Pehea e hoʻokomo ai i ka moku mai ka diski

Ke hoʻokomoʻana i kahi kamepiula mai kahi DVD a iʻole CD kekahi o kēlā mau mea i makemakeʻia i nāʻano likeʻole, ma ka hoʻonohonohoʻana i Windows aiʻole kekahi pūnaehana hana'ē aʻe, e hoʻohana i ka diski no ka hoʻoulu hou i ka pūnaewele a wehe i nā meaʻeleʻele, a pēlā e hana ai i kekahi nā hana.

Ua kākau mua wau e pili ana i kahi e hoʻouka ai i kahi kāpili mai kahi pūnaewele kelepila ma BIOS, ma kēia hihia, ua like like nā hana me ka mea hoʻokahi, akā, akā, heʻano iki. Ma ka'ōlelo pili,ʻoi aku ka maʻalahi o ka kāpaeʻana mai kahi diski a ua nui nā nuances ma kēiaʻoihana ma mua o ka hoʻohanaʻana i ka leka uila USB ma keʻano he kāleka kāleka. Akā, no ka hoʻohikiʻana, i ka helu.

E hoʻokomo i ka BIOS e hoʻololi i ka papa o nā lako lako

ʻO ka mea mua āu e hana ai,ʻo ia ka komoʻana i ka BIOS polokalamu. He mea nani loa kēia i kēia manawa, akā i kēia lā, i ka wā i hiki mai aiʻo UEFI e pani i ka Award Convention a me Phoenix BIOS, kokoke i nā poʻe a pau i ka laptops, a me nā lako hana wikiwiki wikiwiki a me nāʻenehanaʻenehana hoʻohana ponoʻia maʻaneʻi a ma laila. ʻAʻole hiki ke maʻalahi ka BIOS i ka hoʻokaʻawaleʻana i ka kāpili mai ka diski.

Ma nāʻano maʻamau,ʻo ka komoʻana i ka BIOS penei:

  • Ponoʻoe e hoʻololi i ka kamepiula
  • Ma hope koke o ka hoʻololiʻana, e kaomi i ke kī pololei. He aha kēia kī, hiki iāʻoe keʻike ma ka lalo o kaʻeleʻeleʻeleʻele, e heluheluʻia ka palapala "Press Del to Enter Setup", "Press F2 to Enter Bios Settings". I ka nui o nā hihia, eia nā kīʻelua i hoʻohanaʻia - DEL a me F2. ʻO kekahi koho'ē aʻe i maʻalahi i ka liʻiliʻi loa - F10.

I kekahi mau mea, he mea maʻalahi ia i nā laptops hou,ʻaʻoleʻoe eʻike i kekahi mea kākau: Windows 8 a iʻole Windows 7 e hoʻomaka ana e hoʻouka koke aku.ʻO ia ke kumu no lākou e hoʻohana nei i nāʻenehana likeʻole no ka hoʻolālā wikiwiki. Ma kēia hihia, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nāʻano likeʻole e komo i ka BIOS: heluhelu i nā kuhikuhi a ka mea hana a ho'ōki i ka Fast Fast a iʻole kekahi mea'ē aʻe. Akā, kokoke i kahi manawa hoʻokahi hana maʻalahi:

  1. E hoʻopau i ka pona
  2. E kaomi a paʻa i ke kī F2 (ke kī maʻamau e komo i ka BIOS ma ka polokalamu kamepiula,ʻo H2O BIOS)
  3. E hoʻololi i ka mana, me ka weheʻoleʻana i ka F2, e kali i kaʻike BIOS e hele.

Hana mau kēia.

Ke hoʻokomo nei i kāhua mai kahi kōkuhi ma BIOS o nāʻano likeʻole

Ma hope o kou komoʻana i ka hoʻonohonoho BIOS, hiki iāʻoe ke hoʻonoho i ka kāpili mai ka'ōpana makemake, i kā mākouʻoihana - mai ka puke kōpae. E hōʻike au i nā koho no ka pehea e hana ai i kēia, ma muli o nā koho likeʻole o ka hoʻolālā lawelawe hoʻolālā.

Ma ka polokalamuʻoi loa o Phoenix AwardBIOS BIOS ma nā papa'eneka, mai ka papa kuhikuhi nui, koho i nāʻaoʻao BIOS kiʻekiʻe.

Ma hope o kēlā, koho i kahi kahua Pākuhi First Boot, e komo i loko a koho i ka CD-ROM a iʻole ka mea e pili ana i kāu huakaʻi no ka heluheluʻana i nā disiki. Ma hope o ia, e kaomi iā Esc e hele i ka papa nui, e koho i "Save & Exit Setup", e hōʻoia e mālama. Ma hope o kēlā, hoʻomaka hou ke kamepiula ma ka hoʻohanaʻana i ka diski ma keʻano o ka lako kākā.

Ma kekahi mau kumu,ʻaʻoleʻoe eʻike i ka BIOS Kūlana kiʻekiʻe i kahi iho pono'ī, aiʻole nā ​​pūnaewele hoʻonohonoho ma loko. Ma kēia hihia, e hoʻolohe i nā nalu ma luna - ponoʻoe e hele i ka pahu Boot a hoʻokomo i ka kāpili mai ka disikō ma laila, a laila e mālama i nā koho e like me ka mea i hala.

Pehea e hoʻokomo ai i ka kāpena mai ka diski ma ka UEFI BIOS

Ma nā lālā EUFI BIOS i kēia manawa, eʻokoʻa paha ka nānāʻana o ka papa kauoha. I ka hihia mua, ponoʻoe e hele i ka papaʻo Boot, e koho i ka leka no ka heluheluʻana i nā disks (ʻO ka hoʻohanaʻana,ʻo ATAPI) ma keʻano he koho mua, a laila e mālama i nā koho.

Hoʻonohonoho i ka papa kauoha ma EUFI me ka hoʻohanaʻana i kaʻiole

Ma keʻano o ke kikowaena i hōʻikeʻia i loko o ke kiʻi, hiki iāʻoe ke kau wale i nā'ōhinu pūnaewele e hōʻike i kaʻili me ka pahu mua kahi e holo ai ke kikowaena ma ka hoʻomaka o ka lolouila.

ʻAʻole wau i wehewehe i nā koho a pau loa, akā ke maopopo iaʻu ua lawa kaʻike i ka hana i nāʻano BIOS'ē aʻe - ua hoʻonohoʻia ka kāpena mai ka'ōpae e like me ia ma nā wahi a pau. Ma keʻano, i kekahi mau manawa, i ka wā e paʻi aiʻoe i ke kamepiula, a me ka hoʻokomoʻana i ka hoʻonohonohoʻana, hiki iāʻoe ke kiʻi i ka papa hana hoʻokele me kekahi kī kiko'ī, hiki iāʻoe ke kāpae mai ka disk mai hoʻokahi, a, no ka mea, ua lawa kēia no ka hoʻoukaʻana i Windows.

Ma ke ala, inā ua hana muaʻoe i kēia, akāʻaʻole naʻe e kāleka ke kamepiula mai ka diski, e hoʻomaopopoʻoe i kākau pololeiʻoe - pehea e hana ai i kahi kōpae disk mai ISO.