Pehea e hoʻololi ai i ka AHCI i ka IDE ma BIOS

ʻO ka lā maikaʻi.

'Ōlelo pinepineʻia au e pili i keʻano o ka loliʻana o ka paramili AHCI i ka IDE ma ka BIOS pona (computer). Uaʻike pinepine lākou i kēia inā makemake lākou:

- e nānā i ka'ōpiki o ka polokalamu kamepiula Victoria (aiʻole like). Ma ke ala, nā nīnau i loko o kekahi o kaʻu mau mea:

- e hoʻouka i ka "old" Windows XP ma kekahi pona hou (ināʻaʻoleʻoe e hoʻololi i ka koho,ʻaʻole eʻike pono ka pona i kāu hoʻokaʻawaleʻana).

No laila, ma kēiaʻatikala e makemake wau e hōʻano hou i kēia hopena ma keʻano hou ...

Ka wehewehe ma waena o AHCI a me IDE, koho koho

E hoʻomaopopoʻia kekahi mau hua'ōlelo a me nā manaʻo ma hope ma ka paukū no ka wehewehe maʻalahi :).

ʻO ka IDE he paeʻano 40 pinui lōʻihi i hoʻohana muaʻia e hoʻohui i nā'auka ikaika, nā kīhi a me nā mea'ē aʻe. I kēia lā, i nā kamepiula a me nā kamepiula hou,ʻaʻole hoʻohanaʻia kēia hono. A eia keʻano o ka hāʻuleʻana o kona kaulana a makemakeʻia kēia maʻamau ma nā mea kūpono wale nō (e laʻa, inā hoʻoholoʻoe e hoʻokomo i ka Windows XP OS kahiko).

Ua hoʻololiʻia ka pūnaewele IDE e ka SATA, iʻoi aku ka nui o ka IDE ma muli o kona piʻi nui. AHCI kahi hana no nā mea SATA (no ka laʻana, disks) e hoʻomaopopo ana i ka hana maʻamau.

He aha ke koho?

E aho ka kohoʻana i ka AHCI (inā loaʻa iāʻoe kekahi kohoʻana ma nā polokalamu hou, aia ma nā wahi apau ...). Ponoʻoe e koho IDE wale nō i nā kiko'ī kūikawā, i laʻana, ināʻaʻole "hoʻokomo"ʻia nā mea hoʻoili ma SATA i kāu Windows OS.

A ke koho nei i ke mode IDE, me he mea lā e "hoʻokomo" anaʻoe i kekahi kamepiula hou no ka hoʻohuiʻana i kāna hana, aʻaʻole pono kēia i ka hoʻonuiʻana i ka hana. Ma kahi'ē aʻe, inā mākou e kamaʻilio ana e pili ana i kahi pūnaewele SSD hou me ka hoʻohanaʻana, e loaʻa iāʻoe ka wikiwiki ma ka hana wale nō ma ka AHCI a iā SATA II / III wale nō. I nā kumu'ē aʻe,ʻaʻole hiki iāʻoe ke pale i kāna kauʻana ...

Hiki iāʻoe ke heluhelu e pili ana i kahi eʻike ai i keʻano o kāu papa faila - ma kēiaʻatikala:

Pehea e hoʻololi ai i ka AHCI i ka IDE (e laʻa, o TOSHIBA pona)

I kekahi laʻana, e lawe i kahiʻoihana pāʻokoʻa hou aʻoiʻole paha i kēia manawaʻo TOSHIBA L745 (ma ke ala, ma nā papa kamepiula'ē aʻe, e like ka hana BIOS!).

No ka hoʻohanaʻana i kahi mode IDE ma ia mea, ponoʻoe e hana i kēia mau mea:

1) E hele i ka polokalamu kamepiula BIOS (pehea e hanaʻia ai kēia mea ma kaʻuʻatikala mua:

2) Ma hope aʻe, ponoʻoe eʻike i kahiʻo ka Security tab a hoʻololi i ka koho koho Secure Boot i ka mea hoʻopau (ʻo ia, paʻi).

3) Ma kaʻaoʻao Advanced i ka pūnaewele Pūnaewele (hoʻolālā ma lalo).

4) Ma ka'ati Sata Mana Manala, hoʻololi i ka paramili AHCI i ka Pāʻaniʻi (nānā ma lalo). Ma ke ala, hiki iāʻoe ke hoʻololi i ka EUFI Boot i ka mode CSM Boot ma ka mahele like (i hōʻikeʻia kaʻaoʻao Sata Mana Manala).

ʻOi maoli, ua like keʻano o ka lawelawe me ka mode IDE ma Toshiba laptops (a me kekahi mauʻoihana'ē aʻe). ʻAʻole hiki i nā aho o IDE ke huli -ʻaʻoleʻoe e loaʻa!

He mea nui! Ma kekahi mau polokalamu kamepiula (ma ka laʻa, HP, Sony, a pēlā aku), hikiʻole ke hoʻololiʻia keʻano IDE, no ka mea, ua hoʻopiʻi nui ka poʻe hana i nā hana BIOS o ka polokalamu. I kēia hihia,ʻaʻoleʻoe e hiki ke hoʻokomo i ka Windows kahiko ma ka pona (Akā,ʻaʻole maopopo iaʻu ke kumu e hana ai i kēia - ma hope o nā mea a pau,ʻaʻole hiki i ka mea hana ke hoʻokuʻu i nā mea hoʻokele no ka OS kahiko ... ).

Ināʻoe e lawe i kahi kamepiula "nui" (e like paha me kekahi mau mea Acer) - ma keʻano he kūlana,ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻololi: e hele wale i kaʻaoʻao Main aʻikeʻoe i keʻano Sata e loaʻa aiʻelua mau modes: IDE a me AHCI (koho wale i kahi āu e makemake ai, e mālama i ka hoʻonohonoho BIOS a hoʻomaka hou i ka computer).

Ma kēiaʻatikala e hoʻopau wau, ke manaolana nei wau e loli pinepineʻoe i kekahiʻaoʻao i kekahi. Loaʻa ka hana maikaʻi!