ʻO ka kōpae i kohoʻia i ka papa'awehe MBR.

I loko o kēia manual, he aha ka mea e hana ai i ka wā o kahi hoʻomaʻemaʻe maʻemaʻe o Windows 10 aiʻole 8 (8.1) mai kahi leka uila USB a iʻole ka disk ma luna o kahi kamepiula a iʻole ponaʻole paha, hōʻike ka papahana hikiʻole ke hoʻokomoʻana ma kēia disiki, no ka mea, Ma nā pūnaewele EFI, hiki ke hoʻokomoʻiaʻo Windows ma kahi kōpae GPT wale nō. Ma ke kumukānāwai, hiki ke hōʻoia kēia ma ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows 7 me kahi kākoʻo EFI, akā,ʻaʻole i loaʻa. Aia ma ka hopena o ke kauka he wikiō kahi e hōʻikeʻia i nā hiʻohiʻona a pau e hoʻoponopono ai i ka pilikia.

Hōʻike mai ka kikokikona iā mākou (ināʻaʻole maopopo kahi mea i loko o ka ho'ākākaʻana,ʻaʻohe hopohopo, e hoʻopili hou aku mākou) i kāpaeʻia eʻoe mai ka pūnaewele mākuhi a iʻole ka disk ma kahi o ka EFI (aʻaʻole ka Legacy), akā ma ka peakiko paʻakikī o kēia manawa āu e makemake ai e hoʻohui ʻO ka pūnaeweleʻaʻole kahi papaʻaina e pili ana i kēiaʻano MBR,ʻaʻole GPT (hiki kēia ma ka hōʻoiaʻana o Windows 7 aiʻole XP i kēia kamepiula, aʻo ka manawa hoʻi e hoʻololi ai i ka disikōka). No laila ke kuhi i loko o ka polokalamu hoʻonohonoho "ʻAʻole hiki iāʻoe ke hoʻokomo i ka Windows ma kahi pāhele ma ka disk." E nānā pū nō hoʻi: E hoʻouka i ka Windows 10 mai kahi pūnaewele kaʻa. Hiki paha iāʻoe ke hālāwai pū me ka hewa ma hope (ʻo ka leka ka hopena):ʻAʻole i hiki iā mākou ke hana i kahi haʻalulu hou a iʻole eʻike i kahi palepaʻana i ka wā e hoʻouka ai i ka Windows 10

ʻElua ala e hoʻoponopono ai i ka pilikia a hoʻonohonoho i ka Windows 10, 8 a iʻole Windows 7 ma kahi kamepiula a iʻole pona pona:

  1. E hoʻohuli i ka moʻokōki mai MBR a GPT, a laila e hoʻokomo i ka pūnaewele.
  2. E hoʻololi i ka kāhua kākoʻo mai ka EFI i Legacy i BIOS (UEFI) aiʻole ma ke kohoʻana ia i loko o ka menu Boot, e loaʻa ana i kahi hewa e hōʻikeʻoleʻia ka papaʻaina MBR ma ka diski.

I loko o kēia manual, e noʻonoʻoʻia nā kohoʻelua, akā i nāʻano o kēia manawa, makemake wau e hoʻohana i ka mea mua o lākou (ʻoiaiʻo ka paio e pili ana i ka meaʻoi aku ka maikaʻi aʻo ka GPT a iʻole MBR paha, aʻoi aku paha,ʻaʻole hiki ke loheʻia ka ponoʻole o GPT, ka papa pāʻani no nā kīkini koʻikoʻi a me SSD).

Ka hoʻoponoponoʻana i ka hewa "Ma nā pūnaewele EFI, hiki ke hoʻohanaʻia i Windows wale nō ma kahi pūnaewele GPT" ma ka huliʻana i ka HDD a SSD paha i GPT

 

ʻO ka hana mua e pili ana i ka hoʻohanaʻana i ka EFI-kāma (a he mau pono aʻoi aku ka haʻaleleʻana) a me ka hoʻololiʻana o ka paʻakikiʻole i ka GPT (aiʻole kona hoʻololiʻana i ka hoʻohālike) a me ka hoʻonohonoho houʻana o Windows 10 aiʻole Windows 8. Ke kākoʻo nei au i kēiaʻano, akā hiki iāʻoe ke hoʻokō ma nāʻanoʻelua.

  1. Ma ka hihia mua, e hoʻopauʻia nāʻikepili mai ka paʻakiki a SSD (mai ka'ōpae a pau, i ka wā i puʻunaueʻia i loko o nāʻokoʻa). Akāʻo kēiaʻano hana wikiwiki aʻaʻole e koi ana i kahi kālā'ē aʻe mai iāʻoe - hiki ke hana pololeiʻia i loko o ka pūnaewele Windows.
  2. ʻO ka hanaʻelua e waiho i nāʻikepili ma ka diski a ma nā māhele i luna iho, akā e koi ana i ka hoʻohanaʻana i kahi papahana piliʻole aʻekolu a me ka hoʻopaʻaʻana o kahi kōpae kāleka paha me kēia polokalamu.

Eʻike i ka hoʻololi o kaʻikepili GPT

Inā makemakeʻoe i kēia hana, a laila, e kaomi iā Shift + F10 ma ka papahana Windows 10 a 8 paha, e weheʻia ke laina kauoha. No ka laptops, ponoʻoe e kaomi iā Shift + Fn + F10.

I ka lae kauoha, e hoʻokomo i nā kauoha ma keʻano, e hoʻokau i ke Komo ma hope o kēlā me kēia (ma lalo nei kekahi kiʻi kiʻi e hōʻike ana i ka hoʻokōʻana i nā kauoha a pau, akā he koho kekahi o nā kauoha):

  1. hoʻokaʻawale
  2. papa inoa (ma hope o ka hoʻokōʻana i kēia kauoha ma ka papa inoa o nā disks, e hoʻomaopopo i ka helu o ka'ōnaehana pūnaewele āu e makemake ai e hoʻopihapiha i Windows, a laila - N).
  3. e koho i kahi o ka N
  4. maikaʻi
  5. e hoʻololi i ka pane
  6. puka

Ma hope o ka hoʻokōʻana i kēia mau kauoha, e hoʻopau i ke kelepona kauoha, e kaomi i ka "Refresh" i ka puka koho kōpana, a laila koho i kahi wāhi i hoʻopauʻoleʻia a hoʻomau i ka hoʻouka (aiʻole hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka mea "Create". Inā hōʻikeʻoleʻia ka disikū ma ka papa inoa, e hoʻomaka hou i ke kamepiula mai ka pūnaewele USB hoʻonāuki a iʻole kaʻike Windows a hoʻi hou i ke kaʻina hana.

Hōʻoia 2018: hiki a hiki wale i ka polokalamu hoʻonohonoho e holoi i nā paukū'ē aʻe me kaʻole o ka peke, koho i kahi hakahakaʻole a kaomi "Next" - e hoʻololi kopeʻia ka disk i ka GPT a e hoʻomauʻia ke kāpili.

Pehea e hoʻololi ai i kahi disk mai MBR i GPT me ka loaʻaʻole o kaʻikepili

ʻO ka hanaʻelua, inā he mauʻikepili ma ka paʻakiki iʻoleʻoe e makemake e nalowale ma kekahiʻano i ka manawa o ke kauʻana o ka pūnaewele. I kēia hihia, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā polokalamu'ē aʻe, a no kēia kūlana kūikawā, ke kahapai nei wau i ka Minitool Partition Wizard Bootable,ʻo ia ka ISO hoʻohuiʻia me kahi papahana piliʻole no ka hanaʻana me nā disks a me nā māhele, a me nā mea'ē aʻe, hiki ke hoʻololi i ka disk i GPT me kaʻole ʻikepili.

Hiki iāʻoe ke kiʻi i ke kiʻi ISO o Minitol Partition Wizard Bootable no ka meaʻokoʻa mai ka palapalaʻaoʻao o //www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html (hoʻohou: wehe lākou i ke kiʻi mai kēiaʻaoʻao, akā hiki iāʻoe ke hoʻoiho i kēia kiʻi e like me ka mea i hōʻikeʻia ke kiʻi ma lalo nei i loko o ka papahana o kēia manawa) a ma hope iho e ponoʻoe e puhi ia mea i kahi CD a iʻole e hoʻokomo i kahi pūnaewele flash USB (no kēia kiʻi ISO, i ka hoʻohanaʻana i ka pahu EFI, e kope wale i nā mea o kēia kiʻi i kahi pūnaewele flash flash i hoʻolakoʻia ma FAT32. ua pilikia i ka BIOS).

Ma hope o ka hoʻokuʻiʻana mai ka papa hoʻokipa, e koho i ka hoʻolālā papahana, a ma hope o ka hoʻomakaʻana, e hana i kēia mau hana:

  1. E koho i ka'ōkuhi āu e makemake ai e hoʻohuli (ʻaʻole kahi kaena ma ia mea).
  2. Ma ka'āpana hema, koho "Convert MBR Disk i GPT Disk".
  3. E kaomi i Apply, e pane i ka ioe a me ka kali a hiki i ka hoʻopauʻana o ka hoʻohuli (e hilinaʻi ana i ka nui a me ka hoʻohanaʻana i kahi kōpae, hiki ke lōʻihi ka manawa).

Inā ma ka kaʻinaʻelua e loaʻa iāʻoe kahi leka hoʻomaopopo i ka'ōnaeho o ka'ōpili a hikiʻole ke hoʻololiʻana, a laila hiki iāʻoe ke hana i kēia mau mea e hiki ai ke huli a puni:

  1. E ho'ākāka i ka pāhele me ka hoʻohana o Windows, ma 300-500 MB a loaʻa i ka hoʻomaka o ka diski.
  2. I ka papa kuhikuhi papaha, e kaomi i "holoi" a laila e hoʻohana i ka hana me ka pākuhi Palekana (hiki iāʻoe ke hoʻokomo koke i kahi pāhele hou ma kona wahi ma lalo o ka bootloader, akā ma ka pūnaewele kōnae FAT32).
  3. Eia hou, e koho i nā papa 1-3 iʻole e hoʻololi i kahi disk i ka GPT i hana muaʻia i kahi kuhi.

ʻO kēlā mea. I kēia manawa, hiki iāʻoe ke hoʻopau i ka papahana, e kāpae i ka pūnaewele hoʻonohonoho Windows a hoʻokomo i ka hoʻonohonohoʻana, hiki i kahi hoʻokomo "kahi hewa" ma kēia diskiʻole no ka mea ua loaʻa kahi papa MBR ma kahi kōnae i hoʻokaʻawaleʻia ma luna o nā pūnaewele EFI. e paʻa kaʻikepili.

ʻO ka hōʻike wikiō

Hoʻopaʻaʻia ka hewa ma kahi o ka hoʻonohonohoʻana me ka hoʻohuliʻoleʻana o ka faila

ʻO ka lua o ka ala e hoʻopau ai i ka hewa Ma nā pūnaewele Windows EFI, hiki iāʻoe ke hoʻopili wale ma kahi kōpae GPT ma ka polokalamu hoʻonohonoho Windows 10 a 8 paha - mai hoʻohuli i ka disk i GPT, akā hoʻololi i ka pūnaewele i kahi EFI.

Pehea e hana ai:

  • Inā hoʻomakaʻoe i kāu kamepiula mai kahi pūnaewele flash USB kelepona, e hoʻohana i ka Menu Boot e hana i kēia a kohoʻia i ka hoʻohuliʻana i ke kikowaena me kāu kāpena USB me kaʻole UEFI maka, a laila e lilo ke kālou i keʻano Legacy.
  • Hiki iāʻoe keʻano like i loko o ka hoʻonohonoho BIOS (EUFI) ma kahi mua i kahi pūkule pūnaewele me kaʻole EFI a iʻole UEFI paha ma kahi mua.
  • Hiki iāʻoe ke hoʻololi i ka mode boot eFI i nā koina UEFI, a hoʻouka i ka Legacy a iʻole CSM (Kūlana Hoʻolālā Palekana), no ka mea, inā hoʻohulaʻoe mai kahi CD.

Inā ma kēia hihia e hōʻole ke komipihi i ka kāleka, e hōʻoia ua paʻa ka hana Secure Boot i kāu BIOS. Hiki iā ia ke nānā ma nā kikowaena e like me ka wae o OS - Windows a iʻole "Non-Windows", ponoʻoe i ka lua o ka koho. E heluhelu hou: pehea e hoʻopau ai i ka Boot Boot.

I koʻu manaʻo, ua noʻonoʻo wau i nā koho a pau e hoʻoponopono ai i ka hapa i ho'ākākaʻia, akā inā e heleʻole kahi mea e hana ai, e noi - e ho'āʻo wau e kōkua me ka hoʻonohonohoʻana.