Pehea e hiki ai ke kāohiʻia kāu'ōlelo

ʻO nā hua'ōlelo Hacking, nā hua'ōlelo a lākou i loaʻa - mai ka leka uila, ke kikowaena pūnaewele, Wi-Fi a mai ka moʻolelo Vkontakte a me Odnoklassniki, i kēia manawa i hala hanana loa. ʻO kēia ke kumu nui o ka mea hoʻohanaʻole o nā mea hoʻohana i nā kānāwai palekana i maʻalahi i ka hanaʻana, mālama a me ka hoʻohanaʻana i nā hua'ōlelo. Akā,ʻaʻole kēia wale nō ke kumu o ka hāʻuleʻana o nā hua'ōlelo i nā lima hewa.

Hōʻike kēiaʻatikala i kaʻikepili kūlana e pili ana i nāʻano hana e hoʻohanaʻia no ka kāpiliʻana i nā hua'ōlelo'ōlelo hoʻohana a me ke kumu e palekana aiʻoe i kēlā mau hopena. A i ka hopena, eʻikeʻoe i kahi papa inoa o nā lawelawe pūnaewele e hōʻike iāʻoe inā ua hoʻokumuʻia kāu hua'ōlelo. Eʻikeʻia kahi mea hope loa ma ke kumuhana, akā, ke paipai nei au e heluhelu ia mea mai ka hōʻike o ka manawa, a laila e hoʻomaka i ka mea e hiki mai ana.

Hōʻoia: ua mākaukau nā mea ma hope nei - No ka hōʻoia hōʻoia, e wehewehe ana i kahi e hoʻopaʻa pono ai iāʻoe i kāu mauʻike a me nā hua'ōlelo.

Pehea nāʻano i hoʻohanaʻia no kaʻokiʻana i nā hua'ōlelo

No ka hoʻohanaʻana i nā hua'ōlelo hacking i nāʻano likeʻole. Loaʻa lākou a pau i kaʻike a aneane hiki i kahi hōʻailona o kaʻike pilikino i hoʻoholoʻia ma o ka hoʻohanaʻana o nāʻano a me nā hui pūnaewele.

Phishing

ʻO ke ala maʻamau e hiki i nā hua'ōlelo o kēia mau lā "lawe" aku i nā lawelawe leka uila kaulana a me nāʻenehana pūnaewele he hōʻanohoʻana, aʻo kēiaʻano hana no ka māhele nui loa o nā mea hoʻohana.

ʻO ke kumu o ka papahana keʻikeʻoe iāʻoe iho ma kahi kahua pūnaewele (ʻo ia Gmail, VC a iʻole Odnoklassniki, no ka hiʻoʻana), a no kekahi kumu a iʻole e noiʻiaʻoe e komo i kou inoa inoa a me kāu hua'ōlelo (e komo i loko, e hōʻoia i kekahi mea, no kona hoʻololiʻana, a pēlā aku). ʻO ka manawa ma hope koke o ka hoʻokomoʻana i ka hua'ōlelo, mai ka poʻe komo.

Peheaʻoe e hiki ai iāʻoe ke loaʻa kekahi leka, i'ōleloʻia mai ke kākoʻo hana, e'ōlelo ana e ponoʻoe e komo i kāuʻike a hāʻawiʻia kahi loulou, ke hoʻololiʻoe i kēia pūnaewele. Ma hope o ka hoʻokomoʻiaʻana o nā polokalamu i makemakeʻoleʻia ma ka kamepiula, e hoʻololi nā pūnaewele pūnaewele i kēlā me kēiaʻano i ka wā e komo aiʻoe i ka helu o ka pūnaewele āu e pono ai i ka pahu address o ka polokalamu kele pūnaewele.

E like me kaʻu iʻike ai, he nui loa nā mea hoʻohana i hāʻule no kēia, a no ka mea maʻamau nō kēia no ka mālamaʻole:

  • Ke loaʻa iāʻoe kahi leka i hāʻawi iāʻoe e hōʻoia i kāu moʻokāki ma kekahi 'ano kiko'ī, e hoʻolohe i ka hoʻouna' ana mai ka leka uila ma kēia pūnaewele. Eia kekahi laʻana, ma kahi o [email protected], hiki i ke [email protected] aiʻole kekahi mea like. Eia naʻe,ʻaʻole e hōʻoia mau ka helu kūpono i nā mea a pau.
  • Ma mua o kou hoʻokomoʻana i kāu hua'ōlelo i nā wahi a pau, e nānā pono i ka paena o kāu pūnaewele. ʻO ka mea mua, pono e hōʻikeʻia kahi pūnaewele kahi āu e makemake ai e hele. Eia naʻe, i ka hihia o ka polokalamu kamepiula ma ka kamepiula,ʻaʻole lawa kēia. Ponoʻoe e hoʻolohe i ke alo o ka hoʻopunipuni o ka pilina, hiki ke hoʻoholoʻia ma o ka hoʻohanaʻana i ke kikowaena https ma kahi o HTTP a me ke kiʻi o ka "laka" ma ka pahu address, ma ke kaomiʻana i kahi, hiki iāʻoe ke hōʻoia aiaʻoe ma kēia pūnaewele. Loaʻa i nā kumuwaiwai koʻikoʻi e koi ana i ka lohi i kāu moʻokāki e hoʻohana i ka hoʻopunipuni.

Ma ke ala, e hīkāi wau i kēia mau hōʻailona hōʻemi a me nā hua'ōlelo o ka hua'ōlelo (weheweheʻia ma lalo nei)ʻaʻoleʻike i ka hana o ka mea hoʻokahi (ʻo ia hoʻi,ʻaʻole pono lākou e hoʻokomo i nā hua'ōlelo hua'ōlelo ma ka lima) - ua hanaʻia kēia mau mea e nā papahana kūikawā, wikiwiki a me nā puke nui. , a laila e hōʻike i ka holomua o ka mea pepehi. Eia kekahi,ʻaʻole e hiki i kēia mau polokalamu ke hana ma ka kamepiula o ka mea hacker, akā, i hūnāʻia ma kāu a me nā tausani o nā mea hoʻohana'ē aʻe, kahi e hoʻonui ai i ka pono o nā hacks.

Ke koho koho

ʻO nā'āpana e hoʻohana nei i ka hōʻailona hōʻailona (ikaika, ikaika ma ka Lūkini) he mea maʻalahi ia. Inā he mau makahiki i hala iho nei,ʻo ka hapanui o kēia mau hōʻeha, heʻimi maoli ia ma o nā hui pūʻana o kekahi mau pūʻali maʻamau e kākau i nā hua'ōlelo o kekahi mau lōʻihi, a laila i kēia manawa he mea maʻalahi loa nā mea a pau (no nā mea haʻuki).

ʻO ka hōʻoiaʻana o nā miliona o nā hua'ōlelo i pakele i nā makahiki i hala iho nei, hōʻikeʻia he emiʻole ka hapalua o lākou i ka wā e noho ana nā mea nuiʻole i hoʻohanaʻia e ka poʻe akamaiʻole, heʻuʻuku loa ka pākēneka.

He aha keʻano o kēia? ʻO ka mea nui,ʻaʻole pono ka mea hacker e hele i nā miliona miliona o ka hui pūʻana: me kahi papahana o 10-15 miliona mau hua'ōlelo (kahi kokoke kokoke i kaʻoiaʻiʻo) a hoʻololi wale i kēia mau hui like, hiki iā ia ke hoʻouka i ka hapalua o nā kālā ma kekahi pūnaewele.

I ka hihia o kahi hoʻouka i hoʻoukaʻia ma kahi pūʻulu kūikawā, me ka waihona pūnaewele, hiki ke hoʻohanaʻia i ka mana oolea maʻalahi, a hiki i ka polokalamu hou ke hoʻohana iāʻoe e hana i kēia mea: hiki i ka hua'ōlelo o 8 mau lekaleʻa iā ia i loko o kekahi mea o nā lā (a inā he lā a he hui paha o kēia mau hua'ōlelo. a me nā lā,ʻaʻohe mea maʻamau - i nā minuke).

Eʻoluʻolu: inā hoʻohanaʻoe i ka hua'ōlelo hoʻokahi no nā pūnaewele a me nā lawelawe a pau, a laila i ka manawa e hoʻokomoʻia kāu hua'ōlelo a me ka helu pūnaewele e like me kekahi o lākou, me ke kōkuaʻana o nā polokalamu kūikawā, e hōʻoiaʻia kēia pūnaehana likeʻole o ka hōʻailona a me ka'ōlelo leka i nā haneli'ē aʻe. Eia kekahi laʻana, ma hope koke iho o ka hoʻokuʻuʻana o nā miliona Gmail a me Yandex mau hua'ōlelo i ka hopena o ka makahiki i hala aku nei,ʻo ka haunaele o nā hacking accounts mai i Origin, Steam, Battle.net a me Uplay (manaʻo wau he nui nā mea'ē aʻe, no nā lawelawe pāʻani i hōʻikeʻia waleʻia au).

Loaʻa nā pūnaewele Hacking a me ka loaʻaʻana o ka'ōlelo lapalapa

ʻO ka hapa nui o nā kahua kūikawāʻaʻole i mālama i kāu'ōlelo i loko o keʻano iʻike aiʻoe. Hoʻopiliʻia kahi hash i loko o ka waihonaʻikepili -ʻo ka hopena o ka noiʻana i kahi hana i hanaʻoleʻia (ʻo ia hoʻi,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hōʻoia i kāu hua'ōlelo mai kēia hopena) i ka hua'ōlelo. Ke hoʻokomoʻoe i ka pūnaewele, ua helu houʻia ka hash a, inā pili me ka mea i mālamaʻia i loko o kaʻikepili,ʻo ia hoʻi, ua komoʻoe i ka hua'ōlelo pololei.

No ka mea hiki ke maʻalahi,ʻo ka hawewe i mālamaʻia,ʻaʻoleʻo nā hua'ōlelo pono'ī, no nā kumu palekana wale nō - a hiki i ka wā e komo ai ka mea hacker i loko o kaʻikepili a loaʻa,ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻohana i kaʻike aʻike i nā hua'ōlelo.

Eia naʻe, hiki pinepine, hiki iā ia ke hana i kēia:

  1. No ka hoʻoheluʻana i ka hash, hoʻohanaʻia kekahi mau algorithms, aʻo ka hapanui o ia mau mea iʻikeʻia a maʻamau (ʻo ia hoʻi, hiki i kekahi ke hoʻohana i ia).
  2. Ke loaʻa nei nāʻikepili me nā miliona o nā hua'ōlelo (mai kahi'āpana puʻupuʻu liʻiliʻi), hiki i ka mea hoʻopuka ke komo i nā wili o kēia mau hua'ōlelo i kālepaʻia me ka hoʻohanaʻana i nā algorithms a pau.
  3. Ma ka hoʻohālikeʻana i kaʻike mai ka hopena o kaʻikepili pūnaewele a me ka hōʻailona'ōlelo hūnā mai kāu waihonaʻikepili, hiki iāʻoe ke hoʻoholo i kahi mea hoʻohana i ka mea algorithm aʻike i nā hua'ōlelo maoli no kekahi māhele o nā moʻolelo i loko o kaʻikepili ma o kahi hoʻohālikelike kūlike (no nā meaʻokoʻaʻole). A e kōkua nā mea hana maʻalahi iāʻoe e aʻo i ke koena o nā meaʻokoʻa, akā nā'ōlelo'ōlelo pokole.

E like me kāu eʻike ai,ʻo ka noi kūʻai kālepa o nā lawelawe aʻaʻole lākou e mālama i kāu mau hua'ōlelo ma kāu pūnaewele,ʻaʻole ia e pale iāʻoe mai kona leka.

Nānā i Spyware (SpyWare)

SpyWare a iʻole spyware - he laulima o nā polokalamu malū i hoʻonohonohoʻia i kahi kamepiula (hiki ke hoʻohanaʻia kahi spyware ma keʻano he māhele o kekahi pūnaehana pono) aʻohi i nāʻike pilikino.

Ma waena o nā mea'ē aʻe, hiki ke hoʻohanaʻia kekahi mauʻano SpyWare, ma ka laʻana, keyloggers (mau papahana e pili ana i nā kī āu e kāomi ai) aiʻole nā ​​mea hoʻopuka huna waiwai huna (e hoʻohanaʻia) no ka loaʻaʻana o nā hua'ōlelo hoʻohana.

Nā nīnau hoʻopiʻi kaʻina hana pilikino a me nā hua'ōlelo

E like me ka Wikipedia i haʻi mai ai iā mākou,ʻo ke'enekeneke kaiapuni kekahi mea e hiki ai keʻike i nāʻike e pili ana i nāʻano o ke kūkino a ke kanaka (ʻo kēia ka phishing i'ōleloʻia ma luna aʻe nei). Ma ka pūnaewele, hiki iāʻoe ke loaʻa nā hiʻohiʻona he nui o ka hoʻohanaʻana i ka hoʻolālā i loko o ka honua (makemake wau eʻimi a heluhelu heluhelu - he mea maikaʻi kēia), aʻo kekahi o lākou e paʻi nei i ko lākou kūlana. Ma keʻano laulā, ua hoʻonani ke ala i ka meaʻoiaʻiʻo paha e hiki ke loaʻa nāʻike kūpono e hiki ai keʻike i kaʻike kūlohelohe ma ka hoʻohanaʻana i nā nāwaliwali o ke kanaka.

A e hāʻawi wale nō wau i kahiʻoluʻolu a me ka naniʻole o kaʻohana e pili ana i nā hua'ōlelo. E like me kouʻike, ma nā kahua he nui no ka hōʻoiaʻana i ka hua'ōlelo, ua lawa ia e komo i ka pane i ka nīnau pane:ʻo kahi kula āu i hele ai, ka inoa wahine o ka makuahine, ka inoa o ka pipi ...ʻOiai ināʻaʻoleʻoe i hoʻouna mua i kēiaʻike ma ke ala komo i nā pūnaewele kaiaulu, ke hoʻohana nei paha i kaʻenehana pūnaewele like,ʻikeʻoe iāʻoe, a iʻike paha i kaʻike, me kaʻikeʻole i kaʻike e like me kēia?

Pehea eʻike ai ua kāpaeʻia kāu hua'ōlelo

Ma ka hopena o kaʻatikala, he mau lawelawe e hiki ai iāʻoe keʻike inā ua hakiʻia kāu mau'ōlelo, ma ka nānāʻana i kāu leka uila a inoa inoa inoa paha me nāʻikepili pūnaewele i hiki i nā mea haʻuki. (Ke kahaha iki nei au i waena o lākou he hapa nui ka nui o nāʻikepili mai nā lawelawe Lūkia).

  • //haveibeenpwned.com/
  • //breachalarm.com/
  • //pwnedlist.com/query

Ua loaʻa iāʻoe kāu pane ma ka papa inoa o nā mea haʻaka iʻikeʻia? He mea kūpono ke hoʻololi i ka hua'ōlelo, akā ma nā mea kiko'ī e pili ana i nā hana palekana e pili ana i nā hua'ōlelo pūnaewele, e kākau wau i nā lā e hiki mai ana.