Ka hoʻokumu pihaʻana o Linux ma kahi pūnaewele māmā

Uaʻike nā kānaka a pau ua hoʻonohonohoʻia nā pūnaewele hana (OS) ma nā kīkini paʻakikī a SSD paha,ʻo ia hoʻi, ma ka hoʻomanaʻo o kahi kamepiula, akāʻaʻole i loheʻia e nā kānaka a pau e pili ana i ka hoʻokumuʻiaʻana o OS ma kahi pūnaewele flash USB. Me Windows, pōloliʻole,ʻaʻole e lanakila kēia, akāʻo Linux keʻae iāʻoe e hana i kēia.

E nānā pū nō hoʻi: Ke alakaʻi hoʻonohonohoʻana i kēlā me kēiaʻaoʻao no Linux mai kahi pūnaewele māmā

Ke hoʻokomo nei iā Linux ma kahi pūnaewele flash USB

Aia kēiaʻano hoʻokomo i kona iho iho - maikaʻi a maikaʻiʻole. Eia kekahi laʻana, loaʻa ka OS holoʻokoʻa ma kahi pūnaewele māmā, hiki iāʻoe ke hana ma luna o nā kamepiula. Ma muli o kaʻoiaʻiʻoʻaʻole kēia he kiʻi Ola o ka kitena hoʻolaha, e like me nā mea i manaʻo paha,ʻaʻole e nalowale nā ​​kōnae ma hope o ka hopena o ka hālāwai. ʻO nā hemahema ka mea iʻikeʻia ai ka hanaʻana o ia OS i mea hiki ke hana i ka nui o ka haʻahaʻa -ʻo ia wale nō ma muli o ka koho o ka pahu kikowaena a me nā kūmole pololei.

Ka Papa Hana 1: nā hana hoʻomākaukau

No ka hapa nui, hoʻokomoʻiaʻana ma ka pūnaewele kāpili USBʻaʻole he mea likeʻole i ka hoʻomohanaʻana ma ka kamepiula, no ka laʻana, ma mua, ponoʻoe e hoʻomākaukau i kahi kōpae lele a iʻole ke kālekaʻo USB me kahi kiʻi Linux i hoʻopaʻaʻia. Ma ke ala, e hoʻohana kaʻatikala i ka hāʻawiʻana o ka Ubuntu, a ua hoʻopaʻaʻia ke kiʻi ma kahi kīpili kani USB, akā, ua maʻalahi nā kuhikuhi i nā māhele a pau.

E heluhelu hou: Pehea e hana ai i kahi pūnaewele flash USB pūnaewele me kahi mahele Linux

Eʻoluʻolu e ponoʻoe e loaʻa iʻelua'ōkuhi lele - hoʻokahi mai 4 GB ka hoʻomanaʻo, aʻo ka lua mai 8 GB. E kākauʻia kekahi o lākou e OS image (4 GB), aʻo ka lua o ka hoʻokomoʻana o ka OS iho (8 GB).

Ka Papa 2: koho i ka wehewehe mua ma BIOS

I ka manawa i hoʻokumuʻia ai ke kālepa flash flash me Ubuntu, ponoʻoe e hoʻokomo i ka lolouila a hoʻomaka i ka pulina. Hiki ke hoʻololi i kēia kaʻina hana ma nāʻano likeʻole BIOS, akā,ʻaʻohe mea maʻamau i nā mea a pau.

Nāʻike hou aku:
Pehea e hoʻonohonoho ai i nā mana BIOS'ē aʻe no ka hoʻopiliʻana mai kahi'ōpana lele
Pehea eʻike ai i ka hua BIOS

Ka Papa 3: Hoʻomaka Ka hoʻomaka

I kou wā e kiʻi ai i ka pulina pūnaewele i kākauʻia ai ke kiʻi Linux, hiki iāʻoe ke hoʻomaka koke i ka hoʻokomoʻana i ka OS ma kahi leka uele USBʻelua, a pono e hoʻokomoʻia i kēia manawa i ka PC.

No ka hoʻomakaʻana i kahi hoʻokomo, ponoʻoe:

  1. Ma luna o ka pakuhi, e pālua i ke alahaka "E hoʻokomo iā Ubuntu".
  2. E koho i kahi'ōlelo pūnaewele. Makemakeʻia e koho i ka Lūkini, iʻole eʻokoʻa nā inoa mai ka mea i hoʻohanaʻia ma kēia puke. Ma hope o ke kohoʻana, e kaomi i ke pihi "E hoʻomau"
  3. Ma ka papaʻelua o ka hoʻolālā, makemakeʻia e hoʻokomo i nā pahuʻelua a kāomi "E hoʻomau". Eia naʻe, ināʻaʻoleʻoe he pilina pūnaewele,ʻaʻole e hoʻohanaʻia kēia mau koho. Hiki ke hanaʻia ma hope o ke kauʻana o ka pūnaewele i ka'eneke me ka pūnaewele pūnaewele
  4. Hoʻomaopopo: ma hope o ke kaomi "Hoʻomau", e paipai ka pūnaewele e wehe i ka mea lua, akā,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hana i kēia keʻaleʻa - e kaomi i ka "No".

  5. Hoʻomau ia e koho wale i keʻano o kahi hoʻokomo. I kā mākou hihia, koho "ʻO kekahi koho" ae kaomi "E hoʻomau".
  6. Nānā: ke kālaiʻana ma ke keleʻana i ke pihi "Hoʻomau" e hoʻolāʻihi i kekahi manawa, no laila e hoʻomanawanui a kali a hoʻopauʻia me ka hoʻopauʻoleʻana i ke kau OS.

    Ma hope o nā mea a pau, ponoʻoe e hana me ka mokulele, akā, no ka meaʻo kēia hana ka nui o nā nuances, i ka manawa i hoʻokomoʻiaʻo Linux ma kahi pūnaewele kāpili USB, e hoʻoneʻe iā ia i kahi māhele o ka mea.

    Ka Papa 4: wehewehe i ka diski

    I kēia manawa he puka puka hoʻolālā. I ka hoʻomaka, ponoʻoe e hoʻoholo i ka pūnaewele USB, kahi e hoʻokomoʻia aiʻo Linux. Hiki ke hana i kēia ma nāʻanoʻelua: ma ka pūnaewele pūnaewele a me ka nui o ka māmā. I mea e maʻalahi ai ka maopopo, e noʻonoʻo pono i kēia mau palenaʻelua. Hoʻomaopopo pinepine nā'ōkuhi flash i ka pūnaewele kōnae FAT32, aʻo ka nui keʻikeʻia ma ka palapala i kākauʻia ma ka pahuhopu.

    Ma kēia hiʻohiʻona, ua wehewehe mākou i hoʻokahi mea lawe wale - sda. Ma kēiaʻatikala, e lawe mākou iā ia e like me ke kaʻa lele. I kou hihia, pono e hana i nā hana wale nō me ka māhele i ho'ākākaʻia e like me ka'ōkuhi lele, iʻole e hōʻino a holoiʻole paha i nā faila mai nā poʻe'ē aʻe.

    ʻO ka meaʻoi loa, ināʻaʻoleʻoe i holoi mua i nā paukū mai kahi pūkuhi lele, hoʻokahi wale nō - sda1. Ma muli o ka makemake e hoʻoponopono hou i ka pāpāho, pono mākou e holoi i kēia māhele iʻole e mau "wahi kūpono". No ka holoiʻana i kahi'āpana, e kaomi i ka pākuhi i kākauʻia. "-".

    I kēia manawa ma kahi o ka paukū sda1 ʻikeʻia ka palapala "wahi kūpono". Mai kēia manawa mai, hiki iāʻoe ke hoʻomaka e maka i kēia māhele. Ma ka hōʻuluʻuluʻana, pono mākou e hoʻokumu iʻelua mahele: home and system.

    Ke hoʻokumuʻana i kahiʻokoʻa home

    E hōʻike mua "wahi kūpono" ae kaomi ma luna o ka (+). Eʻikeʻia kahi puka "E hana i kahi mahele"kahi e pono aiʻoe e ho'ākāka i nā kānanaʻelima: ka nui, kaʻokoʻa kahele, kahi kahi, ka pūnaewele pūnaewele, a me ka pae mauna.

    No laila, pono e hele i kēlā me kēia mea ma kahi kaʻawale.

    1. Nui. Hiki iāʻoe ke kau iāʻoe iho, akā ponoʻoe e noʻonoʻo i kekahi mau mea. ʻO ka laina lalo, ma hope o ka hanaʻana i kahi paleʻana home, ponoʻoe e loaʻa kahi kūʻokoʻa o ka pūnaewele pūnaewele. E hoʻomaopopo i ka māhele o ka pūnaewele i kahi o 4-5 GB o ka hoʻomanaʻo. No laila, inā he 16 GB ka lemu uila, a laila,ʻo ka nui i manaʻoʻia o ka pāhele home he 8 - 10 GB.
    2. Keʻano o ka māhele. Mai kou hoʻokomoʻana i ka OS ma kahi pūnaewele flash USB, hiki iāʻoe ke koho "Papa", akāʻaʻohe nui ma waena o lākou. Hoʻohanaʻia ka loiloi i nā paukū e like me kona mau kiko'ī, akā he kumu kēia no kahi meaʻokoʻa, no laila koho "Papa" a holo aku.
    3. Kahi o ka māhele hou. E koho "E hoʻomaka ana i kēia māhele", e like me ka mea e pono ai ka mahele o ka home ma ka hoʻomaka o ka wahi i nohoʻia. Ma ke ala, kahi o kahi mahele e hiki ai iāʻoe keʻike ma kahi kīkoʻo kūikawā, aia ma luna o ka papaʻaina.
    4. E hoʻohana i. ʻO kēia kahi e hoʻomaka ai nāʻokoʻa mai ka hoʻomakaʻana o Linux. No ka hoʻohanaʻiaʻana o kahi kāleka kaʻa e like me ke kaʻa,ʻaʻole kahi diski paʻakikī, pono mākou e koho mai ka papa inoa iho "Ka Waihona Pūnaewele Pūnaewele EXT2". Pono wale no hoʻokahi kumu - hiki iāʻoe keʻoluʻolu i ka loiloi hoʻokahi i loko o ia mea no ka hōʻano pinepineʻana i ka hōʻailona o kaʻike "hema", e hōʻoia ana i ka hana lōʻihi o ka'ōkuhi flash.
    5. ʻO kahi kiʻekiʻe. No ka mea he pono ka hanaʻana i kahiʻokoʻa home, ma ka papahelu iho o ka hāʻina, ponoʻoe e koho a paipaiʻia i ka lima "home".

    Kaomi ma ka pihi. "OK". Ponoʻoe e like me ke kiʻi ma lalo nei:

    Ke hanaʻana i kahi lālā pūnaewele

    I kēia manawa, ponoʻoe e hana i kahi kaheleʻelua -ʻo ka pūnaewele hoʻokahi. Ua like kēia me ka mea'ē aʻe, akā, aia kekahi mauʻokoʻa. Eia kekahi laʻana, e kuhikuhi ka mauna i kāu kumu - "/". A i ke kahua hoʻokomo "Hoʻomanaʻo" - kuhikuhi i ke koena. ʻO ka palena kūpono he 4000-5000 MB. ʻO nā mea'ē aʻe i koe e pono ke hoʻonohonohoʻia ma keʻano like me kaʻokoʻa home.

    No laila, loaʻa iāʻoe kekahi mea e like me kēia:

    Ka mea nui: ma hope o ka makaʻana, ponoʻoe e kuhikuhi i kahi o ka mea hoʻokele pūnaewele. Hiki ke hana i kēia ma ka papa inoa hāʻule iho: "Mea no ka hoʻokomoʻana i ka mea hoʻokele". Pono pono e koho i ka pūnaewele USB,ʻo ia ke kauʻana o Linux. He mea nui e koho i ka'ōpena iho,ʻaʻoleʻo kāna mahele. I kēia hihia,ʻo ia "/ dev / sda".

    Ma hope o ka hana i hanaʻia, hiki iāʻoe ke paʻi malu i ke pihi "E hoʻouka i kēia manawa". Eʻikeʻoe i ka puka makani me nā hana a pau e hanaʻia.

    Nānā: hiki i ka hanaʻana i ke pihi, eʻikeʻia kahi mea i hoʻokaʻawaleʻoleʻia ai ka pakuhi. Mai hoʻolohe i kēia. ʻAʻole pono kēia māhele, no ka mea ua hoʻokomoʻia ka hoʻomohalaʻana ma ka lemu uila.

    Inā like nāʻaoʻao, eʻoluʻoluʻoe e kaomi "E hoʻomau"ināʻikeʻoe i nāʻokoʻa - pēhi "E hoʻi" ae hoʻololi i nā mea a pau e like me nā kuhikuhi.

    Ka Papa 5: Hoʻopihaʻia

    ʻAʻole kaʻokoʻa o ka hoʻokohuʻana mai ka mea iʻikeʻia (ma kahi PC), akā e kūpono ana ke kauʻana iā ia.

    Ka koho manawa koho

    Ma hope o ka makaʻana i ka disk e hoʻoneʻeʻiaʻoe i ka puka hou, kahi e pono aiʻoe e hoʻomaopopo i kāu kaʻina manawa. He mea nui kēia no ka hōʻike pono i ka pūnaewele. Ināʻaʻoleʻoe makemake e hoʻolimalima i ka manawa e hoʻollo ai iʻole aiʻole hikiʻole ke hoʻoholo i kāu'āpana'āina, hiki iāʻoe ke paʻi malu "E hoʻomau", hiki ke hana i kēia hana ma hope o ke kauʻana.

    Papa koho papa

    Ma ka papa aʻe e ponoʻoe e koho i kahi papahana papawahi. E maʻalahi nā mea a pau: iāʻoeʻelua papa helu i mua oʻoe, ma ka hema āu e koho maʻamau 'ōlelo maʻamau (1), a ma kona lua nā hoʻololi (2). Hiki iāʻoe ke nānā i ka papahana papawaʻi ma loko o kahi hoʻolaʻa. pahu hoʻokomo (3).

    Ma hope o ka hoʻoholoʻana, e kaomi i ke pihi "E hoʻomau".

    Ka hōkeoʻikepili hoʻohana

    I kēia manawa, ponoʻoe e hōʻoia i nāʻikepili hou:

    1. Kou inoa - ke hōʻikeʻia ma ka puka o ka pūnaewele a lilo ia i alakaʻi inā ponoʻoe e koho i waena o nā mea hoʻohanaʻelua.
    2. Kapa inoa inoa - hiki iāʻoe ke noʻonoʻo i kekahi, akā he mea nui e hoʻomanaʻo iā ia, no ka mea, ponoʻoe e pili i kēiaʻike ma ka hanaʻana me nā pūnaewele pūnaewele. "Terminal".
    3. Inoa inoa ʻO kēia kou inoa inoa. Hiki iāʻoe ke noʻonoʻo i kekahi, akā, e like me ka inoa o ka kamepiula, pono e hoʻomanaʻo.
    4. Manaʻo - E hana i kahi hua'ōlelo āu e komo ai i ka wā e komo ai i loko o ka pūnaewele a i ka wā e hana ai me nā pūnaewele pūnaewele.

    Nānā:ʻaʻole pono ka hua'ōlelo e hōʻea i kahi paʻakikī; hiki iāʻoe ke komo i kahi hua'ōlelo hoʻokahi e komo i Linux, no ka laʻana, "0".

    Hiki iāʻoe ke koho: "Kelepona" aiʻole "E noi i kahi hua'ōlelo e hoʻokomo". Ma ka hihiaʻelua, hiki ke hoʻopunipuni i ka waihona home e hiki ai i nā mea hōʻeha, i ka hanaʻana ma kāu PC, hikiʻole ke nānā i nā kōnae i loko.

    Ma hope o ka hoʻokomoʻana i nāʻikepili, e kaomi i ke pihi "E hoʻomau".

    Ka Hopena

    Ma hope o ka pauʻana o nā kuhikuhi o luna nei, ponoʻoe e kali a hiki i ka hoʻokomoʻiaʻana o Linux ma ka pūnaewele flash USB. Ma muli o keʻano o ka hana, hiki ke loloa i ka manawa lōʻihi, akā hiki iāʻoe ke nānā i ke kaʻina holoʻokoʻa i ka puka kūpono.

    Ma hope o ka pauʻana o ka hoʻolālā, eʻike kokeʻia ka hoʻolahaʻana iāʻoe e hoʻomaka hou i kāu kamepiula e hoʻohana i ke OS piha a iʻole e hoʻomau i ka hoʻohanaʻana i ka hua'ōlelo LiveCD.