mau pono pūnaewele ma kahi pūnaewele official.

E hōʻike ana kēiaʻatikala i ka hoʻomohalaʻana o ka pūnaewele hoʻolaha me ka pilina o ke kalapona Kirimona, akā hiki iāʻoe ke noʻonoʻo iāʻoe iho,ʻo ka mea nuiʻo kāu'ōnaehana he mauʻenehana loea kūpono. Ma waena o nā mea'ē aʻe, pono iāʻoe ke'ōlamu lele me ka liʻiliʻi o 2 GB. E hoʻopaʻaʻia i ke kiʻi OS no ka hoʻonui houʻana.

Kahikuhi 1: Hoʻokaʻawale ka hāʻawiʻana

ʻO ka mea mua e pono aiʻoe e kiʻi i ka kiʻi o ka mahele Linux Mint. Pono pono e hana i kēia mai ka papa hana pūnaewele i mea e loaʻa ai ka polokalamu hou loa o ka pūnaehana hana aʻaʻole e loaʻa nā hopena i ka wā e hoʻouna ana i kahi faila mai kahi pūnaewele hilinaʻiʻole.

E kiʻi i ka polokalamu hou o Linux Mint mai ka pūnaewele official.

Ma ke kaomiʻana i ka loulou i luna nei, hiki iāʻoe ke koho ma kāu kohoʻana ka hana hana (1)pela a hana hana (2).

Ka Papa 2: Ka hanaʻana i kahi pū puhi lele

E like me nā pūnaewele holonaewele, hikiʻole ke hoʻokomo ponoʻia ka Mint Linux mai kahi kamepiula; pono e kākau muaʻoe i ke kiʻi i kahi pūnaewele mama. Hiki i kēia kaʻina hana ke hoʻopilikia i ka mea hoʻomaka, akā, e kōkua nā kuhikuhi kūpono ma ka pūnaewele e kōkua i nā mea a pau.

E heluhelu hou: Pehea e puhi ai i kahi kiʻi OS OS ma kahi pūnaewele flash USB

Ka Papa 3: Hoʻomaka i ka kamepiula mai kahi pūnaewele lele

Ma hope o ka hoʻopaʻaʻana i ke kiʻi, ponoʻoe e hoʻomaka i ka lolouila mai ka pūnaewele flash USB. ʻO ka mea pōʻino,ʻaʻohe aʻo ma ke ao holoʻokoʻa. Ke hilinaʻi nei ia ma ka version BIOS, akā, loaʻa iā mākou nāʻike kūpono a pau ma kā mākou pūnaewele.

Nāʻike hou aku:
Pehea eʻike ai i ka hua BIOS
Pehea e hoʻonohonoho ai i ka BIOS e hoʻomaka i ka lolouila mai kahi pūnaewele

Ka Papa 4: Hoʻomaka Ka hoʻomaka

No ka hoʻomakaʻana e hoʻokomo i ka Mint Linux, ponoʻoe e hana i kēia mau mea:

  1. E hoʻomaka ana i ka kamepiula mai ka'ōkuhi lele, e hōʻikeʻia ka menu hoʻonohonoho i mua oʻoe. He mea pono e koho "Hoʻomaka Linux Mint".
  2. Ma hope o kahi loiloi lōʻihi, e laweʻiaʻoe i ka papapa o ka pūnaewele i hoʻokomoʻoleʻia. Kaomi ma ka lepili "E hoʻokomo i ka Linux Mint"e holo i ka pūnaewele.

    Hoʻomaopopo: e komo i ka OS mai kahi pūnaewele māmā, hiki iāʻoe ke hoʻohana pono ia mea,ʻaʻole naʻe i hoʻokomoʻia. He manawa kūpono loa kēia no ka hoʻomaʻamaʻaʻana iāʻoe iho me nā kumu nui a pau a hoʻoholo inā he pololei ka mīkini Linux noʻoe aʻaʻole paha.

  3. A laila e hoʻowalewaleʻiaʻoe e hoʻoholo i ka'ōlelo o ka mea hoʻolālā. Hiki iāʻoe ke koho i kekahi, ma ka mea e hoʻokomoʻia ai ka hoʻokomoʻana i ka'ōlelo Lūkini. Ma hope o ke koho, pēhi "E hoʻomau".
  4. I ka manawa e hiki mai ana, ua'ōleloʻia e hoʻokomo i nā pūnaeweleʻekolu,ʻo ia ka mea e hōʻoia i ka hanaʻana o ke kikowaena me ka hewaʻole i hope koke iho o kona hoʻokomoʻana. Akā ināʻaʻoleʻoe i kahi pūnaewele pūnaewele,ʻaʻole e loli ke koho i kekahi mea, mai ka laweʻiaʻana o nā polokalamu a pau mai ka pūnaewele.
  5. I kēia manawa, ponoʻoe e koho i keʻano o kahi hoʻonohonohoʻana e koho ai: ka'ōpala a iʻole ka manual. Ināʻoe e hoʻokomo i ka OS ma kahi diskiʻole aʻaʻoleʻoe e pono i nāʻikepili a pau, e koho "E holoi i kahi disk a hoʻokomo i ka Mint Linux" ae kaomi "E hoʻouka i kēia manawa". Ma kaʻatikala, e hoʻolālā mākou i ka lua koho koho, no laila hoʻonohoʻia ke kī i "ʻO kekahi koho" ae hoʻomau i ka hoʻouka.

Ma hope o kēlā, e weheʻia kahi papahana no ka hōʻailonaʻana i ka diski māka. Heʻano paʻakikī kēia a me ka puʻupuʻu, no laila, ua noʻonoʻo nui mākou ma lalo.

Ka Papa 5: Hōʻano Pānae

ʻO ka weheweheʻana o nā'ōpala manual e hiki iāʻoe ke hana i nā māhele e pono ai no ka hana maikaʻi o ka pūnaehana hana. ʻO kaʻoiaʻiʻo, hoʻokahi wale nō pakiaka pakiaka ka lawa no ka Mint, akā, i mea e hoʻonui ai i ke kiʻekiʻe o ka palekana a me ka hoʻonohonoho ponoʻana i ka'ōnaehana'ōnaehana maikaʻi loa, e hana mākou iʻekolu: ke kumu, ka home a me ka weheʻana i nāʻaoʻao.

  1. ʻO ka hana mua,ʻo ia ka hoʻoholoʻana mai ka papa ma ka lalo o ka puka makani i ka pāʻani kahi e hoʻokomoʻia ai ka bootloader GRUB. He mea nui e waihoʻia ia ma kahi pūnaewele kahi kahi e hoʻokomoʻia ai ke OS.
  2. A laila, ponoʻoe e hana i kahi papaʻaina hou ma ka pāʻana i ke kī o ka inoa hoʻokahi.

    A laila e ponoʻoe e hoʻopaʻa i ka hana - pākuhi i ka pihi "E hoʻomau".

    Nānā: inā i hoʻopaʻa muaʻia ka disikena, a ke hana nei kēia ma ka hoʻonohonohoʻana o hoʻokahi OS i ka kamepiula, pono e hoʻokuʻuʻia kēia mea o ke aʻo.

  3. Ua hoʻokumuʻia kahi papaʻaina a uaʻikeʻia ka mea i ka kikowaena papahana papahana. "Wā Kūʻokoʻa". No ka hanaʻana i ka pauku mua, kohoʻia a kaomi i ke pihi me ka hōʻailona "+".
  4. E weheʻia kahi puka "E hana i kahi mahele". Pono e hōʻike i ka nui o ka māhele i hoʻohālikeʻia, keʻano o ka māhelehele hou, kahi o kona wahi, ka hoʻonaʻauao a me ka pae mauna. I ka wā e hoʻokumu i ka lālā pakiaka, pono ia e hoʻohana i nā hōʻike i hōʻikeʻia ma ke kiʻi ma lalo nei.

    Ma hope o ka hoʻokomoʻana i nāʻaoʻao pāʻokoʻa a pau "OK".

    Nānā: ināʻoe e hoʻokomo i kahi OS ma kahi diski me nā'āpana o nā lā i kēia manawa, e hoʻomaopopo i keʻano o ka mahele me "Logical".

  5. I kēia manawa, ponoʻoe e hana i kahi pakuhi'ōkuhi. No ka hanaʻana i kēia, hoʻonāhua i ka mea "Wā Kūʻokoʻa" ae kaomi "+". Ma ka pukapihi eʻikeʻia, e komo i nā hoʻololi a pau, e nānā ana i ka pakuhi ma lalo. Kaomi "OK".

    Nānā: e like ka nui o ka helu i hoʻokaʻawaleʻia no ka māhele swap e like me ka nui o ka RAM i hoʻonohonohoʻia.

  6. Hoʻomaka ia e kūkulu i kahiʻokoʻa home kahi e mālamaʻia ai kāu mau faila a pau. No ka hana hou i kēia, koho i ka laina "Wā Kūʻokoʻa" ae kaomi "+", a laila e hoʻopihapiha i nā mea a pau e like me ka kiʻiiho ma lalo.

    Hoʻomaopopo: no ka wehewehe o ka home, hoʻokaʻawale i kahi o kahi māheleʻokoʻa'ē aʻe.

  7. Ma hope o ka hanaʻana o nā māhele a pau, e kaomi "E hoʻouka i kēia manawa".
  8. E hōʻikeʻia kahi puka, e kuhikuhi ana i nā hana a pau i hanaʻia ma mua. Ināʻaʻoleʻoe eʻike i kekahi mea'ē aʻe, e kaomi "E hoʻomau"inā loaʻa kekahi mau pilikia - "E hoʻi".

Ua pau ka hoʻolālā pipili ma kēia, aʻo nā mea a pau e koe ana,ʻo ia ke hana i kekahi mau pūnaewele.

Ka Papa 6: Hoʻopiha i ka hoʻokomo

Ua hoʻomaka ka polokalamu e hoʻokomoʻia ma kāu kamepiula, i kēia manawa e hāʻawiʻiaʻoe e hoʻonohonoho i kekahi o kona mau kumu.

  1. E hoʻokomo i kāu wahi a kāomi "E hoʻomau". Hiki ke hana i kēia ma nāʻaoʻaoʻelua: e kaomi ma ka palapala'āina a ināʻoe e hoʻokomo i ka hoʻonohonohoʻana me ka lima. Mai kou wahi e noho ai e pili i ka manawa ma ka kamepiula. Ināʻoe e komo i kaʻike pololei, hiki iāʻoe ke hoʻololi i kēia ma hope o ka hoʻokomoʻana i ka Mint Linux.
  2. E hoʻoholo i ka'ōkuhi keyboard. ʻO ke koho, ua kohoʻia ka'ōlelo kūpono no ka mea hoʻokomo. I kēia manawa hiki iāʻoe ke hoʻololi. Hiki ke hoʻonohonohoʻia kēia hoʻonohonoho ma hope o ka hoʻomohalaʻana o ke kikowaena.
  3. E hoʻopiha i kāuʻikepili. Ponoʻoe e hoʻokomo i kou inoa (hiki ke hoʻokomo iā Cyrillic), inoa papahana, inoa inoa, a me ka hua'ōlelo. E nānā pono i ka inoa inoa, no ka mea, e loaʻa iāʻoe nā kuleana nui. Eia pū i kēia manawa hiki iāʻoe ke hoʻoholo i ke komoʻana i ka pūnaewele a iʻole, i ka hoʻomakaʻana o ka computer, i kēlā me kēia manawa e noi aiʻoe i ka hua'ōlelo. No ka hoʻopunipuni o ka waihona home, nānā i ka pahu inā e hoʻolālā e hoʻonohonoho i kahi pili mamao i ka kamepiula.

    Nānā: ke kohoʻoe i kahi hua'ōlelo e komo wale ana i nā huahelu wale nō, palapala ka pūnaewele he pōkole, akā,ʻaʻole ia heʻano hikiʻole ke hoʻohanaʻia.

Ma hope o ka ho'ākākaʻana i nāʻikepili hoʻohana a pau, e hoʻopauʻia ka hoʻonohonohoʻana a ponoʻoe e kali no ka hopena o ke kaʻina hana o Linux Mint. Hiki iāʻoe ke nānā i ka holomua ma ka nānāʻana i ka mea hōʻike ma lalo o ka puka.

Nānā: i ka manawa e hoʻokomoʻia ai, e hoʻomau ana ka pūnaewele i ka hana, no laila hiki iāʻoe ke hoʻohaʻahaʻa i ka pukapihi pūnaewele a hoʻohana.

Ka Hopena

Ma hope o ka hoʻopihapiha hoʻonohonohoʻana, e kohoʻiaʻoe i nā kohoʻelua: no ka hoʻomauʻana i ka'ōnaehana o kēia manawa a hoʻomau i ke aʻo a heluhelu hou paha i ka computer a hoʻokomo i ke OS i hoʻonohonohoʻia. Inā nohoʻoe, e hoʻomanaʻo ma hope o ka hoʻololi houʻana, e pau nā hoʻololiʻana.