Pehea e hiki ai iā NPAPI ke Yandex Browser?

I hoʻokahi manawa, ua hoʻohanaʻia e Yandex mea hoʻohana nui. Pūnaewele a me nā polokalamu kele pūnaewele ma muli o ke mele Chromium hoʻokahi i hoʻomanaʻo i ke kākoʻo no kaʻenehana NPAPI, ponoʻia i ka hoʻolālāʻana i nā plug-ins polokalamu kele pūnaewele, me Unity Web Player, Flash Player, Java, etc. Uaʻikeʻia ke kikowaena no ka manawa mua i ka makahiki 1995, a mai ka manawa mai ua hoʻolahaʻia i kaʻaneʻane o nā pūnaewele.

Eia naʻe,ʻoi aku i ka makahiki a me ka hapa i hala aku nei, ua hoʻoholo ka papahana Chromium e haʻalele i kēiaʻenehana. I Yandex. Pūnaewele, hoʻomau ka hana a NPAPI no kekahi makahiki'ē aʻe, ma laila e kōkua ana i nā mea hoʻolālā pāʻani a me nā noi e pili ana i ka NPAPI e huli i kahi loli hou. I Iune 2016, ua hoʻopau loaʻia ka NPAPI i ka Yandex Browser.

Hiki iā ia ke hana i ka NPAPI ma Yandex Browser?

Mai ka hoʻolahaʻana o Chromium e kāpae i ke kākoʻoʻana i ka NPAPI ma mua o ka hoʻohuliʻiaʻana i ka Yandex Browser, ua nui nā hanana nui i hana. No laila, hōʻoleʻo Unity a me Java e kākoʻo a hoʻonui i kā lākou huahana. No laila, he meaʻole ka waihoʻana i nā plugina ma ka polokalamu kele pūnaewele iʻole e hoʻohana houʻia e nā pūnaewele.

E like me ka'ōlelo, "... hiki i ka hopena o ka 2016,ʻaʻole e loaʻa kahi pūnaewele punihana maʻamau no Windows me ke kākoʻo NPAPI"ʻO ka mea i kūpono i kēia manawa, ua hoʻopau i ka hoʻokōʻana i nā koi o ka palekana a me ke kūpaʻa, aʻaʻole loa i wikiwiki i ka hoʻohālikelikeʻana me kekahi mau hana hou hou.

No ka hopena,ʻaʻole hiki ke hoʻohana i ka NPAPI i nāʻano a pau ma ka polokalamu kele pūnaewele. Inā makemakeʻoe i ka NPAPI, hiki iāʻoe ke hoʻohana i Internet Explorer ma Windows a Safari i Mac OS. Eia naʻe,ʻaʻohe mea e hōʻoia ai ka lāʻapōpō e hoʻoholo i nā mea hoʻolālā o kēia mau polokalamu kelepona i ka haʻaleleʻana i kaʻenehana kūponoʻole no keʻano hou a paʻa.