Nā Hoʻolālā Lulu 7.10

ʻO ka wikiwiki o ka mea hana hana iʻike i nāʻano o kona SSD, makemake mau ka mea hoʻohana e nānā i nā mea a pau i ka hana. Akā, hikiʻole keʻike i ka hopena o ka holo wikiwiki i ka mea i haʻiʻia me ke kōkuaʻole o nā polokalamu'ē aʻe. ʻO ka maximum e hiki ke hanaʻia ke hoʻohālikelike i keʻano o ka loiloi wikiwikiʻana i kahi diski kūikawā me nā hua like e like me ka hopena magnetic. No kaʻikeʻana i ka wikiwiki maoli, ponoʻoe e hoʻohana i kahi pono kūikawā.

Kāleka SSD Speed ​​Test

Ma keʻano he hopena, koho i kahi polokalamu liʻiliʻi i kapaʻiaʻo CrystalDiskMark. Loaʻa iā ia kahi lohi Lūkini a ua maʻalahi ke hoʻohana. No laila, e hoʻomaka kākou.

Ma hope koke iho o ka hoʻoukaʻana, eʻike mākou i ka puka makani nui, i loko o nā puka a me nāʻike e pono ai.

Ma mua o ka hoʻomakaʻana o ka ho'āʻoʻana, e hoʻonoho i nā mau palenaʻelua: ka helu o nā māka a me ka nui o ka file. Mai ke kumu mua e pili i ka pololei o nā mea. ʻO ka nui a me nā loiloiʻelima i hoʻonohonohoʻia e ka paʻakikī ua lawa ka loaʻaʻana o nā ana pololei. Akā inā makemakeʻoe e loaʻa nāʻike pololei, hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ka palena kiʻekiʻe.

ʻO ka lua o ka hoʻohālikelike ka nui o ka faila e heluhelu a kākauʻia i loko o nā hoʻokolohua. ʻO ka waiwai o kēia koho e pili i ka pololei o ke kau a me ka manawa o ka manawa hoʻoholo. Eia naʻe, iʻole e hōʻemi i ke ola o ka SSD, hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ke kumu o kēia helu i 100 megabytes.

Ma hope o ka hoʻoukaʻana i nā palena a pau e hele i ka kohoʻana o ka disikō. E maʻalahi nā mea a pau, e wehe i ka papa inoa a koho i kā mākou mākau mākau paʻa.

I kēia manawa hiki iāʻoe ke hele pololei i ka hoʻokolohua. Loaʻa iʻelima mau ho'āʻo o ka application CrystalDiskMark:

  • Seq Q32T1 - ke hoʻokolohua i kahi kākau / heluhelu pūnaewele me kahi hohonu o 32 ma ke kahawai;
  • 4K Q32T1 - ke ho omaka i ka papa helu heluhelu / heluhelu i nń papa o 4 kilobytes me ka hohonu o 32 ma ke kahawai;
  • Seq - ke ho'āʻo nei i nā lequential kākau / heluhelu me kahi hohonu o 1;
  • 4K - ke ho'āʻo nei i ka heluhelu heluhelu / heluhelu hohonu 1.

Hiki ke holo i kēlā me kēia maʻamau, e hana i kēia, e kaomi wale i ka pihi'ōmaʻomaʻo o ka hōʻoia i makemakeʻia ae kali i ka hopena.

Hiki iāʻoe ke hana i kahi ho'āʻo piha ma ka kaomiʻana i ke pihi All.

No ka loaʻaʻana o nā hualoaʻa pololei aʻe, pono pono ke hoʻopau i nā polokalamuʻoihana (inā he hiki i nā kahawai), a he mea pono hoʻi e hoʻopihaʻoleʻia ka disk ma mua o ka hapalua.

Ma muli o ka hoʻohanaʻana o kekahi kamepiula pilikino i kēlā me kēia lā i ka hoʻohanaʻana i kaʻikepili heluhelu a kākauʻana (80%), eʻoi aku ka makemake o mākou i nā hopena o nā ho'āʻoʻelua (4K Q32t1) a me nā hāhā (4K).

E'ānai i nā hopena o kā mākou ho'āʻo. I hoʻohanaʻia ka "experimental" i ka diskiʻo ADATA SP900 me ka mana o 128 GB. No laila, ua loaʻa iā mākou kēia mau mea:

  • me ke kaʻina hana, ka mea heluhelu e heluhelu i kaʻikepili ma ka lihi 210-219 Mbps;
  • ʻO ka hoʻoukaʻana me keʻano likeʻole,ʻoi aku ka lewa -ʻo ia wale nō 118 Mbps;
  • heluhelu ka heluheluʻana i kahi alalahi me ka hohonu o 1 e puka i ka wikiwiki 20 Mbps;
  • e hoʻopaʻa me kahiʻano likeʻole - 50 Mbps;
  • heluhelu a kākau hohonu 32 - 118 Mbit / s a ​​99 Mps / s, kēlā me kēia.

Pono pono ke nānā i kaʻikeʻana i ka heluhelu / kākauʻana i ke kiʻekiʻe me nā pūnaewele wale nō ka nui o ka nui me ka pila uila. E heluheluʻia a kope kopeʻia ka poʻe iʻoi aku ka paʻiʻana.

No laila, me ka hoʻohanaʻana i kahi polokalamu liʻiliʻi, hiki iā mākou ke hoʻomaopopo pono i ka wikiwiki o ka SSD a hoʻohālikeʻia me ia i hōʻikeʻia e nā mea hana. Ma ke ala, ua maʻalahi ka wikiwiki o kēia wikiwiki, a ma ka hoʻohanaʻana iā CrystalDiskMark hiki iāʻoe keʻike i ka nui.