Pehea eʻike ai i ka mana a me ka hohonu o Windows 10

Ma loko o kēia aʻoʻana, e wehewehe au i kahi mau mea likeʻole eʻike ai i ka hōʻailona, ​​ka hoʻokuʻuʻana, ka kūkulu, a me ka hohonu hohonu ma Windows 10.ʻAʻohe o nā mea e pono ai e hoʻouka i nā papahana hou a iʻole kekahi mea'ē aʻe,ʻo nā mea a pau āu e makemake ai aia ma ka OS iho.

ʻAkahi, he mau wehewehe. Ma lalo o ka hoʻokuʻuʻana e pili ana i ka mana o Windows 10 - Home, Professional, Corporate; version - version version (hoʻololi i ka wā i hoʻokuʻuʻia nā kūlana nui); kūkulu (kūkulu, kūkulu) -ʻo ka hale hana ma kaʻaoʻao like,ʻo ka hohonu hohonu ka 32-bit (x86) aiʻole 64-bit (x64) o ka pūnaewele.

ʻIke i nāʻike e pili ana i ka mana o Windows 10 ma nā palena

ʻO ke ala mua loa ka maopopo loa - e hele i nā koho Windows 10 (Win + I a iʻole hoʻomakaʻana i nā koho koho), e koho i "System" - "Ma'ōnaehana".

Ma ka puka makani, eʻikeʻoe i nāʻike a pau āu i makemake ai, me ka papahana Windows 10, ka hale, ka hohonu hohonu (ma ka "System System") a me nāʻike hou aku ma ka papahana, RAM, inoa kamepiula (ʻike pehea e hoʻololi ai i ka inoa o ka computer)

ʻIke Windows

Inā ma ka Windows 10 (a ma nāʻaoʻao'ē aʻe o ka OS), e kaomi i nā kī Win + R (Win ka key me ka hōʻike OS) a komo i ka "lanakila"(me kaʻole o nā kaha puana'ī), weheʻia ka puka pukaʻikeʻike, kahi i loaʻa ai nāʻike e pili ana i ka puka, kūkulu a hoʻokuʻuʻia o ka OS (ʻikeʻole nāʻikepili ma ka pūnaewele).

Aia kekahi koho'ē aʻe e nānā i kaʻike pūnaewele ma kahiʻanoʻoi aʻe: inā'oomiʻoe i nā kī Win + R likeʻole a komo msinfo32 i ka puka Mana, hiki iāʻoe ke nānā i nāʻike e pili ana i ka puka (kūkulu) o Windows 10 a me kona hohonu hohonu, akā ma kahiʻano'ē aʻe.

Eia kekahi, inā e pāhiloliʻoe i ka "Hoʻomaka" a koho i ka hōʻanoʻenehana o ka pūʻulu "System", eʻikeʻoe i kaʻike e pili ana i ka hoʻokuʻuʻana a me ka bitness o ka OS (akā,ʻaʻole i konaʻano).

Nāʻike'ē aʻe eʻike i ka mana o Windows 10

Nui nāʻano'ē aʻe e nānā ai i kēia a iʻole ((keʻano likeʻole o ka hōʻoia)ʻike e pili ana i ka hōʻano o Windows 10 i hoʻokomoʻia ma kāu kamepiula a iʻole pona. E helu au i kekahi o lākou:

  1. Kaomi i ka pihi'ākau pololei ma ka hoʻomaka, e holo i ka laina kauoha. Ma luna o ke laina kauoha, eʻikeʻoe i ka huahelu (kūkulu).
  2. Ma ke kauoha kauoha, e komo pūnaewele ae kaomi a komo. Eʻikeʻoe i kaʻike e pili ana i ka hoʻokuʻu, kūkulu, a me ka lako pūnaewele.
  3. E koho i kahi kī ma ka mea hoʻopuka hoʻoponopono HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE 'o Microsoft Windows NT CurrentVersion a ma laila eʻike ai i kaʻike e pili ana i ka palapala, hoʻokuʻu a kūkulu iā Windows

E like me kouʻikeʻana, nui nāʻano eʻike ai i ka'ōnaehana o Windows 10, hiki iāʻoe ke koho i kekahi, inā wau eʻike i ke ala kūpono no ka hoʻohanaʻana i ka home me ka nānāʻana i kēiaʻike ma nā pūnaewele pūnaewele.

ʻO ka hōʻike wikiō

ʻO ke kelepona i ka nānāʻana i ka hoʻokuʻuʻana, kūkulu,ʻaoʻao a me ka hohonu hohonu (x86 aiʻole x64) o ka pūnaewele ma nāʻano alalahi.

Nānā: inā makemakeʻoe eʻike i kahiʻano o Windows 10 e ponoʻoe e hoʻololi i kēia manawa 8.1 a 7 paha, a laila,ʻo kaʻaoʻao maʻalahi loa e hana i kēia,ʻo ia ke keleʻana i ka hōʻano hou o ka hoʻokumu Honua (ʻike pehea pehea e kiʻi ai i ka Windows 10 ISO). I loko o ka pono, koho "Hoʻomohala i kahi media hoʻonohonoho no kekahi kamepiula'ē aʻe." Ma ka puka aʻe eʻikeʻoe i ka polokalamu i manaʻoʻia o ka pūnaewele (hana wale no no nā home a me nā pukeʻoihana).