Pehea eʻimi ai i kahi'ōlepa o Android aiʻole papa

Inā ua nalowale kāu mau polokalamu o ka Android a iʻole ka papa (ma loko o ke keʻena) aiʻole ihuehueʻia, pono paha e loaʻa ka mea i loaʻa. No ka hanaʻana i kēia,ʻo ka'ōnaehana Android o nā hōʻano hou loa (4.4, 5, 6, 7, 8) ke hāʻawi i kahi mea hana kūikawā, ma lalo o kekahi mauʻano, eʻike i kahi o ka pūnaewele. Eia hou, hiki iāʻoe ke hoʻohihi i ke kani, inā paha ua hoʻokumuʻia ke kani i ka mea liʻiliʻi a aia kekahi pahu SIM ma loko o ka pahu, a poho a hoʻonohonoho i kahi leka no ka mea huli a holoi i kaʻikepili mai ka'ōpili.

Ma waho aʻe o nā mea hana i kūkuluʻia i loko o ka Android, loaʻa nā hoʻoikaika aʻekolu no kaʻikeʻana i kahi o ke kelepona a me nā hana'ē aʻe (e holoi ana i nāʻikepili, hoʻopaʻa leo a kiʻi paha, kāheaʻana, hoʻounaʻana i ka leka, a me nā mea'ē aʻe), a pēlā e kūkākūkāʻia ma kēiaʻatikala (i hoʻopauʻia iʻOkakopa 2017). E nānā hoʻi: Mana Māmā ma Android.

Nānā: ua hāʻawiʻia nā ala kūpono ma nā kuhikuhiʻana no ka "'ōnaeʻaʻemaʻe" Android. Ma kekahi mau leka me nā pū'ā maʻamau, hiki paha iā lākou keʻano'ē aʻe, akā, kokoke i ka manawa.

He mea e pono ai kāu e huli i kahi polokalamu uila

ʻO ka mea mua, no ka huliʻana i kahi kelepona a iʻole i ka papa e hōʻike i kona wahi ma ka palapala'āina,ʻaʻole ponoʻoe e hana i kekahi mea: e hoʻouka aiʻole hoʻololi i nā mea (ma nā'ōnaehana hou loa o Android, e hoʻomaka ana mai ka 5, hiki ke kohoʻia ka koho "Android Remote Control").

Eia kekahi, me ka loaʻaʻole o nā koho hou, ua hanaʻia kekahi kelepona mamao ma ke kelepona a iʻole ke kāohi. ʻO ka mea i makemake waleʻia kaʻike pūnaewele i loaʻa i ka pūnaewele, ka pūnaewele Google i hoʻonohonohoʻia (a me kaʻike o ka hua'ōlelo mai ia mea) a,ʻo ia hoʻi, ka manaʻo o ka hoʻonohonoho i hoʻokomoʻia (akā me kaʻole o nā manawa e hiki ai keʻike i kahi o ka mea i hope loa).

E hōʻoia i ka mana o ka hiʻohiʻona i nā mana hou loa o Android, hiki iāʻoe ke hele i Settings - Security - Administrators aʻike i ka mea i hiki ai ke koho "Remote Control Android".

I ka Android 4.4, i hiki iāʻoe ke hoʻopau wale i nāʻikepili mai ke kelepona, ponoʻoe e hana i kekahi mau mea ma ka mea hoʻohana pūnaewele (e koho a hoʻopaʻa i nā loli). No ka hoʻonāʻana i ka hana, e hele i nā kikowaena o kāu pūnaewele Android, koho i ka "Security" (ʻOi paha he "Hoʻolama") - "Luna Hoʻokele Pūnaewele". Ma ka māhele "Manawaena Pūnaewele" ponoʻoe eʻike i ka mea "Mana Mea Mea Pūnaewele" (Luna Mana Pūnaewele). E hōʻoia i ka hoʻohanaʻana o ka luna o ka mea lawelawe, a laila eʻikeʻia kahi puka hoʻoneli i kahi e pono aiʻoe eʻae i kaʻae no nā lawelawe mamao e holoi i nāʻikepili a pau, e hoʻololi i ka'ōlelo leka uila a laka i ka maka. E kaomi "Enable".

Inā ua hala iāʻoe kelepona, ināʻaʻoleʻoe e hiki ke hōʻoia i kēia, akā,ʻo ka meaʻoi loa, ua hiki ke hoʻololiʻia ka helu kūpono i nā koho a hiki iāʻoe ke hele pololei i ka hulina.

Loaʻa hulina a me ka mana o Android

No kaʻikeʻana i kahi leka uila a nalowale a Android paha a hoʻohana paha i nāʻoihana mamao'ē aʻe, e hele i kaʻaoʻaoʻaoʻao http://www.google.com/android/find (i mua - //www.google.com/ Android / devicemanager) a hoʻokomo i kāu moʻokāki google (e like me ka mea i hoʻohanaʻia ma ke kelepona).

Ma hope o kēia hana, hiki iāʻoe ke koho i kāu polokalamu kelepona (phone, tablet, etc.) ma ka papa inoa papa ma luna nei a hana i hoʻokahi o nā hanaʻehā:

  1. E huli i kahi leka i nalowale a ihuehueʻia -ʻo ka wahi i hōʻikeʻia ma ka palapala'āina ma ka'ākau e hoʻoholoʻia e GPS, Wi-Fi a me nā pūnaewele pūnaewele,ʻoiai inā ua hoʻokomoʻia kahi kāki SIM i loko o ke kelepona. Ināʻole, e hōʻike ana kahi hua'ōlelo eʻikeʻoleʻia ke kelepona. I mea e pono ai ka hana, pono e hoʻohui i ke kelepona i ka Pūnaewele, aʻole e holoiʻia ka pūnaewele mai ia mea (ināʻaʻole kēia ka hihia, hiki iā mākou ke huli i ke kelepona,ʻoi aku ma ia hope).
  2. Kelepona i ke kelepona (ke 'ano "Call"), hiki ke hoʻohanaʻia inā ua nalowale ma kahi o loko o ka lumi aʻaʻole hiki iāʻoe ke loaʻa, aʻaʻohe kani kelepona. ʻOiaiʻo ka kani i ke kani kelepona, e paʻi mau ke kani i ka piha piha. Malia paha kekahi o nā hana kūpono loa - he poʻeʻuʻuku eʻaihue i nā kelepona, akā ua nui ka nui o lākou eʻoki ana i lalo o nā moe.
  3. Block - inā pili ka pūnaewele a iʻole ka pākuhi i ka Internet, hiki iāʻoe ke paʻi ia a hiki i kahi mamao a hōʻike i kāu leka ma ka maka loka, e like me ka'ōlelo e hoʻihoʻi i ka mea i ka mea nona ka mea.
  4. Aʻo ka hopena,ʻo ka manawa hope loa e hiki ai iāʻoe ke pale aku i nāʻikepili a pau mai ka polokalamu. Hoʻomaka kēia hana i ka hoʻonohonoho halehana o ke kelepona a iʻole ka papa. Ke holoiʻia, e aoʻiaʻoeʻaʻole hiki ke holoiʻia kaʻikepili mai ka kākiʻa memory SD. Me kēia mea,ʻo keʻano penei: ka hoʻomanaʻo pūnaewele o ke kelepona, e hoʻohālikeʻia ana kahi kāpī SD (i ho'ākākaʻia e like me SD ma ka pūnaewele). Hiki i kā Kāpena SD ke kaʻawale, inā hoʻokomoʻia i kāu kelepona, hiki aʻaʻole paha e holoiʻia - ke kauʻia nei ma keʻano o ke kelepona a me ka hua'ōlelo Android.

Eia kekahi, inā ua hoʻonohonohoʻia ka mea i hoʻonohonohoʻia i nā papahana meahana a iʻole i holoiʻia kāu pūʻali Google mai laila mai,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hoʻokō i nā kuhi i luna. Eia naʻe, e mau ana kekahi mau hanana liʻiliʻi e loaʻa ai ka mea.

Pehea e huli ai i kahi kelepona inā i hoʻonohonohoʻia i ka hoʻonohonoho pūnaewele a iʻole ka helu Google i hoʻololiʻia

Inā hikiʻole ke hoʻoholo i kahi o kēia wahi o ka waea no nā kumu i hōʻikeʻia nei, aia paha ma hope o ka nalowaleʻana, ua pili ka pūnaewele no kekahi manawa a ua hoʻoholoʻia ka wahi (me nā pūnaewele hōʻailona Wi-Fi). Hiki iāʻoe ke aʻo i kēia ma ka nānāʻana i ka moʻaukala o ka huina ma nā palapala'āina Google.

  1. Mai kou kamepiula, e hele i ka //maps.google.com ma ka hoʻohanaʻana i kāu moʻokāki Google.
  2. E wehe i ka papa palapala'āina a koho i ka "Timeline".
  3. Ma kaʻaoʻao e hiki mai ana, e koho i ka lā āu e makemake ai eʻike i ka wahi o ke kelepona a iʻole ka papa. Inā ua ho'ākākaʻia nā wahi a mālamaʻia, eʻikeʻoe i nā mea aiʻole nā ​​ala ala ia lā. Ināʻaʻole he moʻolelo kahi no ka lā i'ōleloʻia, e hoʻolohe i ka laina me nā pou hina a me nā'uliuli ma lalo: ua like kēlā me kēia lā me ka lā a me nā wahi i hoʻopaʻaʻia kahi e waihoʻia ana ka mea (blue - nā wahi i mālamaʻia). E kaomi i ke kia poli e kokoke i kēia lā eʻike i nā wahi no ia lā.

Ināʻaʻole kēia i kōkua i ka huliʻana i ka polokalamu Android, ponoʻoe e leka i nā luna kūpono eʻimi iā ia, ināʻaʻoleʻoe i loaʻa ka pahu me ka helu IMEI a me nāʻikepili'ē aʻe (ʻoiai lākou e kākau i nā'ōlelo aʻaʻole lākou e hoʻohana mau ia). Akā,ʻaʻole au e manaʻo nei e hoʻohana i nā wahi huli hulina IMEI: maikaʻiʻole e loaʻa iāʻoe ka hopena maikaʻi ma luna o lākou.

Nā mea hanaʻekolu no ka huli, kāpena a hoʻohemo paha i nāʻikepili mai ke kelepona

Ma waho aʻe o nā hana i kūkuluʻia ma loko o ka "Android Remote Control" a iʻole "Mana Pūnaewele Android", aia kekahi mauʻaoʻaoʻaoʻaoʻekolu e hāʻawi iāʻoe eʻimi i nā polokalamu e komo pū kekahi mau hiʻohiʻona hou (e like me ke mele leo a me nā kiʻi mai kekahi waea nalowale). Eia kekahi laʻana, aia kahi hana Anti-Haʻawina i Kaspersky Anti-Virus a me Avast. ʻO ka lapa, ua pilikia lākou, akā i kēlā me kēia manawa e hiki iāʻoe ke kōkua iā lākou i loko o nā hoʻonohonoho o ka'ōkuhi ma ka Android.

A laila, inā pono, i ka hihia o Kaspersky Anti-Virus, ponoʻoe e hele i ka pūnaeweleʻO kaʻu.kaspersky.com/ru ma lalo o kāu moʻokāki (ponoʻoe e hoʻokumu iāʻoe i ka manawa e hoʻonohonoho ai i ka antivirus ma luna o ka mea pono'ī) ae koho i kāu polokalamu ma loko o ka "ʻOhana"ʻaoʻao.

Ma hope o kēlā, e kaomi ana i "Block, huli a mālama paha i ka'ōnaehana", hiki iāʻoe ke hana i nā hana kūpono (ināʻaʻole i holoiʻia ka Kaspersky Anti-Virus mai ke kelepona) a lawe pū i kahi kiʻi mai ka pūnaewele.

Ma Avast polokalamu polokalamu uila, hiki ke hoʻololiʻia ka hiʻohiʻona e ka mea maʻamau, a ma hope o ka hoʻololiʻana,ʻaʻole nānāʻia ka wahi. No ka hoʻoikaika i ka hoʻonohonoho'āina (a me ka mālamaʻana i ka moʻaukala o nā wahi i hoʻonohonohoʻia ai ke kelepona), e hele i ka pūnaewele Avast mai kahi kamepiula me ka helu like e like me ka polokalamu kamepiula ma kāu pūnaewele, e koho i ka polokalamu a wehe i ka mea "Search".

Ma kēia wahi, hiki iāʻoe ke hoʻoikaika i ka hoʻoholo'āina ma kahi noi, a me ka mālama ponoʻana i ka moʻolelo o nā wahi o Android me ka laulima e makemakeʻia. Ma waena o nā mea'ē aʻe, ma kaʻaoʻao hoʻokahi, hiki iāʻoe ke hoʻoikaika i ka pūnaewele e kāhea, hōʻike i kahi leka ma luna o ia mea, a holoi paha i nāʻikepili.

Nui nā mea'ē aʻe me nā hana like like, me nā antiviruses, nā mana makua, aʻaʻole wale wale nō: akā, i ke kohoʻana i kēia noi, makemake wau e hoʻokau pono i ka inoa o ka mea hoʻopuka, no ka huli, kāpili a holoi i kou kelepona. polokalamu (hiki ke pilikia paha).