Pehea eʻike ai i ka hua BIOS

Inā hoʻoholoʻoe e hoʻololi i ka BIOS ma kāu kamepiula a iʻole ponaʻole paha, e manaʻo muaʻoe eʻike i kahiʻano o ka BIOS i hoʻokomoʻia i kēlā manawa, a ma hope iho e hele i kahi pūnaewele o ka mea hana lole eʻike ai inā hiki iāʻoe ke kiʻi i ka polokalamu hou (ua kūpono ke aʻoʻana. Eia kekahi, he kupuna kou kupuna a he mea hou paha me UEFI). Kō koho: Pehea e hoʻomaikaʻi ai i ka BIOS

Keʻike nei au i ka hana hou no ka BIOS he hana hoʻomahaʻole ia, a no laila inā hana nā mea a pau iāʻoe aʻaʻohe mea maopopo e pono e hoʻololi, e aho e waiho i nā mea a pau e like me ia. Eia naʻe, i kekahi manawa, aia kekahiʻano pono'ī -ʻo wau wale nō ka pale BIOS i mea e pale ai i ka leo o ka mea mimiki ma ka pona, a he meaʻole nā ​​mea'ē aʻe. No kekahi mau makuahine makua kahiko, hiki iāʻoe ke wehe i kekahi mau hiʻohiʻona, e like me ke kākoʻoʻana i ka virtualization.

Ke ala ulahi eʻike ai i ka hua BIOS

ʻO ke ala maʻalahi ka heleʻana i BIOS aʻike i kaʻaoʻao ma laila (Pehea e komo ai i ka Windows 8 BIOS), akā, hiki ke maʻalahi kēia ma Windows, aʻekolu mauʻano likeʻole:

  • E nānā i ka hua BIOS ma ke keka inoa (Windows 7 a me Windows 8)
  • E hoʻohana i ka papahana e nānā i nā kikowaena o ke kikowaena
  • Ke hoʻohana nei i ka laina kauoha

ʻO ka meaʻoi aku ka maʻalahi iāʻoe e hoʻohana - e hoʻoholo no kāu iho, a e wehewehe wau i nā koho a pau.

E nānā i ka mana o BIOS ma ka Editor Registry

E hoʻomaka i ka mea hoʻoponopono hoʻoponopono, no kēia mea hiki iāʻoe ke kāomi i nā kī Windows + R ma ka papa keyboard a komo regediti ka pahu dialog.

I ka mea hoʻopuka hoʻoponopono, wehe i ka mahele HKEY_LOCAL_MACHINE HARDWARE 'DESCRIPTION BIOS ae nānā i ka waiwai o ka hoʻokūkū BIOSVersion -ʻo kēia kāuʻaoʻao o BIOS.

Ke hoʻohana nei i ka papahana e nānā i nāʻike e pili ana i ka papa papa

Nui nā polokalamu eʻoluʻolu iāʻoe eʻike i nā palena o kāu kamepiula, e like me kaʻike e pili ana i ka papa makua, a mākou e makemake nei. Ua kākau wau e pili ana i nā papahana i loko o ka puke pehea eʻike ai i nāʻano o kahi kamepiula.

Ma kēia mau polokalamu e hāʻawi iāʻoe eʻike i ka hua'ōlelo BIOS, e noʻonoʻo wau i keʻano maʻalahi me ka hoʻohanaʻana i ka Speccy ponoʻole, ka mea hiki iāʻoe ke hoʻoiho mai ka pae hiwahiwa http://www.piriform.com/speccy/download (hiki iāʻoe keʻike i ka pūnaewele paʻa ma ka papa Hana) .

Ma hope o ka hoʻoukaʻana i ka papahana a hoʻomakaʻia, eʻikeʻoe i ka puka makani me nāʻaoʻao nui o kāu kamepiula a iʻole pona. E wehe i ka "Umihana" (a iʻole Papa Papa). Ma ka puka makani me kaʻike e pili ana i ka makuahine eʻikeʻoe i ka mahele BIOS, a ma laila - kona puka a me ka lā wehe,ʻo ia ka mea e pono ai.

E hoʻohana i ka laina kauoha e hoʻoholo i ka hua'ōlelo

ʻO ke ala hope loa, aʻoi aku paha kahi maikaʻi no kekahi ma mua aʻe o nā mea'ē aʻe:

  1. E holo i ka kauoha kauoha. Hiki ke hana i kēia i nāʻano likeʻole: no ka laʻana, e kāomi i ka key Windows + R a me keʻano Kime(a laila kaomi a OK a iʻole Komo). A ma Windows 8.1, hiki iāʻoe ke kāomi i nā kī Windows + X a koho i ka laina kauoha mai ka papa koho.
  2. E komo i ke kauoha wmicnā mea kanuloaʻahihihihihihihihi aeʻikeʻoe i kaʻikepili BIOS.

Manaʻo wau he lawa nāʻano i ho'ākākaʻia e hoʻoholo ai inā iāʻoe ka'ōnaehana hope loa a inā paha e hiki ke hoʻomaikaʻi i ka BIOS - hana me ka mālama a heluhelu pono i nā kuhikuhi a ka mea hana.