Ua kalaʻia kāu'ōlelo moʻokāki Microsoft - pehea e hana ai?

Inā ua poina iāʻoe kāu'ōlelo pilikino Microsoft ma kāu kelepona, ma ka Windows 10, aiʻole ma kekahi mea'ē aʻe (e like me ka XBOX), he mea maʻalahi ka ho'ōla (reset) a hoʻomau i kāu pūnaewele me kāu pūkuhi kahiko.

E wehewehe kēia kulekele pehea e hoʻihoʻi ai i ka hua'ōlelo Microsoft ma kāu kelepona a iʻole kamepiula, e koi ana i kekahi mau nuanua e pono ai i ka wā e ola ai.

ʻO ke kumuhana palekanaʻo Microsoft Word Recovery

Inā ua poina iāʻoe ka hua'ōlelo o kāu moʻokāki Microsoft (ʻaʻole ia he kumu no ia mea -ʻo Nokia, ke kamepiula a iʻole ka pona me ka Windows 10, a iʻole kekahi mea'ē aʻe), ināʻaʻole e pili ana kēia pūnaewele i ka Pūnaewele, ke ala maʻamau e hiki ai ke ho'ōla hou i kahi hua'ōlelo.

  1. Mai kekahi mea'ē aʻe (e like paha, no ka mea, ua poinaʻia ka hua'ōlelo ma ka kelepona, akā, he computer paʻaʻoleʻia, hiki iāʻoe ke hana ma laila) e hele i ka pūnaewele official //account.live.com/password/reset
  2. E koho i ke kumu no ka hōʻano houʻana i ka hua'ōlelo, no ka laʻana, "ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo i kaʻu hua'ōlelo" a kaomiʻia "Next."
  3. E hoʻokomo i kāu helu kelepona a iʻole ka leka uila e pili ana i kāu moʻokāki Microsoft (ʻo ia hoʻi ka E-mail,ʻo ia kāu pūnaewele Microsoft).
  4. E koho i ke ala no ka loaʻaʻana o kahi leka palekana (ma o SMS aiʻole i kahi leka uila). Hiki iā ia keʻano o keʻano:ʻaʻole hiki iāʻoe ke heluhelu i ka SMS me ka code, mai ka lakaʻana o ke kelepona (inā i poinaʻia ka hua'ōlelo). Akā:ʻo ka mea maʻamau he meaʻole ia e hoʻokuʻu hou i ke kāleka SIM ma kekahi kelepona'ē aʻe e kiʻi i ke code. Ināʻaʻole hiki iāʻoe ke kiʻi i ke code ma o ka leka uila a iʻole ka SMS, e nānā i ka 7 o ka piʻiʻana.
  5. E hoʻokomo i ka helu hōʻoia.
  6. E hoʻopaʻa i kahi leka uila hōʻoia. Inā ua hōʻeaʻoe i kēia paepae, ua hoʻihoʻiʻia ka hua'ōlelo aʻaʻole e koiʻia i kēia mau hana.
  7. Inā ma ka papa 4 ka hikiʻole iāʻoe ke hoʻolako i ka helu kelepona a iʻole ka leka uila e pili ana i kāu moʻokāki Microsoft, e koho i "ʻAʻole wau i kēiaʻikepili" a hoʻokomo i kekahi leka uila'ē aʻe i loaʻa iāʻoe. A laila, e hoʻokomo i ka helu hōʻoia e hiki mai i kēia leka uila.
  8. Ma hope aʻe, ponoʻoe e hoʻopihapiha i kahi palapala e pono aiʻoe e hoʻolako i nā mea e pili ana iāʻoe iho, e hiki ai ke kōkua i kaʻikeʻana iāʻoe ma keʻano o ka mea hoʻopaʻa.
  9. Ma hope o ka hoʻopihapihaʻana, ponoʻoe e kali (hiki i ka hopena o ka'elepili E-mail mai ka 7 o ka papa), i ka wā e nānāʻia ai nāʻikepili: hiki iāʻoe ke loaʻa hou i kouʻike i kāu moʻokāki, hiki iā lākou ke hōʻole.

Ma hope o ka hoʻololiʻana i ka hua'ōlelo o ka moʻokāki Microsoft, e hoʻololiʻo ia ma nā mea'ē aʻe a pau me ka pūnaehana hoʻokahi i pili i ka pūnaewele. Ke laʻana, hoʻololi i ka hua'ōlelo ma ka kamepiula, hiki iāʻoe ke hele me ia ma ke kelepona.

Inā makemakeʻoe e hōʻano hou i kahi'ōlelo hua'ōlelo Microsoft pūnaewele ma luna o kahi kamepiula a iʻole pona pūnaewele me ka Windows 10, hiki ke hana i kēlā me kēia mau hana ma ka pahu loka ma ka pāʻana "ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo i ka hua'ōlelo" ma lalo o ka mākau komo i ka pahu loka a hele i kaʻaoʻao hōʻailona hōʻailona.

Ināʻaʻohe kōkua o nāʻano hōʻailona hōʻoia, laila e nele pahaʻoe i ka komo i kāu moʻokāki Microsoft. Eia naʻe, hiki ke hoʻihoʻiʻia ka pilikino i ka mea i hanaʻia a loaʻa i kahi moʻokāki hou.

Loaʻa ka loaʻaʻana i kahi kamepiula a iʻole kelepona pūnaewele pūnaewele i hoʻopoinaʻia

Inā ua poina iāʻoe ka hua'ōlelo o ka helu Microsoft ma ke kelepona aʻaʻole hiki ke hoʻihoʻiʻia, hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho hou i ke kelepona i ka papahana meahana a laila e hoʻokumu i kahi pūʻulu hou. Hoʻololi houʻia nāʻano o nāʻano kelepona i nā hale hanahana (hiki keʻikeʻia ma ka Pūnaewele), akā, no Nokia Lumia,ʻo kēia ke ala (e hoʻopauʻia nāʻikepili mai ke kelepona):

  1. E hoʻopau i kāu kelepona (e paʻa mau i ke pihi mana).
  2. E kaomi a paʻa i nā pihi a me nā puʻupuʻu i lalo a hiki i ka manawa e hōʻike ai kahi mea hoʻonā i ka nānā.
  3. I ke kaomi, e kaomi i nā pihi: Volume up, Volume down, Block Power, Volume up to reset.

Me ka Windows 10 hiki ke maʻalahi aʻaʻole e nalowale kaʻikepili mai ka kamepiula i kēlā me kēia wahi:

  1. Ma ka "How to reset the instructions for Windows 10 password", e hoʻohana i ka "Change password with the built-in Administrator account" a hiki i ke kauʻana o ka laina kauoha ma luna o ka maka loka.
  2. I ka hoʻohanaʻana i kahi laina kauoha holomua, e hoʻokumu i kahi mea hoʻohana hou (e nānā i pehea e hana ai i kekahi mea hoʻohana Windows 10) a hoʻolilo iā ia he luna hoʻomalu (i ho'ākākaʻia ma ke aʻo hoʻokahi).
  3. E hoʻopaʻa i loko o ka pūʻulu hou. Hiki ke loaʻa nāʻikepili hoʻohana (nā palapala, nā kiʻi a me nā wikiō, nā leka mai ka papa) a me kaʻike pūnaewele i hoʻopoinaʻia C: Nā hoʻohana Old_userName.

ʻO kēlā mea. E lawe i kāu mau hua'ōlelo me kaʻoiaʻiʻo, mai hoʻopoina iā lākou, a kākau iā lākou i lalo inā he mea nui kēia.