Pehea e komo ai i nā kikowaena o ka mea hoʻopuka

Inā makemakeʻoe e hoʻololi i kekahi mauʻano o ka mea hoʻopuka, a laila paha e hana anaʻoe i kēia ma o ka pūnaewele lawelawe pūnaewele o ka mea hoʻopuka. Aia kekahi poʻe nīnau e pili ana i keʻano e komo ai i nā hoʻonohonoho o ka mea hoʻopuka. No kēia a kamaʻilio.

Pehea e komo ai i ka hoʻopili uila D-Link DIR

ʻO ka mea mua, e pili ana i ka mea laina laulima laulā maʻamau ma ko mākou'āina: D-Link DIR (DIR-300 NRU, DIR-615, DIR-320, a me nā mea'ē aʻe). ʻO ke ala maʻamau e komo i nā kuhi kalaika D-Link:

  1. Kelepili kiʻi
  2. E komo i ka helu 192.168.0.1 ma ka pahu helu a kāpena i ka komo
  3. E komo i ka inoa inoa a me ka hua'ōlelo i makemakeʻia e hoʻololi i nā hoʻonohonoho - ināʻole, nā mea hoʻohana i ka inoa inoa a me ka admin password a admin, ma muli o ka paʻamau. Inā hoʻololiʻoe i ka hua'ōlelo, ponoʻoe e komo i kāu iho. Ma kēiaʻano, e hoʻomanaʻo i kēiaʻaʻoleʻo ia ka'ōlelo'ōlelo (ʻoiai paha paha ia) kahi i hoʻohanaʻia e hoʻohui i ke alalai me Wi-Fi.
  4. Ināʻaʻoleʻoe e hoʻomanaʻo i ka hua'ōlelo: hiki iāʻoe ke hoʻokuʻu i nā hoʻonohonoho o ka mea hoʻopuka i kahi paʻamau, a laila e loaʻa ma ka 192.168.0.1, e like pū ke komo a me ka'ōlelo lakau.
  5. Ināʻaʻole puka kahi puka ma ka 192.168.0.1 - hele i ka hapakolu o kēiaʻatikala, e wehewehe nui i nā mea e hana ai i kēia hihia.

Ma kēia me ka hoʻopau pūnaewele L-Link. Ināʻaʻole i kōkua nā helu i luna iāʻoe, aʻaʻoleʻole e komo ka polokalamu kele pūnaewele i nā kikowaena o ka mea hoʻopuka, e hele i ka hapakolu o ka mea.

Pehea e komo ai i kahi hoʻokūwaena Asus

I mea e hiki ai i ka hui koho o ka mea keleponaʻole Asus (RT-G32, RT-N10, RT-N12, a me nā mea'ē aʻe), ponoʻoe e hana i nāʻano likeʻole e like me ka mea i hala:

  1. E hoʻolālā i kekahi pūnaewele pūnaewele a hele i ka 192.168.1.1
  2. E hoʻokomo i kāu wahi a me kāu'ōlelo leka uila e komo ai i nā mea kikowaena o ka mea kelepona Asus:ʻo nāʻoihana ke hoʻomalu a mālamaʻia, a ināʻoe i hoʻololi i kāu, kāu. Ināʻaʻoleʻoe e hoʻomanaʻo i kaʻikepiliʻikepili, hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho hou i ka mea kelepona i nā hoʻonohonoho factory.
  3. Ināʻaʻohe wehe ka polokalamu kele pūnaewele i ka 192.168.1.1, ho'āʻo i nāʻano i ho'ākākaʻia ma ka mahele o nāʻaoʻao aʻe.

Pehea e hana ai ināʻaʻole ia e komo i nā kiko o ka mea hoʻopuka

Ināʻikeʻoe i kahiʻaoʻao hāmeʻa a iʻole hewa paha i ka wā e ho'āʻo aiʻoe e hiki i 192.168.0.1 aiʻole 192.168.1.1, e ho'āʻo i kēia mau mea:

  • E holo i ka'ōkuhi kauoha (no kēia, i kēia laʻana, e kāomi i nā kī Win + R a komo i ke kauoha Kime)
  • E komo i ke kauoha ipconfig ma ka laina kauoha
  • Ma muli o ke kauoha, eʻikeʻoe i ka hoʻonohonoho pūnaewele a me ke ahoʻole i kāu kamepiula.
  • E nānā i ka pilina e hoʻohanaʻia e hoʻohui ai i ke alalai - inā e pili anaʻoe i ke alalaika me ka leka, a laila Ethernet, inā me kaʻole o nā wi - a laila ka pūnaewele.
  • E nānā i ka nui o ka māhele "Default Gateway".
  • Ma kahi o ka helu 192.168.0.1, e hoʻohana i ka waiwai āu iʻike ai ma kēia kahua no ka hoʻokomoʻana i nā kikowaena o ka mea hoʻopuka.

Pela no hoi, i ka ike ana i ka "Alanui Palepa", hiki no hoi ke komo iloko o na papahana o na mea e ae o na mea hookele, o ke kahe ana o ka hana like ia ma na wahi apau.

Ināʻaʻoleʻoe iʻike a ua poina paha i ka hua'ōlelo e hiki ai i ke kuhi kalaika Wi-Fi, a laila, ponoʻoe e hoʻokaho hou i ka pilikino me ka hoʻohanaʻana i ke pihi "Reset" e kokoke ana i nā mea kelepa ahoʻole, a hoʻopau hou i ka mea hoʻopuka Ma keʻano he kūlana,ʻaʻohe paʻakikī: hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā kuhikuhi lōʻihi ma kēia pūnaewele.