Ke hoʻokomo nei i ka mea hana LAMP ma Ubuntu

ʻO kahi polokalamu pūnaewele i kapaʻiaʻo LAMP he OS i ka Linux Linux, kahi polokalamu pūnaewele Apache, kahi database Database MySQL, a me nā PHP i hoʻohanaʻia no ka pūnaewele pūnaewele. Ma hope aʻe, wehewehe mākou i ka hoʻonohonohoʻana a me ka hoʻonohonoho muaʻana o kēia mau add-on, e lawe ana i ka'ōnaehana hou loa o Ubuntu.

E hoʻouka i ka hale LAMP i Ubuntu

Ma muli o ka puka o kēiaʻatikala i kēia manawa, ua hoʻokomoʻoe i nā Ubuntu ma kāu kamepiula, e hoʻokuʻi mākou i kēia hana a hele pololei i nā papahana'ē aʻe, akā, hiki iāʻoe keʻike i nā kuhikuhi ma ke kumuhana āu e makemake ai e heluhelu i kā mākou mauʻatikala'ē aʻe ma nā loulou.

Nāʻike hou aku:
Ke hoʻokomo nei i nā Ubuntu ma VirtualBox
Ka Papa Hana Pūnaewele Linux me nā Flash Flash

Ka Papa 1: Hoʻopiha Apache

E hoʻomaka i ke kauʻana i kahi pūnaewele pūnaewele pūnaewele i kapaʻiaʻo Apache. ʻO ia kekahi o nā koho maikaʻi loa, no laila lilo i mea koho o nā mea hoʻohana. Ma Ubuntu e hoʻokomoʻia "Terminal":

  1. E wehe i ka papahana a hoʻokuʻu i ka papahoaloha aiʻole e kāomi i ka hui pūnaewele Ctrl + Alt T.
  2. ʻO ka mea mua, e hoʻopau i kāu pūnaewele hoʻonohonoho pūnaewele e hōʻoia iāʻoe i nā'āpana pono a pau. No ka hanaʻana i kēia, e kākau i ke kauohasudo apt-loaʻa ka hōʻoia.
  3. Nā hana a pau ma sudo ke holo nei me ka loaʻa o ka pakiaka, no laila e hōʻoia e hoʻokomo i kāu hua'ōlelo (ʻaʻole i hōʻikeʻia i ka wā e komo aiʻoe).
  4. I ka pauʻana, komosudo apt-loaʻa ka apache2e hoʻokomo i ka apache i ka pūnaewele.
  5. E hōʻoia e hōʻolahi i nā mea a pau ma ka kohoʻana i ka pane D.
  6. E ho'āʻo mākou i ka pūnaewele ma ka holoʻanasudo apache2ctl.
  7. Pono ka hōʻaiaʻana i ka mea maʻamau, akā i kekahi manawa he hoʻomaopopo e pili ana i ka pono e hoʻohui Kēhuhu.
  8. E hoʻohui i kēia ao honua i ka'ōnaehana hoʻonohonoho e pale i nā'ōlelo hōʻailona ma ka wā e hiki mai ana. E holo i ka pūnaewele ma osudo nano /etc/apache2/apache2.conf.
  9. I kēia manawa e holo i kahi papahana lua, kahi e holo ai i ke kauohaip lookr show eth0 | ʻoluʻolu i loko | | awk '$ $ 2; } '| nā 'sed //.*$//'eʻike i kāu IP wahi a i ko kahi kikowaena paha.
  10. Ma ka mua "Terminal" e iho i lalo o ka pūnaewele wehe a komoServerName + inoa inoa a IP wahi pahaʻoe i aʻo wale ai. E mālama i nā loli ma Ctrl + O ae hoʻopau i ka pūnae hoʻonohonoho.
  11. E hana i kekahi ho'āʻo hou e hōʻoiaʻaʻoleʻaʻohe hewa, a laila e hoʻomaka hou i ka pūnaewele masudo systemctl ke hoʻomaka hou apache.
  12. E hoʻohui i Apache i ka hoʻomaka, inā makemakeʻoe e hoʻomaka me ka pūnaewele hana me ke kauohasudo systemctl hiki i ka apache2.
  13. Hoʻoholo wale ia e hoʻomaka i ka pūnaewele pūnaewele e nānā i kona kūpaʻa, e hoʻohana i ke kauohasudo systemctl hoʻomaka apache2.
  14. E ho'āki i kāu polokalamu kele pūnaewele a hele akuka'āina. Ināʻoe ma kaʻaoʻaoʻaoʻao Apache, laila e holo pololei nā mea a pau, e holo i ka hopena aʻe.

Ka Papa 2: Kākau i ka MySQL

ʻO ka kaʻinaʻelua,ʻo ia ka hoʻonuiʻana i kahiʻikepili MySQL, a ke hanaʻia hoʻi ma o ka papa hana maʻamau me nā kauoha i loaʻa i loko o ka pūnaewele.

  1. Ka mea nui ma "Terminal" e kākausudo apt-e hoʻokomo i ka mysql-serverae kaomi E komo.
  2. E hōʻoia i ka hoʻohui houʻana i nā waihona hou.
  3. E mālama pono i kāu hoʻohanaʻana i ke kahua MySQL, no laila e mālama i ka palekana me kahi add-on kahi i hoʻokomoʻiasudo mysql_secure_installation.
  4. ʻO ka hoʻonohonohoʻana i nā kumu koho no nā koi'ōlelo pilikino,ʻaʻole kahi aʻo hoʻokahi, no ka mea, ua hōʻoleʻia kēlā me kēia mea e kāna mau hōʻoia pono'ī e pili ana i ka mana. Inā makemakeʻoe e hoʻouka i nā koi, e komo i loko o ka console y ma ke noi.
  5. A laila, ponoʻoe e koho i ka pae o ka palekana. E heluhelu mua i ka weheweheʻana o kēlā me kēia paena, a laila koho i ka mea kūpono.
  6. E hoʻopaʻa i kahi hua'ōlelo hou e hōʻoia i ke ola pakiaka.
  7. Eia kekahi, eʻikeʻoe i kahi mau palekana palekana i mua ou, e heluhelu ai iā lākou aeʻae a hōʻole paha inā manaʻoʻoe he pono.

Paipai mākou i ka heluheluʻana i ka weheweheʻana o kahiʻano hoʻonohonoho'ē aʻe i kā mākouʻatikala kūikawā, eʻikeʻia ma kahi link e pili nei.

E nānā hoʻi i: Guide Guide Guide MySQL no Ubuntu

Ka Papa 3: E hoʻokomo i PHP

ʻO ka hopena hope loa e hoʻomaopopo i ka hana maʻamau o ka pūnaewele LAMP ke kauʻana o nā PHP. ʻAʻohe mea paʻakikī i ka hoʻokōʻana i kēia kaʻina hana, ponoʻoe e hoʻohana i kekahi o nā kauoha i loaʻa, a laila hoʻonohonoho i ka hana o ke add-on.

  1. In "Terminal" e kākau i ka huisudo apt-get install php7.0-mysql php7.0-curl php7.0-json php7.0-cgi php7.0 libapache2-mod-php7.0e hoʻohui i nā'āpana kūpono i ka wā e pono aiʻoe i ka 7.
  2. I kekahi manawa ua haki ka kauoha i luna, no laila hoʻohanasudo apt install php 7.2-kahiaiʻolesudo apt install hhvme hoʻouka i ka'ōnaehana hou hou 7.2.
  3. Ma ka pauʻana o ke kaʻina hana, e hōʻoia i ka hoʻonohonoho ponoʻana i kaʻae kūpono ma o ka kākauʻana i loko o ka pāhauleʻaphp -v.
  4. Hoʻomaopopoʻia ka hoʻonohonoho papahana a me ka hoʻokumuʻana o ka pūnaewele ma ka hoʻohanaʻana i ka PHP freeadmin mea hoʻohana, a he mea pono hoʻi e hoʻolālā i ka manawa o ka hoʻolālā LAMP. No ka hoʻomaka, e hoʻokomo i ke kauohasudo apt-e hoʻokomo i phpmyadmin php-php php-gettext.
  5. E hōʻoia i ka hoʻohui houʻana o nā waihona hou ma ka kohoʻana i ka koho kūpono.
  6. Ho'āka i ka pūnaewele pūnaewele "Apache2" ae kaomi "OK".
  7. E hoʻonāʻiaʻoe e hoʻonohonoho i kaʻikepili ma o kekahi kauoha kūikawā, inā pono, e koho i kahi pane maikaʻi.
  8. E hana i kahi hua'ōlelo e kākau me ke kikowaena pūnaewele, a ma hope iho e ponoʻoe e hōʻoia i ke komo houʻana.
  9. Aʻo ka paʻamau,ʻaʻole e hiki iāʻoe ke komo i PHPmyadmin ma kaʻaoʻao o kahi mea hoʻohana me kahi aʻa pakiaka a iʻole ma o nā kāʻei TPC, no laila e ponoʻoe e hoʻopau i ka pono hana pale. E hana i nā pūnaewele ma o ke kauohasudo -i.
  10. E hoʻolālā i ka paʻa ma ka pinepineecho "update user set plugin =" kahi o User = "aʻa"; nā kuleana hoʻolālā; "| mysql -u root -p mysql.

Ma kēia kaʻina hana, hiki ke hoʻonuiʻia ka hoʻomohala a me ke kūlana o PHP no LAMP.

E nānā hoʻi i: PHP Guide Guide no ka Ubuntu Server

I kēia lā, ua uhi mākou i ka hoʻonohonohoʻana a me ka hoʻonohonoho ponoʻana i nā mea LAMP no ka pūnaewele lawelawe Ubuntu. ʻOiaʻiʻo,ʻaʻole kēia kaʻike a pau e hiki ke hāʻawiʻia ma kēia kumuhana, nui nāʻano i pili i ka hoʻohanaʻana i nā inoa kikowaena a iʻole nāʻikepili. Eia naʻe, mahalo i nā kuhikuhi ma luna nei, hiki iāʻoe ke hoʻomākaukau i kāu pūnaewele no ka hana pololei o kēia pūnaewele polokalamu.