Pehea e kau ai i kahi hua'ōlelo ma ka Windows 10

I loko o kēia manual, e kau i kēlā me kēia lā ma kahi o ka hoʻonohonohoʻana i kahi hua'ōlelo ma ka Windows 10 e noiʻia i kou wā e komo ai (komo i loko), puka i ka hiamoe a iʻole ka laka. ʻO ke kumuʻole, i ka manawa e hoʻouka ai i ka Windows 10, ua noiʻia ka mea hoʻohana e komo i kahi hua'ōlelo, i ka mea i hoʻohanaʻia i hope e komo i loko. Eia kekahi, ke koiʻia kahi hua'ōlelo i ka hoʻohanaʻana i kahi pūnaewele Microsoft. Akā, i ka hihia mua, hikiʻole iāʻoe ke hoʻonohonoho (haʻaleleʻole), a ma ka lua - hoʻopauʻia ka hōʻailona hōʻoia i ka wā e komo ai i Windows 10 (akā, hiki ke hoʻohanaʻia kēia me ka waihona pūnaewele).

Ma hope aʻe, e noʻonoʻo mākou i nā koho likeʻole no ke kūlana a me nā ala e hoʻonoho ai i kahi hua'ōlelo no ke komoʻana i loko o Windows 10 (hoʻohanaʻana i nā mea hana pūnaewele) i kēlā me kēia. Hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ka hua'ōlelo i BIOS a iʻole UEFI (e noiʻia ana ma mua o ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele) a iʻole e hoʻokomo i kahi hoʻopunipuni BitLocker ma ka pūnaewele pūnaewele me ka OS (a hikiʻole ke hoʻololi i ka pūnaewele me kaʻikeʻole i ka hua'ōlelo). ʻO kēia mauʻanoʻelua uaʻoi aku ka paʻakikī, akā inā hoʻohanaʻia (ʻo ia ma ka hihiaʻelua),ʻaʻole hiki i ka mea'ē ke hoʻokuʻu hou i ka hua'ōlelo o Windows 10.

Manaʻo nui: inā loaʻa iāʻoe kekahi pūʻulu me ka inoa "Manawa" ma ka Windows 10 (ʻaʻole wale me nā kuleana mana hoʻoponopono, akā me ka inoa hoʻokahi)ʻaʻole i loaʻa i kahi hua'ōlelo (a i kekahi manawaʻikeʻoe i kekahi'ōlelo e hōʻike anaʻaʻole kekahi palapala noi e hiki ke hoʻohanaʻia me kahi pūnaewele hoʻoponopono i kūkuluʻia), a lailaʻo ka koho pololei i kāu hihia,ʻo ia: E hana i kahi mea hoʻohana Windows 10 a hāʻawi iā ia i nā kuleana hoʻoponopono, hoʻololi i nāʻike nui mai nā waihona kikowaena (papahana, pepa, etc.) i nā waihona waihona hou Aha i kākau i loko o ka mea noniakahi Windows 10 luna no au i, a laila, hoʻopio i ke kūkulu-ma ka mooolelo.

Kākau i kahi hua'ōlelo no kahi helu kuhi

Inā hoʻohana kāu pūnaewele i kahi pūnaewele Windows 10, akāʻaʻole i loaʻa kahi hua'ōlelo (e like paha,ʻaʻoleʻoe i hoʻonohonoho i ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele, aʻaʻole paha i ka manawa e hoʻopauʻia ai kahi o ka holomua o OS), hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ka hua'ōlelo i kēia hihia. polokalamu.

  1. E hele i ka hoʻomaka - Nānā ('ālemu kiʻi ma kaʻaoʻao hema o ka papa hoʻomaka).
  2. E koho i ka "Helu", a laila - "Nānā Huli".
  3. Ma ka mahele "Kupuhipa", inā e nalowale ana, eʻikeʻoe i kahi hua'ōlelo e hōʻike ana "ʻaʻole kāu hua'ōlelo i ka hua'ōlelo" (ināʻaʻole i hōʻikeʻia kēia, akā ua'ōleloʻia e hoʻololi i ka hua'ōlelo, a laila e like kaʻaoʻao ma hope o kēia aʻo iāʻoe).
  4. E kaomi i "Add", e hoʻokahua i kahi hua'ōlelo hou, e hana hou a komo i kahi hōʻailona hōʻoia hiki iāʻoe ke hoʻomaopopo akāʻaʻole hiki ke kōkua i nā mea'ē. A e kaomi "Next."

Ma hope o kēlā, e hoʻonohonohoʻia ka hua'ōlelo a makemakeʻia i ka manawa hou e komo aiʻoe i ka Windows 10, e puka i ka pūnaewele mai ka hiamoe aiʻole e hoʻopaʻa i ka kamepiula, hiki ke hanaʻia me nā kī Win + L (kahi o Win ka kīʻia me ka hōʻike OS ma ka papa keyboard) - e kaomi i ka avatar o ka mea hoʻohana ma kaʻaoʻao hema - "Block".

E hoʻopaʻa i ka hoʻohana pūnaewele me ka laikini kauoha

Aia kekahi ala'ē aʻe e hoʻonoho i kahi hua'ōlelo no kahi pilikino Windows 10 - hoʻohana i ka laina kauoha. No kēia

  1. E holo i ka kauoha kauoha e like me ke luna hoʻoponopono (e hoʻohana i ke pihi'ākau ma ka pākuhi "Hoʻomaka" a koho i ka mea koho menu).
  2. Ma ke kauoha kauoha, e komo mea hoʻohana pūnaewele ae kaomi a komo. Eʻikeʻoe i ka papa inoa o nā mea hana a me nā mea hanaʻole. Eʻike i ka inoa o ka mea hoʻohana no ka mea e hoʻokomoʻia ai ka hua'ōlelo.
  3. E komo i ke kauoha pūnaewele hoʻohana inoa inoa pūnaewele (kahi o ka inoa inoa ka mea hoʻohana mai ka mea 2, aʻo ka hua'ōlelo ka mea makemake makemake e komo i loko o Windows 10) a kaomi i ka komo.

Hanaʻia, e like me keʻano mua, e kīki wale i ka pūnaewele a puka i waho i ka Windows 10, i nīnauʻiaʻoe no kahi hua'ōlelo.

Pehea e hiki ai i ka hoʻohanaʻana i ka'ōlelo Windows 10 inā ua pio ka noi

Ma kēlā mau kumu, ināʻoe e hoʻohana i kahi moʻokāki Microsoft, a ināʻoe e hoʻohana i kahi helu kūloko, aia nō iā ia kekahi hua'ōlelo, akā,ʻaʻole i noiʻia, hiki iāʻoe ke manaʻo e hōʻoloʻia ka'ōlelo noi i ka wā e komo ai i ka Windows 10 i nā pūnaewele.

No ka hoʻohuli houʻana, e hahai i kēia mau hana:

  1. E kaomi i nā kī Win + R ma ka papa keyboard, kāhua ka mana paʻi pūnaewele2 ae kaomi a komo.
  2. Ma ka puka hoʻonohonoho hoʻonohonoho pūnaewele, koho i kāu mea hoʻohana a nānā i ka "Komo inoa inoa a me ka hoʻokomoʻana i ka hua'ōlelo" a kaomiʻia "OK". Ponoʻoe e komo i kāu hua'ōlelo i kēia manawa e hōʻoia.
  3. Hoʻohui hou, inā hemo ke kauoha hua'ōlelo i ka pukaʻana o ka moe a makemakeʻoe e kōkua iā ia, e hele i ka Settings - Accounts - Login Settings and at top, in the "Required Login" section, select "Computer time wake-up from mode mode".

ʻO kēlā kahi, i ka wā e komo ana i loko o Windows 10 i kēia mua aku, ponoʻoe e komo i loko. Inā hanaʻole kekahi mea aʻoluʻolu paha kāu hihia mai nā mea i ho'ākākaʻia, e wehewehe i ia i nā manaʻo, e ho'āʻo wau e kōkua. Hiki iāʻoe ke makemake i: Pehea e hoʻololi ai i ka hua'ōlelo o Windows 10, pehea e kau ai i kahi hua'ōlelo ma ka waihona Windows 10, 8 a me Windows 7.