He aha ka mode AHCI i BIOS

ʻO nā mea a pau o nā HDDs o kēia manawa e hana nei ma o kaʻokoʻa SATA (Serial ATA). Aia kēia mea hoʻoponopono ma ka hapanui o nā mīkini makuahine hou a hāʻawi iāʻoe e hana i nāʻano hana, he mauʻano pono'ī kēlā me kēia. ʻO ka mea hou loa i kēia manawaʻo iaʻo AHCI. ʻO nā mea'ē aʻe e pili ana iā ia, e wehewehe ma lalo nei.

E nānā pū hoʻi: He aha ka SATA Mode i BIOS

Pehea e hana aiʻo AHCI ma BIOS?

Hiki ke hōʻike 'ia ka mana o kaʻokoʻa SATA ma kahi o ka hoʻohana' ana i ka AHCI (Intermediate Intermediate Host Interface). E hana wale anaʻo ia ma ka pono o nā'ōnaehana hou o ka OS, i laʻana,ʻaʻole i kākoʻoʻia kaʻenehanaʻenehana Windows XP. ʻO ka maikaʻi nui o kēia hoʻokomoʻanaʻo ia ka hoʻonui i ka wikiwiki o ka heluhelu a me ke kākauʻana i nā faila. E nānā i nā pono a kamaʻilio e pili ana iā lākou ma nā mea kiko'ī.

Nā pōmaikaʻi o ka mode AHCI

Aia kekahi mau kumu e hoʻonui ai i ka AHCI ma mua o ka IDE a iʻole RAID paha. Makemake mākou e hoʻokaho i kekahi mau kumu kumu:

  1. E like me ka'ōlelo ma luna nei, piʻi ka wikiwiki o ka heluhelu a me ke kākauʻana i nā faila. Hoʻopili kēia i ka hana'ōnaehana holoʻokoʻa. I kekahi manawa,ʻaʻole iʻike nuiʻia ka hoʻonuiʻana, akā, no kekahi mau hana,ʻo nā loli liʻiliʻi paha e hoʻonui i ka wikiwiki o ka hoʻopuka hana.
  2. E nānā hoʻi:
    Pehea e wikiwiki ai i ka diski
    Pehea e hoʻomaikaʻi ai i ka hana kamepiula

  3. ʻO ka hana maikaʻi loa me nā hōʻailona HDD hou. ʻAʻole ka mode IDE eʻae iāʻoe e hoʻopau i nā pono o nā'ōkuhi hou, no ka mea, ua lawa kaʻenehana aʻaʻole pahaʻoe eʻike i keʻano o ka hoʻohanaʻana i ka māmā ikaika a me ka lekile. Hoʻonohonohoʻiaʻo AHCI i mea e pili pono ai me nāʻano hou.
  4. ʻO ka hana kūpono o ka SSD me ka helu SATA ke loaʻa i ka manawa i hoʻokauʻia ka hoʻonuiʻana o ka AHCI. Eia nō naʻe, he mea pono eʻikeʻoe i ka hoʻohuiʻoleʻiaʻana o nā pūkahu hoʻoikaika-ʻano me kahiʻokoʻa'ē aʻe e pili ana i kaʻenehana i nīnauʻia, no lailaʻaʻole e mana iki kona hoʻoukaʻana.
  5. E nānā hoʻi: koho i kahi SSD no kāu kamepiula

  6. Eia hou, Advanced Interface Controller Interface ka mea e hoʻohui a hoʻokaʻawale i nā leka māmā a SSD paha ma ka papaponaʻole me ka hoʻopuka muaʻana i ka PC.
  7. E nānā pūʻia: Nā ala no ka hoʻohuiʻana i kahi disikiʻoʻoleʻaʻelua i kahi kamepiula

Nāʻike'ē aʻe o ka AHCI

Ma waho aʻe o nā pōmaikaʻi,ʻo kēiaʻenehana kona waiwai pono'ī, a i kekahi manawa e hoʻololi i nā pilikia no kekahi poʻe hoʻohana. Ma waena o nā mea a pau, hiki iā mākou ke hoʻomaopopo i kēia mau mea:

  1. Ua'ōlelo mua mākou i ka loiloiʻole o ka AHCI me ka pūnaehana hoʻohana o Windows XP, akā, ma ka pūnaewele, aia mau ka hoʻokele o nāʻaoʻaoʻekolu eʻae iāʻoe e hoʻoikaika i kaʻenehana. Inā ma hope o ka hoʻokomoʻana i ka holomua o ka'ōloli, hikiʻole iāʻoe ke hoʻomaopopo i ka piʻiʻana o ka wikiwiki kōpae. Eia hou, ua hana pinepine nā mea hewa, e alakaʻi ana i ka weheʻiaʻana o nāʻike mai nā pūnaewele.
  2. ʻAʻole i maʻalahi ka hoʻololiʻana i ka hoʻokomo i loko o nāʻano'ē aʻe o Windows, keʻole i hoʻokomoʻia ka OS ma ka PC. A laila, ponoʻoe e hoʻomaka i kahi pono kūikawā, e hoʻouka i ka mea hoʻokele, aiʻole i ka hoʻoponopono limaʻana i ke kiko inoa. E wehewehe mākou i kēia ma kaʻikepili ma lalo nei.
  3. E nānā pū hoʻi: Ke kau nei i nā mea hoʻokele no ka motherboard

  4. ʻAʻole hoʻohana kekahi mau makuahine me AHCI i ka hoʻohuiʻana i nā HDD o loko. Eia naʻe, ke hoʻololiʻia ke ala i ka hoʻohanaʻana i eSATA (keʻokoʻa no ka hoʻohuiʻana i nā polokalamu o waho).
  5. E nānā hoʻi: Nā kumuhana no ka kohoʻana i kahi'ōpala māmā

Hoʻololi i ka AHCI Mode

Ma luna, hiki iāʻoe ke heluhelu i ka hoʻonāʻana o ka Advanced Host Controller Interface pono i ka mea hoʻohana e hana i kekahi mau hana. Eia hou, uaʻokoʻa ke kaʻina hana i nāʻano likeʻole o ka'ōnaehana hana Windows. Aia kekahi hoʻololi o nā koina i loko o ke keka inoa, ka hoʻokomoʻana i nā pono hana kūikawā mai Microsoft mai aiʻole ka hoʻokomoʻana o nā hoʻokele. Ua haʻi mua aku kā mākou mea kākau'ē aʻe i kēia hana ma ka mea i lalo. Ponoʻoe eʻike i nā kuhikuhi kūpono a mālama pono i kēlā me kēia kau.

Heluhelu hou: E hoʻololi i ka mode AHCI i BIOS

Ma kēia mea, ua pau ka paukū o kā mākouʻatikala. I kēia lā, ho'āʻo mākou e haʻi aku i ka mea hiki ke kūpono i ke kumu o ka AHCI i BIOS, uaʻike mākou i kona mau mea maikaʻi a me nā hiʻohiʻona o ka hana. Inā he mau nīnau no kēia kumuhana, e nīnau iā lākou i nā manaʻo ma lalo nei.

E nānā pū hoʻi: No ke kumu eʻikeʻole ai ka computer i ka'ōpiko