Pehea e hoʻololi ai i ka hua'ōlelo ma ka mea kelepa WiFi

Inā hoʻomakaʻoe e hoʻomaopopo i ka wikiwiki o ka pūnaewele ma o WiFiʻaʻole ia i like me ka wā i hala, a ua māmā nā kukui ma ke alalai i ka wāʻaʻoleʻoe e hoʻohana ana i ka pūnaeweleʻole, a laila hiki iāʻoe ke hoʻoholo e hoʻololi i ka hua'ōlelo i WiFi. He mea paʻakikīʻole kēia, a ma kēiaʻatikala e nānā kākou i ka pehea.

Nānā: ma hope o kou hoʻololiʻana i kāu hua'ōlelo Wi-Fi, hiki iāʻoe ke hālāwai i hoʻokahi pilikia, eia konaʻoluʻolu:ʻO nā pūnaewele pūnaewele i hoʻopaʻaʻia ma kēia kamepiula,ʻaʻole lākou e hoʻokō i nā koi o kēia pūnaewele.

E hoʻololi i ka hōʻoia Wi-Fi ma kahi o ka mea hoʻoili o D-Link DIR

I mea e hoʻololi ai i ka'ōnaehana hōʻailona ma luna o D-Link Wi-Fi mea hoʻokele (DIR-300 NRU, DIR-615, DIR-620, DIR-320 a me nā mea'ē aʻe), e hoʻokuʻu i kēlā me kēia polokalamu kele pūnaewele e pili ana i ke alalai , ma o ka Wi-Fi a keʻoni wale paha ma ke kelepona (ʻoiaiʻoi aku ka maikaʻi me ke kaula, keʻole ma nā hihia inā makemakeʻoe e hoʻololi i ka hua'ōlelo no ke kumu eʻikeʻole aiʻoe iāʻoe iho a laila e hahai i kēia mau hana:

  • E komo i ka helu 192.168.0.1 ma ka pahu helu
  • Ma ke komoʻana a me ka noi hua'ōlelo, e hoʻokomo i kaʻoihana maʻamau a me ka admin a, inā hoʻololiʻoe i ka hua'ōlelo e komo i nā hoʻonohonoho o ka mea hoʻopuka, e hoʻokomo i kāu hua'ōlelo. Eʻoluʻolu:ʻaʻole kēiaʻo ka hua'ōlelo i makemakeʻia e hoʻohui pū me Wi-Fi, akā ma ke kumumanaʻo ua like lākou.
  • Eia kekahi, e pili ana i ka polokalamu firmware o ke alalai, ponoʻoe eʻimi i ka mea: "E hoʻonohonoho i ka lima", "Nānā nui", "Nūhou Manuahi".
  • E koho i ka "Network Wireless", a ma ia mea - nā noho palekana.
  • E hoʻololi i kāu hua'ōlelo Wi-Fi, aʻaʻole ponoʻoe eʻike i ka mea kahiko. Inā hoʻohanaʻia ka'enela ho'āʻo WPA2 / PSK, pono ka hua'ōlelo i 8 mau lōʻihi lōʻihi.
  • E mālama i ka hoʻonohonoho.

ʻO keʻano ia, ua hoʻololiʻia ka hua'ōlelo. Mahalo paha, e pili me kahi hua'ōlelo hou, ponoʻoe e "hoʻopoina" i ke kikowaena i nā pūnaewele i pili i kahi pūnaewele like i mua.

E hoʻololi i ka hua'ōlelo ma ka polokalamu kelepona Asus

I mea e hoʻololi ai i ka hua'ōlelo i ka Wi-Fi ma Asus Rt-N10, RT-G32, Asus RT-N12 mea hoʻokele, e hoʻokomo i kahi polokalamu kele pūnaewele e pili ana i ke alalai (hiki ke hoʻopaʻa i ke kani a iʻole ka Wi-Fi) 192.168.1.1, a laila, i ka nīnauʻiaʻana e pili ana i ka mea e komo ai a me ka hua'ōlelo, e hoʻokomo i ka paena no nā mea hoʻokele o Asus, e hoʻokomoʻia a hoʻokomoʻia ka inoa a me ka'ōlelo hoʻokele, aiʻole, inā hoʻololiʻoe i ka hua'ōleloʻoiaʻiʻo i kāu hua'ōlelo, e komo.

  1. Ma ka papa hema ma "Nānā Advanced", koho i ka "Network Wireless"
  2. E hōʻokoʻa i ka hua'ōlelo hou i makemakeʻia ma ka "WPA Pre-shared Key" (inā hoʻohanaʻoe i keʻano hōʻoiaʻike WPA2-Personal, aʻo ia ka mea paʻa loa)
  3. E mālama i ka hoʻonohonoho

Ma hope o kēlā, e hoʻololiʻia ka hua'ōlelo ma ka mea hoʻokele. Ponoʻoe e hoʻomaopopoʻia inā i nā pūnaewele i hoʻohui muaʻia ma o Wi-Fi i kahi mea kelepili maʻamau, ponoʻoe e "hoʻopoina" i ka pūnaewele ma kēia kelepona.

Kākoʻo TP

No ka hoʻololi i ka hua'ōlelo i ka mea kelepa TP-Link WR-741ND WR-841ND a me nā mea'ē aʻe, ponoʻoe e hele i ka helu 192.168.1.1 i ka polokalamu kelepika mai kekahi mea (computer, pona, papa) e pili pono ana i ka mea hoʻopukaʻole aiʻole ma o Wi-Fi .

  1. ʻO ka leka uila a me ka hua'ōlelo no ka hoʻokomoʻana i nā hoʻolālā kalaika TP-Link e admin a admin. Ināʻaʻole i kūpono ka hua'ōlelo, e hoʻomanaʻo i kāu mea i hoʻololi ai (no ka mea,ʻaʻole kēia'ōlelo like me kaʻenehana pūnaewele).
  2. I ka papa inoa hema, koho i ka "Network Wireless" ai ole "Alaula"
  3. E koho i ka "Security Security" aiʻole "Kahiki Palekana"
  4. E ho'āka i kāu hōʻoia Wi-Fi hou ma ka māhele PSK Kupu (inā kohoʻoe i kaʻanoʻoiaʻiʻo o WPA2-PSK.
  5. E mālama i ka hoʻonohonoho

Ponoʻoe e hoʻomaopopo ma hope o kou hoʻololiʻana i ka hua'ōlelo i Wi-Fi, ma kekahi mau polokalamu e ponoʻoe e holoi i kaʻike pūnaewele me ka'ōlelo kahiko.

Pehea e hoʻololi ai i ka hua'ōlelo ma ka mīkini Zyxel Keenetic router

No ka hoʻololi i ka hua'ōlelo i ka Wi-Fi ma nā mea uila o Zyxel, ma kekahi mea i pili i ka mea alalai me kahi pūnaewele aiʻole kaʻenehana pūnaewele, e hoʻomaka i kahi polokalamu kele pūnaewele a hoʻokomo i ka 192.168.1.1 ma ka pākuhi helu a kāomi i ka Enter. I ke komoʻana a me ka noi hua'ōlelo, e hoʻokomo i ka inoa inoa Zyxel maʻamau a me ka hua'ōlelo - admin a me ka 1234, aiʻole, inā hoʻololiʻoe i ka'ōlelo kuhihewa, e hoʻokomo iāʻoe iho.

Ma hope o kēia:

  1. I ka papa hema, e wehe i ka menu Wi-Fi.
  2. E wehe i ka "Security"
  3. Hoʻopaʻaka i kahi hua'ōlelo hou. Ma ka "Manawaena" e'ōleloʻia e koho i WPA2-PSK, ua hōʻoia ka hua'ōlelo ma ka pākuhi pūnaewele.

E mālama i ka hoʻonohonoho.

Pehea e hoʻololi ai i ka hua'ōlelo ma luna o ka mea kelepa Wi-Fi o kahi mana'ē aʻe

Ke hoʻololi nei i ka hua'ōlelo ma nāʻokoʻa'ē aʻe o nā mea kele uila, e like me Belkin, Linksys, Trendnet, Apple Airport, Netgear, a pēlā aku. No kaʻikeʻana i ka helu wahi e komo ai, a me ka hō'ākau a me ka hua'ōlelo e komo ai, ua lawa ka nānāʻana i nā kuhikuhi no ka mea kelepona aʻoi aku paha i maʻalahi, e nānā i ke kaha ma konaʻaoʻao hope - ma keʻano he kūlana, e hōʻikeʻia kēiaʻike ma laila. No laila,ʻoluʻolu loa ka hoʻololiʻana i ka hua'ōlelo no Wi-Fi.

Eia naʻe, inā ua hewa kekahi mea iāʻoe, a iʻoleʻoe e kōkua i kāu'ōnaehana router, e kākau e pili ana i ia i nā manaʻo, e ho'āʻo wau e pane koke i hiki.