ʻAʻole hoʻohana ka Fn kī ma ka pona - pehea ka hana?

ʻO ka hapa nui o nā polokalamu kamepiula he kī Fnʻano'ē aʻe,ʻo ia hoʻi, me nā kī ma ka papaʻaina papa kiʻekiʻe (F1 - F12), ke hana mau i nā hana laptop-kiko'ī (ke hoʻololi a me ka weheʻana i ka Wi-Fi), e hoʻoulu ana i kēia mau hana i ka hopena, a me ke kāomi - hana o nā kī F1-F12. ʻO kekahi pilikia maʻamau no nā mea pāpona paena, i ka mahele ma hope o ka hoʻonuiʻana i ka pūnaewele a me ka hoʻonohonoho limaʻana iā Windows 10, 8 a me Windows 7,ʻo ia ke kīʻole o ka kī Fn.

Ke wehewehe nei kēiaʻano kiko'ī i nā kumu likeʻole no ka hoʻohanaʻoleʻana o ka kī Fn, a me nāʻano e hoʻoponopono ai i kēia kūlana ma ka Windows OS no nā polokalamu laptop likeʻole - Asus, HP, Acer, Lenovo, Dell a me nā mea hoihoi loa - Sony Vaio (inā ʻOʻoe kekahi inoaʻokoʻa'ē aʻe, hiki iāʻoe ke nīnau i nā nīnau i nā manaʻo, manaʻo wau hiki iaʻu ke kōkua). Hiki ke hoʻohanaʻia:ʻAʻole e hoʻohanaʻo Wi-Fi ma kahi pona.

Ke kumu no ka hoʻohanaʻole o ka kī Fn ma ke pona

No ka hoʻomaka - nā kumu nui i hikiʻole ai iā Fn ke hana ma kahi papa keyboard. Ma keʻano he kūlana, loaʻa ka pilikia ma hope o ka hoʻokomoʻana i ka Windows (aiʻole ka hoʻouka houʻana), akā,ʻaʻole i nā manawa - hiki ke kū like ka hopena ma hope o ka hoʻopauʻana i nā polokalamu ma ka loli a iʻole ma hope o kekahi mau hana BIOS (UEFI).

I ka hapanui o nā hihia,ʻo ke kūlana me ka hanaʻole Fn ke kumu o kēia mau kumu.

  1. Hoʻokaʻawaleʻia nā mea hoʻokele a me nā lakohana mai ka mea hana lole pona no ka hanaʻana i nā kīʻoihana - keʻoleʻoe i hoʻouka hou i Windows, a laila hoʻohana i ka pūke pūnaewele e hoʻokomo i nā mea hoʻokele. Hiki nō paha i nā pilo, e like me ka lālā, no Windows 7 wale nō, a ua hoʻonohonohoʻoe i ka Windows 10 (hiki ke ho'ākākaʻia nā hopena i loko o ka māhele no ka hoʻololiʻana i nā pilikia).
  2. ʻO ka hana o ka kī Fn e pono ana i kahi kaʻina hana pono kōkua, akā, ua weheʻia kēia polokalamu mai ka hoʻopuka wikiwiki o Windows.
  3. Ua hoʻololiʻia keʻano o ka key Fn ma ka BIOS (UEFI) o ka pona holoʻokoʻa - kekahi mau polokalamu laptops eʻae iāʻoe e hoʻololi i nā kahua Fn ma ka BIOS, hiki iā lākou ke loli ke hoʻonohonohoʻia ka BIOS.

ʻO ka hopena maʻamau ka helu 1, akā, e noʻonoʻo kākou i nā koho a pau o kēlā me kēia'ōnaehana pona o luna a me nā hiʻohiʻona kūpono no ka hoʻoponoponoʻana i ka pilikia.

Ke kī nui ma ka pona Asus

ʻO ka hana o ka kī Fn ma ka ASUS laptops e hoʻolakoʻia e ka mea hoʻokele ATKACPI a me nā lakohana hoʻonaloka pili pūnaewele hotuna a me nā mea hoʻokele ATKPPage - hiki ke loaʻa ma kahi pūnaewele official Asus. I ka manawa like, me ka hui pū me nā pūnaewele i hoʻokomoʻia, pono ka waihona pono o ka hcontrol.exe i loko o ka hoʻoili (ke hoʻokomoʻia e hoʻoili aunoa i ka wā e hoʻokomo ai i ka ATKPackage).

Pehea e hoʻoiho ai i nā hoʻokele no nā kī Fn a hoʻohana i nā kī no ka'ōnaehana Asus

  1. Ma kahi hulina pūnaewele (ke kākoʻo nei wau iā Google), e komo i "Kākoʻo Model_Your_Laptop"-ʻo ka hopena o ka hopena mua loa,ʻo ia kaʻaoʻao hoʻolālā o ka mea hoʻokele papahana no kāu'ōnaehana ma asus.com
  2. E koho i ka OS i makemakeʻia. Ināʻaʻole i heluʻia ka mana o Windows, e koho i kahi kokoke loa e loaʻa ana, he mea nui e like ka bit (32 aiʻole 64 bits) me ka polokalamu o Windows āu i hoʻokomo ai, e nānā i pehea eʻike ai i ka hohonu o Windows (mea heluhelu Windows 10, akā, no nā'ōkuhi mua o ka OS).
  3. ʻO ka koho, akā hiki ke hoʻonui i ka likelika o ka holomua o ka paukū 4 - ke kiʻi a hoʻouka i nā hoʻokele mai ka "Chipset"ʻaoʻao.
  4. Ma ka'āpana ATK, kiʻi iā ATKPackage a hoʻokomo iā ia.

Ma hope o kēlā mea, ponoʻoe e hoʻomaka hou i ka pona a, inā ua maikaʻi nā mea a pau, eʻikeʻoe i ke kī Fn ma kāu kamepiula. Inā ua hewa kekahi mea, eia kaʻaoʻao ma nā pilikia koʻikoʻi i ka hoʻopaʻaʻana i nā kīʻoihana hanaʻole.

Nā HP notebooks

No ka hoʻopihaʻana i ke kī Fn a me nā kīʻoihana pili i ka lālani kiʻekiʻe ma ka HP Pavilion laptops a me nā laptops HP'ē aʻe, ponoʻoe i nā mea ma lalo mai kahi pae

  • ʻO ke Kinohi Pūnaewele HP,ʻo HP On-Screen Display, a me ka Hiki Kū'ē HP no ka HPhana Pūnaewele mai ka mahele Pūmanawa Software.
  • Nā Hoʻolālā Palekana Uihanaʻo Umiulaʻo HP (UIPU) i hoʻohanaʻia mai nā mea hoʻohana pono.

I ka manawa like no kekahi hiʻohiʻona, e nalowale kekahi o kēia mau manaʻo.

No ke kiʻiʻana i nā polokalamu kūpono no ka polokalamu HP, e hana i kahi hulina i ka pūnaewele no "Your_model_notebook support" -ʻo ka hopena ma mua loaʻo ia kaʻaoʻaoʻaoʻao ma support.hp.com no kāu polokalamu laptop, kahi ma ka māhele "Pūnaewele a me nā mea hoʻokele" e kaomi wale i "Go" a laila koho i ka'ōnaehana o ka pūnaehana hana (ināʻaʻole kāu i loko o ka papa inoa - e koho i kahi kokoke loa i ka moʻaukala, e like me ka hohonu o ka hohonu) a hoʻoili i nā mea hoʻokele pono.

Nānā: ma ka BIOS ma luna o ka HP laptops hiki ke loaʻa kahi mea e hoʻololi i keʻano o ka kī Fn. Hiki i loko o ka mahele "System Configuration", ke Keʻena Hana Kelepili - ināʻaeʻole, a laila ua hoʻohanaʻia nā kī kī i kaomi waleʻia me Fn, inā i hoʻoponoponoʻia - me ka pēhiʻoleʻana (akā e hoʻohana i F1-F12, ponoʻoe e kāomi i Fn).

Acer

Inā hanaʻole ka kī Fn ma kahi pona lapaʻau,ʻo ka mea maʻamau ia e koho i kāu'ōnaehana pona holomua ma luna o ka papahana kūlana official //www.acer.com/ac/ru/RU/RU/content/support (i ka "Select a device" section, hiki iāʻoe ke kuhikuhi i keʻano me kaʻole ke kikowaena helu) a wehewehe i ka pūnaehana hana (ināʻaʻole kāuʻaoʻao i ka papa inoa, e hoʻouka i nā hoʻokele mai kahi kokoke loa i ka manawa like i hoʻokomoʻia i ka pona).

Ma ka papa inoa o nā hoʻouka, ma ka "Application" section, e hoʻouka i ka polokalamu Hoʻoholo Launch a hoʻokomo iā ia ma kāu kamepiula (ma kekahi mauʻano, ponoʻoe i ka mea hoʻokele kaʻa kaʻa mai kaʻaoʻao hoʻokahi).

Inā ua hoʻokomoʻia ka polokalamu, akāʻaʻole paʻa ka kī Fn, e hōʻoia i kaʻole o ka Luna Hoʻolālā i ka hoʻopiha wikiwikiʻana o Windows, a ho'āʻo hoʻi e hoʻonohonoho i ka Acer Power Manager mai kahi pae mana.

Lenovo

No nā hiʻohiʻona a me nā hanauna likeʻole o Lenovo laptops, aia nā papahana likeʻole o nā kī Fn. I koʻu manaʻo,ʻo kaʻaoʻaoʻoi aku ka maʻalahi, ināʻaʻole kahi hana o Fn ma Lenovo, e hana i kēia: e hoʻokomo i kāu "Modelbook model" support in the search engine, hele i kaʻaoʻao kākoʻo hana (ʻo ka mea maʻamau i nā hualoaʻa), ma kaʻaoʻao "Top Downloads" e kaomi "View" nā mea a pau "(nānā i nā mea a pau) a nānā i ka papa inoa ma lalo nei no ka hoʻouka a me ka hoʻokomoʻana ma kāu kamepiula no ka pololei o Windows.

  • Nā huahana Hotkey Integration for Windows 10 (32-bit, 64-bit), 8.1 (64-bit), 8 (64-bit), 7 (32-bit, 64-bit) - //support.lenovo.com/en / en / downloads / ds031814 (wale no nā laptops hāpai, ma kaʻaoʻao ma lalo nei ma kaʻaoʻao i hōʻikeʻia).
  • Lenovo Energy Management (Mana Mana Mana) - no nā polokalamu laptops hou
  • Lenovo OnScreen Hōʻikeʻike
  • Ke Kūlana Kūlana Kūlana kiʻekiʻe a me ka Manawa Manaʻo (ACPI) Driver
  • Inā pauʻole nā ​​hui o Fn + F5, Fn + F7, ho'āʻo hou e hoʻokomo i ka Wi-Fi me nā mea hoʻokele Bluetooth mai ka pūnaewele Lenovo.

Nāʻike hou: ma kahi o Lenovo laptops,ʻo ka Fn + Esc hui e hoʻololi i ka mode hana o Fn, aia kekahi koho ma BIOS - kahi mea hoʻolālā HotKey i loko o ka pūnaewele hoʻonohonoho. Ma nā polokalamu laptops ThinkPad, hiki ke kohoʻia ka koho BIOS "Fn a Ctrl Key Swap", e hoʻololi i nā kī Fn a me Ctrl ma nā wahi.

ʻO Dell

ʻO nā kī o nā hana ma Dell Inspiron, Latitude, XPS a me nā polokalamu laptops'ē aʻe e koi i nā papahana a me nā pono:

  • Ka Waihona Dell QuickSet
  • Ka Waihona Polokalamu Pilikino Dell
  • Nā Dell Foundation Services - Hoʻopiha
  • Nā Kele Hana Dell - no kekahi mau kamepiula Dell kahiko i hele mai me Windows XP a me Vista.

E huli i nā hoʻokele e pono ai no kāu pona e like me kēia:

  1. ma ka māhele kākoʻo o ka site Dell ma o ka http://www.dell.com/support/home/ru/ru/en/, e hoʻomaopopo i kāu'ōpona laptop (hiki iāʻoe ke hoʻohana i kaʻike aunoa a ma o nā "View Products").
  2. E koho i "Drivers and downloads", inā pono, e hoʻololi i ka'ōnaehana OS.
  3. E hoʻopili i nā noi e pono ai a hoʻokomo iā lākou ma kāu kamepiula.

Eʻoluʻolu e hiki i ka hoʻoholo pololeiʻana o nā kīʻo Wi-Fi a me nā kīʻahi Bluetooth ke makemake i nā mea hoʻokele mua no nā mea pahulaʻole o ka pūnaewele Dell.

Hōʻike hou: ma ka BIOS (UEFI) ma nā kāpena laulā Dell ma ka Mokuna Advanced e hiki ke loaʻa kahi hana Hana Kele Hana i hoʻololi i ka hana o ka hana Fn -ʻo ia nā hana multimedia a iʻole nā ​​hana o nā kī Fn-F12. Eia kekahi, hiki i nā palena o Dell Fn ke hoʻokomo i ka polokalamu Polokalamu Mobility Center.

Ke kī kī ma Sony Vila laptops

ʻOiaiʻoiaiʻaʻole e hoʻokuʻu houʻiaʻo Sony Vaio laptops, ua nui nā nīnau e pili ana i ka hoʻokuʻuʻana i nā hoʻokele a lākou, e like me ka hoʻohuliʻana i ka kī Fn, no ka mea,ʻo ka mea pinepineʻole nā ​​pae hoʻokele o ka papa hana hana e hoʻokomoʻole ma ka OS likeʻole, me i hele mai me kahi pona ma hope o ke kūkulu houʻana, aʻoi aku ma luna o Windows 10 aiʻole 8.1.

No ka hoʻohanaʻana i ke kī Fn ma o Sony, ma ka manawa (ma kekahi mau mea pahaʻaʻole hiki ke loaʻa i kahiʻano hoʻohālikelike),ʻo kēia mau meaʻekolu e koiʻia ana mai ka pūnaewele official:

  • Kākoʻoʻo Firmware Extension Parser
  • Ka Waihona Puke o Shake
  • Nā Mea hoʻohana pakuhi Sony
  • I kekahi manawa - lawelawe i ka lawelawe ma Vaio.

Hiki iāʻoe ke kiʻi iā lākou mai kaʻaoʻao palapala o http://www.sony.ru/support/ru/series/prd-comp-vaio-nb (a iʻoleʻoe e loaʻa i ka nīnau "kāu_ notebook_mode + kākoʻo" ma kēlā me kēia huli hulina ināʻaʻole kahi kahua'ōlelo Lūkia i hoʻohālikeʻia. ). Ma ka pūnaewele kūlana Lūlana o Russian:

  • E koho i kāu'ōnaehana pona
  • Ma ka pūnaewele Software & Downloads, koho i ka pūnaewele hana. ʻOiai paha i loko o ka papa ke komo i nā Windows 10 a me 8, i kekahi manawa pono nā pilo e pono ai inā waleʻoe e koho i ka OS i lawe muaʻia i ka pona.
  • E kiʻi i nā polokalamu kūpono.

Akā, hiki paha i nā pilikia -ʻaʻoleʻo Sony Vaio mau mea makemake e hoʻokomo. Ma kēia kumuhana - heʻokoʻa loa: Pehea e hoʻouka ai i nā mea hoʻokele ma ke kiʻi Sony Vaio.

Nā pilikia a me nāʻano e hiki ai ke hoʻoponopono iā lākou i ka hoʻokomoʻana i nā polokalamu polokalamu a me nā hoʻokele no ka kī Fn

I ka hopena, kekahi mau pilikia maʻamau e hiki ke ala mai i ka hoʻokomoʻana i nā mea i pono no ka hanaʻana i nā kīhana hana o kahi pona:

  • ʻAʻole i hoʻokomoʻia ka mea hoʻokele, e like me ka'ōleloʻanaʻaʻole i kākoʻoʻia ka polokalamu OS (no ka mea, inā no Windows 7 wale nō, a makemakeʻoe i nā kī Fn ma Windows 10) - ho'āʻo i ka weheʻana i ka exe pūnaewele me ka polokalamu Universal Extractor, a loaʻa iāʻoe iho i loko o ka waihona na nā mea hoʻokele e hoʻokomo iā lākou me ka lima, a iʻole ke keʻena hoʻonohonoho kaʻawaleʻole i hōʻike i ka nānā pūnaewele.
  • Me ka hoʻonohonohoʻana o nā mea a pau,ʻaʻole paʻa ka kī Fn - e nānā inā loaʻa nā koho i ka BIOS e pili ana i ka hana o ka key Fn, HotKey. E ho'āʻo i ka hoʻoukaʻana i nā kālai'āina a me nā mea hoʻokele mana i ka pūnaewele pūnaewele o ka mea hana.

Manaʻo wau e kōkua ke aʻo. Ināʻaʻole, aʻo nā mea'ē aʻe e koiʻia ana, hiki iāʻoe ke nīnau i kekahi nīnau i nā manaʻo, akā eʻoluʻolu e kuhikuhi i keʻano'ōnaehana pona pono a me ka pūnaewele o ka pūnaehana hana i hoʻonohonohoʻia.