Nā hōʻike ala kani BIOS i ka wā e paʻi aiʻoe i ka PC

Aloha maikaʻi, e nā mea heluhelu punahele pcpro100.info.

'Ōlelo pinepine ka poʻe iaʻu i keʻano o kā lākou manaʻo. hōʻike i ke kani BI i ka wā e paʻi aiʻoe i ka PC. Ma kēiaʻatikala e nānā nui mākou i nā kani o BIOS e pili ana i ka mea hana, nā hewa a me nāʻano e hoʻopau ai iā lākou. Ma kahi kaʻawale, e haʻi aku au i 4 mau ala maʻalahi eʻike ai i ka mea hana hana o BIOS, a hoʻomanaʻo hou i nā kumuhana o ka hanaʻana me ka lakohana.

E hoʻomaka kākou!

ʻO ka mea

  • 1. He aha nā mea e hoʻolālāʻia ai e BIOS?
  • 2. pehea eʻike ai i ka BIOS hanahana
    • 2.1. Ke Kumu 1
    • 2.2. Hanana 2
    • 2.3. Māhele 3
    • 2.4. Ke Kumu 4
  • 3. Ka hoʻoholoʻana i nā hōʻailona BIOS
    • 3.1. AMI BIOS - nā leo kani
    • 3.2. KĀLĀWAI BIOS - hōʻailona
    • 3.3. Phoenix BIOS
  • 4. Ke kani a me ka manaʻo o ka BIOS i kaulana loa
  • 5. No nā hoʻoponopono kumuhana kumu

1. He aha nā mea e hoʻolālāʻia ai e BIOS?

I kēlā manawa kēia manawa e hoʻololiʻoe iā ia, loheʻoe i ke kelepona. ʻO ka manawa pinepine hoʻokahi pōkole pokole, i hoʻokaʻawaleʻia mai nā loli o ka pūnaewele pūnaewele. ʻO keʻano o ka hoʻopauʻiaʻana o ka hōʻoiaʻana e ka POST o ka diagnostic test diagnostic program aʻaʻole iʻike i kekahi mau hanaʻino. Ma hope o ka hoʻomakaʻana o ka loli o ke kikowaena i hoʻonohonohoʻia.

Ināʻaʻohe'ōpona o kāu kamepiula,ʻaʻoleʻoe e lohe i kekahi leo. ʻAʻole kēia he hōʻailona o kahi kuhi,ʻo ka mea hana wale nō o kāu mea i hoʻoholo e mālama.

ʻO ka hapanui pinepine, uaʻike au i kēiaʻano ma ka polokalamu kelepona a me nā DNS pūnaewele (i kēia manawa ua hoʻokuʻu lākou i kā lākou huahana ma lalo o ka brand DEXP). "He aha ka mea e hoʻoweliweli ai i ka nele o ka ikaika?" - ke noiʻoe. He mea kūponoʻole ia, a ke hana nei ke kamepiula me kaʻole. Akā ināʻaʻole hiki ke hoʻokomoʻia ke kelepona wikiō,ʻaʻole hiki keʻike a hoʻoponopono i ka pilikia.

Inā loaʻa ka hopena o ka pilikia, e hoʻopiʻi ka computer i ka leo pono kūpono -ʻo kahi kiko'ī maʻamau o nā kaha lōʻihi a pōkole paha. Me ke kōkua o nā'ōlelo aʻo no ka makuakāne, hiki iāʻoe ke hoʻololi, akā,ʻo wai ka mea o mākou e mālama i nā kuhikuhi likeʻole? No laila, ma kēiaʻatikala ua hoʻomākaukau wau i mau papa noʻoe me ka hoʻololiʻana i nā hōʻailona kani BIOS e kōkua i kaʻikeʻana i ka pilikia a hoʻoponopono.

I kēia mau papa uila i kūkuluʻia i loko o ka mea haʻi'ōlelo

E nānā! Pono e hoʻokōʻia nā lawelawe a pau me ka hoʻolālā pūnaewele o ka kamepiula inā pau loa ia i ka haʻaleleʻia mai nā lima. Ma mua o ka weheʻana i ka hihia, e hōʻoia e hoʻokuʻu i ke pihi mana mai ka puka.

2. pehea eʻike ai i ka BIOS hanahana

Ma mua o ka huliʻana i nā kani kelepona koho, ponoʻoe eʻike i ka mea hana i ka BIOS, no ka mea he nui keʻano o nā leo kani mai ia mau mea.

2.1. Ke Kumu 1

Hiki iāʻoe ke "kuhikuhi" ma nāʻano likeʻole,ʻo kaʻoi aku ka maʻalahi nānā i ka nānā i ka manawa o ka hoʻoukaʻana. Ma ka papahana e hōʻikeʻia i ka mea hana a me ka mana o BIOS. E hopu i kēia manawa, e kaomi i ka kī palepa ma ka papa keyboard. Inā ma kahi o kaʻike kūpono eʻikeʻoe i ka mea nānā wale nō o ka mea hana papahana, kaomi kaomi.

ʻO nā mea kūʻai nui BIOS iʻoi aku ka maikaʻi a me ka AMI.

2.2. Hanana 2

E komo i BIOS. Pehea e hana ai i kēia, ua kākau wau ma keʻano kiko'ī maʻaneʻi. E nānā i nā paukū a loaʻa i kahi mea -ʻIke Pūnaewele. Pono e hōʻikeʻia keʻano o ka BIOS. A ma lalo (a luna paha o ka pahu) e heluʻia ka mea hoʻolale - American Megatrends Inc. (AMI), LĀINA, DELL, etc.

2.3. Māhele 3

ʻO kekahi o nāʻaoʻao wikiwiki loa eʻike i ka mea hana BIOS e hoʻohana i nā hōkū Windows + R a ma ka laina laina e hōʻikeʻia, e hoʻokomo i ka kauoha MSINFO32. Penei e holo ai Ka hoʻohanaʻikeʻike pūnaewele, me kahi e hiki ai ke loaʻa iāʻoe kaʻike a pau e pili ana i ka hoʻolālā pūnaewele o ka computer.

Ke holo nei i ka hoʻohanaʻikeʻike pūnaewele

Hiki iāʻoe ke hoʻomaka iā ia mai ka papa menu: Hoʻomaka -> Nā Polohana Pūnaewele -> Standard -> Pūnaewele Pūnaewele -> Pūnaewele Pūnaewele

Hiki iāʻoe keʻike i ka mea hana hana o ka BIOS ma o ka "Pūnaewele Pūnaewele"

2.4. Ke Kumu 4

E hoʻohana i nā polokalamu'ē aʻe, e weheweheʻia ma nāʻano ma kēiaʻatikala. ʻO ka hapa nui i hoʻohanaʻia CPU-Z, ua'aneʻakeʻa loa a maʻalahi (hiki iāʻoe ke kiʻi iā ia ma kahi kahua kūlana). Ma hope o ka hoʻomakaʻana i ka papahana, e hele i ka papa "Papa" a ma ka mahele BIOS eʻike i nāʻike a pau e pili ana i ka mea hanahana:

Pehea eʻike ai i ka mea hanahana o BIOS me ka hoʻohanaʻana i ka CPU-Z

3. Ka hoʻoholoʻana i nā hōʻailona BIOS

Ma hope o mākou koho i keʻano o BIOS, hiki iāʻoe ke hoʻomaka e wehe i nā hōʻailona leo, e hilinaʻi ana i ka mea hana. E noʻonoʻo i nā mea nui i nā papa.

3.1. AMI BIOS - nā leo kani

ʻO AMI BIOS (American Megatrends Inc.) mai ka makahiki 2002 nā mea hoʻolaha kaulana loa ma ke ao nei. Ma nāʻano a pau,ʻo ka hōʻoiaʻana o ka ho'āʻo pono'īʻana hoʻokahi pōkole pokolea laila ma hope o ka wā i hoʻokomoʻia ai nā kāmepa'ōnaehana pūnaewele. Ua heluʻia nā leo kani AMI BIOS i ka papa:

Nānā hōʻailonaKa wehewehe
2 pōkolePāwehe RAM ka hala.
3 pōkoleKuhi hewa i ka 64 KB o RAM.
4 pōkoleKa pilikia manawa pūnaewele.
5 pōkoleCPU maʻiʻole.
6 pōkolePākuhi papahana papapā.
7 pōkoleʻO ka pilikia o ka papa.
8 pōkoleKāleka kāpili kamepiula.
9 pōkolePākuʻi BIOS ka leka.
10 pōkoleʻAʻole hiki ke kākau i ka CMOS.
11 pōkolePākuhi RAM.
1 dl + 1 corʻO ke kikowaena pūnaewele papa hewa.
1 dl + 2 corPākuʻi kākiō wikiō, RAM paʻakikī.
1 dl + 3 corPākuʻi kākiō wikiō, RAM paʻakikī.
1 dl + 4 corʻAʻohe palapala kīhoʻe.
1 dl + 8 corʻAʻole pili ka monitor, a iʻole he pilikia me ka kāleka wikiō.
3 lōʻihiNā pilikia RAM, hōʻoia ka hōʻoia me ka hewa.
5 cor + 1 dlʻAʻohe RAM.
HolomuaNā pilikia a me ka hoʻopiʻiʻana i ka PC.

Eia paha keʻano o ke kani, akā i ka hapanui o nā manawa, ke aʻo wau i koʻu mau hoaaloha a me nā mea noi e hoʻohuli a hoʻololi i ka kamepiula. ʻAe,ʻo kēia ka hua'ōlelo maʻamau mai nā mea kākoʻo o ke kākoʻo o kāu mea kōkua, akā ua kōkua! Eia naʻe, inā ma hope o ka hou houʻana, e loheʻia kekahi leo mai ka mea'ōlelo, aʻokoʻa mai ka pakuhi pōkole mau, a laila ponoʻoe e wehewehe. E haʻi e pili ana i kēia ma ka hopena o kēlā mea.

3.2. KĀLĀWAI BIOS - hōʻailona

Me AMI,ʻo ka makanaʻo ia kekahi o nā mea hana kaulana loa o BIOS. He nui nā papa makuahine i kēia manawa he 6.0pG Phoenix Award BIOS i hoʻokomoʻia. Ua maʻa ke kikowaena, hiki iāʻoe ke kapa aku he mele kūikawā, no ka mea,ʻaʻole i hoʻololiʻia no nā makahiki heʻumi. Ma keʻano a me ka pūpū o nā kiʻi ua kamaʻilio wau e pili ana i ka AWARD BIOS maʻaneʻi -

E like me AMI, hoʻokahi pōkole pokole E hōʻike ana ka huaʻaiʻo BOSOS i kahi ho'āʻo maikaʻi loa a me ka hoʻokuʻuʻana i ka pūnaehana hana. He aha keʻano o nā mea'ē aʻe? E nānā i ka papaʻaina:

Nānā hōʻailonaKa wehewehe
1 hoʻopuka houNā pilikia me ka mana.
1 lōʻihi lōʻihiNā pilikia RAM.
1 lōʻihi + 1 pōkoleRumeʻole ka RAM.
1 lōʻihi + 2 pōkolePākuʻi pūnaewele wiki.
1 lōʻihi + 3 pōkoleNā papa papa.
1 lōʻihi + 9 pōkoleKuhi hewa e heluhelu i kaʻikepili mai ka ROM.
2 pōkoleNā hewa iki
3 lōʻihiPākuhi papahana papapā
ʻO ke kani mauʻO ke kikowaena ponoʻole.

3.3. Phoenix BIOS

He puka nui loa ka PHOENIX,ʻaʻole lākou i hoʻopaʻaʻia ma ka pākaukau ma keʻano like me AMI a iʻole ka'āpana kuleana. I ka papaʻaina lākou i heluʻia e like me nā leo a me nā hoʻomaha. Eia kekahi laʻana, 1-1-2 e kani like me kahi "pahu", hoʻomaha, kekahi "pahu", a hoʻomaha hou aʻelua "piʻi".

Nānā hōʻailonaKa wehewehe
1-1-2Ka hewa CPU.
1-1-3ʻAʻole hiki ke kākau i ka CMOS. E noho paha i lalo i ka pakuhi ma ka motherboard. ʻO ka pilikia o ka papa.
1-1-4ʻO BIOS ROM kaʻinaʻole checksum.
1-2-1ʻO ka'ōkuhi pilikia wikiwiki.
1-2-2Ka hewa DMA.
1-2-3Ka hewa a heluhelu paha i ka luna DMA.
1-3-1Ka hoʻoponopono hou hoʻomanaʻo.
1-3-2ʻAʻole i hoʻomaka ke ho'āʻo RAM.
1-3-3Manaʻo RAM paʻakikī.
1-3-4Manaʻo RAM paʻakikī.
1-4-1Ka hala hapa pahu RAM.
1-4-2Pāwehe RAM ka hala.
3-2-4Ua pau ka hoʻomakaʻana o ka papawahi papa.
3-3-1Ua noho i lalo ka pakuhi ma ka papahoa.
3-3-4Palapala malū wikiō.
3-4-1ʻO kahi pilikia o ka mea wikiō wikiō.
4-2-1Ka pilikia manawa pūnaewele.
4-2-2Ka pololei o CMOS.
4-2-3Hanaʻia ka papahana papaʻole.
4-2-4Ka hewa CPU.
4-3-1Kuʻia i ka hōʻike RAM.
4-3-3Kuhi kuhi manawa
4-3-4Kuʻia i ka RTC.
4-4-1Wahi pūnaewele pūnaewele.
4-4-2ʻO ke kūwae kūlike o Parallel.
4-4-3Nā pilikia pilikia o ka Coprocessor.

4. Ke kani a me ka manaʻo o ka BIOS i kaulana loa

Ua hiki iaʻu ke hana i nā papa likeʻole heʻumi a me nā hoʻopiʻi hoʻopiʻi, akā ua hoʻoholo wau eʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻoloheʻana i nā leo mele BIOS kaulana loa. No laila, he aha nā mea hoʻohana e huli pinepine ai:

  • Hoʻokahi ka lōʻihi o nā pōkoleʻelua o ka BIOS - aneaneʻaʻole i paʻi maikaʻi kēia leo,ʻo ia hoʻi, nā pilikia me ka pahu video. ʻO ka mea mua, ponoʻoe e nānā inā ua hoʻokomo ponoʻia ka pepa video i loko o ka papa papa. Auhea, ma ke ala, pehea ka loihi o kou hoomaemae i kou kamepiula? Ma hope o nā mea a pau,ʻo kekahi o nā kumu o nā pilikia a me ka hoʻoukaʻana, he lepo kūponoʻole ia, a ua pākaʻiʻia i loko o ka mea māmā. Akā hoʻi i nā pilikia me ka pahu video. E ho'āʻo e huki i waho a hoʻomaʻemaʻe i nā lemu me ka pahu eraser. ʻAʻole ia he mea nuiʻole ke hōʻoia i ka loaʻaʻole o nā meaʻeha a me nā mea'ē aʻe i loko o ka pūnaewele. Eia keʻano, hiki mai ka hopena? A laila uaʻoi aku ka paʻakikī o ka pilikia, ponoʻoe e ho'āʻo e kāpae i ka computer me ka "vidyukha" i hoʻohuiʻia (inā aia ma ka motherboard). Inā pili,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole hiki ke hanaʻia ka pilikia ma ka pahu wikiō i hoʻololiʻoleʻia.
  • hoʻokahi hōʻailona BIOS lōʻihi ke hoʻokūkū - hiki paha i kahi pilikia hoʻomanaʻo.
  • 3 hōʻailona BIOS pōkole - RAM hewa. He aha kāu e hana ai? E wehe i nā modem RAM a hoʻomaʻemaʻe i nā mea me nā kāpena e holoi, holoiʻia me ka lole hume i hoʻonaniʻia i ka waiʻona, a ho'āʻo e hoʻololi i nā modula. Hiki iāʻoe ke hoʻohuli i ka BIOS. Inā e hana ana nā modula RAM, e kāpili ka computer.
  • Loaʻa 5 mau kaha BIOS Short - ua hewa ka mea hana. He meaʻoluʻolu maikaʻiʻole, 'aʻole anei? Inā ua hoʻonohonoho muaʻia ka pūnaewele, e nānā i kona kūlike me ka makuakāne. Inā ua hana mua nā mea a pau, a'ānō keʻano o ke kāpili e like me kaʻokiʻokiʻiaʻana, a laila ponoʻoe e nānā inā ua mama nā pilina a me.
  • 4 hōʻailona BIOS loihi - low revs aiʻole CPU pū lele. Ponoʻoe e hoʻomaʻemaʻe a pani paha.
  • 1 lōʻihi 2 hōʻailona BIOS pōkole - malfunctions me ka kiʻi video a iʻole ka hana kūponoʻole o nā iho āpau RAM.
  • 1 hōʻailona BIOS 3 heʻokoʻa 3 - he hopena paha me ka palapala video, kahi hanaʻole o ka RAM, a iʻole kahi kīhi papa.
  • Nā hōʻailona BIOSʻelua -ʻike i ka mea hana e wehewehe i ka hewa.
  • ʻekolu hōʻailona BIOS loihi - pilikia me ka RAM (ʻo ka hopena i ka pilikia ka ho'ākākaʻia ma luna nei), aiʻole nā ​​pilikia me ka keyboard.
  • Hōʻike ka BIOS i kahi pōkole - ponoʻoe e helu i nā hōʻailona pōkole.
  • ʻaʻole i hoʻomaka ke kompona aʻaʻoleʻaʻohe hōʻailona BIOS - ponoʻole ka mana i ka mea,ʻaʻohe pilikia o ka pūnaewele,ʻikeʻole paha ka'ōnaehana pūnaewele (e nānā i luna).

5. No nā hoʻoponopono kumuhana kumu

Mai koʻuʻike pono'ī, hiki iaʻu ke'ōlelo i ka pilikia pinepine i nā pilikia a pau me ka hoʻopiliʻana i kahi kamepiula ma muli o ka launa maikaʻi ma waena o nāʻano likeʻole, e like paha, RAM a iʻole ke kiʻi wikiō. A, e like me kaʻu i kākau ai ma luna nei, ma kekahi mauʻano, he kōkua kaomi kakahiaka maʻamau. I kekahi manawa, hiki iāʻoe ke hoʻololi i ka pilikia ma ka hoʻonohonohoʻana i nā hoʻonohonoho BIOS i nā palaka hana puaʻa, e pākuʻi, a hoʻopaʻa hou paha i nā hoʻonohonoho papahana pūnaewele.

E nānā! Inā kānaluaʻoe i kou mau mana,ʻoi aku ka maikaʻi o ke kauʻana i nā diagnostics a me ka hoʻoponoponoʻana i nāʻoihana. ʻAʻole kūpono ka pilikia, a laila haʻi i ka mea kākau o ka mea e pili ana i kāna hewaʻole :)

  1. E hōʻoia i ka pilikia āu e pono ai kāleka huki Mai ka mea hoʻohui, e hoʻohemo i ka lepo a hoʻokomo i ke kua. Hiki ke hoʻomaʻemaʻeʻia nā leka a holoiʻia me ka waiʻona. No ka hoʻomaʻemaʻeʻana i ka pūnaewele mai ka lepo, ua kūpono ke hoʻohanaʻana i ka pulu maloʻo maloʻo.
  2. Mai poina ka lilo ʻike nānā. Inā hewa kekahi mau mea, loaʻa i kaʻeleʻeleʻeleʻele a iʻole streaks, eʻike pono i ke kumu o nā pilikia me ka pahu computer.
  3. Ke hoʻomanaʻo nei hoʻi au e hanaʻia kekahi hana me ka pūnaewele ia wale me ka mana. Mai poina ka weheʻana i ka elela elele. No ka hanaʻana i kēia, ua lawa ka laweʻana i ka pūnaewele pūnaewele me nā limaʻelua.
  4. Mai hoʻopā i ka hopena o ka puʻupuʻu.
  5. Mai hoʻohana nā mea ukameko a me nā mea pani e holoi ai i nā leka o nā modula memo a iʻole ka palapala video. No kēia kumuhana, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kahi hoʻopau kīʻaha.
  6. Hoʻokipa ʻike i kou mau hiki. Ināʻoluʻolu kāu kamepiula,ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohanaʻana i nā lawelawe o kahiʻoihanaʻoihana ma mua o ka eliʻana i loko o ka "lolo" o ka mīkini i kāu iho.

Inā he mau nīnau kāu - e nīnau iā lākou i nā pane i kēiaʻatikala, eʻike kākou!