Pehea e hoʻomohala ai i kahi disk ma o ka BIOS

E like me nā'ikepilihelu hiki keʻikeʻia, he mau haneli mau kānaka i kēlā me kēia lā e pili ana i ka paneʻana i ka pehea o ka hōʻanoʻana i kahi mākele ma o ka BIOS. Keʻike nei wauʻaʻole pololei pololei ka nīnau -ʻo kaʻoiaʻiʻo,ʻaʻole i hoʻolakoʻia ka papahana me ka BIOS wale nō (ma kekahi hihia, ma nā PC kūikawā a me nā laptops), akā naʻe, ke manaʻo nei au e loaʻa ana ka pane maʻaneʻi.

ʻOiaʻiʻo, e noi ana i kahi nīnau like, hiki i ka mea hoʻohana ke makemake nui i ka hoʻolakoʻana i kahi'ōkuhi (e like me ka pelekane C) me ka hoʻopiliʻoleʻana iā Windows a iʻole i kahi pūnaehanaʻoihana - no ka mea,ʻaʻole i hōʻanoʻia ka disk "mai loko aku o OS" me ka'ōlelo e hikiʻole iāʻoe ke heluhelu i kēia. No laila, hiki hiki ke kamaʻilio e pili ana i ka hōʻano hou me ka hoʻoiliʻoleʻana i ka OS; i ka BIOS, ma ke ala, ma ke ala, e pono e hele.

No ke ahaʻoe e makemake ai i kahi BIOS a me pehea e paʻi ai i kahi diski mākaʻole e hele i Windows

No ka hōʻanoʻana i ka disk me ka hoʻohana pūʻana i ke kikowaena i hoʻonohonohoʻia (me ka diskini malo kahi i hoʻokomoʻia ai kēia OS), pono mākou e kāleka mai kēlā me kēia pūnaewele. A no kēia mea, ponoʻoe iāʻoe iho - he leka uele pūnaewele USB paha paha,ʻoiai, hiki iāʻoe ke hoʻohana:

  • Ka mahele o Windows 7 aiʻole Windows 8 (hiki ke hiki i ka wānana, akā,ʻaʻole i kūpono) ma kahi pūnaewele USB a iʻole DVD paha. Hiki ke loaʻa nā papa hana hoʻohālike ma 'aneʻi.
  • Pūnaewele hōʻailona Windows, i hiki ke hanaʻia i loko o ka pūnaehana pūnaewele pono'ī. I ka Windows 7, hiki keʻike he CD maʻamau, i ka Windows 8 a me 8.1, ke kākoʻoʻia nei ka hanaʻana i kahi pūnaewele ho'ōla USB. No ka hoʻokeleʻana, e komo i ka huli "Disk Recovery", e like me nā kiʻi i lalo nei.
  • Ma kahi o kēlā me kēia LiveCD e pili ana iā Win PE aiʻole Linux paha eʻae iāʻoe e hōʻano hou i ka disikāka.

Ma hope o kekahi o nā leka i'ōleloʻia, e kau i kahi download mai ia mea ae mālama i nā kikowaena. Ka Laʻana: pehea e hoʻokomo ai i ka kāpili mai ka pū puhi ma ka BIOS (weheʻia i kahi papa hou, no ka CD, ua like nā hana).

Kāpili i kahi diski māka e hoʻohana ana i ka māhele Windows 7 a me 8 paha i kahi pūnaewele ho'ōla

Nānā: inā makemakeʻoe e hōʻano i ka diski C ma mua o ke kau 'ana ʻO Windows,ʻo ka mea i kākauʻiaʻaʻole pololei i kāu mea e pono ai. E maʻalahi ka hanaʻana i kēia ma ke kaʻina hana. No ka hanaʻana i kēia, ma ke kahua o ke kohoʻana i keʻano o ke kauʻana, koho i "Full", a ma ka puka makani kahi e pono aiʻoe e hoʻomaopopo i ka māhele e hoʻokomoʻia, e kaomi i "Customize" a me ka hōʻanoʻana i ka disk e makemakeʻia nei. E heluhelu hou: Pehea e mahele ai i kahi disk i kahi e hoʻomohalaʻia ai Windows 7.

Ma kēia hiʻohiʻona, e hoʻohana wau i ka puʻupuʻu kālepa (kāpae pahu) o Windows 7.ʻO nā hana i ka hoʻohanaʻana i kahi disk a me ka leka uila me Windows 8 a me 8.1, a me nā disks hoʻolaha i hanaʻia i loko o ka pūnaewele, e aneane like ia.

Ma hope o ka hoʻoukaʻana i ka pūnaewele Windows, ma ka nānā koho koho, e kaomi iā Shift + F10, e wehe kēia i kahi kauoha kauoha. I ka hoʻohanaʻana i ka pūnaewele hōʻailona Windows 8, koho i ka'ōlelo - diagnostics - nā mea hiʻona - laina laina. I ka hoʻohanaʻana i ka hōʻailona hōʻailona Windows 7 - koho i "kauoha kauoha".

E noʻonoʻo i kaʻikeʻana i ka wā o ka hukiʻana mai nā pahu hana i'ōleloʻia,ʻaʻole paha e like nā leka uila me nā mea āu i hoʻohana ai i loko o ke kamepiula, e hoʻohana i ke kauoha

ʻO ka wmic logicaliskisk e loaʻa i ka deviceid, volumename, size, description

No ka hoʻoholoʻana i kaʻili āu makemake e hōʻano. Ma hope o kēlā, e hoʻonuiʻia, e hoʻohana i ke kauoha (x - leka uila)

hōʻona / FS: NTFS X: / q - hoʻokomo wikiwikiʻana i loko o ka pūnaewele pūnaewele NTFS; Hōʻona / FS: FAT32 X: / q - hoʻokomo wikiwikiʻana i FAT32.

Ma hope o ka hoʻokomoʻana i ke kauoha, hiki iāʻoe ke noiʻia e komo i kahi lepili kāleka, a hōʻoia i ka hōʻano o ka disikō.

ʻO ia nō, ma hope o kēia mau hana maʻalahi, ua hōʻanoʻia ka diski. E maʻalahi ka hoʻohanaʻana i LiveCD - e hoʻokomo i ka kāpili mai ka'ōkuhi pololei i ka BIOS, e komo i loko o ka hiʻona hoʻolālā (ʻo ia hoʻiʻo Windows XP), e koho i ka pūnaewele i ka mea eʻimi ai, e kaomi pono i ka mea a koho i ka "Hōʻano" i ka papahana papa.