ʻO ke kelepona Crystal TV 3.1.760

I waena o nāʻokoʻa Excel o kēlā me kēiaʻano, ke kū nei ka hana OSTAT. Hiki iāʻoe ke hōʻike i loko o ke cell i hoʻopaʻaʻia ke koena o ka māheleʻana i kekahi helu a kekahi. E aʻo hou e pili ana i ka hiki ke hoʻohanaʻia kēia hana ma ka hana, a me ka weheweheʻana i nāʻano o ka hanaʻana me ia.

Ka hana hana

ʻO ka inoa o kēia hana e loaʻa mai ka inoa i hoʻopauʻia o ka hua'ōlelo "koena o ka māhele." ʻO kēia mea hoʻohana, no kaʻano o ka makemakika, hiki iāʻoe ke hōʻike i kahi koena o ka hopena o ka māheleʻana i nā helu i loko o ka pūnaewele i hoʻopaʻaʻia. I ka manawa hoʻokahi,ʻaʻole i hōʻikeʻia ka paukū o ka hopena. Inā hoʻololi ka māhele i nā helu helu me kahi hōʻailonaʻole, a laila e hōʻikeʻia ka hopena o ka hanaʻana me ka hōʻailona o ka mea hoʻokaʻawale. ʻO ka hōhā'ōlelo no kēia kuhi he penei:

= OST (helu, māhele)

E like me kāu eʻike ai,ʻo ka'ōlelo wale nō wale nō nā manaʻo pane. "Helu" he hoʻokaʻawale i kākauʻia ma ka'ōlelo helu. ʻO ka lua o ka manaʻopaʻa he mahele, e like me kaʻikeʻiaʻana o kona inoa. ʻO ia ka hope o lākou e hoʻoholo ana i ka hōʻailona e hoʻihoʻiʻia ai ka hopena o ka hana. Hiki i nā hoʻopaʻapaʻa ke helu helu a iʻole nā ​​kuhikuhi i nā pūnaewele i loko o lākou.
E noʻonoʻo i nā koho he nui no nā'ōlelo hoʻokomo a me nā hopena mahele:

  • Ke hoʻopuka wehewehe

    = REMA (5; 3)

    Hualoaʻa: 2.

  • Ke huahana hoʻolauna:

    = OSTAT (-5; 3)

    Hualoaʻa: 2 (no ka mea, he helu helu waiwai).

  • Ke huahana hoʻolauna:

    = OSTAT (5; -3)

    Hualoaʻa: -2 (no ka mea, he helu waiwaiʻole ka heluʻana).

  • Ke huahana hoʻolauna:

    = OSTAT (6; 3)

    Hualoaʻa: 0 (mai 6 i 3 i māheleʻia me ke koenaʻole).

He hōʻailona o ka hoʻohanaʻana i ka mea hoʻohana

I kēia manawa, uaʻike mākou i nā nuances o ka noi o kēia mea hoʻohana.

  1. E wehe i ka pakuhi o Excel, koho i ka pūnaewele kahi e hōʻikeʻia ai ka hopena o kaʻikepili helu, a laila kaomi i ke kiʻi. "Kōkuhi i ka hana"waihoʻia ma kahi kokoke i kahi pahula.
  2. Hoʻopihaʻia ka hana Nā haku hana. E neʻe i ka kāʻei "Makemakika" aiʻole "Papa inoa papa inoa". E koho i kahi inoa "OSTAT". E koho a laila e kaomi i ke pihi. "OK"i waihoʻia ma ka hapalua hapa o ka puka.
  3. Hoʻomaka ka hoʻomaka. Loaʻa iā iaʻelua mau'āpana e pili ana i nā kumuhana i hōʻikeʻia e mākou ma luna iho nei. I ke kahua "Helu" e komo i kahi helu helu e hiki keʻike. I ke kahua "Divider" e komo i ka helu helu e hoʻokaʻawale. Ma keʻano he mau manaʻo hoʻoholo, hiki iāʻoe ke hoʻokomo i nā kuhikuhi i nā pūnaewele kahi i loaʻa nā kumu i hōʻikeʻia. Ma hope o kaʻikeʻana i nāʻike a pau, e kaomi i ke pihi "OK".
  4. Ma hope o ka hanaʻana o ka hana hope, ua hōʻikeʻia ka hopena o kaʻikepili pūnaewele e ka mea hoʻohana,ʻo ia hoʻi, ke koena o ka māheleʻana i nā heluʻelua, i loko o ke kele iʻikeʻia ma ka pauku mua o kēia puke.

Leʻaleʻa: Manaʻo wizel Excel

E like me kāu eʻike ai, ua maʻalahi ka mea lawelawe i aʻoʻia e lawe mai i ke koena o ka māhele o nā helu i loko o ka pūnae mua i hōʻikeʻia. I kēia hihia, hanaʻia ke kaʻina hana e like me nā kānāwai laulā like me nāʻoihana'ē aʻe o Excel.