Ke hoʻokumuʻana i kahi diskiʻoka ma Windows 10, 8.1 a me Windows 7

ʻO Windows 10, 8.1 a me Windows 7 eʻae iāʻoe e hoʻokumu i kahi diskiʻoʻoleʻa me nā mea i kūkuluʻia o ka pūnaewele a hoʻohanaʻia e like me ka HDD maʻamau, hiki ke hoʻohanaʻia no nā kumu likeʻole, e hoʻomaka me ka hui kūpono o nā palapala a me nā kōnae ma kahi kamepiula a hoʻopau i ka hoʻonohonohoʻana i ka pūnaewele hana. Ma nā māhele e pili nei, e wehewehe au i nā koho no ka hoʻohanaʻana.

ʻO kahi diskiʻoʻoleʻa he faila me ka extension VHD a iʻole VHDX, i ka manawa e hoʻokomoʻia ai i loko o ke kamepiula (ʻaʻohe mau papahana'ē aʻe e makemakeʻia no kēia) eʻikeʻia ma ka meaʻikeʻia e like me kahi kōpae'ē aʻe. Ma kekahiʻano, ua like kēia me nā ISO i hoʻopaʻaʻia, akā me ka hiki ke hoʻopaʻa moʻolelo a me nā hoʻohana houʻana: no ka laʻana, hiki iāʻoe ke hoʻouka i ka hoʻopunipuni BitLocker ma kahi kōpae'ōwili, a pēlā e loaʻa ai kahi pahu pahu hoʻopunipuni. ʻO kekahi mea'ē aʻe paha,ʻo ia ke kauʻana i ka Windows ma kahi kōpae māmā a kāpae i ka computer mai kēia'ōpili. Hāʻawiʻia i ka hoʻolakoʻana i kahi diskiʻoka ma keʻano he kele pūnaewele, hiki iāʻoe ke loli i kahi computer'ē aʻe a hoʻohana i laila.

Pehea e hana i kahi diski māka maikaʻi

Ke hoʻokumuʻana i kahi diskiʻoʻoleʻaʻaʻole heʻokoʻa i nāʻano hou o ka OS, koe naʻe ma Windows 10 a 8.1 hiki iāʻoe ke kau i ka VHD a me ka VHDX file ma ka pūnaewele ma ke pāluaʻana ia mea: e hoʻokomo kokeʻia ia me he HDD a hāʻawiʻia kahi leka iā ia.

No ka hoʻokumuʻana i kahi faila diskiʻoʻoleʻa, e hahai i kēia mau alalahi.

  1. E kaomi Win + R, e komo diskmgmt.msc ae kaomi a komo. Ma ka Windows 10 a 8.1, hiki iāʻoe ke pāhi pono ma ka pākuhi hoʻomaka a koho i ka mea "Disk Management" item.
  2. I ka pūnaewele mālama kōleo, koho i ka "Action" - "E hana i kahi kōpae malo maikaʻi" ma ka papa inoa (ma ke ala, ua loaʻa iāʻoe ka koho "E hoʻopaʻa i kahi faila paʻakikī paʻakikī", pono iā Windows 7 inā ponoʻoe e hoʻoili i ka VHD mai kekahi computer i kekahi. ).
  3. E hoʻomaka ana kahi wizard i hoʻokumuʻoʻoleʻa māmā, kahi e pono aiʻoe e koho i kahi o ka faila disk, keʻano disk - VHD a me ka VHDX, ka nui (ma ka liʻiliʻi 3 MB), a me kekahi o nā puka i loaʻa: kaha hiki ke hoʻonui a iʻole me ka nui paʻa.
  4. Ma hope o kāu kohoʻana i nā kikowaena a kaomiʻiaʻo "Ok", eʻikeʻia kahi kōpae hōʻano'ēʻole i loko o ka hoʻoponopono kōʻiliʻili, a inā pono, e hoʻokomoʻia ka mea hoʻokeleʻo ka polokalamuʻo Microsoft Virtual Hard Disk Bus Adapter.
  5. ʻO ka hopena hou, e kaomi pono i ka'ōpena (ma kona poʻo ma ka hema) a kohoʻia "Initialize the disk".
  6. I ka wā e hoʻomaka ai i kahi diskiʻoʻoleʻa hou, ponoʻoe e hoʻomaopopo i kaʻano pale - MBR a iʻole GPT (GUID), e kūpono ka MBR no ka nui o nā noi a me nā liʻiliʻi liʻiliʻi.
  7. Aʻo ka mea hope loa āu e makemake ai,ʻo ia ke hana i kahi pāhele a ihele paha a hoʻohui i kahi diskiʻoka maikaʻi ma Windows. No ka hanaʻana i kēia, pāhiloliʻia ma luna o ia mea a koho "Hoʻopili i kahi'āpana aho".
  8. Ponoʻoe e koho i ka nui o ka puʻupuʻu (inā haʻaleleʻoe i ka nui i'ōleloʻia, a laila e loaʻa kahi'āpana ma ka kōpae'ōkuene e noho ana ma kona wahi āpau), e hoʻonoho i nā koho format (FAT32 a NTFS) a hoʻonohonoho i ka leka uila.

Ma hope o ka hoʻolālā, e loaʻa iāʻoe kahi'ōpili e hōʻikeʻia i ka mea nānā a me kahi e hiki ai iāʻoe ke hana e like me kekahi HDD'ē aʻe. Eia naʻe, e hoʻomanaʻo i kahi i mālama ponoʻia ka waihona disks Virtual VHD, no ka mea, ua mālamaʻia nāʻikepili i loko.

Ma hope aku, inā ponoʻoe e hoʻonele i kahi'ōwili'ōwili, e kaomi wale i luna me ka pāʻani'ākau pololei a koho i ka koho "hoʻoholo".