Hoʻokuʻi i ka mālama palekana ma BIOS

EUFI aiʻole Palekana -ʻO ka palekana BIOS maʻamau kēia, ka mea e hoʻopau ai i ka hiki ke hoʻohana i nā USB-drives ma ke kāpili kōpae. Hiki ke loaʻa kēia protocol haumaru ma nā kamepiula me Windows 8 a me ka hou. ʻO kona kumu maoli ke kāohi nei i ka mea hoʻohana mai ka laweʻana mai ka polokalamu o ka pūnaewele Windows 7 a me lalo (aiʻole ka pūnaehana hana mai kekahiʻohana'ē aʻe).

Nāʻike e pili ana iā UEFI

Hiki ke hoʻohana i kēia hiʻohiʻona no ka māhele hui, no ka mea e kāohi ana i ka hoʻopiʻiʻoleʻiaʻana o ka computer mai ka leka uilaʻole i hiki ke komo i nā polokalamu likeʻole a me nā spyware.

ʻAʻole hiki ke hoʻohanaʻia kēia pilikia no nā mea hoʻohana PC maʻamau, akā, ma kekahi mau mea, hiki ke hanaʻia paha, no ka laʻana, inā makemakeʻoe e hoʻokomo i Linux me Windows. Eia kekahi, no nā pilikia me nā hoʻolālā EUFI a ke hana neiʻoe i loko o ka'ōnaehana hana, hiki iāʻoe ke loaʻa kahi memo.

No kaʻikeʻana inā ua mālamaʻia kēia palekana,ʻaʻole pono e hele i ka BIOS a eʻimi i kaʻike e pili ana i kēia, ua lawa ka laweʻana i kahi mau hanana liʻiliʻi me ka haʻaleleʻole i Windows:

  1. Ka laina laina Holohoʻohana i ka hui pūnaewele E lanakila + Ra laila e hoʻokomo i ke kauoha "Cmd".
  2. Ma hope o ka weheʻana e wehe "Ke Kānāwai Pono"kahi e pono aiʻoe e hoʻopaʻa i kēia mau mea:

    msinfo32

  3. I ka puka e wehe ai, koho "ʻIke Pūnaewele"aia ma kaʻaoʻao hema o ka puka. A laila e ponoʻoe eʻike i ka laina "Kūlana Kūlana Pōʻokoʻa". Inā he kūpono kaʻaoʻao "Pau"ʻAʻole pono e hoʻololi i ka BIOS.

Ma muli o ka mea hana i ka papahoahoa, hiki keʻokoʻa keʻano o ka hōʻoleʻana i kēia hiʻohiʻona. E noʻonoʻo i nā koho no nā mea hana i kaulana loa o nā motherboards a me nā kamepiula.

Hanana 1: No ASUS

  1. E komo i ka BIOS.
  2. E heluhelu hou: Pehea e komo ai i ka BUSOS ma ASUS

  3. I ka papahana top menu, koho i ka mea "Boot". I kekahi mau kumu, hikiʻole ke koho nui, akā, e lilo ia i papa inoa o nā mau kikowaena likeʻole kahi e pono aiʻoe eʻike i kahi mea me ka inoa hoʻokahi.
  4. E hele i "Hoʻokena Panuku" aiʻole e huli i kahi koho "Momo Type". E koho iā ia me nā kī arrow.
  5. Kaomi E komo a ma ka papa koho, hoʻokomo i kēia mea "Kekahi OS".
  6. E puka i waho "Ka puka" i ka papa kuhi. Ke pukaʻoe, hōʻoia i nā loli.

Hanana 2: No HP

  1. E komo i ka BIOS.
  2. E heluhelu hou: Pehea e komo ai i ka BIOS ma HP

  3. E hele i ka pā "Pūnaewele Pūnaewele".
  4. Mai laila mai, e komo i ka paukū "Koho koho" a loaʻa ma laila "Hoʻokena Panuku". E koho a heluhelu E komo. I ka papa koho iho, ponoʻoe e kau i ka waiwai "Hoʻopilikia".
  5. E haʻalele i ka BIOS ae mālama i nā loli me ka hoʻohanaʻana F10 aiʻole kekahi mea "Save & Exit".

Hanana 3: No Toshiba lāuaʻo Lenovo

Maʻaneʻi, ma hope o kou komoʻana i ka BIOS, ponoʻoe e koho i ka paukū "Ka maluhia". Pono pono kahi koho "Hoʻokena Panuku"kahi e makemake anaʻoe e hoʻonoho i ke kumukūʻai "Hoʻopilikia".

E nānā hoʻi: Pehea e komo ai i ka BIOS ma kahi polokalamu leka uila Lenovo

Māhele 4: No'Acer

Inā he maʻalahi nā mea a pau me nā mea hana mua aku, a laila i ka manawa ma mua,ʻaʻole e loaʻa ke koho kūpono no ka hanaʻana i nā loli. No ka weheʻana, ponoʻoe e kau i ka hua'ōlelo ma ka BIOS. Hiki iāʻoe ke hana i kēia me nā kuhikuhi i lalo:

  1. Ma hope o ka komoʻana i ka BIOS, e hele i "Ka maluhia".
  2. Ponoʻoe eʻike i kēia mea "E hoʻonoho i ka hua'ōlelo '. No ka hoʻonohonohoʻana i ka mea hoʻohana nui, ponoʻoe e koho i kēia koho a pēomi E komo. Ma hope iho, weheʻia ka puka ma kahi e pono aiʻoe e komo i ka hua'ōlelo i hanaʻia. ʻAʻole kokoke i nā koi no ia mea, no laila e hiki ai ke lilo i mea like "123456".
  3. I mea e wehe ponoʻia nā pae BIOS a pau, ponoʻia e puka a mālama i nā loli.

E nānā hoʻi: Pehea e komo ai i ka BIOS ma Acer

No ka weheʻana i keʻano palekana, e hoʻohana i kēia mau'ōlelo:

  1. E hoʻi hou i ka BIOS me ka hoʻohanaʻana i ka hua'ōlelo a hele i "Hōʻoia"i ka papa luna.
  2. Loaʻa kahi koho "Hoʻokena Panuku"kahi e pono aiʻoe e hoʻololi "Hoʻonā" i "Hoʻopilikia".
  3. E haʻalele i ka BIOS ae mālama i nā loli.

Ka Papa Hana 5: No Nā Papa KiʻekiʻeʻO Gigabyte

Ma hope o ka hoʻomakaʻana i ka BIOS, ponoʻoe e hele i kaʻaoʻao "Nā 'Āpana BIOS"kahi e pono aiʻoe e kau i ke kumukūʻai "Hoʻopilikia" ma ke alo "Hoʻokena Panuku".

ʻO ka hoʻohuliʻana iā UEFIʻaʻole i maʻalahi e like me ka mea e nānā muaʻia. Eia hou, no laila,ʻaʻole e laweʻia kēia koho i kahi maikaʻi no ka mea hoʻohana maʻamau.