Kāpili i kahi kīpiki ma o ka BIOS


I ka hana o kahi kamepiula pilikino, hiki i ka hōʻanoʻana i nā puʻupuʻu disks ma waho o ka hoʻoukaʻana i ka pūnaewele hana. Eia kekahi laʻana, ke kūʻana o nā hewa kūpono a me nā hewa'ē aʻe ma ke OS. ʻO ka koho wale nō i kēia hihiaʻo ia ka hōʻanoʻana i ka pelekiko ma o ka BIOS. Pono e hoʻomaopopoʻiaʻo ka BIOS maʻaneʻi e hana nei ma keʻano he mea hana lima a me kahi loulou ma kahi wae pono o nā hana. Hoʻohōpili i ka HDD i loko o ka firmware i ka hikiʻole ke hiki.

Hoʻopili mākou i ka hōkū ma o BIOS

No ka hoʻopihaʻana i ka hana, pono mākou i kahi DVD a iʻole kāleka USB me ka mahele o Windows, i loaʻa ma ka hale kūʻai me kekahi mea hoʻohana PC paha. E ho'āʻo pū mākou i ka hoʻokumuʻana i kahi pūnaewele hoʻokolohua.

Hanana 1: Ke hoʻohanaʻana i nā pūnaeweleʻekolu

No ka hōʻanoʻana i ka paʻakiki ma o ka BIOS, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kekahi o nā pūʻulu hoʻoili mai nā mea hana. Eia kekahi laʻana,ʻo ka AOMEI Partition Assistant Standard Edition.

  1. Hoʻoili, hoʻouka a holo i ka polokalamu. Pono mua mākou e hoʻokumu i nā pūnaewele hoʻolālā i ka papahana Windows PE, kahi māmā o ka pūnaehana hana. No ka hanaʻana i kēia, e hele i ka paukū "E hana i kahi CD puʻupuʻu".
  2. E koho i ka 'ano o ka' ahahui hoʻolālā. A laila kaomi "E hele".
  3. Ke kali nei kākou i ka hopena o ke kaʻina hana. Hopena hopena "Ka hopena".
  4. E hou hou i ka PC ae komo i ka BIOS ma ke kaomiʻana i ke kī Holoi aiʻole 'Ap ma hope o ka hoʻoholo muaʻana i ka ho'āʻo mua. Ma muli o ka hōʻailona a me ka laikini o ka papa hana, hiki i nā koho'ē aʻe: F2, Ctrl + F2, F8 a me kekahi poʻe'ē aʻe. Maʻaneʻi e hoʻololi i ka pahu mua i ka mea e pono ai. Hoʻopaʻa mākou i nā loli i nā pūnaewele a puka i waho i ka firmware.
  5. Hoʻolahalahaʻia ka hoʻolālāʻana o Windows. E wehe hou i ka AFFI Partition Assistant ae loaʻa i kahi mea "Hoʻoponopono i kahi paukū", ua hoʻoholo mākou i ka pūnaewele pūnaewele a kāomi "OK".

Hanana 2: E hoʻohana i ka laina kauoha

E hoʻomanaʻo i ka mea maikaʻi loa o ka MS-DOS a me nā kauoha iʻikeʻia e nā poʻe hoʻohana he nui wale. Akā, he lapuwale, no ka mea, he maʻalahi a maʻalahi. ʻO ka laina kauoha ke hāʻawi i nā hana nui no ka hoʻoponopono PC. E hoʻomaopopo mākou pehea e hoʻohana ai ia mea ma kēia hihia.

  1. E hoʻokomo i ka puʻuki hoʻonohonoho i loko o ka pūnaewele a iʻole ke kani pūnaewele USB i ka port USB.
  2. Ma muli o keʻano i hāʻawiʻia ma luna nei, e komo mākou i ka BIOS a hoʻonoho i kahi punaewele punaewele mua no kahi DVD DVD a me ka leka uila flash, e pili ana i kahi o nā pūnaele Windows.
  3. E mālama i nā loli a haʻalele i ka BIOS.
  4. Hoʻomaka ka lolo uila i nā waihona hoʻonohonoho Windows a ma kaʻaoʻao koho koho hoʻomohala pūnaewele e kāomi ai i ke kīʻaoʻao Shift + F10 ae komo i ka laina kauoha.
  5. Ma ka Windows 8 a me 10 hiki iāʻoe ke hele i ke kūlana: "Hoʻokuʻu" - "Diagnostics" - "Kūlana" - "Ke Kānāwai Pono".
  6. Ma ka laina kauoha i weheʻia, e hilinaʻi i ka pahuhopu, e komo:
    • Kāpena / FS: FAT32 C: / q- hoʻokomo wikiwikiʻana ma FAT32;
    • Hōʻona / FS: NTFS C: / q- hoʻoponopono wikiwiki i NTFS;
    • Kāpena / FS: FAT32 C: / u- hōʻano piha i FAT32;
    • Hōʻona / FS: NTFS C: / u- i ka palapala i ka NTFS, kahi o C: ka inoa o ka wehewehe disk diski.

    Pana E komo.

  7. Ke kali nei mākou i ka hana e hoʻopau a loaʻa ka puʻupuʻu puʻupuʻu i hoʻolālāʻia me nā hiʻohiʻona i hōʻikeʻia.

Ka Papa Hana 3: E hoʻohana i ka Polokalamu Windows

Ma kekahi pūnaewele Windows, aia kahi hana i kūkuluʻia i ka hōʻanoʻana i ka māhele kūpono o ka'ōpiko pa'ū ma mua o ke kauʻana i ka pūnaewele hana. ʻO ke kelemu maʻaneʻi ka meaʻike maʻalahi i ka mea hoʻohana. ʻAʻole pilikia.

  1. E hana hou i nā helu muaʻehā mai ka helu helu 2.
  2. Ma hope o ka hoʻomakaʻana o ke OS, koho i ka wae "Hoʻopiha piha" aiʻole "Kūnaewele Kūnaewele" e pili ana i ka puka o nā puka makani.
  3. Ma kaʻaoʻao e hiki mai ana, e koho i ka mahele o ka'ōpala māka a kaomi "Hōpili".
  4. Ua hoʻokōʻia ka pahuhopu. Akāʻaʻohe mea maʻalahi kēiaʻano ināʻaʻoleʻoe e hoʻolālā e hoʻokomo i kahi polokalamu hana hou ma kahi PC.

Ua nānā mākou i nāʻano e hoʻomoakaka i ka paʻakiki ma o ka BIOS. A e nānā mākou i ka manawa e hoʻokumuʻia ai nā papahana o "hoʻokomo" firmware no nā motherboards i mea hana i kūkuluʻia no kēia hana.