Pehea e hoʻouka ai i Windows

Ma mua o kou hoʻomakaʻana e hana me kekahi kamepiula a papona paha, ponoʻoe e hoʻokomo i kahi pūnaewele hana ma laila. Nui ka nui o nā pūnaehana hana a me ko lākou mau mana, akā i loko o kēiaʻatikala, e nānā kākou i kahi e hoʻouka ai i Windows.

I mea e hoʻokomo ai i ka Windows ma kahi PC, ponoʻoe e lawe i kahi kāpili disk a iʻole ke kani uila USB. Hiki iāʻoe ke hana iāʻoe iho ma ke kākauʻana i ke kiʻi pūnaewele ma luna o ka pāpāho me ke kōkuaʻana o nā lako polokalamu. Ma nā māhele e pili nei e hiki iāʻoe keʻike i nā kuhikuhi kiko'ī e pili ana i ka hanaʻana i nā pūnaewele hoʻolālā no nā mana likeʻole o ka OS:

E nānā hoʻi:
Ke hanaʻana i kahi pū puhi lele ma o nā papahana likeʻole
Pehea e hana ai i kahi polokalamu kelepona'olepaʻo Windows 7
Pehea e hana ai i kahi polokalamu kelepona'olepaʻo Windows 8
Pehea e hana ai i kahi polokalamu kelepona'olepaʻo Windows 10

ʻO Windows ma keʻanoʻo ka OS nui

E nānā!
Ma mua o kou hoʻomakaʻana i ka hoʻokomoʻana i ka OS, eʻike ponoʻaʻoleʻaia nā faila koʻikoʻi ma ka māmā C. Ma hope o ka hoʻoukaʻana,ʻaʻole kahi mea i koe wale nō ma kēia pūnaewele.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻonohonoho ai i ka BIOS e kāleka mai nā'ōkuhi kiʻi

ʻO Windows xp

Hāʻawi mākou i ke kuhikuhi pokole e kōkua iāʻoe e hoʻokomo i ka XP XP:

  1. ʻO ka kaʻina mua,ʻo ia ke hoʻopau i ka computer, e hoʻokomo i ka media i loko o kekahi māhele a e hou i ka PC. Ma ka hoʻoihoʻana, e hele i ka BIOS (hiki iāʻoe ke hana i kēia me nā kī F2, ʻO Del, 'Ap aiʻole kekahi koho'ē aʻe, e pili ana i kāu polokalamu).
  2. Ma ka papa e hōʻikeʻia, e huli i kahi hua'ōlelo i loaʻa i ka hua'ōlelo "Boot", a laila e hoʻokumu i ka pahu ma mua o ka pāpāho, me ka hoʻohanaʻana i nā kī keyboard F5 a F6.
  3. E haʻalele i ka BIOS ma ke kāomiʻana F10.
  4. Ma ka papa e hiki mai ana, eʻikeʻia ka puka e wikiwiki aiʻoe e kau i ka pūnaewele. Kaomi E komo ma ka papa keyboard, a laila eʻae i kaʻaelike o ka laikini me ke kī F8 a ma ka hopena, koho i ka mahele e hoʻokomoʻia ai ke kikowaena (ma ke kuhi,ʻo ia ka disk Me). Ke hoʻomanaʻo hou nei mākou e pau ana nāʻikepili mai kēia māhele. Hoʻoholo wale ia no ka kaliʻana i ka hoʻokomoʻana e hoʻopau a hoʻonohonoho i ka pūnaewele.

Hiki keʻike houʻia nā mea kiko'ī e pili ana i kēia kumuhana ma ka loulou ma lalo nei:

Kaʻohi: Pehea e hoʻouka ai i kahi pūnaewele flash XP XP

Windows 7

I kēia manawa, e noʻonoʻo i ke kaʻina hana o ka Windows 7, hiki ke maʻalahi aʻoi aku ka maʻalahi ma mua o ka hihia o XP:

  1. E hoʻokuʻu i ka PC, e hoʻokomo i ka pūnaewele kelepona i loko o ka pūmole liʻiliʻi a komo i loko o ka BIOS i ka hoʻoukaʻana i ke kikowaena me ke kīhi papa kuhikuhi (F2, ʻO Del, 'Ap aiʻole kekahi).
  2. A laila i ka papa wehe, e huli i ka mahele "Boot" aiʻole ka helu "Pūnaewele Pōhaku". Maanei, ponoʻoe e kuhikuhi a iʻole e hoʻokomo i ka pahu mua i kahi pūkoi uila me ka mahele.
  3. A laila haʻalele i ka BIOS, e mālama i nā hoʻololi ma mua o kēia (pākuhi F10), a hoʻomaka hou i ke kamepiula.
  4. ʻO ka hana hou eʻikeʻoe i ka puka ma kahi e noiʻia aiʻoe e koho i ka'ōlelo hoʻonohonoho, ka manawa manawa a me ka hoʻonohonoho. A laila ponoʻoe eʻae i kaʻaelike o ka laikini, koho i keʻano o ka hoʻokomo - "Hoʻopiha piha" a ma ka hopena, e kuhikuhi i ka mahele kahi i hoʻokomo ai mākou i ka pūnaewele (ma ka laka,ʻo kēia ka diski Me). ʻO kēlā mea. E kali a hiki i ka hoʻopauʻiaʻana o ka hoʻonohonohoʻana a hoʻonohonoho i ka OS.

ʻO ka hoʻonohonohoʻana a me ke hoʻonohonohoʻana o ka pūnaehana hoʻonohonoho pūnaewele, ua ho'ākākaʻia ma nā mea kiko'ī ma ka'apamu ma hope nei, a mākou i paʻi mua ai:

Leʻaleʻa: Pehea e hoʻouka ai i ka Windows 7 mai kahi pūnaewele kaʻa

E nānā hoʻi i: Windows 7 Hoʻomaka Haʻikena Haʻawina mai ke kiʻi Flash Flash

Windows 8

ʻO ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows 8 he mau liʻiliʻi liʻiliʻi mai ka hoʻonohoʻiaʻana o nā mana o nāʻaoʻao'ē aʻe E nānā i kēia kaʻina hana:

  1. Eia hou, e hoʻomaka me ka hoʻohuliʻana, a laila huli i ka PC a e komo i ka BIOS me nā kīika kūikawā (F2, 'Ap, ʻO Del) a hiki i ka wā i piʻi mua ai ke kikowaena.
  2. Hōʻike mākou i ka kāleʻa mai ka pūpana lele ma kahi kūikawā ʻO ka papa koho papa hoʻohana i nā ki F5 a F6.
  3. Pana F10e haʻalele i kēia mahele a e hoʻomaka hou i ke kamepiula.
  4. ʻO ka mea hou āu eʻike ai, he puka makani kahi e pono aiʻoe e koho i ka'ōlelo pūnaewele, ka manawa manawa a me ka papaʻaoʻao papa. Ma hope o ke kaomiʻana i kahi pihi "E hoʻokomo" Ponoʻoe e komo i kahi kī hua inā loaʻa iāʻoe. Hiki iāʻoe ke pākuʻi i kēia anuu, akā, aia kekahi mau palena i ka manaʻoiʻole o Windows. A laila mākou eʻae i kaʻaelike o ka laikini, koho i keʻano o ka hoʻokomoʻana "Kānana: ke kauʻana wale nō", ke kuhikuhi nei mākou i ka paukū e hoʻokomoʻia ai ke kikowaena ae kali.

Hoʻokuʻu mākou iāʻoe i kahi loulou i kaʻikepili kiko'ī e pili ana i kēia kumuhana.

Leʻaleʻa: Pehea e hoʻouka ai i ka Windows 8 mai kahi'ōpala flash

ʻO Windows 10

Aʻo ka'ōnaehana hou loa o ka OSʻo Windows 10. Aia ma kahi o ka hoʻonohonohoʻana o ke kikowaena i kaʻewalu:

  1. Me ka hoʻohanaʻana i nā kī kūikawā, e hele i ka BIOS a nānā ʻO ka papa koho papa aiʻole he wahi wale nō i loaʻa ka hua'ōlelo Hoʻopuka
  2. Hōʻike mākou i ka download mai ke kele uilaʻo USB me ka hoʻohanaʻana i nā kī F5 a F6a laila e haʻalele i ka BIOS ma ke kaomi F10.
  3. Ma hope o ka hoʻopili houʻana, ponoʻoe e koho i ka'ōnaehana pūnaewele, ka manawa manawa a me ka papaʻaoʻao papa. A laila kaomi i ke pihi "E hoʻokomo" ae hōʻoia i kaʻaelike o ka laikini hope. Hoʻomaka e koho i keʻano o kahi hoʻokomo (no ka hoʻokomoʻana i kahi pūnaewele maʻemaʻe, koho i kēlā mea "Kānana: Ka Papa Palekana Windows") a me ka paku e kau ai ka OS. I kēia manawa, e kali wale ana no ka hoʻopauʻana i ke kauʻana a hoʻonohonoho i ka pūnaewele.

Inā loaʻa iāʻoe kekahi mau pilikia i loko o ka hoʻokomo, hāʻawi mākou iāʻoe e heluhelu i kēia huahana:

E nānā pū:ʻaʻole i hoʻokomoʻiaʻo Windows 10

Hāʻawi mākou i ka Windows ma ka mīkini mama

Inā ponoʻoe e hoʻokau i Windowsʻaʻoleʻo ia ka pūnaehana hana nui, akā no ka hoʻokolohua aʻike paha, a laila hiki iāʻoe ke hoʻokomo i ka OS ma kahi mīkiniʻoihana.

E nānā hoʻi: E hoʻohana a hoʻonohonoho i VirtualBox

I mea e hoʻonoho ai i Windows ma keʻano he polokalamu hana kamepiula, ponoʻoe e hoʻonoho mua i kahi mīkini maomao (aia kahi papahana kūikawā VirtualBox). Pehea e hana ai i kēia ma kaʻatikala, ka loulou a mākou i waiho iki aku ai.

Ma hope o ka hanaʻana o nā kūlana, ponoʻoe e hoʻouka i ka pūnaehana hana e makemakeʻia. ʻO kona hoʻokomoʻana ma VirtualBoxʻaʻole ia e like me keʻano o ka hoʻonohonohoʻana i ke kaʻina hana o OS. Ma lalo nei eʻikeʻoe i nā loulou i nāʻatikala e hōʻike i keʻano pehea e hoʻomohala ai i kekahi mau polokalamu o Windows ma kahi mīkini maʻamau:

Nā Haʻawina:
Pehea e hoʻouka ai i Windows XP ma VirtualBox
Pehea e hoʻouka ai i ka Windows 7 ma VirtualBox
Pehea e hoʻouka ai i ka Windows 10 ma VirtualBox

Ma kēiaʻatikala, nānā mākou i keʻano o ka hoʻohuiʻana i nāʻano likeʻole o Windows ma keʻanoʻo ka pilikino manu nui a me ka manuhiri. Manaʻo mākou ua hiki iā mākou ke kōkua iāʻoe me kēia pilikia. Inā he mau nīnau kāu - eʻoluʻoluʻoe e nīnau iā lākou i nā'ōlelo, e pane mākou iāʻoe.