Pehea e hana i ka lemu i iTunes

He mea maikaʻi eʻike i ka nui o ka ikehu o kahi meaʻai e hoʻopau ai. Ma ka pololei ma kēiaʻatikala, e noʻonoʻo kākou i ka pūnaewele, hiki iā ia ke hoʻohālikelike i ka nui o ka eleyene a iʻole kēlā papa'elepona, a me ka mīkini eletise.

Ke hoʻohanaʻia he elela

ʻAʻoleʻike ka hapanui o nā poʻe i keʻano o ka mana hana o kā lākou PC, hiki iā ia ke hana i ka hana hana ponoʻole no ka wae pono ponoʻole i kohoʻia,ʻaʻole hiki ke hāʻawi i ka lako pono kūpono i ia, aiʻole e hoʻonele i ke kālā ināʻoi aku ka mana o ka pūnaewele mana. No kaʻikeʻana i ka nui o nā watts iāʻoe a iʻole kekahi, eʻai ka pūnaewele PC hiʻohiʻona, ponoʻoe e hoʻohana i kahi pūnaewele kūikawā e hiki ai ke hōʻike i ka hōʻailona o ke ahi ma muli o nā mea i hoʻonohonoho ponoʻia a me nā pūʻaliʻaoʻao. Hiki iāʻoe ke kūʻai aku i kahi mea hoʻolimalimaʻole i kapaʻia he wattmeter, e hāʻawi i nāʻikepili pololei no ka'ikehuhu a me kekahi mauʻike'ē aʻe - e pili ana i ka hoʻonohonoho.

Ke Kumu Hana 1: Ke Kumu Manaʻo Mana

coolermaster.com he paena pūnaewele e hāʻawi ana e helu i ka nui o ka ike i pau i ka hoʻopiliʻiaʻana e kekahi kamepiula ma ka hoʻohanaʻana i kahi māheleʻano. Kapaʻiaʻo ia ka "Calculator Power", hiki ke unuhiʻiaʻo "Energy Consumption Calculator". E hāʻawiʻia iāʻoe ka manawa e koho ai mai ka nui o nā mea likeʻole, ka lōʻihi, ka nui a me nā mea'ē aʻe. Aia ma lalo iho nei kahi loulou i kēia punaewele a me nā kuhikuhi no ka hoʻohanaʻana.

Hele i ka makamaehana

Ke hele nei i kēia pūnaewele, eʻikeʻoe i ka nui o nā inoa o nā mea kikowaena a me nā kahua no ka kohoʻana i kahiʻano hoʻohālikelike. E hoʻomaka kāua:

  1. "Papa mīkini" (motherboard). Maʻaneʻi, hiki iāʻoe ke koho i ka helu kumu o kāu papaaina maiʻekolu mau koho hiki ke kohoʻia: Papalina (motherboard i loko o kahi kamepiula pilikino), Server (papa hoʻonohonoho) Mini-ITX (ke poʻo i 170 a 170 mm).

  2. Loaʻa ka pakuhi "CPU" (ke kaʻina hana waena). Māla "Koho i ke kaha" e hāʻawi iāʻoe i kahi koho oʻelua mea hana papa hana nui (AMD a Intel). Kaomiʻana i ke pihi "Koho i kahi pūnaewele", hiki iāʻoe ke koho i ke socket - socket ma ka papahoa papa, kahi i hoʻokomoʻia ai ka PPU (ināʻaʻoleʻoe iʻike i keʻano o ia mea, a laila koho i ka koho "ʻAʻole maopopo - Hōʻike i nā PPU a pau"). A laila hahai ka māla "Koho i ka PPU" - hiki iāʻoe ke koho i ka CPU (ʻo ka papa inoa o nā pūnaewele i loaʻa e hoʻokumuʻia ma kaʻikepili i kuhikuhiʻia ma nā māla o ka mea hana lole a me keʻano o ka mea pūnaewele no ka mea hana ma ka papahoa.) Ināʻaʻoleʻoe e koho i kahi kumu, e hōʻikeʻia nā huahana mai ka mea hana.). Inā loaʻa iāʻoe kekahi mau papa hana ma ka papahoa, e hōʻike i kā lākou helu ma ka pahu e pili kokoke ana (i nā pūpuni PPU,ʻaʻole i nā kernels aiʻole nā ​​pae).

    ʻElua mau mea pale - "Kelepona CPU" a "CPU Vcore" - ke kuleana no ke kohoʻana i ke alapine e hana ai ka pūnaewele, a me ka volter e hoʻohanaʻia ana i kēlā me kēia.

    Ma ka māhele "Hoʻopiʻi CPU" (Ke hoʻohanaʻana CPU) Ua hoʻoholoʻia e koho i ka taumata TDP i ka hanaʻana i ka PPU.

  3. ʻO ka mahele o ka helu o kēia helu helu i hoʻohuiʻia i ka RAM. Maʻaneʻi hiki iāʻoe ke koho i ka helu o nā slats o ka RAM i hoʻokomoʻia i loko o ka kamepiula, ka nui o nā mīkini i hoʻopaʻaʻia i loko o lākou, a me keʻano o DDR memo.

  4. Māhele "Palapala Kiʻi - E hoʻonoho i 1" a "Palapala Kiʻi - E hoʻonoho i 2" e hōʻoiaʻoe e koho i ka inoa o ka mea hanahana o ka mea wikiō wikiō, keʻano o ka pahu video, ko lākou helu a me ke alapine e holo nei ka pūnaewele kiʻi a me ka hoʻomanaʻo wikiō. No nāʻaoʻaoʻelua hope loa,ʻo ia ka poʻe sliders. "Pola Core" a "Kahiki Hanana"

  5. Ma ka māhele "Mālama" (kaomi), hiki iāʻoe ke koho i 4 mau hale kūkāʻikepili likeʻole a koho i ka nui o nā mea i hoʻokomoʻia i loko o ka pūnaewele.

  6. "Nānā Kikohi" (kelepona) - hiki ke hiki ke hoʻohālikelike i nāʻanoʻelua o ia mauʻano likeʻole, a me nā hapa i hoʻohuiʻia i loko o ka pūnaewele.

  7. "Nā Palapala Kāleka PCI" (Ka PCI Express cards) - hikiʻoe ke koho iʻelua kāleka kāleka i hoʻokomoʻia ma ka pākuhi PCI-E ma ka motherboard. Hiki paha ke lilo i kahi tune TV, kāleka maikaʻi, e hoʻopili ai i Ethernet, aʻoi aku.

  8. "Kāleka PCI" (Nā kāleka PCI) - koho i kēia mea āu i hoʻokomo ai i ka pūnaewele PCI -ʻo ka hoʻonohonoho o nā mākaukau pūnaewele e hana pū ana me ia he mea like me PCI Express.

  9. "Modules Mining Mining" (Bitcoin mining modules) - ināʻoe i kaʻu kikooho nui, hiki iāʻoe ke hōʻike i ka ASIC (kahi hana hoʻohui integrated), aʻoukou e hana ai.

  10. Ma ka māhele "Nā Mea'ē aʻe" (nāʻokoʻa'ē aʻe) hiki iāʻoe ke hōʻike i nā mea i hōʻikeʻia ma ka papa inoa iho. ʻO kēia māhele nā ​​pū'ālua LED, nā mea hoʻoponopono pūnaewele CPU, nā polokalamu kelepila a pēlā aku.

  11. Keyboard / Mouse (keyboard a me ka mouse) - maʻaneʻi he koho o nā hoʻololiʻelua o nā pūnaewele komo / huahana i makemake nuiʻia -ʻo ia ka mouse kamepiula a me ka keyboard. Inā loaʻa iāʻoe he backlight a touchpad paha ma kekahi o nā pūnaewele, a iʻole kekahi mea'ē aʻe ma kahi o nā pihi, koho "Hoʻomaka" (pāʻani). Ināʻaʻole, e kaomi i ka koho. "Kūlana" (keʻano) a me nā mea a pau.

  12. "Fans" (fans) - maʻaneʻi hiki iāʻoe ke koho i ka nui o ka propeller a me ka helu o nā mea hoʻonaninau i hoʻonohoʻia ma ka kamepiula.

  13. "Liquid Cooling Kit" (ka hoʻomahaʻana i ka wai) - maʻaneʻi hiki iāʻoe ke koho i kahi'ōnaehana hoʻonamana wai, inā loaʻa.

  14. "Hoʻoponopono Pūnaewele" (hoʻohana kelepona) - maʻaneʻi hiki ke koho i ka manawa e holo mau ana ka lolo uila.

  15. ʻO kaʻaoʻao hope o kēia pūnaewele heʻelua mau kīʻoma'ōmaʻomaʻo. "E helu" (e ho omaulia) a "Hōʻano hou" (hoʻokumu). No kaʻikeʻana i ka hoʻohanaʻana i ka ikehu pono o nā māhele o ka pūnaewele i hoʻonohonohoʻia, e kaomi i "Hōpili", inā kānaluaʻoe aʻaʻoleʻoe e koho i nā palena hou mai ka hoʻomakaʻana, e kaomi i ka pihi lua, akā eʻikeʻoe e hōʻano houʻia nāʻikepili i heluʻia.

    Ma hope o ke pihiʻana i ke pihi, eʻikeʻia kahi pākuʻi meʻelua laina: "Load Waimaka" a "Hōʻikeʻia ka lawelaweʻana i PSU". ʻO ka lālani mua ke kumu kūʻai o ka hoʻonuiʻia o ka ikehu ma watts, aʻo ka lua - ka mana i manaʻoʻia o ka mana o ka pūnaewele no ia hālāwai.

  16. Ke Kumu 2: Wattmeter

    Me kēia mea hoʻolimalimaʻole, hiki iāʻoe ke ana i ka mana o ka pono uila e hele nei i ka PC a iʻole kekahi mea hana kelepona'ē aʻe. E like me kēia:

    Pono e hoʻokomo i ka wattmeter i loko o ke kumu o ka kumu, a hoʻohui i ke plug mai ka pūnaewele waihona i ia mea, e like me ka mea i hōʻikeʻia ma ka kiʻi ma luna. A laila e kaomi i ke kamepiula a nānā i ka pūʻulu - e hōʻike i ka waiwai i nā watts, kahi hōʻailona o ka nui o ka ikehu o ka computer. I ka nui watteter, hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ka uku no 1 watt eletise - no laila hiki iāʻoe ke helu i ke kumu kūʻai o ka hoʻolālā pilikino.

    Ma ia ala e hiki ai iāʻoe keʻike i ka nui o nā watts e pau ai i kahi PC. Manaʻo mākou he kūpono kēia mea iāʻoe.