Pehea e ho'ōki ai i ka Boot Alakaʻi

ʻO ka mea palekana kahi hua'ōlelo EUFI e kāohi ana i nā pūnaewele hanaʻole a me nā polokalamu mai ka hoʻomakaʻana i ka hoʻomakaʻana i kahi polokalamu kamepiula. ʻO ia,ʻo ka Secure Bootʻaʻole ia he hiʻona o Windows 8 aiʻole Windows 10, akā hoʻohana waleʻia e ka'ōnaehana hana. Aʻo ke kumu nui e pono ai e hōʻalo i kēia hiʻona,ʻo ka hoʻokae o ka lolouila a iʻole ka ponaʻole e hanaʻia ma kahi pūnaewele kelepona USB (ʻoiai ua hana pololeiʻia ka pelekane flash flash).

E like me ka mea i'ōlelo muaʻia, ma kekahi mau mea, he mea pono e hoʻopiʻi iā Secure Boot ma EUFI (polokalamu hoʻolālā pūnaewele i hoʻohanaʻia ma mua o BIOS ma nā motherboards): no ka laʻana, hiki ke hana i kēia hana i ka hoʻoiliʻana mai kahi pūnaewele lele a iʻole ka pelekane i ka manawa e hoʻouka ai i ka Windows 7, XP a iʻole Ubuntu a me nā manawa'ē aʻe. ʻO kekahi o nā hihia maʻamau loa,ʻaʻole i hoʻonohonoho ponoʻiaʻo "Secure boot Secure Boot" ma ka paena Windows 8 a 8.1. Pehea e hoʻopau ai i kēia hiʻohiʻona ma nāʻano likeʻole o ka interface UEFI a e kūkākūkāʻia ma kēiaʻatikala.

E hoʻomanaʻo: inā loaʻaʻoe i kēia aʻo e hoʻoponopono ai i ka hewa, ua hoʻonohonoho ponoʻia ka Secure Boot, ke'ōlelo aku nei au e heluhelu muaʻoe i kēiaʻike.

Ka Papa 1 - hele i nā hoʻonohonoho UEFI

No ka hoʻopau iā Secure Boot, pono muaʻoe e hele i nā hoʻonohonoho EUFI (e hele i ka BIOS) o kāu kamepiula. No kēia meaʻeluaʻaoʻao nui.

Ke Kaʻina 1. Inā e holo ana kāu kamepiula Windows 8 aiʻole 8.1, laila hiki iāʻoe ke hele i ka pane'ākau i ka Settings - Change i nā kamepiula pūnaewele - Hoʻohou a hoʻouka - Hoʻoponopono a kaomi i ke pihi "Hoʻomanaʻo" i nā koho hoʻoili koho. Ma hope o kēlā, koho i nā koho hou - Pūnaewele Pūnaewele UEFI, e hoʻi koke ka computer i nā koina i makemakeʻia. Nā mea hou: Pehea e komo ai i ka BIOS ma Windows 8 a 8.1, Ke ala e komo ai i ka BIOS ma Windows 10.

Ke Kumu 2. I ka wā e paʻi aiʻoe i ke kamepiula, e kaomi i ka holoiʻana (no nā papahana papahana) aiʻole F2 (no ka polokalamu kamepiula,ʻo ia - Fn + F2). Ua hōʻike wau i nā koho maʻamau i hoʻohana pinepineʻia no nā kī, akā, no kekahi mau papa makuahine e like paha lākou me ka mana, e hōʻikeʻia kēia mau kī ma ka pakuhi mua i ka wā i hoʻololiʻia ai.

Nā hiʻohiʻona o ka hoʻopiʻiʻana i ka Boot Haumana ma nā polokalamu kamepiula a me nā papa uila

Ma lalo iho nei kekahi mau hiʻohiʻona o ka hoʻokūkū ma nā wahi EUFI'ē aʻe. Hoʻohanaʻia kēia mau koho ma ka hapanui o nā'ōpuni makua e kākoʻo ana i kēia hiʻohiʻona. Ināʻaʻole i kohoʻia kāu koho, e nānā i nā mea i loaʻa a loaʻa paha kekahi mea like i kāu BIOS e hoʻopau iā Secure Boot.

Asus makuahine a me ka laptops

No ka hoʻopau iā Secure Boot ma kahi pūnaewele Asus (nā mana hou), ma nā kaʻina UEFI, e hele i ka Boot tab - Secure Boot (Secure Boot) a ma ka meaʻano OS, e koho i "Other OS" (Other OS), a laila e mālama i nā kikowaena (kī F10).

Ma kekahi mauʻano o ka homebooth Asus no ka like hoʻokahi kumu, ponoʻoe e hele i ka pūkahiki Security a Boot a hoʻonohonoho i ka paramula Secure Boot i ka meaʻae.

Hoʻoholo i ka Haumāna Palekana ma ka HP Pavilion laptops a me nāʻano HP'ē aʻe

No ka hoʻopau i kahi palekana o ka HP ma ka laptops, e hana i kēia mau mea: i ka manawa e paʻi aiʻoe i ka pona, e kaomi i ka "Esc" pākuhi, me kahi hiki ke hoʻokomo i ka hoʻonohonoho BIOS ma ka kī F10.

Ma BIOS, e hele i ka pūnaewele Configuration System a koho i nā koho koho. I kēia manawa, e huli i ka mea "Secure Boot" a hoʻonohoʻia i "The handheld". E mālama i kāu hoʻonohonoho.

Lenovo laptops a me Toshiba

No ka paʻiʻana i ka hiʻona Secure Boot i ka UEFI ma Lenovo a me Toshiba laptops, e hele i ka polokalamu UEFI (ma keʻano he hoʻomalu, e hoʻololi ai, ponoʻoe e kāomi i ka kī F2 a iʻole Fn + F2).

Ma hope o kēlā, e hele i ka pākuhi "Security" a me ka mahele "Secure Boot" i hoʻonohonohoʻia "Manala." Ma hope o kēlā, e mālama i nā kikowaena (Fn + F10 aiʻole F10 wale nō).

Ma ka laptops Dell

Ma ka laptops Dell me InsydeH2O, ke hoʻonohonoho 'ana o ka Puʻu Haumāna i ka "Boot" - "UEFI Boot"ʻaoʻao (e nānā i ka wehewehe).

No ka paʻiʻana i ka pūnaewele pale, e hoʻonoho i ka waiwai i ka "Manawaʻi" a mālama i nā koho ma ka pāomi F10.

ʻO ka hoʻokuʻuʻana i ka Boot Haumana ma Acer

ʻO ka mea kākika Secure Boot ma ka polokalamu Acer laptops aia ma ka papa Boot o nā hoʻoili BIOS (UEFI), akā naʻe ma muli o ka hikiʻole iāʻoe ke hoʻololi i ia (hoʻonohoʻia mai ka Manawaena i ka Manawa). Ma nā pūnaewele Acer, ua paʻa ka mana like i loko o ka'āpanaʻoiaʻiʻo. (Hiki hiki ke hana i Advanced - System Configuration).

I mea e hoʻololi ai i kēia koho e loaʻa ai (no'Acer laptops wale nō), ma ka pae pale ka mea āu e hoʻonoho ai i kahi hua'ōlelo me ka hoʻohanaʻana i ka'ōlelo mālama pūnaewele a ma hope wale nō e hoʻopauʻia ka kāpae palekana. Hoʻohui hou, hiki paha iāʻoe ke kōkua i ka mode boot a me ka Legacy Mode ma mua o UEFI.

ʻO Gigabyte

Ma kekahi mau papa uilaʻo Gigabyte, hiki ke hoʻokuʻu iā Secure Boot ma ka BIOS Features tab (BIOS hoʻonohonoho).

No ka hoʻomakaʻana i ke kamepiula mai kahi pūnaewele flash USB (ʻaʻoleʻo UEFI), ponoʻoe e kōkua i ka kākoʻo CSM a me kaʻaoʻao o ka hui ma mua (ʻike i ke kiʻi).

ʻO nā koho koho hou

Ma ka hapanui o nā polokalamu kamepiula a me nā computer, eʻikeʻoe i nā koho like e loaʻa ai ka koho i makemakeʻia e like me nā mea i heluʻia. I kekahi mau kumu, hiki paha i kekahi mau kiko'ī ke likeʻole, no ka laʻana, ma kekahi mau polokalamu kamepiula, hoʻonāukiuki i ka polokalamu BIOS - Windows 8 (aiʻole 10) a me Windows 7. Ma kēia hihia, koho i ka Windows 7, ua like kēia me ka paleʻana i ka hūnā palekana.

Inā he nīnau kāu no kekahi makuahine a pona paha, hiki iāʻoe ke noi iā ia ma nā'ōlelo, manaʻolana wau e hiki iaʻu ke kōkua.

Kōkuʻu: Pehea eʻike ai inā ua hiki a hoʻokauʻia ka palekana o ka Secure Boot i Windows

No kaʻikeʻana i ka mana o ka Secure Boot i ka Windows 8 (8.1) a me ka Windows 10, hiki iāʻoe ke kāomi i nā kī Windows + R, e komo msinfo32 ae kaomi a komo.

Ma ka pukaʻikepili pūnaewele, e koho i ka'ōmole pakiaka ma ka papa inoa ma ka hema, eʻimi i kahi mea hoʻolālā Load Hauleʻa eʻike ai inā ua hiki ke hoʻohanaʻia kaʻenehana.