Ke hoʻokomo nei i ka Windows 10 ma kahi MBR a me ka disg a GTP me BIOS a iʻole UEFI: nā kuhikuhi, nā'ōlelo aʻo, nā'ōlelo hoʻohui

ʻO nā mea e pono aiʻoe e hana ma mua o kāu hoʻonohoʻana i ka Windows 10 e hilinaʻiʻia ma kahi o ka BIOS e hoʻohanaʻia e kou motherboard a me keʻano o kahi diski māka i hoʻonohoʻia ma ka kamepiula. Ma ka nānāʻana i kēiaʻikepili, hiki iāʻoe ke hoʻokumu i ka pākuʻi kaupili kūpono a hoʻololi pono i nā hoʻonohonoho BIOS a iʻole UEFI BIOS.

ʻO ka mea

  • Pehea eʻike ai i kaʻano o kahi diskiʻoʻoleʻa
  • Pehea e hoʻololi ai i keʻano o kahi diski paʻakikī
    • Ma o ka hoʻoponopono kōpae
    • E hoʻohana i ka hoʻoponopono kauoha
  • Ka hoʻoholo i keʻano o motherboard: UEFI a iʻole BIOS
  • E hoʻomākaukau i Media Media
  • ʻO ke kaʻina hana
    • Video: ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele ma kahi diski GTP
  • Nā pilikia hoʻonohonoho

Pehea eʻike ai i kaʻano o kahi diskiʻoʻoleʻa

Hoʻokomo pinepineʻia nā kaakiki pa'ū iʻeluaʻano:

  • MBR - kahi diski i loaʻa kahi pahu i ka nui o - 2 GB. Inā uaʻoi aku ka nui o kēia pūnaewele, hikiʻole i nā megabytes'ē aʻe ka hoʻohanaʻoleʻia i loko o ka waihona,ʻaʻole e hiki ke puʻunaue i waena o nā māhele o ka diski. Akāʻo nā mea maikaʻi o kēiaʻano ke kākoʻo o nā pūnaeke 64-bit a me 32-bit. No laila, inā loaʻa iāʻoe kekahi pūnaehana hoʻokahi-nui e kākoʻo ana i kahi OS 32-bit, hiki iāʻoe ke hoʻohana wale i MBR;
  • ʻAʻole i loaʻa i kahi disame GPT kekahi palena liʻiliʻi i ka nui o ka hoʻomanaʻo, akā i ka manawa hoʻokahi wale nō e hiki ke hoʻonohonohoʻia i kahi polokalamu 64-bit ma ia mea, aʻaʻole nā ​​papahana e kākoʻo i kēia hohonu hohonu. Ke hoʻokomoʻia nei ka pūnaewele ma kahi diski me ka hoʻohaunaele GPT e hiki ke hana wale inā he puka hou BIOS - UEFI. Inā hoʻokomo ka papa i kāu polokalamuʻaʻole i kākoʻo i ka'ōkuhi pololei, a lailaʻaʻole e hoʻohanaʻia kēia hōʻailona noʻoe.

No kaʻikeʻana i keʻano o ka manawa e holo nei kāu'ōpili, ponoʻoe e hele i kēia mau hana i lalo:

  1. E hoʻonui i ka puka "Holo", e paʻa ana i ka hui pū o nā kīhana Win + R.

    E wehe i ka puka "Holo", e paʻa anaʻo Win + R

  2. E hoʻohana i ka kauoha discargmt.msc e hoʻololi i ka papa hana'ōpala a me ka papa hana papa.

    E holo i ka command diskmgmt.msc

  3. E hoʻonui i nā pono pūnaewele.

    Wehe mākou i nā waiwai o ka'ōpiko paʻakikī

  4. I ka puka i weheʻia, e kaomi i ka "Tom"ʻaoʻao a, inā pauʻole nā ​​laina a pau, e hoʻohana i ke pihi "Hoʻopiha" e hoʻopihapiha.

    E kaomi i ke pihi "Hoʻopiha"

  5. ʻO ka laina "Mahele Wā" i loko o kaʻike e pono ai iā mākou -ʻo ia keʻano o ka māheleʻana o ka māka.

    Ke nānā nei mākou i ke koʻikoʻi o ka string "Style Section"

Pehea e hoʻololi ai i keʻano o kahi diski paʻakikī

Hiki iāʻoe ke hoʻololi i keʻano o ka diski paʻakikī mai MBR a GPT a iʻole paha ma ka huliʻana i nā mea hana i kūkuluʻia ma loko o ka Windows, ināʻaʻole hiki ke kāpae i ka māhele nui o ka diski -ʻo ka pūnaehana kahi i hoʻokomoʻia ai ka'ōnaehana hana. Hiki ke holoiʻia i nā meaʻelua wale nō: inā hoʻohui likeʻia kaʻili i hoʻohuliʻia aʻaʻole i komo i loko o ka'ōnaehana pūnaewele,ʻo ia hoʻi, ua hoʻokomoʻia ma kahi kōpae'ē aʻe, a ke holo nei ka hoʻonohonohoʻana o ka'ōnaehana hou, a hiki ke hoʻopau i ka mea kahiko. Inā hoʻokaʻawaleʻia ka puiki, a laila e kūpono ke ala mua iāʻoe - ma o ka hoʻomanaʻo disk, a inā makemakeʻoe e hana i kēia hana i ka manawa o ka hoʻokomoʻiaʻana o ka OS, a laila e hoʻohana i ka kohoʻelua - e hoʻohana i ke laina kauoha.

Ma o ka hoʻoponopono kōpae

  1. Mai ka papa ipana pūnaewele, hiki ke weheʻia me ka disadgmt.msc kauoha, i hoʻokomoʻia ma ka puka "Hoʻopiha", e hoʻomaka i ka holoiʻana i nā puke a pau a me nā māhele i kēlā me kēia. Eʻoluʻolu, e hoʻopau loaʻia nāʻikepili a pau ma ka disk, no laila, e mālama i kaʻike nui i mua ma mua o ka pāpāho'ē aʻe.

    Hoʻopuka kā mākou i kahi pākahi

  2. Ke holoiʻia nā paukū a me nā volumes, ''ākau ma ka diski, pāpālua-'ā koho a kohoʻia "Huli i ...". Inā hoʻohanaʻia ka mode MBR i kēia manawa, a laila e hāʻawiʻiaʻoe i ka hoʻohuliʻana i ka type GTP, a ma kaʻaoʻao'ē aʻe. Ma hope o ka hoʻopihaʻiaʻana o ke kaʻina hoʻololi, e hiki iāʻoe ke hoʻokaʻawale i ka disk i ka helu i makemakeʻia o nā māhele. Hiki iāʻoe ke hana i kēia ma ka hoʻokomoʻana o Windows.

    E kaomi i ke pihi "Huli i ..."

E hoʻohana i ka hoʻoponopono kauoha

Hiki ke hoʻohanaʻia kēia koho ma ka manawa o ke kauʻana o ka pūnaewele, akā eʻoi aʻe ka maikaʻi no kēia hihia:

  1. E hoʻololi i ka papa inoa o nā disiki paʻakikī, e koho i ka disk X (kahi o X ka helu kōpae) - koho i kahi disakena, a laila e hoʻololiʻia ma hope mai, maemae - holoi i nā māhele a pau a me nāʻike a pau mai ka diski he paepae kūpono no ka hoʻololiʻana.
  2. ʻO ka kauoha hope loa e hoʻomaka ai ka hoʻohuliʻana e hoʻololiʻia ai ka mbr a iʻole ka'ōwili, e like me kaʻano o ka hoʻohuli houʻiaʻana o kaʻili i. E hoʻopau, e hoʻopuka i ka kauoha puka e haʻalele i ke kauoha kauoha, a hoʻomau i ka hoʻonohonoho pūnaewele.

    Ho'ʻemaʻe mākou i ka puʻupuʻi paʻakiki mai nā'āpana a hoʻololi iā ia.

Ka hoʻoholo i keʻano o motherboard: UEFI a iʻole BIOS

Hiki keʻikeʻia nāʻike e pili ana i keʻano e hana ai kāu mūkini, EUFI a iʻole BIOS ma ka Pūnaewele, e nānā ana i kāna hōʻailona a me nāʻike'ē aʻe e pili ana i ka motherboard. Inā hikiʻole kēia, a laila e hoʻopau i ka computer, e hoʻololi a ma ka wā o kaomi paomi i ka kī holoi ma ka papa keyboard e komo i kahi papa koho. Inā ke kiʻikuhi o ka papa kuhikuhi e wehe ana i nā kiʻi, nā kiʻi, a iʻole nā ​​hopena, a laila i kāu hihia e hoʻohanaʻia kahi polokalamu BIOS hou - EUFI.

ʻO UEFE kēia

Ināʻole, hiki iā mākou ke hoʻoholo e hoʻohanaʻia ana ka BIOS.

ʻO kēia keʻano o ka BIOS.

ʻO kaʻokoʻa wale nō ma waena o ka BIOS a me ka UEFI āu e hālāwai ai i ka hoʻonohonohoʻana i kahi polokalamu hana hou,ʻo ia ka inoa o ka mea paʻi kiʻi i loko o ka papa inoa papa. No ka hoʻomakaʻana o ke kamepiula mai ka pūnaewele hoʻonohonoho hoʻonohonoho a iʻole ka disk i hanaʻia eʻoe,ʻaʻole i ka puʻupuʻu paʻakikī, e like me ke kuhiʻana, ponoʻoe e hoʻololi i ka papa kauoha ma ka BIOS a iʻole UEFI paha. Ma BIOS, pono ka inoa mua o ka mea kāpili, me kaʻole o nā prefix a me nā mea hou, a ma EUFI -ʻo kahi mua e pono aiʻoe e hoʻokomo i ka'apena, e hoʻomaka ana kona inoa me UEFI. ʻAʻohe mea'ē aʻe a hiki i ka pauʻana o ka hoʻonohonohoʻana.

Hoʻonoho mākou i ka mea hoʻokomo paʻi mua

E hoʻomākaukau i Media Media

No ka hanaʻana i ka media e pono anaʻoe:

  • ke kiʻi o kahi pūnaewele kūpono, ponoʻoe e koho ma muli o ka bitness o ka processor (32-bit aiʻole 64-bit), keʻano o kahi diski koʻikoʻi (GTP aiʻole MBR) a me keʻano kūpono o ka pūnaewele noʻoe (home, lōʻihi, a pēlā aku);
  • ka'ōwili kīkole aiʻole ka makani lele,ʻaʻole i emi iho i ka 4 GB;
  • kahi hoʻolālā 'ekolu o ka Rufus, kahi e hoʻoponopono ai a hoʻolakoʻia ai ka pāʻoihana.

Hoʻoiho a wehe i ka palapala Rufus a, me ka hoʻohanaʻana i nāʻike i loaʻa ma luna o kaʻatikala, e koho i kekahi o kēia mau mea ma lalo: no ka BIOS a me ka MBR, no ka UEFI a me ka MBR, a no ka EUFI a me ka GPT. No ka MBR pūnaewele, hoʻololi i ka pūnaewele pūnaewele i ka NTFS hōpili, a no kahi kōpae GPR, e hoʻololi i FAT32. Mai poina e kuhikuhi i ke ala i ka pūnaewele me ke kiʻi o ka pūnaewele, a laila kaomi i ka pihi "Hoʻomaka" a kali ka hana e hoʻopau.

E hoʻonoho i nā kuhikuhina kūpono no ka hanaʻana i nāʻikena

ʻO ke kaʻina hana

No laila, inā ua hoʻomākaukauʻoe i ka media media, eʻikeʻoe i keʻano o ka pūnaewele a me ka BIOS e loaʻa iāʻoe, a laila hiki iāʻoe ke hoʻouka i ka pūnaewele:

  1. E hoʻokomo i ka media i loko o ka kamepiula, e hoʻopau i ke kumuhana, e hoʻomaka i ka hana mana, e hoʻokomo i ka BIOS a iʻole UEFI a hoʻonoho i ka media i kahi mua ma ka papa inoa papa. Eʻike hou aku i kēia ma ka paukū "E hoʻoholo i keʻano o motherboard: UEFI a iʻole BIOS", i loaʻa ma luna o kaʻatikala hoʻokahi. Ma hope o kou hoʻopauʻana i ka papa inoa download, e mālama i nā hoʻololi āu i hana a haʻalele i ka menu.

    E hoʻololi i ka papa kauoha ma BIOS a iʻole UEFI

  2. E hoʻomaka ke kaʻina hana hoʻonohonoho, e koho i nā mākuʻina a pau āu e makemake ai, nā'ōnaehana pūnaewele a me nā pono e pono ai. Ke hoʻoikaikaʻiaʻoe e koho i kekahi o nā ala e hahai nei, kahi hōʻano hou a i kahi hoʻonohonoho lima paha, e koho i ka kohoʻelua no ka loaʻaʻana o ka manawa e hana ai me nā māhele o ka puʻupuʻu. Ināʻaʻoleʻoe e pono, hiki iāʻoe ke hoʻoikaika i ka pūnaewele.

    E koho i ka hōʻano hou a iʻole ka hoʻonohonoho lima

  3. E hoʻopiha i ke kaʻina hana hoʻonohonoho i kahi mana hana hoʻomalu no ka kamepiula. Hanaʻia, ma luna o kēia hoʻokomo o ka pūnaewele, hiki iāʻoe ke hoʻomaka e hoʻohana.

    E hoʻopiha i ke kaʻina hana

Video: ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele ma kahi diski GTP

Nā pilikia hoʻonohonoho

Inā loaʻa iāʻoe nā pilikia e hoʻouka ai i ka pūnaewele,ʻo ia hoʻi,ʻikeʻia kahi hōʻailonaʻaʻole hiki ke hoʻokomoʻia ma ka'ōpala māmā i kohoʻia, hiki ke kumu penei:

  • ka'ōnaehana pūnaewele i kohoʻoleʻia. E hoʻomanaʻo i ka holoʻana o ka OS 32-bit no nā disks GTP, a me ka 64-bit OS no nā mea hoʻohana hoʻokahi-core;
  • Ua hanaʻia kekahi kuhiʻana i ka manawa o ka hoʻokumuʻana o ka pāhana e hoʻolālāʻia, ua hewaʻole, a iʻole nā ​​kiʻi pūnaewele i hoʻohanaʻia e hana i ka pāpāho e loaʻa nā hewa;
  • ʻAʻole i hoʻokomoʻia ka pūnaewele no kaʻano o ka disk, e hoʻololi i ka hōʻali makemake. Pehea e hana ai i kēia ma ka "pehea e hoʻololi ai i kaʻano o kahi diski" kahi ma luna aʻe nei ma kaʻatikala hoʻokahi;
  • ua hanaʻia kekahi kuhi ma ka papa inoa download,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole i kohoʻia ka pāhana hoʻonohonoho i ka mode UEFI;
  • Hoʻomakaʻia ka hoʻonohonohoʻana i ka mode IDE, pono e hoʻololi i ka ACHI. Hanaʻia kēia ma ka BIOS a iʻole UEFI, ma ka mahele SATA.

Ke hoʻokomoʻana i kahi MBR a iʻoleʻole GTP disk ma kahi o UEFI a iʻole BIOS,ʻaʻole ia heʻokoʻa loa,ʻo ka mea nui,ʻo ia ke hana pono i ka mea hoʻokomo pūnaewele a hoʻonohonoho i ka papa inoa papa. ʻO nā hana i koeʻaʻole heʻokoʻa mai ka hoʻonohonohoʻana o ka pūnaewele.