5 nāʻenehana Windows e pili ana i ka mea maikaʻi eʻike

I ka Windows, aia kekahi mau mea hiki ke hoʻohana waleʻia me ka laina kauoha, no ka meaʻaʻole lākou i loaʻa ka palapala me kahi kiʻina kiʻi. ʻO kekahi mau mea'ē aʻe, me ka nānā aku i ka papahana kiʻi i hiki ai, hiki ke maʻalahi ke holo i ka laina kauoha.

ʻOiaʻiʻo,ʻaʻole hiki iaʻu ke kākau i kēia mau kauoha a pau, akā e ho'āʻo wau e haʻi iāʻoe e pili ana i ka hoʻohanaʻana i kekahi o lākou e hoʻohana wau iaʻu iho.

Ipconfig - he ala wikiwiki eʻike i kāu IP pane ma ka pūnaewele a iʻole ka pūnaewele kūloko

Hiki iāʻoe keʻike i kāu IP mai ka papa kuhi aiʻole e ke kipaʻana i kahi pae pūnaewele ma ka pūnaewele. Akā,ʻoi aku ka wikiwiki e hele i ka laina kauoha a komo i ke kauoha ipconfig. Me nā koho'ē aʻe no ka hoʻohuiʻana i ka pūnaewele, hiki iāʻoe keʻike i nāʻikepili e pili ana i kēia kauoha.

Ma hope o ka komoʻana i laila,ʻikeʻoe i ka papa inoa o nā pūnaewele pūnaewele a pau i hoʻohanaʻia e kāu kamepiula:

  • Inā pili ka pūnaewele i ka Pūnaewele ma o ka mea kelepona Wi-Fi, a laila ka puka nui ma nā pilina pili i hoʻohanaʻia e kamaʻilio me ke alalai (wireless a iʻole Ethernet) ka helu kahi e hiki ai iāʻoe ke komo i nā koho o ka mea hoʻopuka.
  • Inā kāu pūnaewele ma kahi pūnaewele kūloko (inā e pili ana ia i ke alalai, aia ia ma kahi pūnaewele kūloko), a laila hiki iāʻoe keʻike i kāu IP pane ma kēia pūnaewele ma ka'āpana kūpono.
  • Inā hoʻohana kāu kamepiula i kahi PPTP, L2TP a PPPoE paha, a laila hiki iāʻoe keʻike i kāu IP address ma ka Pūnaewele i loko o nā pūnaewele pili (akā,ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i kahi pūnaewele e hoʻoholo i kāu IP mauka ma ka Pūnaewele, no ka mea, ma kekahi mau hoʻoponopono i hōʻikeʻia ka IP i ka wā hikiʻole i ka command ipconfig ke kūlike me ia).

ipconfig / flushdns - holoi i ka peke DNS

Inā hoʻololiʻoe i ka anakuke kikowaena DNS ma nā pūnaewele pili (e like me ka hopena o nā pilikia e wehe ana i kahi kahua), a iʻikeʻoe i kekahi hewa e like me ERR_DNS_FAIL a iʻole ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED, a laila hiki paha ke hoʻohana i kēia kauoha. ʻO ka meaʻoiaʻiʻoʻo ka wā e hoʻololi ai nā DNS, hikiʻole i Windows ke hoʻohana i nā nūhou hou, akā e hoʻomau i ka hoʻohanaʻana i nā mea i mālamaʻia ma ka hale. Pūʻulu ipconfig / flushdns ʻike i ka inoa o ka inoa ma Windows.

Ping a tracert - he ala wikiwiki eʻike i nā pilikia o ka pūnaewele

Inā loaʻa iāʻoe nā pilikia e komo i kahi pūnaewele, nāʻano likeʻole o ka mea hoʻopuka aiʻole nā ​​pilikia'ē aʻe me ka pūnaewele a iʻole ka Pūnaewele, hiki ke hoʻohana i nā kauoha ping a tracert.

Ināʻoe e hoʻokomo i kahi kauoha ping yandex.u, Hoʻomakaʻo Windows e hoʻouna i nā paena i ka helu o Yandex, i ka wā e loaʻa ai iā lākou, e hoʻomaopopo ke kikowaena mamao i kāu kamepiula e pili ana iā ia. No laila, hiki iāʻoe keʻike i ka piʻiʻana o nā pākeke, ka hapa hea o lākou i nalowale a me ka wikiwiki o ka hoʻololiʻana. ʻO ka manawa pinepine e hele mai kēia kauoha ma ka hoʻohanaʻana i kahi mea alakaʻi, inā, iʻole,ʻaʻole hiki iāʻoe ke komo i kona mau kikowaena.

Pūʻulu kūkala hōʻike i ke ala o nā paʻi i hoʻounaʻia i ka wahi e holo ai. I ka hoʻohanaʻana iā ia, no ka laʻana, hiki iāʻoe ke hoʻoholo i kahi o ka heluʻana o ka hoʻopiʻiʻana i ke kūʻana.

netstat -an - hōʻike i nā pūnaewele pūnaewele a me nā awa

Hoʻohana ka waihona netstat a hiki iāʻoe keʻike i ka'ikepiliheluʻikepili ka nui loa (i ka hoʻohanaʻana i nā'ōlelo hoʻohālikelike likeʻole). ʻO kekahi o nā meaʻoi loa o ka hoʻohanaʻana,ʻo ia ke holo i ke kauoha me ke kī nui -an, kahi e wehe ai i ka papa inoa o nā kākoʻo pūnaewele pūnaewele a pau ma luna o ka kamepiula, nā awa, a me nā IP mau IP mai kahi e hanaʻia ai nā hono.

telnet e hoʻohui i nā pūnaewele telnet

No ka paʻakikī,ʻaʻole i hoʻokomoʻia ka mea kūʻai no Telnet i Windows, akā hiki iāʻoe ke hoʻouka i loko o ka papahanaʻo "Programmes and Features". Ma hope o kēlā, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ke kauoha telnet e hoʻohui i nā kikowaena me ka hoʻohanaʻole i nā polokalamu hoʻohanaʻekolu.

ʻAʻole kēia mau kauoha a pau i hiki iāʻoe ke hoʻohana ma Windows aʻaʻole nā ​​koho a pau no kā lākou hoʻohanaʻana, hiki iāʻoe ke hoʻopuka i ka hopena o kā lākou hana i nā waihona,ʻaʻole ma ka laulā kauoha, akā mai ka pahu diaka Hoʻoholo a me nā mea'ē aʻe. No laila, inā makemakeʻoe i ka hoʻohana ponoʻana i nā kauoha Windows, aʻaʻole i lawa kaʻikepili maʻamau i hōʻikeʻia maʻaneʻi no nā poʻe novice, ke'ōlelo nei au eʻimi i ka pūnaewele.