Hōʻuluʻulu Hoʻolaha: Hōʻikeʻikeʻikeʻikeʻike Microsoft Excel

ʻO kaʻikeʻana i kaʻikeʻana i kahiʻike (RAM) a iʻole kaʻikepiliʻikepili kahi mea o kahi kamepiula a pilikino paha e mālama nei i nāʻike (ka helu kamepiula, ka papahana) pono no ka hoʻokomo kokeʻana. Ma muli o ka hapa liʻiliʻi o kēia hoʻomanaʻo, hiki i ka loiloi kelepona nui, ma kēia hihia, he nīnau kūpono nā mea hoʻohana - pehea e hoʻonui ai i ka RAM ma kahi kamepiula me Windows 7, 8 a 10 paha.

Nā ala e hoʻonui ai i ka RAM

Hiki ke hoʻopiliʻia ka RAM i nā alaʻelua: e hoʻonoho i kahi pāʻokoʻa hou a hoʻohana paha i kahi pūnaewele. I ka manawa koke, e'ōleloʻia,ʻaʻole ka mea nui i ka hoʻololiʻana o ka hana kamepiula,ʻoiaiʻaʻole ka nui o ka loiloi kelepona ma ke kikowaena USB, akā naʻe, he ala maʻalahi a maikaʻi ka hoʻonui i ka nui o ka RAM.

Ke Kaʻina Hana 1: E hoʻokomo i nā modula hou RAM

I ka hoʻomakaʻana, e hoʻokuʻi i ka hoʻoiliʻana o nā kiwi hoʻomanaʻo i loko o ka kamepiula, no ka mea,ʻo kēia kaʻina hanaʻoi loa a hoʻohana pinepineʻia.

E hoʻoholo i keʻano o ka RAM

Pono muaʻoe e hoʻoholo i keʻano o kāu RAM, no ka mea,ʻaʻohe likeʻole ko lākou mauʻano'ē aʻe. I kēia manawa,ʻehāʻano wale nō:

  • DDR;
  • DDR2;
  • DDR3;
  • DDR4.

ʻO ka muaʻaʻole i hoʻohanaʻia, no ka mea, ua manaʻoʻia heʻeleʻele, no laila, ināʻoe i kūʻai iki i kahi kamepiula, hiki iāʻoe ke loaʻa DDR2, akāʻo DDR3 a me DDR4 paha. Hiki iāʻoe keʻike i loko o nāʻanoʻekolu: ma keʻano kumu, ma hope o ka heluheluʻana i ka hōʻano a hoʻohana paha i kahi papahana kūikawā.

ʻO kēlāʻano kēiaʻano RAM konaʻano hoʻohālikelike pono'ī. He pono kēia i mea e hikiʻole ai ke hoʻohana, no ka laʻana, RAM type RAM i nā kamepiula me DDR3. E kōkua kēiaʻike iā mākou e hoʻoholo i keʻano. Ma ke kiʻi ma lalo,ʻehā mauʻano RAM e hōʻikeʻikeʻia, akā pono pono e'ōlelo kokeʻia e pili ana kēia alahana no nā kamepiula pilikino, ma nā pakuhi e like me ka manaʻo likeʻole.

E like me kāu eʻike ai, aia kahi mahele ma ka lalo o ka papa, a ma kēlā me kēia, he wahi'ē aʻe. Hōʻike ka papa i ka mamao mai kaʻaoʻao hema i ke āpau.

Keʻano o ka RAMKa lōʻihi i ka papaʻana, knm
DDR7,25
DDR27
DDR35,5
DDR47,1

Ināʻaʻoleʻoe i kahi lula ma ka lima aʻaʻole hiki iāʻoe keʻike i keʻano likeʻole ma waena o DDR, DDR2, a me DDR4, no ka mea heʻano liʻiliʻi ka nui, hiki ke maʻalahi kaʻikeʻana i keʻano e ke kikowaena me ka hōʻailona ma luna o ka puʻupuʻu RAM. Elua mau koho:ʻo keʻano o ka pūnaewele pono'ī e kuhikuhi pololeiʻia ma luna ona, aiʻole ka helu wiliwili peakō. I ka hihia mua, ua maʻalahi nā mea a pau. ʻO ke kiʻi ma lalo nei he hōʻailona o iaʻanoʻike.

Ināʻaʻoleʻoe iʻike i ka inoa likeʻole ma kāu lepili, a laila e hoʻolohe i ka waiwai o ka bandwidth. Hōʻea mai ia ma nāʻanoʻanoʻehā:

  • PC;
  • PC2;
  • PC3;
  • PC4.

No ka paʻakikīʻole koho, ua hoʻokō piha lākou i DDR. No laila, ināʻikeʻoe i ka palapala PC3, eia keʻano o kouʻano RAMʻo DDR3 ia, a ināʻo PC2, a laila DDR2. Hōʻikeʻia kekahi hiʻohiʻona ma ke kiʻi ma lalo.

ʻO kēia mauʻanoʻelua e pili ana i ka hoʻohuihuiʻana i ka pūnaewele a iʻole ka pona pona a, ma kekahi mauʻano, e huki ana i ka RAM mai nā'āpana. Inā makemakeʻoleʻoe e hana i kēia a hopohopo paha, hiki iāʻoe keʻike i keʻano o ka RAM e hoʻohana ana i ka polokalamu CPU-Z. Ma ke ala, ua paipaiʻia kēiaʻano no nā mea loea pona, no ka mea,ʻoi aku ka paʻakikī o kāna hōʻailona ma mua o ka pilikino pilikino. No laila, e hoʻouna i ka noi i kāu kamepiula a e hahai i kēia mau hana:

  1. E holo i ka polokalamu.
  2. Ma ka puka e wehe ana, e hele i ka pā "SPD".
  3. Ma ka papa koho "Māliʻi # ..."i ka poho "Se koho hoʻomoe pūnaewele", koho i ka pae o ka RAM āu e makemake ai e loaʻa kaʻike e pili ana.

Ma hope o kēlā, e hōʻike ka mākau ma ka'ākau o ka list drop-down i keʻano o kāu RAM. Ma ke ala, ua like no ia no kēlā me kēia kiko, no lailaʻaʻoleʻoe e koho ai.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻoholo ai i keʻano o ka RAM

Koho i ka RAM

Inā hoʻoholoʻoe e hoʻololi i kou manamana piha, a laila ponoʻoe e hoʻomaopopo i kāna kohoʻana, no ka mea he nui ka nui o nā mea hana ma ke kālepa e hāʻawi ana i nāʻano likeʻole o ka RAM. Ua likeʻole lākou a pau i nā mea he nui: ke alapine, ka manawa ma waena o nā hana, multichannel, ke kūʻana o nā mea'ē aʻe a pēlā aku. I kēia manawa, e kamaʻilio kākou i nā mea a pau

Me ke alapine o ka RAM, ua maʻalahi nā mea a pau -ʻo kaʻoi aku ka maikaʻi. Akā he mau nuances. ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻaʻole e loaʻa ka palena kiʻekiʻe keʻole ka puka o ka motherboard i lalo o ka RAM. No laila, ma mua o ka kūʻaiʻana iā RAM, e hoʻolohe i kēia kiʻi. Hoʻohui like kēia me ka pūnaewele hoʻomanaʻo me ke alapine ma luna o 2400 MHz. ʻO ka waiwai nui i loaʻa ma ka lilo o kaʻenehana eXtreme Memory Profile, akā ināʻaʻole i kākoʻoʻia e ka motherboard, a laila,ʻaʻole e hōʻike ka RAM i ka waiwai i kaupalenaʻia. Ma ke ala,ʻo ka manawa ma waena o nā hana e kūlike i ka alapine, no laila, i ke kohoʻana, e alakaʻiʻia e kekahi mea.

ʻO Multi-channel ke kaʻina e pili ana i ka hiki o ka pilina like me nā kaomi pūnaewele. ʻAʻole kēia e hoʻonui loa i ka nui o ka RAM, akā, e piʻi wikiwiki hoʻi i kaʻikepili helu, no ka mea e hele pololei ana kaʻike i nā pūnaeweleʻelua. Akā, pono e noʻonoʻo i nā nuances:

  • DDR a me DDR2 nāʻano hoʻomanaʻoʻole e kākoʻo ana i ka mode multi-channel.
  • ʻO keʻano, ke hana wale ke ala ināʻo ka RAM mai ka mea hana hoʻokahi.
  • ʻAʻole hiki i nā papa makuahine ke kākoʻo i keʻanoʻekolu aʻekolu paha.
  • No ka hoʻonāʻana i kēiaʻano, pono e hoʻokomo i ke kākoʻo ma kahi māhele hoʻokahi. ʻO ka maʻamau, heʻokoʻa nā laumā e hiki ai i ka mea hoʻohana ke hoʻokele.

Hiki ke loaʻa ka mea hoʻohana wela ma ka hoʻomanaʻo o nā hanauna hou, iʻoi aku ka nui aku, i nā kumu'ē aʻe, he māhele pono wale nō ia, no laila e mālama i ka kūʻaiʻana ināʻaʻoleʻoe e makemake e pale.

E heluhelu hou: Pehea e koho ai i RAM no kahi kamepiula

Ināʻaʻoleʻoe e hoʻopau loa i ka RAM, makemakeʻoe e hoʻonui ia mea ma ka hoʻokomoʻana i nā hua'ē aʻe i loko o nā kuhi liʻiliʻi, a laila makemake loa ia e kūʻai i RAM o keʻano likeʻole āu i hoʻonoho ai.

Ke hoʻoukaʻana i RAM i nā pāpū

I ka manawa i hoʻoholo aiʻoe i keʻano o ka RAM a kūʻai lilo aku iā ia, hiki iāʻoe ke hele pololei i ka hoʻonohonohoʻana. Pono nā mea nona kahi kamepiula pono e hana i kēia mau mea:

  1. E hoʻopau i ka computer.
  2. E wehe i ka mana mai ka pūnaewele, a laila e hoʻolālā i ka kamepiula.
  3. Wehe i kaʻaoʻaoʻaoʻao o ka pūnaewele pūnaewele ma ka weheʻana i kekahi mau kī.
  4. E huli ma nā pākuhi papahana no ka RAM. I ka kiʻi ma lalo nei hiki iāʻoe keʻike iā lākou.

    Nānā: ma muli o ka mea hana a me nā'ōnaehana o ka motherboard, hiki ke loli ke kala.

  5. E kńka i ke kiÿi ma nä 'aoʻao i kahi ma nä' aoʻao a me näʻaoʻao. He mea maʻalahi ke hana i kēia, no laila,ʻaʻole e hana pono i ka paleʻana i ka paleʻana i ka pā.
  6. E hoʻokomo i ka RAM hou i loko o ka māmoe. E nānā i kaʻaʻa, he mea nui e kūlike me ka paia o ka pā. No ka hoʻokomoʻana i ka RAM, pono e hoʻoikaika. E kaomi i lalo a hiki i kou loheʻana i kahi pāʻaniʻaoʻao.
  7. E hoʻouka i ka papaʻaoʻaoʻaoʻao i hoʻokuʻu muaʻia.
  8. E hoʻokomo i ka pūnaewele hanana i loko o ka pūnaewele.

Ma hope o kēlā, hiki ke hoʻonuiʻia ka hoʻokomoʻana i ka RAM. Ma ke ala, hiki iāʻoe keʻike i kona nui ma ka pūnaehana hana, ma ko mākou pūnaewele kekahi mea i hoʻolaʻaʻia no kēia kumuhana.

E heluhelu hou: Pehea eʻike ai i ka nui o ka RAM ma kāu kamepiula

Inā he pona kāu, a laila,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hāʻawi i kahi ala waena e hoʻomohala ai i ka RAM, no ka mea, heʻano likeʻole nāʻano hana likeʻole o nā hiʻohiʻona likeʻole. E noʻonoʻo hoʻi i kaʻoiaʻiʻoʻaʻole kekahi mau hiʻohiʻona e kākoʻo i ka hiki ke hoʻonui i ka RAM. Ma keʻano laulā, he meaʻoluʻoluʻole e hoʻokuʻu hou i ka pona me ka maopopoʻole, maikaʻi e hāʻawi i kēia mea i kahi luna kūikawā ma ka hale lawelawe.

Hanana 2: Pākuʻi

ReadyBoost heʻenehana kūikawā e hiki ai iāʻoe ke hoʻohuli i kahi pūkuhi pūnaewele i RAM. He mea maʻalahi kēia hana i ka hoʻokōʻana, akā, pono e hoʻomanaʻo i ka hikiʻana o ka pahu kukui he papa hana nui ma mua o ka RAM, no laila,ʻaʻole e manaʻo nuiʻia ka hana maikaʻiʻana o ka lolouila.

Ponoʻia e hoʻohana i ka leka uila USBʻo kahi hope hope loa, inā pono e hoʻonui i ka mana no ka manawa pōkole. ʻO ka meaʻoiaʻiʻo, he palena ko kēlā me kēia pahu lele ma ka helu o nā kiʻina e hoʻokōʻia ai, a inā i pili ka palena, e loli wale.

E heluhelu hou: Pehea e hana ai i ka RAM mai kahi pūnaewele

Ka Hopena

A laila, loaʻa iā mākouʻeluaʻano e hoʻonui ai i ka RAM. No laila,ʻoi aku ka maikaʻi o ke kūʻaiʻana i nā pūnaewele hoʻomanaʻo hou, no ka mea e hōʻoia kēia i kahi hoʻokūkū hoʻokō nui, akā, inā makemakeʻoe e hoʻonui i kēia kūlana, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kaʻenehana ReadyBoost.