Pehea e komo ai i loko o BIOS (UEFI) ma Windows 10

ʻO kekahi o nā nīnau pinepine e pili ana i nā mana hou loa o ka pūnaehana punaewele mai Microsoft, me Windows 10 - pehea e komo ai i ka BIOS. I kēia manawa, ua loaʻa pinepine ka EUFI (kahi iʻikeʻia i ka hikiʻana o kahi kiʻi kiʻi o nā hoʻonohonoho), kahi hou o ka papahana papahana, i hele mai e pani i ka BIOS maʻamau, a ua hoʻohālikeʻia no ka mea like - hoʻonohonoho i nā mea hana, nā koho koho a me ka loaʻa o kaʻike e pili ana i ka pūnaewele. .

Ma muli o keʻano o ka hoʻokomoʻiaʻana o ke kāhua wikiwiki (ʻo ia hoʻi kahi koho hibernation), ke hoʻohuliʻoe i kāu kamepiula a iʻole ponaʻole paha,ʻaʻoleʻoe eʻike i kahi kono e like me Press Del (F2) e komo i ka Setup, eʻae iāʻoe e hele i ka BIOS ma ke kāomiʻana i ke kī Del (no PC) aiʻole F2 (no ka nui o nā laptops). Eia naʻe, hiki ke maʻalahi i ka hoʻonohonoho pono.

E hoʻokomo i nā koina UEFI mai Windows 10

No ke hoʻohanaʻana i kēiaʻano, pono e hoʻokomoʻiaʻo Windows 10 i ka mode UEFI (he rule, he), a e hiki iāʻoe ke komo i loko o ka OS pono'ī, aiʻole iʻole e hōʻoia i kaʻikeʻike me kahi hua'ōlelo.

Ma ka hihia mua, e kaomi waleʻoe ma kaʻike hōʻikeʻike a koho i ka mea "All options". A laila, e wehe i ka "Update a me ka maluhia" ma nā pūnaewele a hele i ka mea "Hoʻokuʻu".

I ka hōʻohoʻiʻana, e kaomi i ka pihi "Reload Now" i ka mahele "Kōkuhi Manuahi Hoʻoilina". Ma hope o ka hoʻouka houʻana o ke kamepiula, eʻikeʻoe i kahi pale e like me (aiʻole like) i kēlā mea i hōʻikeʻia i lalo nei.

E koho i "Diagnostics", a laila - "Nānā Advanced", ma nā hoʻonohonoho kūʻokoʻa - "UEFI Firmware Settings" a, i ka hopena, e hōʻoia i kāu manaʻo ma ke kaomiʻana i ke pihi "Reload".

Ma hope o ka hoʻopili houʻana, e komo anaʻoe i loko o ka BIOS aiʻole,ʻoiaʻiʻo, i ka EUFI (kahi wale nō mākou e hana ai i ka BIOS makuahine, e hoʻomau paha i ka wā e hiki mai ana).

Inā hikiʻole iāʻoe ke komo i ka Windows 10 no nā kumu, akā, hiki iāʻoe ke komo i kaʻikeʻeʻe, hiki iāʻoe ke hele i nā hoʻonohonoho EUFI. No ka hanaʻana i kēia, ma ka nānāʻana, e kaomi i ke pihi "mana", a laila e paʻa i ka pākuhi Kuika a kaomi i ka koho "Hoʻomanaʻo" a e laweʻiaʻoe i nā koho kūikawā no ka hoʻopiliʻana i ka pūnaewele. Ua ho'ākāka houʻia nāʻaoʻao hou aʻe.

E hoʻokomo i ka BIOS i ka wā e paʻi aiʻoe i ke kamepiula

Aia kekahi hana maʻamau a kaulana kaulana e komo i ka BIOS (pono iā UEFI) - pēomi i ka kī Delete (no ka nui o nā PC) aiʻole F2 (no ka nui o nā polokalamu laptops) i ka manawa e hoʻomaka aiʻoe i ka kamepiula,ʻoiai ma mua o ka hoʻomakaʻana o ka OS. Ma keʻano kūlana, ma luna o ka papakū ma ka papakū, e kākauʻia ke kākau: Press Name_Key e komo i ka hoʻonohonoho. Ināʻaʻohe palapala e like me kēia, hiki iāʻoe ke heluhelu i nā palapala no ka papa a me ka ponaʻole, pono eʻikeʻia kēiaʻano.

No ka Windows 10,ʻo ka komoʻana i ka BIOS ma kēiaʻano ua paʻakikī ma kaʻoiaʻiʻo o ka hoʻomaka wikiwiki o ka kamepiula, aʻaʻole hiki iāʻoe ke manawa mau e kāomi ai i kēia kī (a iʻole eʻike i kahi leka e pili ana i kahi).

No ka hoʻoholoʻana i kēia pilikia, hiki iāʻoe ke hoʻopau i ka hanana wikiwiki. No ka hanaʻana i kēia, ma ka Windows 10, pākau-matau ma ka pākuhi "hoʻomaka", e koho i "Pae Mana Mana" mai ka papa koho, a koho i ka mana puna i ka papa hoʻonohonoho.

Ma ka hema, e kaomi "Hana no nā pihi mana", a ma ka pakuhi e hiki mai ana - "E hoʻololi i nā koho i loaʻaʻole i kēia manawa."

Ma lalo, ma ka mahele "Kōkuhi Mau", kāpae i ka pahu "Enable Quick Start" a mālama i nā loli. Ma hope o kēlā, hoʻohuli a hōʻano hou paha i ka lolouila a ho'āʻo e komo i ka BIOS me ka hoʻohanaʻana i ke kī i makemakeʻia.

Nānā: i kekahi mau manawa, i ka manawa e pili ana ka mea nānā i kahi kelepona wikiō,ʻaʻoleʻoe eʻike i kaʻike BIOS, a me kaʻike e pili ana i nā kī e komo ai. Ma kēia hihia, hiki ke kōkua iā ia e ka hookui houʻana i ka mea hoʻopiliʻikepili integrated (HDMI, DVI, me nā VGA ma ka motherboard pono'ī).