Pehea e hōʻokōkiʻi ai i kahi faila ma o ka BIOS

Alohaʻoe

Loaʻa paha i nā mea hoʻohana a pau ma mua paha i ka hoʻouka houʻiaʻana o Windows (nā polokalamu'elepona, nāʻikepili pūnaewele, ke kūʻaiʻana i kahi kōkuhi hou, hoʻololi i nā lako hou, a pēlā aku). Ma mua o ka hoʻoukaʻana i ka Windows - pono e hoʻopiliʻia ka diskōpae (ʻo ka Windows 7, 8, 10 mau'ōlelo a OSes e'ōlelo nei e hana pololeiʻoe i ka manawa o ke kauʻana, akā i kekahi manawaʻaʻole e hoʻohana kēia hana ...).

Ma kēiaʻatikala, e hōʻike wau i keʻano o ka hōʻanoʻana i ka disikōka ma keʻano kūikawā ma o ka BIOS (i ka manawa e hoʻokomo ai i ka Windows), a me kahi koho'ē aʻe - e hoʻohana i ka pelekane wikiwiki.

1) Pehea e hana ai i kahi kāpili pūnaewele USB (Kāpena) me Windows 7, 8, 10

I ka hapanui o nā hihia, ua paʻi a wikiwikiʻia ka diski CDD (a me ka SSD pūnaewele) i ka manawa o ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows (ponoʻoe e hele i nā hoʻonohonoho kūʻokoʻa i ka manawa e hoʻouka ai, e hōʻikeʻia ma hope ma kaʻatikala). Me kēia, makemake wau e hoʻomaka i kēiaʻatikala.

Ma keʻano laulā, hiki iāʻoe ke hana i kahi pūnaewele kālepaʻo USB a me kahi DVD puʻupuʻu (e like paha). Akā, mai ka wikiwiki o ka loiloiʻana o nā drives hou (i kekahi mau PC,ʻaʻole lākou i kēia manawa, a i loko o nā kamepiula, kekahi i hoʻokomo i kekahi pūnaewele i loko o ka polokalamu kamepiula), e nānā wau ma kahi pūnaewele māmā ...

E ponoʻoe e hana i kahi pelekui kākoʻo hoʻouka:

  • ke kiʻi ISO i kiʻi me ka'ōnaehana Windows kūwaho (kahi hiki ke laweʻia, ho'ākākaʻia,ʻaʻole paha pono? 🙂 );
  • ʻo ka pahu lele pū, ma ka liʻiliʻi 4-8 GB (e pili ana i ka OS āu e makemake ai e kākau i ia mea);
  • ʻO Rufus polokalamu (o kahi pūnaewele) me kahi hiki iāʻoe ke wikiwiki a wikiwiki i ke kiʻi i kahi kiʻi i kahi pūnaewele flash USB.

Ke kaʻina hana o ka hoʻomohalaʻana i kahi pū puhi lele:

  • E holo mua i ka pono o ka Rufus a hoʻokomo i ka pūnaewele USB i loko o ka port port;
  • a laila i Rufus koho i ka pūnaewele flash USB;
  • E ho'ākāka i ka hoʻolālā pāhele (i ka hapanui o nā manawa e'ōleloʻia e hoʻonoho i ka MBR no nā papahana me BIOS a iʻole UEFI. He aha ka mea likeʻole ma waena o MBR a me GPT, hiki iāʻoe keʻike maʻaneʻi:
  • e koho i ka pūnaewele pūnaewele (NTFS e'ōleloʻia);
  • ʻO ka mea nui'ē aʻe,ʻo ia ka koho o kahi kiʻi ISO mai ka OS (e hōʻike i ke kiʻi e makemakeʻoe e puhi);
  • ʻo ka mea hope loa,ʻo ka hoʻomakaʻana i ka hoʻopaʻaʻana, ke pākuhi "hoʻomaka" (e nānā i ka hoʻonaninani ma lalo, ua heluʻia nā māhele a pau ma laila).

Nā koho no ka hoʻokumuʻana i kahi pūnaewele kelepila pūnaewele i Rufus.

Ma hope o 5-10 mau minuke (inā ua hana pololei nā mea a pau, e hana ana ka'ōpala flash aʻaʻohe hewa i loaʻa) e mākaukau ka puhi pū. Hiki iāʻoe ke hoʻoholo ma ...

2) Pehea e hoʻonohonoho ai i ka BIOS e kāleka mai kahi pūnaewele kaʻa

I mea e 'ike ai ke kamepiula i ka pūnaewele USB i loko o ka pūnaewele USB a hoʻokae iā ia, ponoʻoe e hoʻonohonoho pono i ka BIOS (BIOS a iʻole UEFI). ʻOiaiʻo ka mea a pau ma Bios ma ka'ōlelo Pelekānia,ʻaʻohe mea paʻakikī e hoʻokumu. E hele kāua.

1. E hoʻonoho i nā kūpono kūpono i Bios - hikiʻole ke komo i kēia. Ma muli o ka mea hana i kāu polokalamu - hiki keʻokoʻa ke kī ke komo. ʻO ka pinepine, ma hope o ka hoʻololiʻana i ka pona (computer), ponoʻoe e kaomi i ke pihi i nā manawa he nui DEL (aiʻole F2). I kekahi mau kumu, ua kākau pololeiʻia ke pihi ma luna o ka'ōkuhi, me ka pelekikena mua. Ma lalo iho nei wau e kuhikuhi nei i kahi loulou i kahiʻatikala e kōkua iāʻoe e komo i Bios.

Pehea e komo ai i Bios (nā pihi a me nā kuhikuhi no nā mea hana hana likeʻole) -

2. Ma muli o ka pakuhi Bios, hiki ke 'okoʻa loa ia mau mea (aʻaʻohe meaʻai maʻamau, akā, pehea e hoʻonohonoho ai i nā Bios no ka hoʻopiliʻana mai kahi pahu lele).

Akā inā loaʻa iāʻoe keʻano maʻamau,ʻo nā kikowaena mai nā mea hana likeʻole heʻano like. Pono:

  • e huli i kaʻaoʻao Boot (i kekahi mau mea, Advanced);
  • ʻO ka mea mua, e hoʻohuli i ke Kelepona Secure (ināʻoe i hoʻokumu i kahi pūnaewele flash e like me ia i ho'ākākaʻia ma kahi o mua);
  • e hoʻopili mua i ka pahu (e like paha, ma ka laptops Dell, ua pau kēia i ka hana ma ka mahele Boot): ma kahi mua e pono aiʻoe e hoʻokomo i ke keleponaʻo USB (e like me ke kelepona USB pūnaewele, eʻike i ka hoʻonaninona ma lalo);
  • a laila kaomi i ke pihi F10 no ka hoʻopakeleʻana i nā kikowaena a e hoʻomaka hou i ka pona.

Hoʻonohonoho i ka Bios mai kahi kāpili kani USB (e like paha, he pona Dell).

No nā mea iʻike iki i Bios, mai ka mea i hōʻikeʻia i luna nei, ke manaʻo nei au i kēia hua'ōlelo hou:

  • Hoʻonohonohoʻiaʻo BIOS no ka hoʻonuiʻana i nā hoʻokele flash:

3) Pehea e hōʻano hou ai i ka mākuhi Windows Installer

Inā ua hoʻopaʻa ponoʻoe i ka pūnaewele USB hoʻonāuki a hoʻonohonohoʻiaʻo BIOS, a laila ma hope o ka hoʻomaka houʻana o ka kamepiula, eʻikeʻia ka pukapihi pane Windows (kahi i hoʻopuka mauʻia ma mua o ka hoʻomakaʻana i ka hoʻonohonohoʻana, e like me ka hoʻonaninani ma lalo). Keʻikeʻoe i kēia puka, e kaomi wale nō.

E hoʻomaka i ka hoʻokuʻuʻana i ka Windows 7

A laila, i ka wā e hiki aiʻoe i ka puka koho koho (hoʻonaninani ma lalo), koho i kahi koho hoʻonohonoho piha (ʻo ia hoʻi, ma ka ho'ākākaʻana i nā palena keu'ē aʻe).

Keʻano o kahi hoʻokomo o Windows 7

A laila,ʻoiaʻiʻo, hiki iāʻoe ke hōʻano i ka diski. ʻO ka hoʻouka kiʻi ma lalo e hōʻike ana i kahi disk unformatted i loaʻaʻole i hoʻokahi ohele. E maʻalahi nā mea a pau: ponoʻoe e kaomi i ke pihi "Create" a laila e hoʻomau i ka hoʻonohonohoʻana.

Hoʻolapala'ōpae.

Inā makemakeʻoe e hōʻano i ka disanā: e koho wale i ka wehewehe kūpono, a laila e kaomi i ke pihi "Hōpena"E nānā! Hoʻopau ka hana i nāʻikepili a pau ma luna o kahi diski.).

Kākau Inā loaʻa iāʻoe kahi puʻupuʻu nui, e like me 500 GB aʻoi aku paha, ponoʻoe e hana iʻelua mau māhele ma luna. Hoʻokahi māhele ma lalo o Windows a me nā papahana a pau āu i hoʻouka ai (manaʻoʻia 50-150 GB), ke koena o ka mokuaki no kahi pāhele (mahele) - no nā kope a me nā palapala. No laila, ua maʻalahi ka hoihoi houʻana i ka pūnaewele e hana i ka hopena o, no ka laʻana,ʻaʻole hiki i ka Windows ke kālaiʻana - hiki iāʻoe ke kau i ka OS ma ka'ōnaehana pūnaewele (aʻo nā kope a me nā palapala e paʻaʻole no ka mea i loko o nā pāhele'ē aʻe).

Ma keʻano laulua, inā ua hōʻanoʻia kāu diskōnae e kahi mea hoʻokomo pūnaewele Windows, a laila ua hoʻopauʻia kaʻoihana o ka mea i hoʻopaʻaʻia, aʻo lalo nei kahi ala no ka mea e hana ai ināʻaʻole hiki iāʻoe ke hōʻano i ka disk ma kēiaʻano ...

4) Hōpiliʻana i kahi kōkuʻi Hoʻonohonoho KumuʻOho Paena AOMEI

Hoʻonohonoho KumuʻOho Paena AOMEI

Paena pūnaewele: //www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

ʻO ka papahana no ka hanaʻana me nā leka me nā IDE, SATA a SCSI, USB. He polokalamu likeʻole ia o nā papahana kaulanaʻo Partition Magic a me Acronis Disk Director. Hāʻawi ka polokalamu iāʻoe e hana, holoi, hoʻokuʻi (me ka loaʻaʻole o nāʻikepili) a me nā māhele puʻupuʻu disks. Eia kekahi, hiki i ka polokalamu ke hana i kahi pahu lele wikiwiki (a iʻole CD / DVD disk), ka hoʻoihoʻana mai ia mea, hiki iāʻoe ke hana i nā haʻaka a me ka hōʻanoʻana i ka disk (ʻo ia hoʻi, he mea kōkua nui ia i nā manawa keʻole i hoʻokōʻia ke OS nui). Ua kākoʻoʻia nā pūnaewele holomua Windows: XP, Vista, 7, 8, 10.

Ke hoʻokumuʻana i kahi pūlala kākoʻoʻia i ka AOMEI Paena Bakanana Hope

He maʻalahi a maʻemaʻe ka holoʻokoʻa holoʻokoʻa (i ka hoʻopiha nuiʻana o ka papahana i ka'ōlelo Lūkini).

1.ʻO ka mua, e hoʻokomo i ka pūnaewele flash USB i loko o ka port USB a holo i ka polokalamu.

2. Ma hope, e wehe i kaʻaoʻao Mālama / Hana i ka hoʻopuka CD (e nānā i ka hokinohi ma lalo).

Lui Liz

ʻO ka mea'ē aʻe, e hoʻonohonoho i ka leka uila o ka pūnaewele lele kahi e kākauʻia ai ke kiʻi. Ma ke ala, e hoʻolohe i kaʻoiaʻiʻo e hoʻopauʻia nāʻike a pau mai ka'ōpana flash (e hana i kope kope ma mua)!

'Oeka koho

Ma hope o 3-5 mau minuke, e hoʻopau ke kauka a hiki iāʻoe ke hoʻokomo i ka pūnaewele USB i loko o ka PC āu e hoʻolālā nei e hōʻano i ka disikō a e hou (kōkua).

Ka hana o ka hanaʻana i kahi pū puhi

Kākau ʻO ke kumumanaʻo o ka hanaʻana me ka papahana,ʻoiaiʻoe mai kahi'ōlaʻi lele pilikia, a mākou i hana i ka piʻiʻana i luna, he like. Ie Hoʻoholoʻia nā hana a pau ma keʻano like me he mea lā i hoʻonohonohoʻoe i ka papahana ma kāu Windows OS a hoʻoholo i ka hōʻanoʻana i ka disikō. No laila, ke manaʻo nei wau,ʻaʻohe wahi e wehewehe ai i ke kaʻina hana hoʻonālā pono'ī (pāʻani'ākau pololei i ka'ōpili i makemakeʻia a koho i ka mea i makemakeʻia ma ka menu hāʻule iho ...)? (kiʻi kiʻi ma lalo) 🙂

Kāpili i kahi haʻupuʻi paʻakiki

I kēia hopena i kēia lā. Aloha maikaʻi!