Loe i nā polokalamu laulā o Lenovo IdeaPad 100 15IBY

ʻO kekahi o nā hiʻohiʻona kaulana loa o Excel ke hana me nāʻano. Mahalo i kēia hana, hana ka papahana i nāʻano helu likeʻole i nā papa. Akā, i kekahi manawa ua hoʻokomo ka mea hoʻohana i kekahi kulekele i loko o ke kamepiula, akā,ʻaʻole ia e hoʻokō i kāna kumu kūpono - ka heluʻana i ka hopena. E nānā i nā mea e pili ai, a pehea e hoʻoponopono ai i kēia pilikia.

Ka hōʻoiaʻana i nā pilikia helu

ʻO nā kumu o nā pilikia me ka heluʻana o nā kulehana i Excel e hiki ke hoʻokaʻawale loa. Hiki iā lākou ke kū i nā papaʻelua o nā pūnaewele, a me nāʻano hewa'ē aʻe i ka syntax.

Hanana 1: hoʻololi i ka hōʻali o nā pūnaewele

ʻO kekahi o nā kumu nui loa a Excelʻaʻole i noʻonoʻo aiʻoleʻole i ka noʻonoʻo pono i nā kumuhana i nā wā a pau,ʻo ia ka hōpili pūnaewele kūponoʻole. Inā heʻano kikokikona ke kikowaena, a laila,ʻaʻole i hoʻokōʻia ka helu o nā'ōlelo i loko o iaʻano,ʻo ia hoʻi, ua hōʻikeʻiaʻo ia he kikokikona. I nā kumu'ē aʻe, ināʻaʻole kūpono ka hōpili i kaʻolo o kaʻikepili i heluʻia, hikiʻole ke hōʻike ponoʻia ka hopena i hōʻikeʻia i loko o ke kelepona. Eʻike i kahi e hoʻoponopono ai i kēia pilikia.

  1. No kaʻikeʻana i keʻano o kekahi pūnaewele a iʻole ke kikowaena, e hele i kaʻaoʻao "Home". Ma ka pā i ka poʻomanaʻo o nā mea hanahana "Helu" Loaʻa kahi kahua no ka hōʻike 'ana i ka puka o kēia manawa. Inā he mea nui "Text",ʻaʻole e helu heluʻia ke kumukūʻai.
  2. I mea e hoʻololi ai i keʻano, e kaomi wale nō ma kēia māhele. E weheʻia ka papa inoa o nā koho koho, kahi e hiki ai iāʻoe ke koho i kahi waiwai e pili ana i keʻano o keʻano.
  3. Akā,ʻaʻole i like ka nui o nāʻano o nā kiʻi ma o ka pēpili e like me ka pukaʻike. No laila, maikaʻi e hoʻohana i ka koho koho lua. E koho i ka palena i ka pahuhopu. Hoʻomi mākou ma luna me ka pāʻani'ākau pololei. Ma ka papa helu pūnaewele, koho i kahi mea "Hōpili pūnaewele". Hiki iāʻoe ke kāomi i ke alahakaʻaoʻao ma hope o ke kohoʻana i ka pāʻani. Ctrl + 1.
  4. E weheʻia ka puka puka. E hele i kaʻaoʻao "Helu". I ka papa "Hōʻuluʻulu helu" koho i ka hōpona e pono ai mākou. Eia kekahi, ma kaʻaoʻao'ākau o ka puka makani, hiki iāʻoe ke koho i keʻano o ka hōʻike o kahi kiko'ī. Ma hope o ka kohoʻana, e kaomi i ke pihi "OK"ma lalo nei.
  5. E koho i kekahi i kekahi me nā pūnae kahi i heluʻoleʻia ai ka hana, a no ka ho'āla houʻana, e kaomi i ke kīhaha hana F2.

I kēia manawa, e heluʻia ke kumukūnae ma ka papa kūpono me ka hopena i hōʻikeʻia i loko o ke kele i hoʻopaʻaʻia.

Hanana 2: Hoʻopilikia i keʻano "hōʻike hanana"

Akāʻo ke kumu paha ma kahi o nā hopena o ka heluʻana i ka hōʻikeʻiaʻana o kāu mau'ōlelo,ʻo ka'ōnaehana ka'ōnaehana "Hōʻike Hōʻuluʻulu".

  1. No ka ho'āʻana i ka hōʻike o nā totals, e hele i kaʻaoʻao "Formulas". Ma ka pā i ka poʻomanaʻo o nā mea hanahana "Nā Kaulike Kūlana"inā pāʻoi "Hōʻike Hōʻuluʻulu" hana, a laila kaomi.
  2. Ma hope o kēia mau hana, e hōʻike hou nā pūnaewele i ka hopena ma mua o ka syntax o nā hana.

Māhele 3: Hoʻoponopono i ke kuhi hewa

Hiki ke hōʻikeʻia kekahi kumukūʻai he kikokikona inā ua hewa kāna hōʻailona, ​​e like paha, inā eʻikeʻia ana a loli paha kahi leka. Ināʻoe i komo me ka lima,ʻaʻole ma waena Wizard Kaulike, 'aʻole paha. ʻO kahi kuhi hewa loa i pili i ka hōʻikeʻana i kahi'ōlelo e like me ke kikokikona he wahi ma mua o ka hōʻailona "=".

I kēlā mau hihia, ponoʻoe e nānā pono i ka hōʻailona o kēlā mau kulekele i paneʻoleʻia, a hana i nā hoʻololi kūpono iā lākou.

Ka Papa Hana 4: Hoʻoponopono i ka loiloi hou

Keʻikeʻia nei paha e hōʻike ana ke kumukūʻai e hōʻike ana i ka waiwai, akā inā i ka manawa i hoʻololiʻia ai nā pūnaewele i pili me ia,ʻaʻole ia e loli iho,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole i hoʻopiliʻia ka hopena. ʻO keʻano ua hōʻoia pololeiʻoe i nā palena maʻamau i loko o kēia puke.

  1. Kaomi i kaʻaoʻao "File". ʻOiaiʻo ia ma laila, e kaomi i kahi mea "Kō koho".
  2. E weheʻia ka pukaʻaoʻao. Pono e hele i ka mahele "Formulas". Ma ka pahu kiko "Ke kuhi helu"e waiho ana ma ka piko o ka puka makani, inā ma ka pāʻani "Nā helu i loko o ka puke",ʻaʻole e hoʻonoho i kahi hoʻonohonoho "Aunoa"a laila, eia ke kumu i piliʻole ai ka hopena o ka heluʻana. E hoʻoneʻe i ke kī i kahi i makemakeʻia. Ma hope o ka hoʻonohonohoʻana i nā hoʻonohonoho i luna e mālama iā lākou ma lalo o ka pukaomi, e kaomi i ke pihi "OK".

I kēia manawa, e hoʻopau 'ia nā manaʻo a pau ma kēia puke i ka hoʻololi' ana i kekahi kumukūʻai pili.

Ke Kumu 5: kahi hewa i loko o keʻano

Inā hana ka papahana i ka heluhelu, akā, i ka hopena, hōʻikeʻia kahi hapa, a laila paha he kuhi ka mea hoʻohana i ka wā e komo ai i ka'ōlelo. ʻO keʻano o keʻano o nāʻano kūpono no ka heluʻana o nā mea i heluʻia ma loko o ka pūnaewele:

  • #NUM!;
  • #VALUE!;
  • # NULL!;
  • # DEL / 0!;
  • # N / a.

I kēia hihia, ponoʻoe e nānā i ka pololei o nāʻikepili i hoʻopaʻaʻia i loko o nā pūnaewele i kākauʻia e ka'ōlelo, inā he mau hewa i loko o ka syntax aiʻole inā he hana kūponoʻole i loko o ke kumu hoʻopili (e like me ka mahele ma ka 0).

Inā he maʻalahi ka hana, me kahi nui o nā pūnaewele i hoʻopaʻaʻia, a laila, maʻalahi ka huliʻana i nā heluʻana me kahi mea pono.

  1. E koho i ke kikowaena me ka hapa. E hele i kaʻaoʻao "Formulas". Ma ka pā i ka poʻomanaʻo o nā mea hanahana "Nā Kaulike Kūlana" e kaomi i ka pihi "E helu i keʻano".
  2. Ke weheʻia kahi puka e hōʻike ai i ka hoʻopihapiha piha. E pāomi i ka pihi "E helu" ae nānā ma o ka hoʻomākaukauʻana i kekahi kaʻina. Keʻimi nei mākou i kahi kuhi a hoʻoponopono.

E like me kāu eʻike ai,ʻo nā kumu e noʻonoʻo ai i ka Excel e noʻonoʻoʻole aiʻole i ka hoʻopili pololeiʻana i nā papahana e hiki ke kaʻawale loa. Inā ma kahi o ka heluʻana, hōʻike ka mea hoʻohana i ka hana pono'ī, a laila i loko o kēia hihia, hiki paha ke hoʻonohonohoʻia ka pūnaewele e like me ka kikokikona, aiʻole keʻano o keʻano o ka'ōlelo. Eia kekahi, hiki i ke kuhihewa ma ka syntax (e like me ke kahi o kahi ma mua o ka hōʻailona "="). Inā ma hope o ka hoʻololiʻana i nāʻikepili i loko o nā pūnaewele pili iʻole e hoʻomaikaʻi houʻia, a laila ponoʻoe e nānā i kahi e hoʻokomoʻia ai ka hōʻano hou i loko o nā papa inoa. Eia kekahi, ma kahi pinepine, ma kahi o ka hopena pololei, ua hōʻikeʻia ka hemahema i loko o ke kelepona. Maanei, ponoʻoe e nānā i nā kumukūʻai i heluʻia e ka hana. Inā loaʻa ka hewa, pono e hoʻopaʻa.