Pehea e komo ai i Bios ma kahi kamepiula a me ka pona. Nā kī e komo i Bios

ʻO ke ahiahi maikaʻi

Nui nā poʻe lono i ka nīnau like. Eia kekahi, ua nui nā hana i hikiʻole ke hoʻoholoʻia keʻoleʻoe e komo i Bios:

- i ka wā e hoʻouka hou ai i ka Windows, ponoʻoe e hoʻololi i ka mea nui i hiki i ka PC ke hoʻokomo mai kahi kālepa USB a CD paha;

- hōʻano i nā hoʻonohonoho Bios i kahi maikaʻi loa;

- nānā inā e paʻa ana ke kāleka kani;

- hoʻololi i ka manawa a me ka lā, a pēlā aku.

E nui nā nīnau inā nā mea hana likeʻole e hoʻolālā i ke kaʻina hana no ke komoʻana i ka BIOS (e laʻa, ma ke kaomiʻana i ke pihi Delete). Akā,ʻaʻole kēia ka hihia, kēlā a me kēia mea hana e hāʻawi i kona mau kī pono'ī e komo, a no laila, i kekahi manawa paha,ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo koke i nā mea hoʻohana i nā mea. Ma kēiaʻatikala, makemake wau e hōʻuluʻulu i ka pihiʻokoʻa Bios mai nā mea hana likeʻole, a me kekahi mau "underwater", no laila hikiʻole ke komo i loko o nā koho. A pēlā ... e hoʻomaka kākou.

E nānā! Ma ke alanui, ke hāpai pū nei hoʻi au e heluhelu i kaʻatikala e pili ana i nā pihi no ke kāheaʻana i ka Menu Boot (kahi kohoʻia o ka'ōkuhi pahu -ʻo ia, he laʻana, he pūnaewele USB i ka wā e hoʻokomo aiʻo Windows) -

Pehea e komo ai i Bios

Ma hope o kāu hoʻololiʻana i ka kamepiula a iʻole ka pona holokohu, hoʻopauʻia kona mana - Bios (ka papahana / waihona puka, kahi pūnaewele paʻa, kahi pono e komo ka OS i nā lako kamepiula). Ma ke ala, ke huliʻoe i ka PC, nānāʻo Bios i nā polokalamu a pau o ka kamepiula, a inā heʻehaʻole kekahi o lākou: hikiʻoe ke lohe i nā kani e hiki ai iāʻoe ke hoʻoholo i keʻano o ke kīnā (e like paha me ka hewa o ke kelepona wikiō, e loheʻoe i kahi lōʻihi lōʻihi a me nāʻaoʻao pōkole 2).

No ka hoʻokomoʻana iā Bios i ka wā e paʻi aiʻoe i ke kamepiula, loaʻa iāʻoe kekona kekona wale nō e hana i nā mea a pau. I kēia manawa, ponoʻoe e loaʻa ka manawa e kaomi ai i ke pihi no ka hoʻokomoʻana i ka hoʻonohonoho BIOS - hiki i kēlā me kēia mea hana ke loaʻa i kona kī pono'ī!

ʻO ka pihi komo pūnaewele maʻamau: DEL, F2

Ma keʻano laulua, ināʻoe e nānā pono aku i ka nānāʻana i ka nānāʻana iāʻoe i ka PC - ma ka hapanui o nā mea eʻikeʻoe i ke pihi e komo (i lalo o ka pakuhi). Ma ke ala, i kekahi manawaʻaʻole eʻikeʻia kahi pakuhi no ka meaʻaʻole i hiki ka manawa e nānā ai i ka nānā ma kēia manawa (i kēia hihia, hiki iāʻoe ke ho'āʻo hou i ka hoʻololiʻana ma hope o ka hoʻololiʻana i ka PC).

Aʻo Bios: Bios login login - holoi.

ʻO nā hui pūnaewele ma luna o ka mea laptop / mea hana papahana

KinoKāpena piʻo ke komo
AcerF1, F2, Del, CtrI + AIt + Esc
ʻO AsusF2, Del
ASTCtrl + AIt + Esc, Ctrl + AIt + DeI
ʻO CompaqF10
Pūʻulu PūnaeweleʻO Del
Cybermax'Ap
Dell 400F3, F1
Nani DellF2, Del
Dell InspironF2
Kaomi o DellF2, Fn + F1
ʻO Dell optiplexʻO Del, F2
ʻO ka pololei o DellF2
eMachineʻO Del
Ka pukaF1, F2
HP (Hewlett-Packard)F1, F2
HP (nā hiʻohiʻona no HP15-ac686ur)F10-Bios, F2-UEFI Meny, koho koho Esc-kākoʻo
ʻO IbmF1
IBM E-pro PonaF2
IBM PS / 2CtrI + AIt + Ins, Ctrl + AIt + DeI
ʻOihana IntelʻO Del
ʻO MicronF1, F2, Del
Palemu PackardF1, F2, Del
LenovoF2, F12, Del
ʻO RoverbookʻO Del
SamsungF1, F2, F8, F12, Del
ʻO Sony VAIOF2, F3
PākēʻO Del
ToshibaEsc, F1

Nā kī e komo i Bios (e pili ana i ka hōʻike)

KinoKāpena piʻo ke komo
ALR Advanced Logic Research, Inc.F2, CtrI + AIt + Esc
AMD (Advanced Micro Devices, Inc.)F1
AMI (American Megatrends, Inc.)ʻO Del, F2
ʻO BIOSʻAiʻO Del, Ctrl + Alt Esc
DTK (ʻO nāʻoihana kālepaʻoihana Co.)'Ap
Phoenix BIOSCtrl + Alt + Esc, CtrI + Alt + S, Ctrl + Alt + Ins

No ke aha i hikiʻole ai i kahi manawa ke komo i Bios?

1) Ke hana nei ka papa keyboard? Malia pahaʻo ka kī pololeiʻaʻole maikaʻi ka maikaʻi aʻaʻoleʻoe e manawa e pāomi i ke pihi i ka manawa. E like me kahi koho, inā he kīpili USB a ua piliʻia, e like me keʻano, i kekahi mea kikowaena / hanana (adapter) - hikiʻole ke hanaʻole a hoʻopauʻiaʻo Windows. Ua hālāwai pinepine kēia me ia iho.

Ka hopena: e hoʻohui i ka keyboard ma kaʻaoʻao hope o ka pūnaewele i ka pūnaewele USB e'ānai ana i nā "poʻe kūkākūkā". Inā he "ʻelemakule" ka PC, hiki iā Bios ke kākoʻo i ka keyboard keyboard, no laila ponoʻoe e hoʻohana i ka papahana PS / 2 (aiʻole e ho'āʻo e hoʻohui i kahi kīpili keyboard ma o kahi mea hoʻopili: USB -> PS / 2).

Hoʻohoho i ka Usb -> ps / 2

2) Ma nā kamepiula a me nā waihona pūnaewele, e uku no kēia manawa:ʻo kekahi mea hana hana pāpāʻia i nā polokalamu hana pūnaewele mai ka hoʻokomoʻana i ka hoʻonohonoho BIOS (ʻAʻole maopopo iaʻu inā he hana a iʻole paha kekahiʻano hemahema). No laila, inā he netbook a pona paha kāu, e hoʻohui iā ia i ka pūnaewele, a laila ho'āʻo hou e komo i nā kikowaena.

3) E kūpono paha ke hoʻonohonoho i nā hoʻonohonoho BIOS. No ka hanaʻana i kēia, e hoʻoneʻe i ka pakuhi ma ka motherboard ae kali i kekahi mau minuke.

ʻO ka papahana e pili ana i ka hoʻonā houʻana i BIOS:

Hiki iaʻu ke mahalo no ka hoʻohui waiwai i kaʻatikala, a he mea hikiʻole ke komo i Bios i kekahi manawa?

Loaʻa maikaʻi i nā mea a pau.