Pehea e hoʻolele ai i kahi pūnaewele flash USB ma FAT32

Ma kahi o hapalua hola i hala aku nei, ua kākau wau i kahiʻatikala e pili ana i kahi pūnaewele pūnaewele e koho ai no ka'ōkuhi māmā a iʻole ka pelekiko puka waho - FAT32 a iʻole NTFS. I kēia manawa - he aʻo iki i keʻano o ka hoʻolālāʻana i kahi pūnaewele USB ma FAT32. ʻAʻole paʻakikī ka hana, akā no ka hoʻomaka kokeʻana. E nānā hoʻi i: pehea e hoʻolālā ai i kahi leka uila USB a iʻole waho pūnaewele ma FAT32, inā'ōleloʻo Windows he nui loa ka'īlio no kēia pūnaewele pūnaewele.

Ma kēia alakaʻi, e nānā mākou i ka hana e like me Windows, Mac OS X, a me Ubuntu Linux. Hiki paha ke hoʻohanaʻia: He aha e hana ai ināʻaʻole hiki i ka Windows ke hoʻopihapiha i ka hōpiliʻana i kahi kālai lele a iʻole ka memo memo.

Hoʻopili i kahi pū puhi ma FAT32 Windows

E hoʻohui i ka pūnaewele USB i ka computer a wehe i "My Computer". Ma ke ala, hiki iāʻoe ke hana wikiwiki ināʻoe e kāomi i nā kipa Win + E (Latin E).

E kāomi pono i ke kāpena USB e makemakeʻia a koho i ka hōʻanoʻenehana hōʻano "Hōʻano".

Aʻo ka paʻakikī, e ho'ākāka muaʻia ka pūnaewele FAT32, aʻo nā mea a pau e koe e hana i ka pākuhi "hoʻomaka", e pane i ka "OK" i ka haʻiʻana e hoʻopauʻia nāʻikepili a pau o ka diski, a laila e kali a hiki i ka hōʻikeʻana o ka pūnaewele. Ua hoʻopauʻia ka hōpili. Inā kākauʻo "Tomua nuiʻo FAT32", eʻimi i ka hopena maʻaneʻi.

Kāpili i kahi pūnaewele māmā ma FAT32 me ka hoʻohanaʻana i ka laina kauoha

Inā no kekahi kumu e hōʻikeʻoleʻia ai ka pūnaewele fainae FAT32 i loko o ka pahuhopa papahana, e hana i kēia mau mea: e kāomi i nā pākuhi Win + R, e komo i ka CMD a hoʻokomo i ka komo. Ma ka puka aniani e wehe ana, e komo i ke kauoha:

ka palapala / FS: FAT32 E: / q

ʻAuhea E ka leka o kāu'ōkule māmā. Ma hope o kēlā, e hōʻoia i ka hana a me keʻano o ka pūnaewele USB i FAT32, ponoʻoe e kaomi iā Y.

ʻO ka hōʻike wikiō e pili ana i keʻano o ka hoʻolālāʻana i ke kāpena USB ma Windows

Inā ma hope o ka maopopoʻole o ka mea ma luna aʻe o kekahi mea, eia ke kelepaʻi i paʻiʻia ai ka pahu drive ma FAT32 ma nāʻanoʻelua.

Pehea e hoʻolele ai i kahi pūnaewele flash USB ma FAT32 ma Mac OS X

I kēia manawa, ma ko mākou'āina, aia nā poʻe o Apple iMac a me MacBook me kaʻoihana'ōnaehana Mac OS X aʻoi aku (e kūʻai nō au, akāʻaʻole kālā). A no laila, pono ke kākau e pili ana i ka hōʻanoʻana i kahi flash drive ma FAT32 ma kēia OS:

  • ʻO ka hoʻohanaʻana i ka punaewele wili (Loa Finder - Nā noi - hoʻohana i kaʻike)
  • E koho i ka pūnaewele kelepona USB e hoʻonui a e kaomi "Erase"
  • Ma ka papa inoa o nā pūnaewele pūnaewele, koho i ka FAT32 a pēhi i kahi holoi, e kali a hiki i ka pauʻana o ke kaʻina hana. Mai hoʻokaʻawale i ka pūnaewele USB i kēia manawa mai ka kamepiula.

Pehea e hoʻohui ai i kahi faipili USB i FAT32 i Ubuntu

No ka hōʻanoʻana i nā pūkuhi pūnaewele ma FAT32 i Ubuntu, eʻimi i ka "Disk" a iʻole "Kōnae Disk" ma ka noi hulina inā hoʻohanaʻoe i ka'ōlelo English. E weheʻia ka puka o ka polokalamu. Ma kaʻaoʻao hema, e koho i ka pūnaewele flash USB i hoʻohuiʻia, a laila me ke kōkua o ka pihi me ka "hoʻonohonoho", e hiki iāʻoe ke hōʻano i ke kani flash USB ma ka hōpona e pono aiʻoe, e hoʻokomo i ka FAT32.

Me he mea lā ua haʻiʻia e pili ana i nā koho kūpono loa i ka wā o ka papa hana. Ke manaʻolana nei au he mea kōkua kēia mea.