Huli i kaʻu Pūnaewele 11

ʻOiai e hana ana me nā palapala i loko o ka hoʻoponopono kikokikona MS Word, pinepine nō e koho i kahi. ʻO kēia paha nā mea a pau o ka palapala a iʻole nā'āpana'āpana. ʻO ka hapa nui o nā mea hoʻohana i kēia me kaʻiole, ma ka hoʻoukaʻana i ka pōkā mai ka hoʻomakaʻana o ka palapala a iʻole kahi'āpana'ōlelo a hiki i kona hopena,ʻaʻole ia he manawa maʻalahi.

ʻAʻole iʻike nā kānaka a pau e hanaʻia nā hana like e like me nā'ōpili keyboard a iʻole kahi mau pāʻani kiole wale nō (ʻoiaʻiʻo). I nā manawa he nui, uaʻoi aku ka maʻalahi, a me ka wikiwiki.

Leʻaleʻa: Nā Hot Keys i Word

Ma kēiaʻatikala e kūkākūkā pehea e koho koke ai i kahi māhele aiʻole kahi'āpana o nā kikokikona ma ka hua'ōlelo o ka hua'ōlelo.

Leʻaleʻa: Pehea e hana ai i ka lainaʻulaʻula i loko o ka hua'ōlelo

Loaʻa wikiō me kaʻiole

Inā makemakeʻoe e hoʻokaho i kahi hua'ōlelo i loko o kahi pepa,ʻaʻohe pono e kaomi me ka pihi'ākau hema i kona hoʻomaka, e kahi i ka mea hoʻopuka a hiki i ka hopena o ka hua'ōlelo, a laila e hoʻokuʻu i ka wā e ho'ālaʻia ai. No ka kohoʻana i kahi hua'ōlelo i loko o ka palapala, e pālua i kaʻaoʻao me ka pihi'ākau hema.

No ka mea hoʻokahi, e koho i ka paukū paukū o ka'ōlelo me kaʻiole, ponoʻoe e kaomi i ka pihi'iohi hema ma kekahi hua'ōlelo (aiʻoleʻano, hola) i loko o ia manawa iʻekolu manawa.

Inā makemakeʻoe e koho i nā paukū he nui, ma hope o ke kohoʻana i ka mea mua, e hoʻopaʻa i lalo i ke kī "CTRL" ae hoʻomau i ke kohoʻana i nā palakalamu me nā pākekeʻekolu.

Nānā: Ināʻaʻoleʻoe e koho i ka paukū holoʻokoʻa, akā wale nō he hapa o ia mea, ponoʻoe e hana ma keʻano kahiko - ma ka pāomiʻana i ka pihi'ākau hema ma ka hoʻomakaʻana o ka puʻupuʻu a hoʻokuʻu i ka hopena.

Ke koho wikiwiki e hoʻohana nei i nā kī

Inā heluheluʻoe i kā mākouʻatikala e pili ana i nā hui like hotkey ma MS Word,ʻike pahaʻoe i ka nui o nā manawa e hoʻohana ai iā lākou, hiki iāʻoe ke hana me nā palapala i maʻalahi. Me ka kohoʻana i kahi koho,ʻano like ka hopena - ma kahi o ke kaomiʻana a me ke hukiʻana i kaʻiole, hiki iāʻoe ke pēomi wale i nā kīʻelua ma ka papa keyboard.

E koho i ka paukū mai kēlā me kēia i ka hopena

1. E hoʻonoho i ka mea hōʻino i ka hoʻomaka o ka paukū āu e makemake ai e koho.

2. E kaomi i nā ki "CTRL + SHIFT + DOWN KAULANA".

3. E hoʻonuiʻia ka paukū mai luna a lalo.

E koho i ka paukū mai kēlā a me kēiaʻaoʻao

1. E kau i ka pana ma ka hope o ka paukū āu e makemake ai.

2. E kaomi i nā ki "CTRL + SHIFT + UP ARROW".

3. E hoʻonuiʻia ka paukū i kaʻaoʻao o lalo.

Leʻaleʻa: Pehea i loko o ka hua'ōlelo e hoʻololi ai i waena ma waena o nā māhele

Nā pōkole'ē aʻe no ka koho wikiwiki

Ma waho o ka hoʻololi wikiwikiʻana o nā paukū, nā mea pōkole papaʻole e kōkua iāʻoe e koho koke i kekahi mau'āpana kikokikona'ē aʻe, mai keʻano i ka palapala a pau. Ma mua o ka kohoʻana i ka māhele kūpono o ka kikokikona, hoʻokau i ka mea kaupona i ka hema a me ka'ākau o kēlā māhele aiʻole kahi o nā kikokikona āu e makemake ai.

Nānā: ʻO kahi wahi (hema a'ākau paha) e pono ai ka mea hōʻino ma mua o ke kohoʻana i ka kikokikona ma muli o kahi aʻoukou e makemake ai e koho - mai ka hoʻomaka a hiki i ka hopena aiʻole mai ka hopena a hiki i ka hoʻomakaʻana.

"KEIKI + LEFT /'ĀKE PUʻUA" - koho o kahi kanaka ma ka hema /'ākau;

"CTRL + KEKAHI + LEFT /'ĀKAKI MAU" - koho o kahi hua'ōlelo hema /'ākau;

Keystroke "HOME" a me ka hoʻokauʻana "SHIFT + END" - koho o kahi laina mai ka hoʻomaka a hiki i ka hopena;

Keystroke "END" a me ka hoʻokauʻana "KEIKI + HOME" ke koho laina mai ka hopena i ka hoʻomaka;

Keystroke "END" a me ka hoʻokauʻana "KEIKI + DOWN KEKAHI" - koho o kahi laina i lalo;

Kaomi "HOME" a me ka hoʻokauʻana "KEIKI + UP ARROW" - koho o kahi laina i luna:

"CTRL + SHIFT + HOME" - koho o ka palapala mai ka hopena a hiki i ka hoʻomaka;

"CTRL + SHIFT + END" - koho o ka palapala mai ka hoʻomaka a hiki i ka hopena;

"ALT + CTRL + SHIFT + PAGE DOWN / PAGE" - ke koho o ka puka makani mai ka hoʻomaka a hiki i ka hopena / mai ka hopena a hiki i ke hoʻomaka (pono e hoʻonoho i ka pelemaka i ka hoʻomaka a i ka hopena o nā'āpana kikokikona, e like me ke kuhikuhi āu e koho ai, ma luna o lalo (PAGE DOWN) a iʻole lalo. (PAGE UP));

"CTRL + A" - koho o nā mea a pau o ka palapala.

Leʻaleʻa: Pehea e hoʻololi ai i ka hope hope loa ma Word

Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo, a me nā mea a pau, i kēia manawa uaʻikeʻoe pehea e koho ai i kahi palakala a iʻole kekahi māhele'āpanaʻole o ka kikokikona ma ka hua'ōlelo. Eia hou, mahalo i ko mākou mau'ōlelo maʻalahi, hiki iāʻoe ke hana i ka wikiwiki wikiwiki ma mua o ka nui o nā mea hoʻohana maʻamau.