Pehea eʻoki ai i kahi mele?

He nui nā mea hoʻohana e nīnau i kahi nīnau pānaʻi: pehea eʻoki ai i kahi mele, nā papahana, pehea ka hōpili maikaʻi loa e mālama ai ... Manaʻo pinepineʻoe e hōʻoki i ka leo i loko o kahi mele leo, aiʻole inā ua kākauʻoe i kahi'ahamele nui, eʻokiʻoki i mau'āpana i hoʻokahi mele.

Ma keʻano laulā, ua maʻalahi ka hana (maʻaneʻi, no ka mea, ke'ōlelo nei mākou e pili ana i ka ho'āʻana i kahi faila, aʻaʻole hoʻi e hoʻoponoponoʻia).

He mea e pono ai:

1)ʻO ka mele mele pono'ī kahi mele eʻoki ai.

2) Polokalamu no ka hoʻoponoponoʻana i nā leo leo. Nui nā hapalua o lākou i kēia lā, ma kēiaʻatikala e hōʻike wau me kahi hiʻohiʻona pehea e hōʻoki ai i kahi mele i loko o kahi papahana kūʻokoʻa: kūpaʻa.

Hoʻokipa mākou i ke mele (step by step)

1) Ma hope o ka hoʻomakaʻana i ka papahana, wehe i ka mele makemakeʻia (Ma ka papahana, e kaomi i "file / open ...").

2) Ma kekahi mele, ma ke aniani, ma ka mp3 format, e hoʻolālā ka papahana i 3-7 kekona.

3) Ma hope, e hoʻohana i kaʻiole i kahi kahi a mākou e makemakeʻole ai. E nānā i kaʻaoʻao i lalo ma lalo. Ma ke ala, iʻole e koho makapō, hiki iāʻoe ke hoʻolohe mua a hoʻoholo i nā wahi āu e ponoʻole ai i ka faile. Ma ka papahana, hiki iāʻoe ke hoʻoponopono nui loa i kahi mele: hoʻololi i ka leo, hoʻololi i ka wikiwiki pāʻani, hoʻokaʻawale i ka paio, a me nā hopena'ē aʻe.

4) Ma kēia papa e nānā nei mākou i ke pihi "cut". Ma ke kiʻi ma lalo, e hoʻonuiʻia i kaʻulaʻula.

Eʻoluʻolu e nānā ma hope o ke kaomiʻana i ka moku, e hoʻokaʻawaleʻia ka papahana i kēia māhele a eʻokiʻia kāu mele! Ināʻokiʻokiʻokiʻoe i ka wahi hewa: e kaomi i kahi - "Cntrl + Z".

5) Ma hope o ka hoʻoponoponoʻana o ka faila, pono e ho'ōla. No ka hanaʻana i kēia, e kaomi i ka menu "file / export ...".

Hiki i ka polokalamu ke hoʻokuʻu aku i ke mele ma nā papahana heʻumi keu loa:

Aiff - ke kani leo kahi i hoʻokomoʻoleʻia ai ka leo. Kūleʻa pinepine ka manawa. Nā polokalamu e wehe ia: Microsoft Windows Media Player, Roxio Easy Media Creator.

Wav - ua hoʻohana pinepineʻia kēia kiʻina no ka mālamaʻana i nā mele i kopeʻia mai nā'ōpae leo CD.

MP3 - kekahi o nā leo punahele punahele loa. ʻOiaʻiʻo, ua māheleʻia kāu mele ma laila!

Ogg - Hōʻanoho hou no ka hoʻolakoʻana i nā faile leo. He kūlana kiʻekiʻeʻo ka hoʻokaumahaʻana, ma nāʻano he nui aʻoi loa aku i ko ka mp3. Ma kēiaʻano e hoʻolaha aku mākou i kā mākou mele. ʻO nā mea kani āpau o kēia manawa me nā pilikiaʻole e wehe i kēia puka!

ʻO FLAC - Free Lossless Audio Codec. ʻO kahi leka uila e hoʻokomo i ka maikaʻiʻole. ʻO nā mea nui nui: ua noa ka codec a kākoʻoʻia i ka hapa nui! ʻO ia paha ke kumu e loaʻa ai ka loiloi i kēia palapala, no ka mea hiki iāʻoe ke hoʻolohe i nā mele i kēia puka ma: Windows, Linux, Unix, Mac OS.

AES -ʻO ka leo punaʻo, hoʻohana pinepineʻia e mālama i ke ala ma nā DVD.

AMR - hoʻopā'ālua i ka leo leo me ka wikiwiki. Ua hoʻolālāʻia ka hōpiliʻana no ka hoʻonāʻana i ka leo leo.

Wma - Windows Media Audio. Hōʻuluʻulu no ke mālamaʻana i nā faila leo, i hoʻolālāʻia e Microsoft iho. Hiki iāʻoe ke kau i nā mele he nui ma kahi CD.

6)ʻO ka laweʻana a me ka mālamaʻana e hilinaʻiʻia ma ka nui o kāu pūnaewele. E mālama i ka mele "maʻamau" (3-6min.) E lawe manawa: e pili ana i 30 kekona.

I kēia manawa, e hiki ke weheʻia ka faila i kēlā me kēia leo leo leo, nālowale nā ​​hapa kūpono o ia mea.