ʻAʻole nā ​​papa hana papaʻa me kahi AM4 pūnaewele e kākoʻo i nā papahana pūnaewele AMD Ryzen 3000

Me ka'ōlelo hoʻohiki a AMD e mālama i ka laulima o nā mea hana papahana ma ka hana Zen 2 me nā papa uila AM4 a pau, hikiʻole keʻano kūpono me ke kākoʻo no nā mākoki hou. No laila, i ka hihia o nā makuahine makuahine, hikiʻole ke hōʻoia o ka CPU ma muli o ka palena palena o nā kāpili ROM, e manaʻo ana iā PCGamesHardware.

No ka hōʻoiaʻana i ka papahana Ryzen 3000 e hana i nā motherboards o ka nalu mua, e pono i nā mea hana e hoʻokuʻu i nā hoʻokumu BIOS me nā kikowaena hou. Eia naʻe,ʻo ka nui o ka hoʻomanaʻo hoʻomanaʻoʻana i nā motherboards me ka AMD A320, B350 a me X370 pūnaewele hoʻonohonoho pūnaewele,ʻo ia hoʻi, he 16 MB wale nō,ʻaʻohe i lawa e mālama i kahi waihona waihona microcode piha.

Hiki ke hoʻoholo i kēia pilikia ma ka hoʻokuʻuʻana i ke kākoʻo o ka hana mua i nā pūnaewele Ryzen mai ka BIOS, akā naʻe, hikiʻole i nā mea hana ke hana i kēia hana, no ka mea, ua pilikia kēia no nā mea hoʻohanaʻole.

No ka papahana me B450 a me X470 chipsets, ua lako lākou i nā kāpili 32 MB ROM, e lawa ana no ka hoʻokomoʻana i nā loli hou.