Pūnaewele kōkuhi pūnaewele


ʻO kekahi poʻe hoʻohana e makemake e hoʻololi i ka leo o ka māhele HDD ma Windows 10 hiki iā lākou ke pilikia i ka pilikia inā koho "Hoʻonui i ka Volume" 'aʻole loaʻa. I kēia lā, makemake mākou e kamaʻilio e pili ana i nā kumu o kēiaʻano a pehea e hoʻopauʻia ai.

E heluhelu pū nō: E hoʻoholo i nā pilikia me ka koho "Expand Volume" i ka Windows 7

Ke kumu o ka hemahema a me keʻano o kona hopena

ʻO ka mea mua e nānāʻia,ʻo ka kohoʻana o kaʻapi'ā koho "Expand Volume"ʻaʻole ia he kiko. ʻO ka meaʻoiaʻiʻo,ʻo ka Windows 10ʻaʻoleʻike i ke kahaʻana i kahi kikowaena i nā leka, inā hōʻanoʻia i loko o kekahi pūnaewele'ē aʻe ma waho o ka NTFS. Eia kekahi, hikiʻole ke loaʻa ka manawa e nīnauʻia ai ināʻaʻole he free,'āpanaʻole i ka puʻupuʻu paʻakikī. No laila,ʻo ka hoʻokalaʻiaʻana o ka pilikia ma muli o ke kumu o konaʻike.

Hanana 1: Hōʻano hou i ka'ōkuhi ma NTFS

Hoʻopuka pinepine ka poʻe loea i kaʻili like hoʻokahi no Windows a me kekahi o nā pūnaehana hoʻohana Linux. Ke hoʻohana nei kēia mau pūnaewele i keʻano likeʻole o ka hōʻailona,ʻo ia ke kumu i ala ai keʻano o ka manaʻo. ʻO ka hopena i ka pilikia,ʻo ia ka hōʻanoʻana i ka māheleʻana i ka NTFS.

E nānā! Kālena e holoi i nāʻike a pau ma ka mahele i kohoʻia, no laila e hoʻomalu i nā kope nui a pau ma mua o ka holoʻana me ka hana i ho'ākākaʻia ma lalo nei!

  1. E wehe "Huli" a hoʻomaka i ka papa i kahi hua'ōlelo kamepiula. E hōʻike i ka palapala noi i nā hualoaʻa. "Kēia kamepiula" - wehe.
  2. Ma ka papa inoa o nā māhele o ka puka "Kēia kamepiula" e huli i ka mea pono, kohoʻia, e kaomi i ka pihi'ākau (ma mua PKM) a hoʻohana i kēia mea "Hōpili".
  3. E hoʻomaka ka pono o ka pūnaewele hōpili pūnaewele. Ma ka papa koho "Pūnae Kōnae" e koho e koho "NTFS"ināʻaʻole kohoʻia e ka paʻamau. Hiki ke waihoʻia nā koho i koe e like me ia, a laila kaomi i ke pihi "E hoʻomaka".
  4. E kali a hiki i ka hopena o ke kaʻina hana, a laila e ho'āʻo i ka hoʻonuiʻana i ka leo - i kēia manawaʻo ka koho makemake e pono.

Hanana 2: Hoʻopau a pilikia paha i kahi pāhele

Nā koho hua "Hoʻonui i ka Volume" ʻo ka hana wale nō ia ma kahi kaʻawaleʻole. Hiki ke loaʻa iā ia ma nāʻanoʻelua: ma ka holoiʻana i kahi paukū a iʻole e kalaʻiʻia.

He mea nui! Holo ka paukū i ka hopena o nāʻike a pau i kākauʻia ma loko!

  1. E hana i kope kope o nā waihona i mālamaʻia i loko o ka paukū e holoiʻia, a holo i ka pono. "Manaʻo Kōnae". I loko o ia mea, koho i ka nui i makemakeʻia a kaomi iā ia. PKMa laila e hoʻohana i ka koho "Muku ka Volume".
  2. Eʻikeʻia kahi lapaʻau e pili ana i ka liloʻana o nāʻike a pau i ka pau i holoiʻia. Inā loaʻa kahi waihona, e kaomi "ʻAe" a hoʻomau i ke aʻoʻana, akā ināʻaʻole he waihona pūnaewele, hōʻole i ke kaʻina hana, e kope i nāʻikepili i makemakeʻia i kekahiʻano'ē aʻe, a e hou i nā kuʻomanaʻo mai nā papa 1-2.
  3. E hoʻopauʻia ka pāhele, aʻo kahi kahi me ka inoa "Space Unallocated" eʻikeʻia ma kona kūlana, a inā e hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka hoʻonuiʻana i ka hoʻonuiʻana.

ʻO ke kohoʻokoʻa i kēia hana ka hoʻopilikiaʻiaʻana o ka mahele -ʻo ia keʻano o ka pūnaewele e hoʻopau ana i kekahi mau faila a hoʻohana i ka manawa i hoʻohanaʻoleʻia.

  1. I ka pono "Manaʻo Kōnae" kaomi PKM ma ka'āpana makemake a koho i ka mea "Squeeze kaomi". Ināʻaʻole i loaʻa ka koho,ʻo ia hoʻi,ʻo ka pūnaewele pūnaewele ma kēia māheleʻaʻole ia NTFS, a ponoʻoe e hoʻohana i ka Hana 1 o kēia māhele ma mua o ka holoʻana.
  2. E nānāʻia ka māhele no ka wahi kūʻokoʻa - hiki ke hoʻonui i ka manawa inā nui ka puʻupuʻu.
  3. E weheʻia ka hoʻopunipuni Papena Volume. I ka laina "Space Space" ka papa i kauʻia, a i ka hopena o ia wahi. ʻO ke kumukūʻai nui "Ka nui o kahi kikowaena" ʻaʻole pono eʻoi aku ka nui o ka leo i loaʻa. E komo i ka helu i makemakeʻia a kaomi "Squeeze".
  4. E hoʻomaka ke kaʻina o ka compressing o ka leo, a ma ka hopenaʻana, eʻikeʻia kahi hakahaka, kahi hiki ke hoʻohanaʻia e hoʻonui i ka pāhele.

Ka Hopena

E like me kāu eʻike ai,ʻo ke kumu no ka hoʻokauʻoleʻana o ka koho "Hoʻolahalaha i kahi leo"ʻaʻole i kekahiʻano o ka hemahema a iʻole ka hewa, akā ma nāʻano o ka pūnaehana hana.