Ke hoʻoponoponoʻana i kahi pilikia me ka "user userwordword2" ma Windows 7

Keʻokoʻa nei ka hoʻonohonohoʻana i ke kikowaena o CentOS 7 i nāʻano he nui mai kēia kaʻina hana a me nā hāʻawi'ē aʻe e pili ana i ka noel Linux, no laila, hiki i kekahi meaʻikeʻikeʻia ke hālāwai i nā pilikia he nui i ka hoʻokōʻana i kēiaʻoihana. Eia kekahi, ua hoʻonohonohoʻia ka pūnaewele i ka manawa i hoʻokomoʻia ai. ʻOiai hiki ke hoʻonohonohoʻia ma hope o ka pauʻana o kēia kaʻina hana, e hāʻawi ana ka mea i nā kuhikuhi i keʻano pehea e hana ai i kēia ma ka hoʻonohonohoʻana.

E nānā hoʻi:
Ke hoʻokomo nei i Debian 9
E hoʻopaʻa i ka Linux Mint
E hoʻouka i Ubuntu

E hoʻonoho a hoʻonohonoho i CentOS 7

Hiki ke hoʻokomoʻia o CentOS 7 i kahi kālepa USB a iʻole CD / DVD, no laila e hoʻomākaukau mua i kahi māka o 2 GB.

He mea nui e hana i kahi manaʻo nui: e nānā pono i ka hoʻokō o kēlā me kēia mea o ke aʻoʻana, no ka mea, ma waho aʻe o ka hoʻonohonoho maʻamau, e kūkuluʻoe i kahi pūnaewele hou. Inā haʻaleleʻoe i kekahi mau kikowaena a hoʻonohonoho pono paha iā lākou, a laila ma hope o ka holoʻana o CentOS 7 ma kāu kamepiula hiki iāʻoe ke hālāwai i nā pilikia he nui.

Kahikuhi 1: Hoʻokaʻawale ka hāʻawiʻana

Pono muaʻoe e hoʻouka i ka pūnaehana hana pono'ī. Ponoʻia e hana i kēia mai ka pūnaewele hana i mea e pale ai i nā pilikia i ka hana o ka pūnaewele. Eia hou, hiki i nā kumuwaiwai hikiʻole ke hoʻokomo i nā kiʻi o OS e pākuʻiʻia i nā maʻi.

Hoʻokaʻaʻike CentOS 7 mai ka papa hana

Ke kāomi nei i ka loulou i luna nei, e laweʻiaʻoe i kaʻaoʻao koho o ka pahu kikowaena.

Ke koho, hoʻokaʻawale i ka leo o kāu pūnaewele. No laila, inā paʻa 16 GB, koho "ISO", ma lailaʻoe e kau ai i ka'ōnaehana hana me nā mea a pau i ka manawa hoʻokahi.

Nānā: ināʻoe e hoʻokomo iā CentOS 7 me ka pūnaeweleʻole, ponoʻoe e koho i kēiaʻano.

Hōʻoia "DVD ISO" Paneʻo ia i 3.5 GB, no laila e lawe iā ia inā loaʻa iāʻoe ka'ōkuhi flash USB a iʻole ka disk o ka 4 GB. "ISO kikowaena" - ka mahele māmā. Hoʻoiliʻia he 1 GB, no ka meaʻaʻole he nui o nā'āpana, no ka mea,ʻaʻole kahi koho o kahi pūnaewele kiʻi,ʻo ia hoʻi, ināʻaʻoleʻoe he pūnaewele pūnaewele, a laila hoʻokomo i ka pūnaewele o CentOS 7.

Nānā: ma hope o ka hoʻonohonohoʻana o kaʻupena, hiki iāʻoe ke hoʻouka i ka GUI pāʻani mai ke kikowaena o ka OS.

Ma hope o ka hoʻoholoʻana i ka puka o ka pūnaehana hana, e kaomi i ka pihi kūpono ma ka pūnaewele. Ma hope o kēlā, e laweʻiaʻoe i kaʻaoʻao no ke kohoʻana i ke aniani e hoʻonuiʻia ai ka pūnaewele.

Ponoʻoe e kiʻi i ka OS mai nā loulou i loko o ka hui "Ke Aupuni Manaʻo"Hāʻawi kēia i ka maximum download speed.

Ka Papa 2: Ka hanaʻana i kahi pahu hoʻokele

Ma hope koke iho o ka laweʻiaʻana o ke kiʻi hoʻoili i ka kamepiula, pono e kākauʻia i ka leka. E like me ka mea i hōʻikeʻia ma luna nei, no kēia mea hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka leka uila USB a me ka CD / DVD. Nui nāʻano e hana ai i kēiaʻoihana, me lākou a pau e hiki ai ke loaʻa ma kāu pūnaewele.

Nāʻike hou aku:
Kākau mākou i ke kiʻi o ka OS ma ke kile pūnaewele USB
E kākau i ke kiʻi OS ma kahi diski

Ka Papa 3: Hoʻomaka i ka PC mai ka pulina puʻe

Inā loaʻa iāʻoe kekahi pūnaewele me kahi kiʻi CentOS 7 i hoʻopaʻaʻia, ponoʻoe e hoʻokomo i loko o kāu PC a hoʻomaka. Ma luna o kēlā me kēia kamepiula, ua hanaʻokoʻa ia, ua kauʻia ma kaʻaoʻao BIOS. Ma lalo iho nei nā loulou i nā mea pono a pau, e hōʻike ana pehea e hoʻoholo ai i ka hua BIOS a me pehea e hoʻomaka ai i ka computer mai ka papa.

Nāʻike hou aku:
Pakuhi ka PC mai ka'ōpala
Eʻike i ka hua'ōlelo BIOS

Ka Papa 4: Ka Hoʻohui

Ma hope o ka hoʻomakaʻana o ka papahana,ʻikeʻoe i kahi papawaena e pono aiʻoe e hoʻoholo pehea e hoʻokomoʻia ai ka pūnaewele. Elua koho e koho ai mai:

  • E hoʻonoho i CentOS Linux 7 - ka hoʻonohonoho pono;
  • E ho'āʻo i kēia pāhana & e hoʻokomo i CentOS Linux 7 - ke kauʻana ma hope o ka nānāʻana i ka huakaʻi no nā hewa kūpono.

Inā maopopo iāʻoe ua hoʻopaʻaʻia ke kiʻi pūnaewele me kaʻole o nā hewa, koho i ka mea mua a kāomi E komo. Ināʻole, koho i ka mea lua e hōʻoia i ka pono o ka kiʻi i hoʻopaʻaʻia.

E hoʻolālāʻia ka mea hoʻolālā.

Hiki ke hoʻokaʻawaleʻia ka'ōnaehana holomua o ka hoʻonohonohoʻana i ka pūnaewele:

  1. E koho mai ka papa inoa i ka'ōlelo a me konaʻano. ʻO kāu kohoʻana e hilinaʻiʻia ma ka'ōlelo o ka kikokikona e hōʻikeʻia i ka mea hoʻokomo.
  2. Ma ka papa kuhikuhi nui, e kaomi i kahi mea "Ka lā a me ka manawa".
  3. I ka'ōnaehana e hōʻike ana, koho i kāu kaʻina manawa. Hiki ke hana i kēia ma nāʻaoʻaoʻelua: e kaomi ma ka palapala'āina no kāu wahi a iʻole kohoʻia mai ka papa inoa "Māhele" a "Ke kūlanakauhale"i kaʻaoʻao ma kaʻaoʻao hema o ka puka.

    Maanei e hiki iāʻoe ke hoʻoholo i ka hōpili o ka manawa i hōʻikeʻia i loko o ka pūnaewele: 24 hora aiʻole AM / PM. Ke kuhi nei ka paena i lalo o ka puka.

    Ma hope o ke kohoʻana i ke kaʻina manawa, e kaomi "Hana".

  4. Ma ka papa kuhikuhi nui, e kaomi i kahi mea "Keyboard".
  5. Mai ka papa inoa ma ka hema hema, e hoʻokahe i nā papa kuhikuhi papawa pono i ka'ākau pono. No ka hanaʻana i kēia, kohoʻia a laila e kaomi i ke pihi kūpono ma lalo.

    Nānā:ʻo ka papa papa keyboard, ma luna nei, he mea nui ia,ʻo ia hoʻi, e kohoʻiaʻo ia ma ka OS ma hope koke iho o kāna kauʻana.

    Hiki iāʻoe ke hoʻololi i nā ki e hoʻololi i ka'ōnaehana i loko o ka pūnaewele. No ka hanaʻana i kēia, ponoʻoe e kaomi "Kō koho" a kuhikuhi iā lākou me ka lima (ʻo ka paʻamau Alt + Shift). Ma hope o ke kauʻana, e kaomi i ka pihi. "Hana".

  6. Ma ka papa nui, koho i kahi mea "Network & Name Host".
  7. E hoʻonā i ke kuhi waena, aia ma kaʻaoʻao'ākau o ka puka makani, i "Hoʻoponopono" ae komo i ka inoa o ka hale ma kahi māhele kūikawā.

    Ināʻaʻole ka papa Ethernet i loaʻa iāʻoe i loko o ka'ōnaehana kūikawā,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole ma ka DHCP, a laila ponoʻoe e komo ma ka lima. No ka hanaʻana i kēia, e kaomi i ka pihi "Hoʻoponopono".

    ʻO ka hope ma kaʻaoʻao "Nui" E kau i nā pahu heluʻelua mua. E hāʻawi kēia i kahi pūnaewele pūnaewele aunoa i ka hoʻomakaʻana o kāu kamepiula.

    Kaomi "Ethernet" Mai ka papa inoa, koho i kāu mea kikowaena kikowaena i hoʻohuiʻia ai ke kala pūnaewele.

    E hele i ka pā "Nānā IPv4", hoʻohālikelike i kaʻano hoʻonohonoho i ka papa kuhikuhi a komo i nāʻike a pau i hāʻawiʻia iāʻoe e ka mea hāʻawi i nā papa komo.

    Ma hope o ka pauʻana o nā paepae, hoʻomanaʻo e mālama i nā loli, a laila kaomi "Hana".

  8. Ma ka papa menu, e kaomi "Kō koho Polokalamu".
  9. Ma ka papa inoa "Ke kumu kumu" E koho i kahi hoʻolālā papa e makemake anaʻoe eʻike ma CentOS 7. Me kona inoa, hiki iāʻoe ke heluhelu i kahiʻano pōkole. Ma ka puka "Nā hoʻohui hou no ke koho'āina" e koho i ka pūnaewele āu e makemake ai e hoʻohui ma ka pūnaewele.
  10. Nānā: hiki ke hoʻoukaʻia nā polokalamu i hōʻoiaʻia ma hope o ka hoʻokomoʻana o ka pūnaewele hana.

Ma hope o kēlā, ua manaʻoʻia ka hoʻopauʻiaʻana o ka'ōnaehana o kēia mua aku. A laila, ponoʻoe e hoʻokaʻawale i kaʻili a hana i nā mea hoʻohana.

Ka Papa 5: Pākuʻi Disk

ʻO ka hoʻokomoʻana i ka diski i ka hoʻonohonohoʻana i ka pūnaeweleʻoihana ka mea nui loa, no laila e heluhelu ponoʻoe i nā kuhikuhi ma lalo nei.

Ma mua, ponoʻoe e hele pololei i ka puka makani. No kēia:

  1. I ka papahana nui o ka papahana, koho "Wahi hoʻonohonoho".
  2. Ma ka pukapihi eʻikeʻia, e koho i kahi kīʻahi kahi e hoʻokomoʻia ai ka CentOS 7, a hoʻonoho i ke kī i "Nā koho kōpae 'ē aʻe" i kahi hoʻonohonoho "E hoʻonoho wau i nā paukū". Ma hope o kēlā pākuhi "Hana".
  3. Nānā: ināʻoe e hoʻokomo iā CentOS 7 ma kahi diski māmā, e koho i ka "hoʻokaeʻana i nāʻaoʻaoʻokoʻa".

I kēia manawa, aiaʻoe i ka puka hoʻonohonoho. Hoʻohana kēiaʻano i kahi māka i hanaʻia ai nā māhele, i kou hihia,ʻaʻole paha. Ināʻaʻohe kahi kūʻokoʻa ma ka paʻakōkā, a laila e hoʻouka i ka OS, pono e hoʻokuʻu muaʻoe i ka hoʻokaʻawaleʻana i nā haʻukiʻole. Ua hanaʻia kēia penei:

  1. E koho i ka paukū āu e makemake ai e holoi. I ko mākou hihia "/ kāma".
  2. E kaomi i ka pihi "-".
  3. E hōʻoia i ka hana ma ke kaomiʻana i ke pihi. "Holoi" i ka puka ma ka puka.

Ma hope o kēlā, e holoiʻia ka paku. Inā makemakeʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kāu disk mai kahi partitions, a laila e hana i kēia hana me kēlā me kēia.

A laila, ponoʻoe e hana i nā māhele no ka hoʻonohonohoʻana i CentOS 7. Loaʻaʻelua mau hana e hana ai i kēia: ma ka laulima a me ka lima. ʻO ka mua e komo i kahi koho o kahi mea "E kaomi maʻaneʻi no ka hoʻokumuʻana iā lākou me ka '.

Akā, he mea pono eʻikeʻoe i ka hoʻokumuʻiaʻana o ke keʻena e hoʻokumu i nāʻaoʻao 4: home, root, / kāmaʻa a ke hoʻokaʻawale i ka paku. Ma ka manawa like, e hoʻokaʻawale ana ia i kekahi mau mea hoʻomanaʻo no kēlā mea kēia mea.

Inā kūpono kēia papahana iāʻoe, kaomi "Hana", iʻole, hiki iāʻoe ke hana i nā māhele pono a pau iāʻoe iho. I kēia manawa, e wehewehe ana mākou i kahi e hana ai:

  1. E kaomi i ke pihi me ka hōʻailona "+"e wehe i ka puka makani no ka hanaʻana i kahi piko.
  2. Ma ka pukapihi eʻikeʻia, e koho i ka pae mauna a haʻi i ka nui o ka pāhele i hanaʻia.
  3. E kaomi i ke pihi "'Aʻe".

Ma hope o ka hanaʻana i ka pākū, hiki iāʻoe ke hoʻololi i kekahi mau palena ma kaʻaoʻao'ākau o ka pukapihi hoʻonohonoho.

Nānā: ināʻaʻoleʻoe iʻike nui i ka wehewehe disk,ʻaʻole ia e'ōleloʻia e hoʻololi i nā pale i hoʻohuiʻia. ʻO ke kohoʻole, hoʻonohonoho ka mea hoʻolālā i nā kūlana maikaʻi loa.

Eʻike i ka hanaʻana i nā māhelehele, e māhele i kaʻili i ka makemake. A e kaomi i ke pihi "Hana". I ka liʻiliʻi, pono ia e hoʻokumu i kahiʻokoʻa pakiaka, i kuhikuhiʻia e ka hōʻailona "/" a ke hoʻokaʻawale i ka paku - "mīki".

Ma hope o ke kaomi "Hana" E hōʻikeʻia kahi puka, e hōʻike ana i nā hoʻololi a pau i hanaʻia. E heluhelu pono i ka hōʻike a, me kaʻikeʻoleʻana i kekahi mea'ē aʻe, e kaomi "Eʻae i nā hoʻololi". Inā loaʻa kekahi mau pilikia ma ka papa inoa me nā hana i hana muaʻia, e kaomi "Hoʻokae a hoʻi i ka hoʻonohonohoʻana i nā māhele".

Ma hope o ka hoʻouka'ōpili,ʻo ka hope, hope loa o ka hoʻonohonohoʻana o ka pūnaehana hana pūnaewele CentOS 7.

Ka Papa 6: Hoʻopiha i ka hoʻokomo

Ma ka hanaʻana i kahi wehewehe disk, e laweʻiaʻoe i kahi papaha pūnaewele nui, kahi e pono aiʻoe e kaomi "E hoʻomaka i kahi hoʻomohana".

Ma hope e laweʻiaʻoe i ka puka. "Nānā Kūnaewele"kahi e hana aiʻoe i kahi mau alaʻuʻuku:

  1. ʻO ka mea mua, e hoʻonoho i ka mea hoʻohana nui. No ka hanaʻana i kēia, e kaomi i kahi mea "Hua'ōlelo hua'ōlelo".
  2. Ma ka kolamu mua, e hoʻokomo i ka hua'ōlelo āu i hana ai, a laila e hoʻokomo hou i ka mahele o ka lua, a laila kaomi "Hana".

    Nānā: ināʻoe e hoʻokomo i kahi hua'ōlelo pokole, a laila ma hope o ke kaomiʻana "Done" e noi ana iāʻoe e komo i kahi meaʻoi aku. Hiki ke mālamaʻia kēia leka ma ke kaomiʻana i ke pihi "Finish" i ka manawaʻelua.

  3. I kēia manawa, ponoʻoe e haku i mea hoʻohana hou a hāʻawi iā ia i nā kuleana hoʻoponopono. Mālama kēia i ka palekana o ka pūnaewele. No ka hoʻomakaʻana, e kaomi i kahi mea "Hoʻopili i ka mea hoʻohana".
  4. Ma ka puka hou e ponoʻoe e hoʻokumu i kahi inoa inoa, login a hoʻonoho i kahi hua'ōlelo.

    Eʻoluʻolu: e komo i kahi inoa, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kekahi'ōlelo a me kahi hihia o nā leka,ʻoiai e pono ke hoʻohanaʻia ka inoa inoa ma ka papahana papa haʻahaʻa a me ka'ōlelo Pelekānia.

  5. Mai poina e hoʻolilo i ka mea i hoʻokumuʻia i mea hoʻoponopono ma ka nānāʻana i ka pahu kupono.

I kēia manawa a pau, oiaiʻoe e hoʻokumu ana i ka mea hoʻohana a hoʻonohonohoʻana i ka hua'ōlelo no ka pūnaewele nui, aia ke kiʻi ma ke kua. Ke hoʻopauʻia nā hana i luna a pau, e hoʻomau no ka kaliʻana i ka hoʻopauʻana o ka hana. Hiki iāʻoe ke hahai i kona holomua i ka hōʻike like i lalo o ka puka hoʻonohonoho.

I ka hikiʻana o ke kaula i ka hopena, ponoʻoe e hoʻomaka hou i ke kamepiula. No ka hanaʻana i kēia, e kaomi i ke pihi o ka inoa like, ma hope o ka weheʻana i ka pūnaewele flash USB a iʻole CD / DVD me ke kiʻi OS mai ka computer.

Ke hoʻomaka ka papahana, eʻikeʻia ka menu GRUB, kahi e pono aiʻoe e koho i ka pūnaewele hana e hoʻomaka. Ua hoʻokomoʻia ka pūnaewele CentOS 7 ma kahi kōpae māmā, no laila,ʻelua mau helu wale no i GRUB:

Inā hoʻokomoʻoe i CentOS 7 ma kahi kokoke i kahi pūnaehana hana'ē aʻe, e nui aku nā laina ma ka papa kuhikuhi. No ka holoʻana i ka'ōnaehana hou, ponoʻoe e koho "CentOS Linux 7 (Core), me Linux 3.10.0-229.e17.x86_64".

Ka Hopena

Ma hope o ka hoʻokumuʻana i CentOS 7 ma o ka bootloader GRUB, ponoʻoe e koho i ka mea i hoʻokumuʻia a komo i kāna hua'ōlelo. A laila, laweʻiaʻoe i ka papapihi, inā kohoʻia kekahi no ka hoʻokomoʻana i ke kau hoʻonohonohoʻana o ka mea hoʻolālā. Ināʻoe e hana i kēlā me kēia hana i ho'ākākaʻia i loko o nā kuhikuhi, a lailaʻaʻole pono ka hoʻonohonoho pūnaewele, e like me ia i hana muaʻia, ināʻaʻole pono kekahi mau māmā i ka hana pono.