Nā hōʻailona hōʻailonaʻikeʻole i Microsoft Word

ʻO kaʻaeʻana i nā kuʻomanaʻo o ka'ōkuhi o ia kekahi o nā kulekele ma ka hanaʻana me nā palapala. ʻO ka pae maʻaneʻiʻaʻole wale ma ka māmā a me keʻano kākau wale nō, akā, i ka hoʻoponopono pololeiʻana o ka kikokikona ma keʻano holoʻokoʻa. E hōʻoia inā ua koho ponoʻoe i nā māhele, inā pahaʻoe i hoʻokuʻi i nā kikowaena hou a iʻole nā ​​pepa i MS Word e kōkua i nā hua'ōlelo hoʻonā hunaʻia, aiʻole, e hoʻohana pono i nā hua'ōleloʻikeʻoleʻia.

Leʻaleʻa: Hōʻuluʻulu kikokikona ma Word

ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻaʻole ia i ka manawa mua e hoʻoholo ai i ka wahi i hoʻohanaʻia ai ka keystroke kīna hou i ka palapala. "TAB" ole i ka pālua pālua ma kahi o kahi. ʻAnoʻole nā ​​hua'ōlelo i hikiʻole ke hoʻounaʻia (nā hua'ōlelo hoʻonā hunaʻia) a eʻae iāʻoe eʻike i nā wahi "pilikia" i loko o ka kikokikona. ʻAʻole i paʻiʻia kēia mau huapalapala aʻaʻole i hōʻikeʻia i loko o ka pepa me ke kūʻole, akā he mea maʻalahi ke hoʻololi a hoʻonohonoho i ka hoʻonohonoho hōʻike.

Leʻaleʻa: Paʻi hua'ōlelo

E ho'āla i nā mea iʻikeʻoleʻia

No ka hoʻomohalaʻana i nā hua'ōlelo hūnā huna i ka kikokikona, ponoʻoe e kaomi wale i kahi pāomi. Kapaʻia "Hōʻike i nā hōʻailona a pau", a aia i loko o ka pā "Home" i loko o kahi hui o nā mea hanahana "Māhele".

Hiki iāʻoe ke hoʻololi i kēia loli me kaʻiole wale nō, akā, me ke kōkuaʻana o "CTRL + *" ma ka papa keyboard. No ka hoʻopauʻana i ka hōʻike o nā hua'ōleloʻikeʻoleʻia, e kaomi wale i ka pūʻulu hui likeʻole a iʻole ka pihi ma ka pākekeʻaoʻao.

Leʻaleʻa: Nā Hot Keys i Word

Hoʻonohonoho i ka hōʻike o nā pūnā huna

ʻO ke kumu kuhi, i ka hanaʻana o kēia māhele, ua hōʻikeʻia nā pūnaewele hoʻolālā hunaʻia. Inā ua pau, e hūnāʻia kēlā mau hua'ōlelo a pau iʻikeʻia i nā papahana o ka papahana. I kēia hihia, hiki iāʻoe ke hana i kekahi o nā hōʻailona i nā manawa a pau. Hoʻonohonohoʻia nā mea hūnāʻia i loko o ka mahele "Mau".

1. E wehe i kaʻaoʻao ma ka pūnaewele hiki kelepona "File"a laila hele i "Kō koho".

2. E koho i kahi mea "Maka" a hoʻonoho i nā pahu helu pono i ka mahele "E hōʻike mau i kēia mau hōʻailona hōʻailona ma ka pakuhi".

Nānā: Hiki keʻike makaʻia nā hōʻailona hōʻoki, ke kū'ē i nā helu makai, i ka wā i pau ke ala "Hōʻike i nā hōʻailona a pau".

Nā hua'ōlelo hoʻolālā i hūnāʻia

Ma nā māhele o ka MS Word, i kūkākūkāʻia i luna nei, hiki iāʻoe keʻike i nā meaʻikeʻoleʻia. E nānā pono kākou iā lākou.

Nā Tabs

ʻO kēiaʻano hilahilaʻole eʻae iāʻoe eʻike i kahi i loko o ka palapala kahi i paʻiʻia ai ke kī "TAB". Hōʻikeʻia ma keʻano o kahi pua liʻiliʻi e kuhikuhi ana i ka'ākau. Hiki iāʻoe ke heluhelu i nā mea hou e pili ana i nāʻaoʻao i loko o ka hoʻoponopono kikokikona mai a Microsoft ma kā mākouʻatikala.

Leʻaleʻa: Kuhi ma Word

ʻO keʻano o kahi kūlana

Hoʻohālikelike nā wahi i nā kiʻi i hikiʻole ke kiʻiʻia. Ke hoʻololiʻia "Hōʻike i nā hōʻailona a pau" aia iā lākou keʻano o nā mea liʻiliʻi ma waena o nā hua'ōlelo. Kahi hoʻokahi - hoʻokahi wahi, no laila, inā nui aʻe nā helu, ua hanaʻia kekahi kuhi i ka wā o ka wāwae - ua paʻi pinepineʻia ka pihiʻelua aʻoi aku paha.

Leʻaleʻa: Pehea e wehe ai i nā hakahaka nui ma Word

Ma waho aʻe o ka manawa maʻamau, i loko o ka hua'ōlelo hiki hiki ke hoʻokomo i kahi māhele hikiʻole ke hoʻohanaʻia, hiki ke hoʻohanaʻia i nā hanana he nui. ʻO kēiaʻano huna i kahiʻano o ka mahele liʻiliʻi ma luna o ke laina. No ka 'ike hou aku i ka inoa o kēia hōʻailona a me ke kumu e pono ai iāʻoe ke' ike, e nānā i kā mākouʻatikala.

Leʻaleʻa: Pehea e hana ai i kahi wāwahiʻole i Word

ʻO ka māhele helu

ʻO ka hōʻailona "pi", ka mea, ma ke ala, e hōʻikeʻia ma ka pāomi "Hōʻike i nā hōʻailona a pau",ʻo ia ka hopena o ka paukū. ʻO kēia kahi kahi i paʻiʻia ai ke kī "Hoʻokoe". Ma hope koke iho o kēiaʻano hūnāʻia, hoʻomaka ka parakalaka hou, hoʻonohoʻia ka poʻikuhi poho i ka hoʻomakaʻana o kahi laina hou.

Leʻaleʻa: Pehea e wehe ai i nā palaka i ka hua'ōlelo

He hapa o ka kikokikona, aia ma waena o nā hua'ōleloʻelua "pi", he māhele kēia. Hiki ke hoʻololi i nā'āpana o kēia'āpana kikokikona no kaʻikeʻana i nā inoa o ke koena o nā kikokikona ma ka palapala a iʻole nā ​​paukū'ē aʻe. ʻO kēia mau'āpana e pili ana i ka hoʻopiliʻana, ke ākea ma waena o nā laina a me nā palakalaka, heluʻana, a me nā helu'ē aʻe.

Leʻaleʻa: Ka hoʻonohonoho hoʻonohonohoʻana i MS Word

Nā hānai laina

Hōʻikeʻia ka'ilina laina e like me ka pua ihu, e like me ka mea i kahakahaʻia ma ke kī. "Hoʻokoe" ma ka papa keyboard. Ke kuhikuhi nei kēia hōʻailona i kahi i ka palapala kahi i pau ai ka laina, a ke hoʻomau nei ka'ōlelo i ka mea hou (ma hope aʻe). Hoʻopiliʻia nā hānai laina ikaika me nā kī "KEKAHI + KAU".

ʻO nā'āpana o ka newline e like me nā mea no ka māhele palaka. ʻo ka mea like wale nōʻaʻole i weheweheʻia nā māhele hou i ka unuhiʻana i nā laina.

Kākau hūnā

Ma Word, hiki iāʻoe ke hūnā i ka kikokikona, ma mua a mākou i kākau ai no ia mea. I keʻano "Hōʻike i nā hōʻailona a pau" ua hōʻikeʻia ka kikokikona i hunaʻia e ka laina laina ma lalo o kēia kikokikona hoʻokahi.

Leʻaleʻa: Kākau waha ma Word

Inā haʻaleleʻoe i ka hōʻike o nā pūnaewele hūnāʻia,ʻo ka huna i kahi kikokikona, a me ia me ke kuhikuhiʻana i ka laina, e pau loa.

Hoʻopili i nā mea

ʻO ka hōʻailona o ka heleuma o nā mea a, aiʻole, e like me ia i kapaʻia, he heleuma, e kuhikuhi i kahi i loko o ka palapala i hoʻohuiʻia ai keʻano a iʻole ke kiʻi kiʻi a hoʻololiʻia. 'Aʻohe like me nā' ano kikowaena huna pūnaewele'ē aʻe, i ke kuhi i hōʻikeʻia ma ka palapala.

Leʻaleʻa: Kuhi hōʻailona ma Word

Ka hopena o ke kele

Hiki keʻikeʻia kēia hōʻailona ma nā papa. I loko o ke kelepona,ʻikeʻia ka hopena o ka paukū hope loa i loko o ka kikokikona. Eia kekahi, hōʻailona kēia hōʻailona i ka hopena maoli o ke kelepona, inā ua nele.

Leʻaleʻa: Ke hanaʻana i nā papa ma MS Word

ʻO ia nō, i kēia manawa uaʻikeʻoe i keʻano o nā hōʻailona kiko'ī (ʻikeʻole) a no ke kumu i makemakeʻia ai lākou i loko o ka hua'ōlelo.