Uaʻikeʻia ka hewaʻole o ka hōʻailonaʻikeʻana i ka Mālama Kaupapa Manaʻo Mālama i Setup (kahi e hoʻoponopono ai)

ʻO kekahi o nā pilikia e hiki i kekahi polokalamu pāpona wiki a mea hoʻohana paha paha (e hana pinepine iā Asus Laptops) i ka wā e loiloiʻia ai he leka me ke poʻomanaʻoʻo Secure Boot Violation a me ka kikokikona: Uaʻikeʻia ka inoa iʻole. E mālama i ka hoʻokae hoʻokele waiwai mālama i ka hoʻonohonohoʻana.

Loaʻa ka hewa iʻikeʻia ma ka hōʻoiaʻana a me ka hoʻouka houʻana i ka Windows 10 a 8.1, ke hoʻoukaʻana i ka OSʻelua, e hoʻokomo ana i kekahi mau antiviruses (aiʻole e hana me kekahi mau huakō,ʻoiaʻiʻo, ināʻaʻoleʻoe i hoʻololi i ke OS i hoʻonohonohoʻia), hōʻole i ka hōʻailona hōʻailona hōʻailona. I loko o kēia manual - nā ala maʻalahi e hoʻoponopono ai i ka pilikia a hoʻihoʻi i ka pūnaewele i kona manawa maʻamau.

Nānā: ināʻikeʻia ka hopena ma hope o ka hoʻokumu houʻana i ka BIOS (UEFI), e hoʻohui i kahi kīpiliʻelua a iʻole ke kelepona flash, mai kahi āu e ponoʻole ai e kāleka, e hoʻomaopopo iāʻoe e hoʻoholo nei mai ka'ōkuhi pololei (mai kou kīleʻa a iʻole Windows Boot Manager), Mālama kēia i ka pilikia.

Loaʻa i ka Haʻaweʻe Haʻawewa Haʻawewaʻole

E like me kēia mai ka hapa hemahema,ʻo ka mea mua loa, ponoʻoe e nānā i nā hoʻonohonoho Secure Boot i BIOS / UEFI (hiki iāʻoe ke hoʻokomo i nā hoʻonohonoho ma hope koke iho o ke kaomiʻana iā OK ma ka memo hemahema, a ma o ka hoʻohanaʻana i nāʻano BIOS maʻamau, e like me ke kānāwai, ma ke kāomiʻana i ka F2 a iʻole Fn + F2, holoi).

I ka hapanui o nā hihia, ua lawaʻo ia no ka paʻiʻana i ka Boot Secure (e hoʻonā i ka Manawa), inā he mea koho a OS i UEFI, a laila e ho'āʻo e hoʻokomo i kekahi OS (ʻoiai inā iāʻoeʻo Windows). Inā loaʻa ka mea e hoʻopili iā CSM, hiki iā ia ke hoʻohana.

Ma lalo iho nei kekahi mau screenshots no Asus laptops, aʻo nā mea nona nāʻoihana iʻoi aku ka nui o nā manawa iʻikeʻia e nā mea'ē aʻe "uaʻikeʻia ka pūlima iʻole. E aʻo hou aʻe - Pehea e hoʻopau ai i ka Boot Boot.

I kekahi mau kumu, hiki ke hanaʻia ka hemahema e nā mea hoʻokele pūʻole i kuhikuhiʻoleʻia (aiʻole nā ​​mea hoʻokeleʻole i hoʻohana i ka polokalamu hoʻohāpaiʻekolu). I kēia hihia, hiki iāʻoe ke ho'āʻo e hoʻopau i nā mea hoʻokele hōʻailona hōʻailona.

I ka manawa like, ināʻaʻoleʻo Windows e holo, hoʻohemo i ka hōʻailona maʻamau a hiki ke hanaʻia ma ka'ōnaehana ho'ōla e holo ana mai ka pūnaewele hōʻailona paha me ka pūnaewele mākui pū me ka pūnaewele (e nānā i ka polokalamu ho'ōla Windows 10, pili nō hoʻi i nā mana o nā hui o mua).

Ināʻaʻohe kahi o nāʻano i hiki ke kōkua i ka hoʻoponoponoʻana i ka pilikia, hiki iāʻoe ke wehewehe i nā manaʻo ma mua i kaʻikeʻia o ka pilikia: hiki paha iaʻu ke'ōlelo i nā pane.