Pehea e nānā ai i nā mea pilikino ma kāu pūnaewele google

Nā ASUS e hāʻawi i nā leka uila, uaʻikeʻia he ola lōʻihi lōʻihi. ʻO nā'ōkohu kahiko i hoʻokuʻuʻia, i hoʻokuʻuʻia iʻoi aku ma mua o elima makahiki i hala aku nei, hiki ke hana pono i kā lākou mau hana i kēia mau lā, akā,ʻaʻole mākou e hoʻopoina e pili ana i ka pono e hoʻomau i ka microprogram e hoʻomalu i ka hana o ia mea. E noʻonoʻo pehea e hoʻouka aiʻole hoʻololi ai i ka polokalamu paʻa o ASUS RT-N10 kelepa, a me ka hoʻihoʻi i ka pūnaewele pūnaewele o ka meaʻoihana ināʻeha.

He mea maʻalahi ke'ōkuhi i nā mea hoʻokele o Asus - ua hoʻokumu ka mea hana i nā mea hana maʻalahi e hiki ai i kēlā me kēia mea hoʻohana ke mālama, a ua hoʻohālikelike i ka hana no ka hoʻololiʻana i ka firmware o kekahi me kekahi me ka hiki. Ma kēia hihia, e kākau i kēia pane:

ʻO nā mea a pau i hōʻikeʻia ma lalo nei e lawelaweʻia ana e ka mea hoʻohana ma kona manaʻo iho, i kona pōʻino pono'ī a me kona pilikia! ʻO ka mea nona ka mea wale nō ke kuleana no nā hopena o nā hana me nā meaʻino!

Hoʻomākaukau

ʻOiaʻiʻo,ʻo ka firmware o ka RT-H10 ACCS he mea maʻalahi loa a he mau minuke wale nō ia, akā, no ka hōʻoiaʻana i kēiaʻano o ka nohoʻana, a me ka paleʻana i nā hemahema a me nā hewa i loko o ke kaʻina hana, pono e hoʻokō i ka hoʻomaʻamaʻa mua. E noʻonoʻo i nā hana e hāʻawi wikiwiki ai, palekana, a me ka hoʻopiliʻoleʻiaʻana o ka hoʻopili uila. Ma ka manawa like, hiki i nā mea hoʻohana i ka hopena o ka pilikia i nīnauʻia no ka manawa mua e hiki ai ke aʻo e pili ana i nāʻano maʻamau i hoʻohanaʻia e launa pū me ka pūnaewele pūnaewele o nā mea hana.

ʻO ke komoʻana o ka luna

Loaʻa ka hoʻohanaʻiaʻana o nā mea hoʻohana me ke alalai me ka papa hoʻolālā o ke kikowaena (panel panel). Hiki ke loaʻa iāʻoe nā pilina o nā'ōnaehana hoʻokele o ka pūnaewele mai kahi polokalamu kele pūnaewele.

  1. E wehe i kahi polokalamu kele pūnaewele a komo i loko o ka pākuhi helu:

    192.168.1.1

  2. Kaomi "E komo" ma ka papa keyboard, ka mea e alakaʻi i ka puka o kahi puka hoʻonā i ka papa hoʻonohonoho. E komo "admin" ma nā papaʻelua a kāomi "Komo".
  3. No ka hopena, e komo i ka pūnaewele pūnaewele o ka ASUS RT-N10.

E like me kouʻikeʻana, e komo i ka papa koho, ponoʻoe e komo i ka helu IP, ka inoa a me ka'ōlelo kuhi. Inā ua hoʻololiʻia kēia mau mea a pau a iʻole kekahi o lākou iʻikeʻoleʻia (e poina paha) ua hāʻawiʻia nā kumukūʻai iā lākou i ka manawa o ka hoʻonohonoho muaʻana o ka mea aiʻole i ka wā o kāna hana, hikiʻole ke komo i ka mālamaʻana i nā hana a ka mea hoʻopukaʻole. ʻO ke ala i waho o keʻano i hōʻikeʻia ma luna nei he hoʻopau piha ia o ka pūnaewele i nā papahana meahana, e kūkākūkāʻia ma lalo nei, a i loko o keʻano o kahi komo / waihona poina i poinaʻia,ʻo ia wale nō ka mea e hemo ai. Akā, no kaʻikeʻana i ka IP address o ka mea hoʻopukaʻole, ināʻikeʻoleʻia, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka mea hoʻohana pūnaewele mai ASUS - ʻIke i kaʻike.

E hoʻomaopopo i ka pono o ka weheweheʻana i ka ASUS e hoʻoholo i ka IP-address o ka mea hana a ka mea hoʻopuka

  1. E hele i kaʻaoʻao kākoʻo hanahana no ka ASUS RT-H10 i kākoʻoʻenehana i ka loulou i hōʻikeʻia ma luna. Ke papa inoa iho "ʻOluʻolu e hoʻomaopopo i ka OS" E koho i ka polokalamu o Windows i hoʻokomoʻia ma ka PC.
  2. Ma ka māhele "Mea hoʻohana" e kaomi i ka pihi "Download" e kū'ē ana i ka inoa o ke kālā "Hōʻike Mea MeaʻIke ASUS", ka mea e alakaʻi i ka laweʻana o ka waihona me ka pahu kikowaena o ka pono ma ka diski PC.
  3. E wehe i ka mea i loaʻa a hele i ka waihona me ka faile Discovery.exe, wehe iā ia e hoʻomaka i ke kauʻana o ka mea hana.
  4. Kaomi "'Aʻe" i nā puka makaniʻehā mua o ka mea hoʻonohonoho hoʻonohonoho ma mua o ke kopeʻana i nā faila.
  5. E kali a hiki i ka hoʻokumuʻiaʻana o ka Discovery Discover Pūnaewele Asus a kaomi "Hana" i ka puka hope o ka mea hoʻolima, me ka weheʻole i ka pahu pahu "Hoʻomaka Pūnaewele".
  6. E hoʻomaka ka huahana a hoʻomaka koke i ka nānāʻana i nā kikowaena i pili i ka PC no ka hikiʻana mai o nā mea ASUS.
  7. Ma hope o ka weheʻana i ka RT-N10 ma ka pukaʻike Discovery Disposal ASUS, e hōʻikeʻia ka inoa o ka'ōnaehana, a ma kahi e kū pono ana ia SSID, ka IP IP āu eʻimi nei a me ka uhi pūnaewele.
  8. Hiki iāʻoe ke hele i ka mana i ka papa alakaʻi o ka mea kelepona ma hope o kaʻikeʻana i nā koina o nā pākuʻi pololei mai ka Discovery Pūnaewele pono'ī - e hana i kēia, pākuhi "Hōʻuluʻulu (C)".

    Ma muli o ka hopena, e hoʻomaka ana ka polokalamu kele pūnaewele, e hōʻike ana i kaʻaoʻaoʻike i ka papa hoʻolālā.

Hoʻokuʻu a hoʻihoʻi i nāʻaoʻao

ʻO ka mea mua i'ōleloʻia e hana ma hope o ka komoʻana i ka ASUS RT-N10 o ka pūnaewele pūnaewele,ʻo ia ka hanaʻana i kahi kope o nā pūnaewele e hoʻolako i ka pūnaewele a me ka hanaʻana o kahi pūnaewele kūloko. Ma ka loaʻaʻana o nā pūnaewele e hiki iāʻoe ke hoʻihoʻi koke i ko lākou mau waiwai, a no laila keʻano o ka pūnaewele i kauʻia ma luna o ke alalai, inā ua hoʻonohonoho a hoʻonohonoho ponoʻia paha ka pūnaewele.

  1. E hoʻokomo i loko o ka panel. E hele i ka paukū "Administration"ma ke kaomiʻana i kona inoa ma ka papa inoa ma kaʻaoʻao hema o kaʻaoʻao.
  2. E wehe i kaʻaoʻao "Hoʻouka / mālama / hoʻoili i nā koho".
  3. E kaomi i ke pihi "Hoʻopakele", ka mea e alakaʻi i ka hoʻoukaʻana i kahi faila e loaʻa ai nāʻike e pili ana i nā hoʻonohonoho o ke alalai i kahi diskiʻo PC.
  4. I ka pauʻana o ke kaʻina hana i loko o ka waihona "Downloads" aiʻole ka papa kuhikuhi i kuhikuhiʻia e ka mea hoʻohana ma kahi o mua, e hōʻikeʻia ka pūnaewele Nā Settings.CFG - eia ke kumu o nā palena o ke alalai.

Inā pono e hoʻihoʻi i nā hoʻolālā o ASUS RT-H10 i kēia mua aku:

  1. E hele i kaʻaoʻao hoʻokahi i hoʻopakeleʻia ai ka pūnaewele a kaomi i ke pihi "Koho i kahi"e kū'ē i ka inoa koho "Hoʻonohonoho i nā Pūnaewele".
  2. E kuhikuhi i ke ala i ka pūnaewele waihona, e koho a heluhelu "Wehe".
  3. E kaomi i ka pihi "Hoʻouna"aia ma kahi "Hoʻonohonoho i nā Pūnaewele".
  4. E kali i ka hoʻouka houʻana o nā palena a me ka hoʻomaka houʻana o ke alalai.

Hoʻohoho i nā kikowaena

ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻo ka'ōkuhiʻanaʻaʻole ia he panacea no nā hemahema a pau i loko o ke alalai aʻaʻole e hōʻoiaʻiʻo i ka ASUS RT-N10 ma hope o ka hanaʻana e like me ka mea e pono ai ka mea hoʻohana. I kekahi mau mea,ʻo ka mea hewa o ka "hoʻopunipuni" hewaʻole o ka mea hoʻopuka ke hoʻoholo pololeiʻole i kona mau palena ma kahi pūnaewele kikowaena, a no ka mālamaʻana i ka hana maʻamau, ua lawa ia e hoʻihoʻi i ka mea i ka hoʻonohonoho pūnaewele a hoʻonohonoho hou.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻonohonoho ai i ka rowe ASUS

Ma waena o nā mea'ē aʻe, a e like hoʻi me ka mea i'ōleloʻia ma luna nei, hiki i ka hoʻonohonoho hou ke kōkua i ka hoihoiʻana i ka papa alakaʻi. Hoʻihoʻiʻia nā palena o ka ASUS RT-H10 i ka hiki ke hoʻokōʻia ke kūlana paʻakikī ma muli o kekahi o nā alaʻelua.

ʻO ka papa hoʻonāʻauao

  1. E hoʻopaʻa i ka pūnaewele pūnaewele a hele i "Administration".
  2. E wehe i kaʻaoʻao "Hoʻouka / mālama / hoʻoili i nā koho".
  3. E kaomi i ka pihi "Hoʻohoʻi hou"e kokoke ana i ka inoa hana "Nānā Paena".
  4. E hōʻoia i ka noi e komo nei e hoʻomaka i ke kaʻina hana o ka hoʻihoʻiʻana i ke kikowaena o ke alalai i ka state factory.
  5. E kali i ka hana e hoʻopiha ai a hoʻouku hou i ka ASUS RT-N10.

Pākuhi pūnaewele "Hoʻohoʻi hou".

  1. E hoʻohui i ka mana i ke alalai a hoʻonohonoho i ia mea i hiki iāʻoe ke nānā i nā kuhikuhi LED ma kaʻaoʻao mua.
  2. Me ke kōkuaʻana o nā mea hana e hiki ai, no ka laʻana, wehewehe i nā paʻi pepa, e kaomi i ke pihi "Hoʻohoʻi hou"aia ma ka hope o ka mea alalai kokoke i ka mea hoʻohui "LAN4".
  3. E paʻa "Hoʻohoʻi hou" a hiki i ka hōʻailona "Mana" ma kaʻaoʻao mua o ka ACCS RT-H10 e hoʻomaka ka flash, a laila e hoʻokuʻu i ka pihi hoʻonohonoho.
  4. E kali no ka hoʻomaka houʻana o ka mea, a laila e hoʻihoʻiʻia nā mea a pau i nā kumukūʻai hanahana.

Download i ke kuhi

Pono e hoʻopukaʻia nā waihona pūnaewele o ka firmware no ka hoʻokomoʻana i ASUS RT-N10 mai ke kikowaena pūnaewele o ka mea hanahana -ʻo ia ka mea e palekana ai ka hoʻohanaʻana i nā pūnaeweleʻoihana router i hōʻikeʻia ma lalo i ka mea.

E hoʻopiʻi i ka firmware ASUS RT-N10 mai kahi papahana

  1. E kāleka i ka papa hoʻonohonoho o ka mea hoʻopuka aʻike i ka heluna o ka hui i hoʻokomoʻia i loko o ka'ōnaehana polokalamu, e hoʻomau i ka hoʻokele i nā lā hoʻouka o ka firmware, a me ka hoʻomaopopoʻana i kahi e makemakeʻia ai. Ma kaʻaoʻao o kaʻaoʻao nui o kaʻike pūnaewele kekahi mea "Pūnaewele Mamao" -ʻO nā helu i hōʻikeʻia ma kēia inoa e hōʻike i ka helu o ka hālāwai pūnaewele i hoʻokomoʻia i loko o ka'ōnaehana.
  2. E wehe ma ke kaomiʻana i ka loulou ma lalo o ka hoʻomakaʻana o kēia puke, ua hoʻokumuʻia ka pūnaewele pūnaewele e hāʻawi i ke kākoʻo loea i nā mea e pili ana iā ASUS RT-H10 polokalamu kelepona, a kaomi i kaʻaoʻao "Nā Pailakini a me nā Pono".
  3. Ma kaʻaoʻao e wehe ana, e kaomi "BIOS a me nā polokalamu lako".
  4. Kaomi ma ka loulou "Hōʻike i nā mea a pau"e hiki i ka papa inoa piha o nā kikowaena i loaʻa no ka hoʻoukaʻana.
  5. E koho i ka hōʻokohuʻokoʻa i makemakeʻia mai ka papa inoa a kaomi "Download" ma kahi i loaʻa ai nāʻike e pili ana i ka faila i hoʻounaʻia.
  6. Ke hoʻopauʻia ka download, wehe i ka paena i kiʻiʻia.
  7. Kuhi pūnaewele * .trx, i loaʻa i ka hopena o ka weheʻana i ka pahu i hoʻoukaʻia mai kahi kahua official, a aia kahi firmware i manaʻoʻia e hoʻoili i ka mea.

Manaʻo

Loaʻa i nā pilikia a pau e kū nei i ka wā o ke kūkūkū o ka poʻe alakaʻi no nā kumu nuiʻekolu:

  • Laweʻia kaʻikepiliʻikepili i ka mea hoʻopuka kelepona ma waho o kahi pūnaeweleʻole (Wi-Fi), emiʻole ka hanana i ke kaula.
  • Hoʻopilikiaʻia ka papahana no ka hoʻouka houʻana i ka firmware e ka mea hoʻohana e hoʻopau.
  • I ka wā e kākau hou ai i ka hoʻomanaʻo pūnaewele o ka mea hoʻopuka, hoʻokaʻawaleʻia ka mana i ka'ōnaehana a / a iʻole PC i hoʻohanaʻia ma keʻano he mea hana paʻa.

No laila, i mea e pale ai i ka RT-N10 ASUS mai kaʻino i ka manawa e hou hou ana i ke kikowaena, e hahai i kēia mau kulekele:

  • e hoʻohana i ke kaula kāleka e hui me ka pūnaewele a me ke kamepiula i ka manawa o ke kaʻina hana;
  • Mai paʻi i ka hana o ka firmware;
  • E hōʻoia i ka mana hana paʻa i ke alalai a me PC (pono, e hoʻohui i nā pūnaeweleʻelua i ka UPS).

Peheaʻo FlashUSUS RT-N10

ʻElua wale nō mauʻano nui o ka firmware o ke model router consideration. Hanaʻia ka mua i ka wā e pono ai e hoʻouka a hoʻohuli paha i ka pūnaewele firmware, a pono ke hoʻohanaʻia ka lua inā ua hoʻopōʻinoʻia ka hapa pūnaewele o ka mea hoʻopuka a pono e hoʻihoʻiʻia. ʻO nā kohoʻelua e pili ana i ka hoʻohanaʻana i nā polokalamu hanahana i hāʻawiʻia e ka mea hana.

Hanana 1: Hōʻoi, hoʻohaʻahaʻa, a hoʻopaʻa hou i ke kikooho

ʻO ke ala maʻamauʻo ASUS RT-H10, i kākauʻia e ka mea hana, e komo i ka hoʻohanaʻana i kahi mea hana i hoʻohuiʻia e ka mea pūnaewele o ka router a pono e hoʻohanaʻia ma ka hapanui o nā kūlana. Ma waho o ka hōʻoia o ka hoʻokūkū i loko o ka'ōnaehana a me ka hālāwai hea e makemake ai ka mea hoʻohana i kona polokalamu kelepona - ua hanaʻia nā mea a pau ma ka hanaʻana i nā kuhi i lalo.

  1. E wehe i kaʻaoʻao koho a komo i loko. E hele i ka paukū "Administration".
  2. Kaomi "Hoʻoponopono Hou Uila".
  3. E wehe i ka puka makani no ka kohoʻana i ka faila firmware e hoʻokomoʻia i RT-N10 ma ke kaomiʻana "Koho i kahi" kokoke i ka helu "Kōnae kikowaena hou".
  4. E ho'ākāka i ke ala e hiki ai i ka pūnaewele i hoʻounaʻia mai ka pūnaewele pūnaewele o ka mea hana, koho i ka faile * .trx ae kaomi "Wehe".
  5. No ka hoʻomakaʻana i ke kaʻina no ka kākau houʻana i ka hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo o ka mea hoʻopuka me kaʻikepili mai ka pūnaewele firmware, e kaomi i ka pihi "Hoʻouna".
  6. E kali i ka hoʻokumuʻana o ke firmware e hoʻopiha, e like me ke kaʻina hana hoʻolōlā.
  7. Pono e hoʻomaopopoʻiaʻaʻole i nā manawa a pau ka hōʻike o ka holomua e hōʻikeʻia ma kaʻaoʻao pūnaewele pūnaewele. Ināʻaʻole i nānāʻia ka hana o ka hana houʻana i ka hoʻomanaʻoʻana i ka mīkiniʻike aʻikeʻia ka "poho" i ka'ōnaehana,ʻaʻoleʻoe e hana, e kali wale! Ma hope o 5-7 mau minuke, e hoʻomaha i kaʻaoʻao ma ka polokalamu kele pūnaewele.

  8. I ka manawa o ka pauʻana o ka'ōʻana e hoʻomaka hou ai ke alalai. Hōʻike ka polokalamu kelepona i ka papa hoʻolālā o ASUS RT-H10, kahi e hiki ai iāʻoe ke hōʻoia ua loli keʻano firmware. E hele i ka hoʻohanaʻana i nā mana o ke alalai, e hana ma lalo o ka mana o ka firmware hou.

Hanana 2: Hoʻouka

I ka hana a nā mea hoʻokele, aʻoi aku ma keʻano o ka hoʻohanaʻana i ka mea hoʻohana ma ka pūnaewele pūnaewele, he laulā loa ia, akā,ʻoi aku nā hapa i hala. Ma muli o ka hopena, hiki ke hoʻopiliʻia ka firmware e mālama i ka hana o ka mea, a laila e hiki ai i ka hikiʻole ke hoʻohana i ke kikowaena. I kēlāʻano, ka pono e hoihoi i ka firmware.

ʻO ka pōmaikaʻi, mālamaʻo Asus i nā mea hoʻohana i kāna huahana, e like me ke kāʻei RT-N10, me ka hoʻokumuʻana i kahi kōkua maʻalahi no ka hoʻokōʻana i ke kaʻina hana no ka hōʻehaʻana i ka hōʻailona. Kapaʻia ka lāʻau ASUS Pūmau Paipai a ke loaʻa nei e kiʻi iāʻoe mai kaʻaoʻao o ke kākoʻoʻike haʻawina RT-N10:

Hoʻoukaʻia ka ASUS Firmware Restoration mai kahi papa hana

  1. Hoʻouka, hoʻokomo a hoʻokae i ka ASUS Pūmau Wilihoʻi:
    • E hele i kahi pūnaewele official o ASUS ma ka loulou i luna ae wehe i kaʻaoʻao "Nā Pailakini a me nā Pono".
    • E koho i ka papa inoa iho-hemahema i ka palapala o ka OS e hoʻoponopono ana i ka kamepiula i hoʻohanaʻia ma keʻano hana hana.
    • E nānā! Ināʻo Windows 10ʻoe, e kuhikuhi i ka papa inoa "Windows 8.1" e like me ka "top 10" i hoʻokomoʻia. No nā kumu iʻikeʻoleʻia,ʻaʻole i loko o ka māhele lawelawe no ka Windows 10, akāʻo ka hōʻailona no ka hana G-8 i ka'ōnaehana o ka OS maʻamau inā makemakeʻia!

  2. Kaomi ka link "Hōʻike i nā mea a pau"aia ma luna o kahi "Mea hoʻohana".
  3. No ka hoʻomakaʻana i ke keleponaʻana i ka pono o ka router recovery utility, e kaomi i ke pihi. "Download"e waiho nei ma kahi me ka wehewehe o ka hale "ASUS RT-N10 Pūnaehana Manaʻo Hōʻoia 2.0.0.0".
  4. Ma ka pauʻana o ka laweʻana, weheʻole i ka pūnaewele hopena. ʻO ka hopena, he waihona. "Rescue_RT_N10_2000". E wehe i kēia papa kuhikuhi a holo i ka faile. "Rescue.exe".
  5. Kaomi "'Aʻe" i nā papapihi mua aʻekolu o ka mea i hoʻoiliʻia.
  6. E kali i ka hoʻololiʻana o nā faipili noi i ka disiki PC, a laila kaomi "Hana" ma ka puka hope loa o ka mea hoʻonohonoho hoʻonohonoho, me ka weheʻole "Hoʻoponopono i ka Hoʻoulu Manaʻo".
  7. E hoʻomaka a hoʻohanaʻia ka pono, e hele i ka hopena hou.
  8. E kiʻi i ka faila firmware ma ka Paihana Paipai:
    • Kaomi "Manaʻo hou (B)" i ka puka puka.
    • Ma ka puka koho koho, e kuhikuhi i ke ala i ka firmware i hoʻoukaʻia mai ka pūnaewele ASUS official. E ho'ākāka i ka pūnaewele tgz a pēomi "Wehe".
  9. E hoʻololi i ka ASUS RT-N10 i keʻano "Hoʻokuʻu" ae hoʻohui i ka PC:
    • Hoʻokaʻawale i nā hōʻailona a pau mai ke alalai a kaomi i ke pihi me ka hoʻohanaʻana i nā mea hana i loaʻa. "Hoʻohoʻi hou" ma hope o ka mea. Ka paʻa i ke kī "Kaʻaina", e hoʻohui i ka mana kalaika.
    • Hoʻokuʻu i ke pihi "Hoʻohoʻi hou" i ka hōʻike "Mana" hele mālie. Ke hōʻike nei kēiaʻano o ka pakuhi kukui i hōʻikeʻia keʻano o ke alalai.
    • E hoʻohui i kekahi o nā "LAN" mau loulou o ka laina kuʻina router i pili i ka pūnaewele RJ-45 ma ka kāʻei kikowaena pūnaewele.
  10. E hoʻihoʻi i ke kikowaena:
    • Ma ka puka'ōkuhi kūkulu hou, e kaomi "Download (U)".
    • E kali a hiki i ka loiloi o ke kikowaena i ka hoʻomanaʻo o ke router. Hoʻopomoʻia kēia kaʻina hana a ua komo pū kēia:
      • Ka wehe 'ana i kahi mea hoʻohui pūnaewele;
      • E kiʻi i ka faila pūnaewele i ka meahana;
      • Hoʻoponopono hou i ka hoʻomanaʻo pūnaewele o ka mea hoʻopuka.
    • Ma ka pauʻana o ke kaʻina hana, hiki ke hoʻomaopopoʻia kahi hoʻolaha e pili ana i ka hoihoi houʻana o ka firmware i loko o ka pukaʻo Firmware Restoration, a laila hiki ke pani i ka pono.
  11. Hoʻokuʻu houʻia ka ASUS RT-N10 i hoʻouka houʻia. I kēia manawa, hiki iāʻoe ke komo i ka papa hoʻonohonoho a hoʻomaka e hoʻonohonoho i ke alalai.

No laila,ʻo ka hoʻohanaʻana i nā polokalamu kamepiula i kūkuluʻia e ASUS kahi mea maʻalahi ke hoʻouka hou i ke alalai RT-N10 a hoʻihoʻi i kāna hana ma ka hopena o ka pōʻai pūnaewele pūnaewele. E hahai pololei i nā kuhikuhi a no ka hopena e loaʻa kahi pūnaewele kikowaena maikaʻi loa!