ʻO ka hoʻololiʻana i nā kiʻikuhi i nā kamepiula ma ka pūnaewele

Ke alakaʻiʻia keʻano o ka hoʻohālike geometric a trigonometric, pono paha e hoʻololi i nā hiʻona i nā radia. Hiki ke hana wikiwiki i kēia manawa me ke kōkuaʻole o ka helu helu hoʻokele engineering, akā, me ka hoʻohana pūʻana i kekahi o nā lawelaweʻoihana kūikawā, e kūkākūkā houʻia.

E nānā hoʻi:ʻO ka hana hana ma Excel

ʻO ke kaʻina hana no nā lihi hoʻololiʻana i nā radia

Ma ka Pūnaewele, nui nā lawelawe no ka hoʻololiʻana i nā loiloiʻana e hāʻawi iāʻoe e hoʻololi i nā hiʻona i nā radia. ʻAʻole ia he noʻonoʻo e noʻonoʻo i kēia mau mea a pau, no laila e kamaʻilio mākou e pili ana i nā punaewele pūnaewele punahele e hiki ai ke hoʻololi i ka pilikia, a noʻonoʻo i nā paewaewa i kēlā me kēia lā.

Ke Kumu 1: PlanetCalc

ʻO kekahi o nā mea heluʻoihana pūnaewele i kaulana loa, a ma waena o nā hana'ē aʻe, hiki iā ia ke hoʻololi i nā hiʻona i nā pālahalaha,ʻo iaʻo PlanetCalc.

Hana honua ma ka pūnaewele

  1. E hahai i ka loulou i luna nei i kaʻaoʻao no ka hoʻololiʻana i nā radians. I ke kahua "Nokaiki" E komo i ka helu i makemakeʻia no ka huliʻana. Inā pono, inā ponoʻoe i kahi hua pololei, e hoʻokomo i nāʻikepili i loko o nā māla He mau minuke a "Kekona"aiʻole e hoʻokaʻawale i nāʻike. A laila ma ka hoʻoukaʻana i ka slider "Hoʻoponopono pololei" hōʻike i ka nui o nā wahi decimal e hōʻikeʻia i ka hopena hope (mai ka 0 a 20). ʻO ka paʻamau 4.
  2. Ma hope o ka hoʻokomoʻana i ka helu heluʻike e hana aunoaʻia. A e hōʻikeʻia ka hopena ma nā radian wale nō, akā, i nā māka keu keu.

Hanana 2: Hōʻikeʻike

Hiki ke hanaʻia kekahi papahana kūikawā ma ka pūnaewele Math prosto, kahi i hoʻolaʻa pihaʻia i nā wahi likeʻole o ka pāmelika.

Paena pūnaewele Math

  1. E hele i kaʻaoʻao hana hoʻohuli i ka loulou i luna nei. I ke kahua "Nā pae hoʻololiʻana i nā radia (π)" E komo i ka helu i nā huina e hoʻololiʻia. Kaomi aʻe "Unuhi".
  2. E hanaʻia ka kaʻina hoʻohuli a e hōʻikeʻia ka hopena ma ka nānāʻana me ke kōkua o ke kōkua kōkua ma keʻano o ka malihini.

Aia kekahi mauʻoihana pūnaewele no nāʻano hoʻololiʻana i nā radia, akāʻaʻole loa heʻano pilikino koʻikoʻi ma waena o lākou. A laila, inā pono, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kekahi o nā koho i manaʻoʻia ma kēiaʻatikala.