Pehea e hoʻohui ai i ka SATA HDD / SSD disk i ka port USB o ka computer / pona

Alohaʻoe

I kekahi manawa ua hanaʻia kahi mea laptop a iʻole kamepiula, aʻo kaʻikepili mai kāna kōpiki e pono no ka hana. ʻAe, a iʻoleʻoe i kahiʻeleʻele kahiko, e "wahaheʻeʻole" a he mea maikaʻi loa ia e hana i ka puka waho i waho.

I loko o kēiaʻatikala liʻiliʻi makemake wau e noho ma nā "hanana" kūikawā kūikawā e hāʻawi iāʻoe e hoʻohui i nā kī SATA i ke kahe USB maʻamau i kahi kamepiula a iʻole pona.

1) E noʻonoʻo wale kaʻatikala i nā disks hou. Hoʻolālā lākou a pau i kaʻike SATA.

2) "Hoʻololi" no ka hoʻohuiʻana i kaʻili i ka port port - i kapa ponoʻiaʻo BOX (ʻo ia keʻano e kapaʻia houʻia ma kaʻatikala).

Pehea e hoʻohui ai i ka polokalamu SATA HDD / SSD o ka polokalamu kelepona i USB (2.5-ini kekona)

ʻO nā mea laulā kamepiula he mea liʻiliʻi lākou ma mua o nā PC (2.5 inches, 3.5 inches on PC). ʻOiai,ʻo ka BOX (unuhiʻia he "pahu") no lākou e hele mai me kahi pūnaewele mana'ē aʻe me 2 mau awa no ka hoʻohuiʻana i USB (ʻo ia hoʻi ka "pigtail." E hoʻohui i ka makani,ʻoi aku iʻelua'ēpona USB, Ināʻoe e hoʻohui iā ia wale nō).

He aha e nānā ai i ka wā e kūʻai ai:

1) E hiki i ka BOX ke hana me kahi pahu palahiki a iʻili paha (hiki iāʻoe ke koho i kekahi, no ka mea, i ke kumu o ka hāʻuleʻana,ʻoiai ināʻaʻole ka pilikia pono'ī - e pilikia ka'ōpili iʻole e hoʻopakeleʻia kēia hihia ma nā hihia a pau ...);

2) Eia kekahi, i ke kohoʻana, e hoʻolohe i kaʻokoʻa pili: USB 2.0 a me USB 3.0 hiki ke hāʻawi i nā wiki likeʻole. Ma ke ala, i ka laʻana, BOX me ka USB 2.0 i ke kākoʻoʻana i kaʻike (a heluhelu paha) - eʻae e hana i ka wikiwikiʻaʻoleʻoi aku ma mua o ~ 30 MB / s;

3) Aʻo kahiʻoi akuʻoi aku ka nuiʻo ka mānoanoa ka mea i kūkuluʻia ka BOX. ʻO ka meaʻoiaʻiʻo,ʻo nā disks 2.5 no ka laptops hiki ke loaʻa keʻanoʻeleʻele: 9.5 mm, 7 mm, a pēlā aku. Inā kūʻaiʻoe i BOX no ka māka liʻiliʻi, alalia,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hoʻokomo i kahi kōpanaʻele 9.5 mm i loko!

ʻO ka BOX ke wikiwiki a maʻalahi i ka hoʻohui. E like me ka mea e kau ai, e paʻa i 1-2 mau lihi a iʻole nā ​​mīkini. Hoʻokomoʻia kahi BOX no ka hoʻohuiʻana i nā SATA i ka USB 2.0 i nā huahelu. 1.

Pane. 1. Ka hoʻokomoʻana i ka diski i ka BOX

I ka wā e'ākoakoa ai,ʻaʻole kahiʻokoʻa o kēlā BOX mai kahi'ōpili paʻakiki waho i waho. He mea kūpono hoʻi ia e lawe a hoʻohana no ka loli wikiwiki o kaʻike. Ma ke ala, ma ia mau papale he mea maʻalahi hoʻi ia e mālama i nā kope kope, ka mea iʻole kahi e pono ai, akā i ia manawa e ola nā pūnaewele nerve nui

Pane. 2.ʻO ka hui likeʻole o ka HDD he mea likeʻole ia i waho o kahi puka waho.

Ka huiʻana i nā'ōkuhi 3.5 (mai ka lolouila) i ka port port

ʻO kēia mau māka heʻoi aku ka nui ma mua o 2.5 iniha. ʻAʻole lawa ka mana USB no ka hoʻohuiʻana iā lākou, no laila e hele mai lākou me kahi mea hou. ʻO ke kumu o ka kohoʻana i kahi BOX a me kāna hana e like me kaʻano mua (e nānā i luna).

Ma ke ala, he mea pono eʻikeʻoe i kahi papaʻano 2.5-inch i hiki ke pili pinepine i kēlā BOX (ʻo ia hoʻi, he nui o kēia mau hiʻohiʻona i ke ao holoʻokoʻa).

Hoʻokahi wale nō mea:ʻo nā mea hana pinepineʻole e hana i nā pahu āpau -ʻo ia hoʻi, e hoʻohui i ka disk i nā kaula a hanaʻia (ʻo ia ka loiloi i ka loiloi -ʻaʻole hiki ke halihali keʻano o ka pahu pono'ī).

Pane. 3. "Hoʻopili" no ka'ōpae 3.5-ini

No nā poʻe hoʻohanaʻole i kahi'ōpiko paʻakikī i hoʻohuiʻia i ka USB - aia kahi hale kūikawā kūikawā i hiki ai iāʻoe ke hoʻohui i kekahi mau pahu māmā i ka manawa hoʻokahi.

Pane. 4. Doc no 2 HDD

Ma kēiaʻatikala e hoʻopau wau. ʻO nā hana maikaʻi a pau.

Ka Luhi 🙂